Şimdi Ara

Tasinabilir projektor icin guc kaynagi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    19v-13A adaptor ile calisan tasinabilir bir projektorum var ve genellikle ev disinda kullaniyorum. Elimde birkac tane 18V el aleti bataryasi var ve bu bataryalar ile uyumlu bir inverter sayesinde 18V DC den 110V AC aliyorum. Bu sayede projektoru calistirabiliyorum ama mevcut sistem cok verimsiz. 18V bataryadan direkt 19V sabit cikti alabilecegim bir devreye ya da guc kaynagina ihtiyacim var. Kendi yapabilecegim bir devre ya da hazir bir urun olabilir. Tavsiyeleriniz nelerdir?


    Mevcut kullandigim urunlerin listesini yaziyorum;

    Projektor:

    xgımı official store us
    Horizon Pro - 4K Projector
    https://us.xgimi.com/pages/horizon-pro

    Bataryalar:

    www.milwaukeetool.com
    M18 REDLITHIUM HIGH OUTPUT XC8.0 Battery Pack | Milwaukee Tool
    https://www.milwaukeetool.com/Products/Batteries-and-Chargers/M18-Batteries-and-Chargers/48-11-1880



    Inverter:

    https://www.milwaukeetool.com/Products/Batteries-and-Chargers/Other/2846-20








  • Projektörü doğrudan 18V pile bağlayın, büyük ihtimal başka bir şeye ihtiyaç duymadan çalışacaktır.

  • 18V batarya tam sarj halinde 20V civarinda oluyor ve sarj bitmek uzereyken 17V seviyelerine dusunuyor. Projektoru riske atmak istemiyorum ve stabil 19V ile besleyecek bir cozum ariyorum.

  • husNUKE kullanıcısına yanıt

    İçinde zaten regülatörler mevcuttur projektörün. Sayı Rafet32'nin tavsiyesini dikkate alın.

    İç kısımda 5 Volt ile çalışan bölüm de bulunur, belki 12 volt ile de. Regülatörler gerlimi bu seviyelere düşürür ve enerji kaybı oluşur bu esnada. Yani bu projektörün 5 voltluk kısmı için 5 volt bataryanız, diğer gerilimleri için de aynı gerilim kaynağınız olsaydı en verimli halde kullanırdınız. Pek tabii bunu tavsiye etmeyiz, bataryaların farklı sürede bitmeleri arızaya da sebep olabilirdi çoklu bataryada, sadece örnek.


    Step updevre modilleri var am, eğer gerekmiyorsa hiç düşünmeyin. Mümkünse devre şemasını açıp gösterin nereleri 5 Volt nereleri daha yüksek analiz edilmeye çalışılsın. Mesela lambası 18Volt olsa, gerilim düşerken parlaklık azalır, diğer düşük gerilimde çalışan kısımlarda sorun olmaz.

  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler ama projektöre müdahale etmeyi düşünmüyorum. Aradığım çözüm 19v stabil çıkış veren bir sistem. Projektörün adaptörü yerine pilli sistemi adaptör girişine takip kullanmak istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • husNUKE kullanıcısına yanıt

    18 Voltluk el aleti bataryalarında Sony VTC5 ya da VTC6 pil bile kullanılmış olsa 2500 veya 3000 mAh enerji depolayabilir. Piyasada çok daha fazla kapasiteli olduğunu iddia eden pil hücreleri var ancak hepsi çakma ürünlerdir. Eğer projektörünüz 13 Amper'i sürekli çekiyorsa bu piller buna rahatlıkla dayanır ancak malum kapasite problemi olacaktır. Bu nedenle paralel bağlantı yapılması kaçınılmaz. Lityum pil paketli el aleti bataryalarının hepsinin içinde mutlaka BMS vardır. Ancak bu BMS'ler sürekli 13A yükü kaldıramayacaklardır. Anlık olarak kaldırabilirler ancak sürekli çok zor çünkü soğutma gerekecektir. 5 hücreli bir bataryanın BMS çıkışı 15V ila 22Volt arasında değişkenlik gösterektir. Bu durumda eğer sabit bir çıkış istiyorsanız 15 Amperlik bir step up devresi kullanmak olacaktır ki buna pasif soğutma yeterli gelmediğinden fan ile soğutulması gerekecektir. Her paketi ayrı BMS ile de kontrol etmek verimi düşüreceğinden batarya paketlerini dağıtıp ya da özel batarya paketi 5S batarya paketi yaptırıp tek BMS altında toplamanız en verimlisi olacaktır ancak bunu da bir soğutucuya bağlamanız gerekir.

    Maliyet tarafına bakarsanız da Çin'den bile alsanız 19V 20Ah batarya paketi 2000 TL, step up devre de 250 TL civarına mal olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 26 Eylül 2021; 18:42:0 >




  • aeronics kullanıcısına yanıt

    Tavsiye edebileceginiz bir step up devresi var mi? Maliyet konusunda esnegim diyebilirim cunku kullandigim projektor ve bataryalar ucuz sayilmaz. Projektoru inverter kullanarak bir batarya ile yaklasik 40 dakika calistirabiliyorum ama duzenek cok verimsiz, DC-AC sonra AC-DC donusumu yapiliyor, step up devresi ile bir saatin uzerine cikacagini dusunuyorum.

  • Baştan söylemem gerekir ki teorik olarak belli bir miktarda performans artımı olacaktır ancak %50 bir arttırım olabileceğini hiç sanmıyorum. Kullandığınız inverter (DC-AC çeviriciniz) büyük ihtimal pwm ile çalıştığındanzaten verimi bir hayli yüksektir. Aynı şekilde adaptörünüzde de bu durum sözkonusu. Aslında ilk önce şebekeden beslerken projektörünüzün ne kadar akım çektiğini bir gözlemleyin. Görünen o ki 13 Amper anlık bir çekim değeri. 15 amperlik bir step up yeterli olacaktır. Fazlası da verim düşürür. Güçlü bir step up devrenin de boşta çektiği akım daha fazla olacaktır.

    Ne yazık ki direkt "şunu kullanın" tarzında bir öneride bulunamayacağım çünkü o kadar kuvvetli bir step up kulanma ihtiyacım hiç olmadı. Kullanmadığım bir aleti de kağıt üstündeki verilere bakarak önermeyi uygun bulmuyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.