Şimdi Ara

tatil fırsatı dalyan (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
1
Favori
14.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olimpos nere Dalyan nere. Dalyan çok güzel bir yer, geçen yıl kalmıştım. Fethiye ya da Dalyanda kalınabilir. Ölüdeni,z, İztuzu plajı, kanallar, Saklıkent, Kayaköy, Patara ve plajı, diğer mitolojik likya kentleri (Letoon, Tlos, Pınara, Xantos), Dalaman Termal suları ve hatta Marmaris. Eğer kendi aracınızla giderseniz tüm bu yerleri gezebilirsiniz. Dlayan ve Fethiye veya civarı harika yerler. Dalyanda özellikle kanallar büyüleyici. İztuzu plajı biraz rüzgarlı oluyor ama mutlaka görmeli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oaston

quote:

Orjinalden alıntı: kyorhan

2 tane Dalyan var birisi Muğla'daki diğeri de Çeşme'deki. Aman Çeşme'dekini sanmayın köyden farkı yok arkadaşlar 4 sene orada okul okudum tatil yapılacak biryer değil, Muğla Dalyan güzeldir ama

Çemedekinin adı dalyanköy'dür zaten, kısaca dalyan derler.. Ben 2-3 defa gittim, kocakarı plajında denize girdim, bence hoş ve temiz bir yer. Burası özellikle bitişiğinde bulunan ayayorgi koyundaki mekanlar (sole mare, shayna...) ile favorim olmuştur. 2 yıl kadar önce çok güzel-hareketli bir yaz geçirdim orada.. İzmirdeki annemler, kardeşim sevdikleri için hemen heryaz birkaç gün giderler hala..

Ayayorgideki mekanlar 2003-2004 senesinde kişi başı giriş 20 TL idi, şimdi kaç paradır orasını siz düşünün. Denize girmek için bir de para mı vereceğim ?

Kocakarı plajından deniz çok derin 2 adım atıyorsun neredeyse beline geliyor sadece yüzebilirsiniz öyle takılalım oyunlar oynayalım falan zor iş çok rüzgarlı zaten, estimbel (yazılışı farklı da olabilir) plajı var oraya da sadece site sakinleri girebiliyor ama orası çok güzel çünkü ben öğrenciyken o sitede kalmıştım villada. Orasının denizi hem kum hem de git git derinleşmiyor fazla, ağaçlık alan da var.

• Çeşme dalyan Kocakarı plajı derin değildir.Kıyıdan 20 metre uzaklaşmadıkça boyunuzu geçmez.Çeşme dalyanköy belkide Türkiye'deki en temiz ve güzel denizlerden biridir.Dalyanköy içersinde denize girmeyip biraz öteye çeşmenin en son burun ucuna gidip güzeldeniz sitesinde denize girerseniz unutamazsınız.Kumu ve denizi harikadır.Siteden soran olursa 2.bloktanız der geçersiniz.

Ayrıca Ilıca plajı kalabalık olmasa Dünya'nın sayılı plajları arasına girer.Tamam Fethiye Dalyan'da çok güzel ama Çeşme Ilıca tam görülmesi gereken bir yer
  • quote:

Orjinalden alıntı: dedekaan

Çeşme dalyan Kocakarı plajı derin değildir.Kıyıdan 20 metre uzaklaşmadıkça boyunuzu geçmez.Çeşme dalyanköy belkide Türkiye'deki en temiz ve güzel denizlerden biridir.Dalyanköy içersinde denize girmeyip biraz öteye çeşmenin en son burun ucuna gidip güzeldeniz sitesinde denize girerseniz unutamazsınız.Kumu ve denizi harikadır.Siteden soran olursa 2.bloktanız der geçersiniz.

Ayrıca Ilıca plajı kalabalık olmasa Dünya'nın sayılı plajları arasına girer.Tamam Fethiye Dalyan'da çok güzel ama Çeşme Ilıca tam görülmesi gereken bir yer

Marmaris - Sedir Adası Cleopatra Plajı
    Fethiye - Ölüdeniz
    Dalaman - İztuzu Plajı

bunları görmeden Çeşme'nin denizini övmen normal hocam. Hadi Ölüdenizi geçtim, Cleopatra ve İztuzu kesinlikle görülmesi gereken yerler, Alaçatıya benziyor diyeyim. İztuzu rüzgarı, Caretta-Caretta yuvaları ve 2m lik dalgaları ile meşhurdur bu arada.

• sevgili berquay kardeşim...

Marmaris'e son 3 yıldır sürekli gidiyorum yaz aylarında...
    Marmarisin eğlencesi, barlar sokağı, club arena, joy, backstreet vs. ingiliz ve hollandalıların uğrak yeri olarak nitelendirilir..
    Denize girmek açısından İçmeler beldesi tercih edilmelidir kanımca... (serin ve berrak deniz..)

doğa ve kafa dinleme açısından ise, (hep aklımda olan ve gitmeyi her yaz arzuladığım) "Sedir Adası", "İztuzu Plajı" ve ölüdeniz... (bu arada marmaris'den turlar var mı acaba sedir adasına veya ölüdenize, iztuzuna vs?) hiç araştırmamıştım, belki vardır...

neyse bu yıl sadece kemer ve marmaris yapicam sanırım... (ancak marmaris için cominication kurabiliriz istersen) ne de olsa yerlisiymişsin.. yardımcı olursun:)

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dravdan -- 6 Temmuz 2009; 15:08:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: berquay

Comiser hocam, polis evi Marmaris'in en güzel yerinde(Merkezde, en merkezi yere (Tansaş) 300 metre), full deniz manzaralı, halk plajına 20 metre uzaklıkta enfes bir yer. Türkiye'deki en iyi polis evlerinden biri olduğu söylenir. Ben lisede okurken öğlen yemeği için oraya giderdim sık sık, gayet hoş bir yer, gerçi odalarına girmedim ama...

2-3 defa kalmışlığım var şahane bir yer,
    ama bu yıl rezervasyon yaptırmadım dolu olabilir,
    öyle veya böyle gelmeden haber ederim görüşürüz
  • arkadaşlar,
    benim çalıştığım işyeri fethiye ovacıkta .Şirkete ait oteller var. Nicholas hotels diye arattırsanız çıkar. oradanda bakabilirsiniz.Beğenirseniz firma ile fiyatlar konusunda görüşürüm.
    Bende orange pansiona bakayım.gitmeyi düşünüyordum ailece iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dravdan

sevgili berquay kardeşim...

Marmaris'e son 3 yıldır sürekli gidiyorum yaz aylarında...
    Marmarisin eğlencesi, barlar sokağı, club arena, joy, backstreet vs. ingiliz ve hollandalıların uğrak yeri olarak nitelendirilir..
    Denize girmek açısından İçmeler beldesi tercih edilmelidir kanımca... (serin ve berrak deniz..)

doğa ve kafa dinleme açısından ise, (hep aklımda olan ve gitmeyi her yaz arzuladığım) "Sedir Adası", "İztuzu Plajı" ve ölüdeniz... (bu arada marmaris'den turlar var mı acaba sedir adasına veya ölüdenize, iztuzuna vs?) hiç araştırmamıştım, belki vardır...

neyse bu yıl sadece kemer ve marmaris yapicam sanırım... (ancak marmaris için cominication kurabiliriz istersen) ne de olsa yerlisiymişsin.. yardımcı olursun:)

kolay gelsin...

Hocam sen çözmüşsün Marmaris'i maaşallah Ben sadece birkaç ekleme yapacağım...

Gezme-Tozma: Marmariste görülecek tarihi mekan yok denilecek kadar azdır. Hatırladığım kadarıyla(Çocukken götürdülerdi) Marmaris Kalesi ve Kız Kumu (Orhaniye) gezilebilecek-görülebilecek en iyi yerlerdir.

Gece Hayatı: Tatmin edicidir. Barlar sokağında Club Areena(Türkiye'nin sayılı açık hava diskolarından), Back Street, Crazy Daisy, Joy gidilebilecek eğlence yerleridir. Uzunyalı daha çok ve daha ucuz Bar-Karaoke Discoların bulunduğu bölgedir.

Turist Potansiyeli: Genellikle Rus ağırlıklı turist potansiyeli ile birlikte İngiliz, Alman, Hollandalı ve az sayıda yerli-İsrailli turist güzide ilçemize tatil amacıyla gelmektedir.

Deniz:Kesinlikle Marmaris merkezde denize girmeyin, tavsiye etmem. Dolmuşlarla 15 dakikada İçmelere gidip biraz daha tuzlu ama Marmaris Körfezinin tek açığı olan boğazın karşısındaki temiz deniz(Mavi bayraklı plajlarıyla) denize girmek için idealdir. Bozburun, Turunç, Çiftlik, Söğüt ve diğer sayamadığım köylerin hepsinde koylar çok güzeldir. Akıntı olursa sadece Söğütte yosun-yunan adasından gelen çöpler rahatsız edici olabilir. Ama Söğütün öyle bir denizi, öyle bir havası vardır ki, normalde 2-3 metre su altında gidebilen ben bile orada rahat 6-7 metre gidebiliyorum

Turlar: Günlük tekne turları 3 çeşittir. Biri Marmaris koylarını gezer, diğeri tersten gezer aynı koyları, biride Marmaris körfezinin dışında kalan Çiftlik taraflarına gider. Ayrıca Dalyan Kaunos günübirlik gezileri var. Onlar iztuzuna gidiyormu bilemiyorum. Kaunos harici geziler 15-20 lira, pazarlık yaparsanız gruplarda indirim yaparlar. Yemek dahil (öğle yemeği) , içecek size ait. Marmaris Körfezine dönüşte müzikli eğlenceler felan yapıyorlar. Sedir adası için bildiğim kadarıyla Çamlık'tan dolmuş botlar var onlara biniyorsunuz. Çamlık'a kadar dolmuşlar sizi götürür zaten. Ölüdeniz Marmaris'e arabayla 2 saat sürer tahminimce yada 2.5 saat felan(130-135 km). Ölüdeniz Fethiye içinde olduğu için otobüsle-midibüsle gitmeye değmez, malum git gel günün yarısı biter.

Yeme-İçme: Marmaris öyle bir yerdir ki, öğünü 3 liraya geçireceğiniz lokantada vardır(Hacı'nın Yeri), 100 liradan aşağı kalkamayacağınız yerde (Emporium). Bir yere girmeden önce bakın fiyata, grup olarak gidecekseniz fix menü fiyatı isteyin, yoksa dokundururlar(Klasik grup hesabı, 3 yerine 5 yaz) :). Girmeden önce menüye bakın, yerliyiz indirim felan diye sorun çekinmeyin :).

Kalacak Yer: Pansiyonlar en mantıklı ve ucuz seçim olacaktır. Kişi başı günlük 20-35 lira arasında değişir pansiyon ve apart fiyatları. Havuz vs. isterseniz apart odaları 90-100 lira, mutfaklı. 3 kişi rahat kalır. Oteller 15 temmuz-30 ağustos arası ağzına kadar doludur, bilakis apartlar ve pansiyonlarda bile zor yer bulunur. Gerçi bu sene ramazana denk geldi, biraz daha sakin olur pansiyonlar. 4*-5* oteller tursuz kalınmaz, geceye minimum 90 tl den başlayan fiyat çekerler.

Kafa dinlemek istiyorum diyenlere Söğüt ilk(Yakamoz Pansiyon), Bozburun 2. (bir yer vardı adını hatırlayamadım) önerim olur. 35-40 tl klimalı full deniz manzaralı odalar rahat ve temizdir, pazarlıkla dahada indirilebilir. Gelecek olan varsa CoMiSeR'im ve dravdan haricinde, yardım etmekten zevk duyarım. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım. İyi forumlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berquay -- 10 Temmuz 2009; 11:45:06 >

• Yakamoz pansiyonun fotoğraflarını buldum, onuda paylaşmadan geçmeyeyim. Bu yer sadece kafa dinlemek isteyenler içindir, Marmaris'e 40 km. uzaklıktaki Söğütköy içerisinde yer alır.

http://www.neredekal.com/yakamoz-pansiyon/
  • berquay

benmde sana ulaşma durumum olabilir gelmeyi düşünüyorum marmarise, (günlük kiralık daire ile ilgileniyorum daha çok)
  • Hocam günlük kiralık daireler genelde Bodrumda meşhur, Marmariste pek duymadım. Olaki bulursan hoş olur tabi. Yardımcı olmaya çalışırım her konuda...
  • MARMARİSE giderseniz şayet dünyaca ünlü KIZ KUMU plajına gitmeti unutmayınız (650 metre kadar denizin üstünde yürüyebilirsiniz..sağınız-solunuz 3 metre yüksekte siz 20 cm derinliktesiniz.... gel git olayının tipik örnegi bu...
  • orange uygunsa gidebilirim aslında denize ne kadar uzaklıkda
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: oaston

quote:

2 tane Dalyan var birisi Muğla'daki diğeri de Çeşme'deki. Aman Çeşme'dekini sanmayın köyden farkı yok arkadaşlar 4 sene orada okul okudum tatil yapılacak biryer değil, Muğla Dalyan güzeldir ama

Çemedekinin adı dalyanköy'dür zaten, kısaca dalyan derler.. Ben 2-3 defa gittim, kocakarı plajında denize girdim, bence hoş ve temiz bir yer. Burası özellikle bitişiğinde bulunan ayayorgi koyundaki mekanlar (sole mare, shayna...) ile favorim olmuştur. 2 yıl kadar önce çok güzel-hareketli bir yaz geçirdim orada.. İzmirdeki annemler, kardeşim sevdikleri için hemen heryaz birkaç gün giderler hala..

Ayayorgideki mekanlar 2003-2004 senesinde kişi başı giriş 20 TL idi, şimdi kaç paradır orasını siz düşünün. Denize girmek için bir de para mı vereceğim ?

Kocakarı plajından deniz çok derin 2 adım atıyorsun neredeyse beline geliyor sadece yüzebilirsiniz öyle takılalım oyunlar oynayalım falan zor iş çok rüzgarlı zaten, estimbel (yazılışı farklı da olabilir) plajı var oraya da sadece site sakinleri girebiliyor ama orası çok güzel çünkü ben öğrenciyken o sitede kalmıştım villada. Orasının denizi hem kum hem de git git derinleşmiyor fazla, ağaçlık alan da var.

Beach clublardan denizinden ziyade ortamının güzelliği sebebiyle bahsetmiştim. Hem gündüz hem de gece oldukça hareketli ve kendinizi farklı hissedeceğiniz bir ambiansı var. Denizi de gayet güzel gerçi. Ama oraya gelen hiçkimse deniz için gelmiyor dediğim gibi ortamına geliyor. Bir ara sole mareye abone olmuştum. Burada maddi fırsattan ziyade başka fırsatları kovalıyorsunuz

Gerçi bilen bir arkadaş söylemiş ama ben yine tekrar ediyim, kocakarı plajı derin değil(derinlik göreceli tabii, boyunuz 150-160 ise değişir ozaman), hatta plajın sol yanında kıyıdan şöyle 40 metre kadar açıldıktan sonra ki burası da belki 2 metre dahi değildir kayalık bölüm var denizin ortasında ayağa kalkabiliyorsun, deniz seviyesi dizine dahi gelmiyor. Deniz o kadar temiz ve canlı yaşam o kadar hareketliki balıkları seyrede seyrede bir dalışta 3-4 mahya, kabuklu deniz canlısı toplayıp çıkabiliyorsun..

• @berquay,
    içten mesajın için sağol kardeşim, bir maraz çıkmazsa görüşmek üzere diyorum

@Atakan.,

orange pansiyon çok övülen ve bir şeye benzemeyen silahlı çatışmaların olduğu Türkmenden dahi yakındır denize,
    biraz yürüyorsunuz bir 200metre kadar ama yürüdüğünüz yol zaten ören yeri dolayısı ile hiç önemi yok,
    yemyeşil, yanında dere akan bir yoldan,
    tam derenin denize aktığı yerden denize ulaşıyorsunuz,
    o derenin ordan denize girmek o kadar güzelki
  • Neresi makul anlamadım, 4 yıldızlı otel herşey dahil çiftkişilik oda 80 lira zaten.
  • Hangi otel bu? oda fiyatı 80 doğru mu kişi başı 40 yani.
  • Geçen sene didimde kalmıştık arkadaşlarlar, biraz kalabalık bi gruptuk gerçi. İyi bir pazarlıkla çiftkişilik odayı 80'e kiraladık.

Tatilde otel herzaman avantajlı geliyor bana, sonuçta tatil yapmaya gidiyosunuz. Temizliği,yemeği biz yapacaksak; havuz falan hiçbişey olmayacaksa tatilin ne manası var?
  • http://imgarsiv.sabah.com.tr/im/2008/08/27/C5C9311E9BBA7644AA9B3E61r.jpg

Kız kumu böyle bir yer, denizin üzerinde ortasında 200 metre kadar yürüyorsun yani. Efsanesi var ama anlatmayacağım, merak eden gidip öğrensin
  • quote:

Orjinalden alıntı: desci

Geçen sene didimde kalmıştık arkadaşlarlar, biraz kalabalık bi gruptuk gerçi. İyi bir pazarlıkla çiftkişilik odayı 80'e kiraladık.

Tatilde otel herzaman avantajlı geliyor bana, sonuçta tatil yapmaya gidiyosunuz. Temizliği,yemeği biz yapacaksak; havuz falan hiçbişey olmayacaksa tatilin ne manası var?

Didimdeki hangi otelde çiftkişilik odada 80'e kalmıştınız?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.