Şimdi Ara

Taşı-mermeri eriten kimyasal

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
54.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taşı-mermeri eriten fakat plastiğe zarar vermeyen bir kimyasal edinmek istiyorum. Mümkünse kendim yapmayayım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Taşı-Mermeri Eriyen Kimyasal

Taşı Ne Eritir?

Taşı eriten birkaç güçlü kimyasal vardır. En yaygın olanlardan biri kezzaptır.

Kezzap Nedir?

Kezzap, sülfürik asidin yoğunlaştırılmış bir formudur. Aşındırıcı ve zehirli bir kimyasaldır.

Taşı Eriyen Asit

Kezzap, kalsiyum karbonattan oluşan taş ve mermeri çözündürerek eritir. Bu reaksiyon, kalsiyum sülfat, su ve karbondioksit gazı üretir.

Taş Eriyen Asit

Kezzap, taş eriten tek asit değildir. Hidroklorik asit (tuz ruhu) ve nitrik asit gibi diğer güçlü asitler de taşı eritebilir.

Kayayı Eriyen Asit

Kezzap, sadece taşı değil, kayaçları da eritebilir. Kayaçlar genellikle silikat minerallerinden oluşur ve kezzap bu mineralleri çözündürerek kayayı parçalayabilir.

Tuz Ruhu Betonu Eritirmi?

Evet, tuz ruhu (hidroklorik asit) betonu eritebilir. Beton, kalsiyum hidroksit içeren bir malzemedir ve tuz ruhu bu bileşiği çözer.

Kezzap Plastiğe Zarar Verir mi?

Evet, kezzap plastiğe zarar verebilir. Kezzap, plastiğin kimyasal yapısını bozarak onu zayıflatır ve deforme eder.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • limon veya sirke mermerin kimyasını bozar.

Tabiki hangi amaçla kullanacağını söylersen daha net yardımcı olabilirim.
  • Şöyle hızlı bir etki gösteren ve yapıyı bozan bir şey arıyorum. Amaçım şeklen bozmak.
  • arkadaşa katılıyorum limon sık
  • Direk sitrat sıksam nolur?
  • Kezzap ya da h2so4 paran yeterse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Re-1

Kezzap ya da h2so4 paran yeterse

h2so4 % kaçlık?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kum dökmesi ve gastrit
    16 yıl önce açıldı
    FAYANS İLE BIÇAK BİLEMEK
    5 yıl önce açıldı
    parke taşı
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pronefroz

quote:

Orijinalden alıntı: Re-1

Kezzap ya da h2so4 paran yeterse

h2so4 % kaçlık?

O kadar bilgili değilim. Biraz bakarsan bulursun satılanları

• HNO3 nereden alınabilir?
  • Kezzap bildiğim Asit eritiyordu mermeri,taşı önüne ne denk getirirse eritiyor..

Ama bir tek plastiğe zararı yok.. Nasıl oluyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Kezzap bildiğim Asit eritiyordu mermeri,taşı önüne ne denk getirirse eritiyor..

Ama bir tek plastiğe zararı yok.. Nasıl oluyorsa.

Plastikler doğal olmayan polimerler diyedir herhalde.
  • Kezzabı, tuvalete döksem tuvallet erir mi yoksa cillop gibi mi olur ?
  • erir
  • tr.wikipedia.org
    Termit reaksiyonu - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Termit_reaksiyonu
    Fe2O3 + 2Al → Al2O3 + 2Fe; bu tepkime 2370 °C de gerçekleşiyor. İstediğin şeyi erit :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: XSoldier000

tr.wikipedia.org
    Termit reaksiyonu - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Termit_reaksiyonu
    Fe2O3 + 2Al → Al2O3 + 2Fe; bu tepkime 2370 °C de gerçekleşiyor. İstediğin şeyi erit :D

Çok dağınık ve tehlikeli.

• mermerciye mezar taşındaki isimleri nasıl yazdıklarını sormuştum cevap şöyleydi ; tabelacıda içi boş şekilde yazmak istediğimi yazdırıyorum, mermere yapıştırıp üzerine kezzap döküyorum, erimesi istediğim derinliğe ulaştığında duruluyorum. Şekil vermek istiyorsan bu şekilde yapabilirsin.

Bende camı ufaktan eritmek istiyorum ışıklandırma yapmak için kezzap deneyeceğim olmadı zımpara, daha önce deneyen bilen var mı?
  • İmzandan yardım al
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

İmzandan yardım al

Taşı-mermeri eriten kimyasal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pronefroz -- 14 Haziran 2012; 20:59:34 >
  • hidroflorik(HF) asit dök
    poliproplen haricinde cam da dahil olmak üzere herşeyi eritir derişimi düşene kadar gidebildiği kadar yeri eriterek gider
    kat kat giyinip yap temas ederse üzerine su dökiyim deme daha hızlı yayılmasını sağlarsın üzerine kalsiyumlu krem sür
  • quote:

Orijinalden alıntı: iimmyeahh

mermerciye mezar taşındaki isimleri nasıl yazdıklarını sormuştum cevap şöyleydi ; tabelacıda içi boş şekilde yazmak istediğimi yazdırıyorum, mermere yapıştırıp üzerine kezzap döküyorum, erimesi istediğim derinliğe ulaştığında duruluyorum. Şekil vermek istiyorsan bu şekilde yapabilirsin.

Bende camı ufaktan eritmek istiyorum ışıklandırma yapmak için kezzap deneyeceğim olmadı zımpara, daha önce deneyen bilen var mı?

Cama etki eden asit HF dir zayif asittir ama etki eder kezzap cama etki etmez

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.