Şimdi Ara

Tat/koku sorunu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 2.5 hafta önce belirti gösterdim ve ilaç tedavisiyle iki hafta karantina da kaldım. Ağrı ve sızı geçtikten sonra tat ve koku hissi kayboldu. Üç dört gün sonra yavaş yavaş gelmeye başladı. Şuan hiç bir belirtim yok gayet sağlıklıyım fakat hala tat ve koku %70 seviyelerin de alabiliyorum.

    Çok can sıkıcı bir durum. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar tam olarak ne zaman %100 e çıkacak bu oran? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam tat değişiklik gösteriyor 1 hafta içinde falan gelebilir ama kokunun fizyolojik olarak en geç 2 ay içerisinde tamamen gelmesi lazım.

  • Benim 12 gün içinde tamamen geri gelmişti. Hem tat hemde koku. Yaptığım araştırmalar 10 ila 30 gün arasında değişiyor. Korkmanıza gerek yok.Tat/koku sorunu hk. 

  • Benim 2-3 ay oldu ve yiyeceklerin bazılarının tadı farklı geliyor :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu hastalığı geçireli 4 ay oldu ama hâlâ koku/tat hissim %100 düzelmedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde yaklaşık 3 ay oldu kötü kokuları neredeyse hiç alamıyorum ama bazen kötü kokunun ne olduğunu bilmeden ortamda kötü var diyebiliyorum. Normal kokularında bir kısmını bir gün alıyorum bir gün yok. Hatta 2. Kez kokladığımda bile alamıyorum. Allah acil şifalar versin hepimize

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ben 2 gün önce vücudumun sızlaması ve hafif ateş şikayetiyle hastaneye gittim. Tomografi çekildi, kan testi yapıldı. İkisi de temiz çıktı. Doktor ağrı kesici verip yolladı. Sızlama, ateş şikayetim geçti. Bu sabah da hafif koku kaybıyla uyandım. Sizce ne yapmalıyım? Hastalığı atlatıyor muyum, yeni mi başlıyor anlamadım. Görünen tek semptom şu an itibariyle koku kaybı. Naneli sakız attım ağzıma, az da olsa alabiliyorum tadını.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sulu Çor Kağan

    Arkadaşlar ben 2 gün önce vücudumun sızlaması ve hafif ateş şikayetiyle hastaneye gittim. Tomografi çekildi, kan testi yapıldı. İkisi de temiz çıktı. Doktor ağrı kesici verip yolladı. Sızlama, ateş şikayetim geçti. Bu sabah da hafif koku kaybıyla uyandım. Sizce ne yapmalıyım? Hastalığı atlatıyor muyum, yeni mi başlıyor anlamadım. Görünen tek semptom şu an itibariyle koku kaybı. Naneli sakız attım ağzıma, az da olsa alabiliyorum tadını.

    Merhaba,

    Hastalık semptomları çoğu kişide 9-10. günlerde zirve yapıyor(ailem ile birlikte geçirdik bu hastalığı). Ancak Ateşinizin olmaması sevindirici ve pozitif bir şey. Tekrar bir pcr testi yaptırmanızı öneririm. Aman hafife almayın çok zor günler geçirdik ailecek.

  • Benim de yaklaşık 2 hafta oldu fakat tat ve kokuyu geçtim, sıcak soğuk hissi dahi yok bende. Bilen bilir beyaz peynirli tost yaptığınızda kaşar peynir gibi hemen soğumaz, beyaz peynirdeki sıvı miktarından mı neden bilmiyorum domatesli beyaz peynirli tost yapınca baya beklemek gerekiyor ağzını yakmadan yiyebilmek için. Geçenlerde tost yaptım, ablamla oturduk yiyeceğiz, ben direk yemeye başladım, tat ve koku zaten almıyorum ilaç içecektim karnımı doyurayım diye yiyorum, ablam baktı baktı napıyosun dedi, tost yiyorum dedim, manyak mısın sıcacık nasıl yiyosun dedi. O an aklıma geldi beyaz peynirin hemen soğumadığı, dudağımı bi değdirdim dudağım yandı. Kısacası bu tat koku olayı herkeste farklı sanırım bende tat koku ve sıcaklık algısı gitti. 2 haftaya yakın oldu hala da gelmedi.







    Tat/koku sorunu hk.




  • merhaba, ben de sadece öksürüyorum. özellikle de yattığım zamanlar. ama ciğerden değil daha çok boğazımdan geliyor öksürük. nefes almakta zorluk yaşıyorum. test yaptırdım ve negatif çıktı. acaba neden olabilir? benim gibi olan var mı?

  • Tad ve koku için yapacak egzersiz ilaç destek vs varmıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehmengineer

    Benimde yaklaşık 3 ay oldu kötü kokuları neredeyse hiç alamıyorum ama bazen kötü kokunun ne olduğunu bilmeden ortamda kötü var diyebiliyorum. Normal kokularında bir kısmını bir gün alıyorum bir gün yok. Hatta 2. Kez kokladığımda bile alamıyorum. Allah acil şifalar versin hepimize

    Bu kötü koku alamama olayını tam olarak ben de yaşıyorum. Affedersiniz ama wc'deyken gerçekten hiç koku alamıyorum. Aslın da iyi birşey ama insan özlüyor niyeyse Tat/koku sorunu hk. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kan, tomograf, sürüntü hepsi temiz. Koku gitti 2 gün önce. Acı,tatlı,ekşi vs ayırt edebiliyorum ama lezzet yok. Kalıcı olmasından korkuyorum. Cidden hiç bir şey tat vermiyor.

  • Deneyimlerinizi paylaşırmısınız kaç gün sonra tam koku ve tad duygunuz yerine geldi? Lütfen konuyu öne çıkaralım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    Deneyimlerinizi paylaşırmısınız kaç gün sonra tam koku ve tad duygunuz yerine geldi? Lütfen konuyu öne çıkaralım.

    Şuan 3.haftası ve tat koku oranı %80'e ulaştı. Ama ne hikmetse hala kötü kokuları alamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Hawk.

    Şuan 3.haftası ve tat koku oranı %80'e ulaştı. Ama ne hikmetse hala kötü kokuları alamıyorum.



    Alıntıları Göster

    Doktorunuza danıştınız mı bir ilaç takviye destek vs varmıdır bu koku ve tad duygusunu getirmek için? Ayrıca kötü kokular derken hiç bir kötü kokuyu mu alamıyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir ilaç almadım, doktor'a bahsetmedim bu konudan. Kötü koku olarak ''wc'' örneğini verebilirim. Ve evet hiç bir kötü kokuyu alamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karantinam biteli 1 hafta oldu, yani ilk semptom göstereli 20 gün civarı oldu. tad hiç gitmedi koku ilk semptomdan sonra 6. gün gitti ve bütün şikayetlerim çoktan bitmişti koku gittiğinde. WC tarzı kötü kokuları hala alamıyorum diğer kokular da %50-60 yok gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.