Şimdi Ara

TATA DAN HAVA İLE ÇALIŞAN OTOMOBİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hindistan’ın en büyük otomobil üreticisi Tata tarafından alternatif enerjili araçlara bir yenisi sıkıştırılmış havayla çalışan otomobil oldu.
    petrol sıkıntısının giderek artması otomobil üreticilerini alternatif enerji kaynaklarına yönlendirirken elektrikli, ethanollü, nitrojenli ve hibrid otomobilleri günümüzde sıkça duymaya başladık. Alternatif enerji kaynaklarına bu denli yüksek bir ilgi varken Hindistan’ın en büyük otomobil üreticisi Tata, sıkıştırılmış havayla çalışan bir otomobil ürettiğin açıkladı ve herkesi şaşırttı.

Eski Formula 1 mühendislerinden Guy Negra önderliğinde tasarlanan otomobilin 110 km/s’lik maksimum hıza ve 200 km’lik menzile sahip olduğu belirtiliyor. 2008’in başında pazara sunulması beklenen araçtan Tata, yıllık 6000 adetlik üretim kapasitesi bekliyor.

Bir kompresör yardımıyla sıkıştırılmış hava deposu doldurulan araç, sıkıştırılmış hava sayesinde pistonları harekete geçirerek motorun çalışmasını sağlıyor. Ayrıca araç içerisinde bulunan başka bir kompresör yardımıyla da hareketin sürekliliği sağlanıyor. Sadece depo başına 2 USD’lik bir maliyetle çalışan aracın, herhangi bir zararlı egzoz gazı üretmemesi ise küresel ısınmaya karşı da çok büyük bir avantajı oluyor. Havayı sıkıştırmak için gerekli kompresörün bulunmadığı yerlerde ise aracı herhangi bir elektrik kaynağına bağlayarak içerisindeki ufak kompresör sayesinde deposu doldurulabiliyor.

Hindistan’ın yanında ilk etapta 12 ülkeye ihraç edilmesi düşünülen aracın Almanya, İsrail ve Güney Afrika’ya ihraç edileceği bilinirken Türkiye’ye gelip gelmeyeceği konusunda net bir bilgi henüz bulunmuyor.

• desenize hava vergisi yolda
  • sikistirilmis hava pahali bir enerji
  • Tipe bak

Havayla çalışsa ne olur ki , ben bunu saklayacak yer ararım elaleme rezil olmayım diye
  • Çok leş bir tasarım,jantlar da heralde 11 inç falan
  • Alternatif yakıtla çalışan bütün araçlar yakıtı gibi görüntü olarak da bu kadar farklı olmak zorunda mı?
    Bu teknolojiyi bula bula Tata'mı buldu?
    Hemde 2010'lu yıllardan bahsetmiyorlar. Tebrikler valla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Alternatif yakıtla çalışan bütün araçlar yakıtı gibi görüntü olarak da bu kadar farklı olmak zorunda mı?
    Bu teknolojiyi bula bula Tata'mı buldu?
    Hemde 2010'lu yıllardan bahsetmiyorlar. Tebrikler valla.

zaten yapılmış tatanın amacı reklam sadece

http://www.theaircar.com/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tata için önemli bi adım yada reklam olmuş ama arabanın tipi çok kötü yapıyosunuz madem düzgün çizgileri olan doğru dürüst bişey yapında satsın araba zaten 110 yapıyomuş en çok şehir içi kullanım aracı olabilir ancak şekli düzgün olsa insanlar şehir içi kullanım için ikinci bi araç olarak bile aalabilirdi ama bu tiple zor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Tipe bak
    />

Havayla çalışsa ne olur ki , ben bunu saklayacak yer ararım elaleme rezil olmayım diye

Ben hemen bir tane alıp yay,jant,bodykit olayına gireyim diyom züper alet

• a : abi gel şöyle bi istanbul turu yapalım
    b : havamı yakıyo lan bu
    a : ewt hava yakıyor

bu arada dikkatinizi çekerim bu bir taksi
    ve hindistandaki piyasada ortalıkta dolaşan araçlara göre bence bu hindistana tam bir numara olmus
    adamların vizyonu belli
    ÇİÇEK ABBAS
    çiçek abbas olsa yine ii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Sambora -- 1 Haziran 2007; 14:13:44 >

• bu teknolojiyi buldunuz iyi güzel,birde araca tip bulsanız.bunun amacı zaten hava ile çalışıyor birde tipiylemi uğraşalım mantığımı anlamadım.şu an güncel kasalara uyumlu değilmi bu motor.alıp parçalıyacaksın,sanayiye götürüp mevcut aracına taktıracaksın.yapanın eline sağlık biz daha yapmaya uğraşalım %100 yerli araba ile elalemin hintlisi hava ile çalışan yapsın,yazıkki ne yazık!.bravo hintli kardeşlerim.

• Tipinin mutlaka aerodinami ile ilgisi vardır... Keza küçük tekerleklerin de... Böyle bir alternatif teknoloji geliştirilmiş, "faça" olup olmamasına bakıyorsunuz... Ne garip.

Tata mata diyip dalga geçmeye gerek yok, Hindistan en azından bilime değer veren ve kendi teknolojisini üretebilen bir ülke... Adamların bilimsel araştırmalarından ve eğitim kalitelerininden haberdar olmadan aşağılamak yersiz. Her ne kadar ülkenin yarısı aç olsa da.

Bizde de aç zaten ne fark eder.
  • Hindistan büyük ülke, akıllı insanları var, çok da beyin göçü veriyor. Yalnız halkının yarısı değil 5 90 ndan fazlası aç, bırakın açlığı çok daha kötü durumdalar, unutmadan nüfusu sanırım 1 milyar civarında...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Tipe bak
    />

Herkesin maddi durumuna bağlı birsey yoksa parası olan bunu alıcak değilya.....

• bence süper bir teknoloji acilen yaygınlaşması gerek hatta ilk müşterisi ben olurum 200 km de 2 euro maliyetle çalışacaksa el arabasına bile razıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Hindistan büyük ülke, akıllı insanları var, çok da beyin göçü veriyor. Yalnız halkının yarısı değil 5 90 ndan fazlası aç, bırakın açlığı çok daha kötü durumdalar, unutmadan nüfusu sanırım 1 milyar civarında...

Doğrudur, ben lafın gelişi demiştim... Hindistan'daki adaletsiz gelir dağılımı ayrıca bizden de beter sanırım. Refah seviyesi çok yüksek olan yerleri de var... Ama eğitimde ve teknolojide bir şeyler yapmayı beceriyorlar ve kurtuluşu yine bunda görüyorlar sanırım. Bu da bir şey.
  • mazotlusu benzinlisi doğru düzgün çalıştı da, havalı olanı çalışacak
  • Beyler burada utanmamız ve tebrik etmemiz gerekirken adamlarla dalga geçiyoruz yok tipi şöyle böyle diye...

UTANMALIYIZ ÇÜNKİ;

TÜRK İNSANI OLARAK YANİ BİZ SADECE KONUŞURUZ-Kİ BU SİSTEMİ SENELER ÖNCE BEN DAHİ DÜŞÜNMÜŞTÜM ANCAK SİZİN GİBİ BİR KAÇ ARKADAŞ YADA TOPLUMUMUZUN GENELİ GİBİ DALGA GEÇİLDİ VE BENDE OLMAZ DEDİM BELKİDE ŞU AN BUNU BİR TÜRK YAPACAKTI

UTANMALIYIZ ÇÜNKİ;

ELEŞTİRMEK ÇOK KOLAYDIR TİPİ ŞU MOTORU BU DEMEK 1 DAKİKANIZI ALIR VE KLAVYE TUŞUNA BASMAKTAN BAŞKA BİR GÜÇ SARFETMEZSİNİZ ANCAK ORADA BUNU YAPANLAR YILLARINI BU İŞE VERİP EMEK HARCAMIŞTIR

UTANMALIYIZ ÇÜNKİ;

BÖYLESİNBE BASİT BİR SİSTEMİ KAFASI HER TÜRLÜ DALAVERAYA ÇALIŞAN BİZİM İNSANIMIZ BULUP PİYASAYA SÜREMEDİ...

UTANMALIYIZ ÇÜNKİ;

HALA BU TARZ BİŞEYLER YAPABİLECEK BEYİN GÜCÜMÜZ VARKEN YA DALGA GEÇİLDİ YADA DIŞ ÜLKELER KAPTI....

TEBRİK ETMELİYİZ ÇÜNKİ;

BİZ OTURUP BOŞ BOŞ KONUŞURKEN HİNDİSTAN GİBİ BİZDEN GERİ BİR ÜLKE TİPİ GÜZEL OLMASADA BU ARACI ÇALIŞTIRDI....

ZAMANINDA DEVRİMEDE OLMAZ DENDİ VE BENZİNİ BİTTİ DİYE TÜRK ARABASI BU KADAR OLUR DENDİ ANCAK O KÖTÜ DENEN DEVRİM OLMASAYDI ÜLKEMİZDE ARAÇ ÜRETİMİ OLACAKMIYDI? HAYIR.... KAPORTASI DÜZGÜN OLMASADA 4.5 AYDA YAPILSADA BENZİN KONMASI UNUTULSADA BU ARAÇ BUNU BAŞARDI BU ÜLKEDE AYNI ŞEYİ YAPMIŞ... TİP KOLAYDIR ARKADAŞLAR BUNU HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYIN ANADOLU FERRARİ YAPIYORSAK 3.20 MOTORUNU ŞAHİNE ADAPTE EDEBİLİYORSAK BU MOTORUDA FERRARİYE TAKARIZ....

Bİ BAKIN 920 Lİ YILLARIN TASARIMIYLA 2007 NİNKİNE NE KADAR DEĞİŞTİ ANCAK MOTORUN ÇALIŞMA PRENSİBİNDE ANA PARÇALARINDA BİR DEĞİŞKLİK VARMI? HAYIR

• kemal bunu nasıl vergilendirecek
    merak ediyorum?
  • "Hava parası" kavramı gerçek oluyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.