Şimdi Ara

Tat ve koku kaybı geçmedi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Kaç gündür yok?
  • Benim yaklaşık 12 gün falan gelmemişti. Şimdi virüsü kapmamın ardından 45 gün geçti, tabiki diğer tüm belirtiler çoktan bitti. Ama inanılmaz bir şekilde sanki halen tat konusunda bir sıkıntı var gibi, yani azalma olduğunu hissediyorum. Mesela tuzlu gıdaların tadını net olarak alamıyorum halen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay civarı sürebilir.

• hepinize covid-19 bulaşmış çok üzüldüm yahu.
  • Farklı tutulumlar gerçekleştirebiliyor hocam tat değişkenlik gösteriyor virüs yüküne göre fakat koku siniri 30-60 gün içerisinde kendini yeniliyor, yani en geç 2 ay içinde kokunun tam olarak eski haline gelmesi lazım.
  • Büyük geçmiş olsun benim arkadaşimda da başladi tad ve koku kaybi biraz ağir geçiriryor görme kaybida var adam miyop gibi görüyormeye başladi şu an göremiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tat ve koku kaybının sebebi çinko eksikliği, suda eriyen çinko takviyelerinden alın iyileşmeyi hızlandırır.

• Bu konu ile alakalı birşey söyliyim brezilyalı bir kızla konuştum covid geçirmiş 5 ay önce o günden beri koku alamıyormuş.

Bilindiği gibi koku ve tad alma bir duyudur ve beyinde gerçekleşir yani virüs beyine tutunuyor. Bu ayrıca şu anlama geliyor beynin başka bölümlerine de tutunuyorsa seni sen yapan bilincin kişiliğin karakterin değişebilir veya zeka seviyene zarar verebilir. Bu sadece benim görüşüm bilimsel bir temeli yok. İsteyen istediğini yapmakta özgür YTD.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 20 Eylül 2020; 12:45:6 >
  • sabahtan beri açtım. demin tamir ettiğim laptopun tamir parasıyla bakayım tat alıyor muyum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.