Arkadaşlar elimde seagate'in 3.5 external'i vardı ama hdd bozul en azından ben öyle tahmin ediyorum (içini açıp pc2ime doğrudan bağladığımda aynı sorun devam etti) bende sıfır veya ikinci el 1tb hdd 3.5 alıp tekrar ayağa kaldırmayı planlıyordum ama 1 tb hdd fiyatlarına baktım (sıfır ve 2. el) formda bir arkadaşın seagate externali gördüm onu fiyatı ile benim almayı düşündüğüm hdd fiyatına bakınca seagate'i almak daha mantıklı (1tb hdd 100tl external 90 tl). Forumdaki arkadaşlara sorum şu externali eğer alırsam bunun bad sektör yada bunun gibi şeyleri bakmam için program var mı?
HDD ikinci el almak yenisi ile fiyatta %50 civarı fark etmiyorsa pek mantıklı değil güvenilir bir yerden alırsanız iade garantili o zaman düşünebilirsiniz. HDD diğer donanım parçalarına pek benzemez her sektörünü kontrol etmek de çok uzun bir zaman gerektirir.
Tanıdık (Real) Olmadı Sürece Almanı Tavsiye Etmiyorum. Mahalle arakdaşındır yada cok iyi tanıdın birisi kullanmadığı için yada daha yüksek veri alanın sahip bişi almak için satan falan olursa al anca öbür türlü hiç girme bence.
quote:
Orijinalden alıntı: mephısto_06
Forumdaki arkadaşlara sorum şu externali eğer alırsam bunun bad sektör yada bunun gibi şeyleri bakmam için program var mı?
HD Tune adlı programla (başka bir çok program da var ama bu kolaydır) http://www.hdtune.com/download.html Health sekmesinden SMART değerlerine bakacaksın.
Önemli olan Data hanesinde yazandır, özellikle adında "Error" geçenlere dikkat etmelisin. Ciddi arıza belirtisi olanlar "Raw Read Error Rate" ve "Current Pending Sector"dür, eğer bunların Data hanesi 0 (sıfır) dan büyükse disk bozuktur.
Alacağın her kimse ondan SMART değerlerini iste.
quote:
Orijinalden alıntı: Kuqla
Tanıdık (Real) Olmadı Sürece Almanı Tavsiye Etmiyorum. Mahalle arakdaşındır yada cok iyi tanıdın birisi kullanmadığı için yada daha yüksek veri alanın sahip bişi almak için satan falan olursa al anca öbür türlü hiç girme bence.
Ben bu forumda tanımadığım bir çok kişiye hdd sattım kimsedede sorun çıkarmadı, sadece güveneceğin insanı doğru seçmen gerek.
çokmantıksız< değil. aslında mantıklı. garantisi devamö eden yada güvenlir bir disk alırsa özellikle fiyat farkından ötürü ki başka ne olacak mantıklı. mesela piaysa güvenilir yerlerde fiyatı en düşük 200 lira olan bi rdiki bir kaç aylık 150 - 170 lira 6 aylık ve bir yıllığa kadar olan kadar olan bir disk içinede 100-130 lira mantıklı olabilir..
quote:
Orijinalden alıntı: S
quote:
Orijinalden alıntı: Kuqla
Ben bu forumda tanımadığım bir çok kişiye hdd sattım kimsedede sorun çıkarmadı, sadece güveneceğin insanı doğru seçmen gerek.
Haklısın. Belirtmedim sanrıım Kendi Düşüncem :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme