Şimdi Ara

Tarım ve Hayvancılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizlere ülkedeki Tarım ve Hayvancılık politikasından ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Sn. A.E.Fakıbaba'dan bahsetmek istiyorum.
    Malumunuz artan et fiyatları bu fiyatlara karşı alınan önlem olarak yapılan et ithalatı büyük gündem oluyor. Aynı şekilde ülkedeki tarım ürünleri Kanada,Brezilya vb ülkelerden ithal ediliyor. Peki bunlara karşı bir önlem alınıyor mu? bakanlık hükümet içerisinde değerli mi? verilen sözler tutuluyor mu?
    Sn. Fakıbaba bir doktor, bir cerrah, Şanlıurfa'da uzun yıllar hastanede hizmet vermiş ve Şanlıurfa belediye başkanlığı yapmış bir insan. Şu an Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ya da öyle söylüyor bilemiyorum.
    Sn. Fakıbaba bizlere 2018 bütçe görüşmelerinde 3500 personel alacağını dile getirdi. Şubat ayında 10551 kişilik kadro talebi olmuş bunu biz aylardır verdiğimiz mücadeleler sonucunda öğreniyoruz. Sn. Fakıbaba'ya alımları sorduğumuzda hükümetin politikası öncelikli olarak eğitim ve sağlık dedi. Talep Sn Julide Sarıeroğlu'na sorulduğunda Sn bakan benim öyle bir konudan haberim yok dedi. Mayıs ayında Sn Fakıbaba 2. kez kadro talebinde bulunmuş, bugün çıkan habere göre kadro talebi GTHB'den çıktı top Maliye bakanlığında. Şimdi diyeceksiniz ne var bunda. Size alım yapan bakanlıklar ve kadro sayılarından bahsetmek istiyorum.
    Sağlık bakanlığı 40bin personel 3. alıma çıktılar
    Milli eğitim bakanlığı 20bin öğretmen alımı
    Gençlik spor bakanlığı 3200 personel alımı
    Gümrük ve ticaret bakanlığı 1750 personel alımı
    Maliye bakanlığı 500+400 personel alımı
    Nüfus 1600 personel alımı
    .
    .
    .
    En son 7000 BEKÇİ alımı ilana çıktı arkadaşlar. Size soruyorum İl müdürlükleri personele ihtiyacımız var diyor, rutin işleri aksıyor. Tarım ve hayvancılıkta teşvikler ve destekler sürekli artıyor. Kimlerin yararlandığı, verimler meçhul. Politika olarak Sudan'da tarım arazisi kiralıyoruz, Bosna Hersek'te tarım teşviği veriliyor. Sırbistan'dan Romanya'dan Arjantin'den et ithal ediyoruz. Bakanımız Sn Fakıbaba personele ihtiyacımız var diyor. Sn Jülide Sarıeroğlu destek veriyorum diyor. Bu ülkenin bekçiye ihtiyacı var da Veteriner hekim, Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisine ihtiyacı yok mu?
    Ben veteriner hekimim, yazım taraflı gelebilir bu alım haberini aylardır bekliyoruz ve sürekli oyalanıyoruz. Devlete atanıp yatışa geçecek kadro isteyen insanlardansınız diyebilirsiniz. Bahsetmek istediğim neden Gıda Tarım ve Hayvancılık özellikle umursanmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordecaí -- 12 Haziran 2018; 16:31:46 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.