Şimdi Ara

Tarihteki en iyi strateji hangisidir ? | 1. Starcraft (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
0
Favori
41.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sadıkakyol

ilk olarak şunu belirtmekte fayda var starcraft 12 yıl grafikleri değişip durduğu için tutulmadı. kendi savunduğun oyun hangisi bilmiyorum ama o oyun 12 sene sonrası teknolojiye uyarlansa demişssin. bi kere burdan falso! ikincisi benim için grafik önemli demişsin. burdan hepten falso. bi strateji oyununda bence grafik en son arancak unsurdur. bak ses falan de bişi demem. ama bi oyunu efsane yapmak için grafik aramak heleki stratji oyununda çok saçma. son olarakda coh oyununu ea yapsa en çok tutulan oyun olurdu demişsin. ea nice oyun yaptı 1 yıl sonra yüzüne bakılmadı. daha nice oyun yapıcak ve herkes oynayıp bi kenara atıcak.

demek istediğimi anlamamışsın. coh mükemmel bir oyun ve bu oyun ea games gibi pazarlama uzmanı bir firmadan çıkmış olsa çok satar diyorum. ea games in her yaptığı oyun iyi demiyorum zaten. ea games iyi oyun yaparsa tutar, kötü oyun yaparsa tutmaz. hatta önce iyi oyun yapar sonra ikincisini baştan savma yapar ve pazarlama stratejisi ile onu da satar. buna vurgu yapmak istedim. c&c serisini sattığı gibi..

grafikler tabi ki bir strateji oyunu için önemli değildir. ben o soruya kendi açımdan cevap verdim. "BENİM" için grafik önemlidir. bana oyunu oynatan grafikleridir. sesleridir. grafikleri iyi olursa oyun efsane olur demedim. grafik iyi olursa ben oynarım dedim. dediklerimin dışında şeyler anlıyorsun. coh sadece grafikleri ile tutuluyor da değil durum. bilgisayarımı toplamadan önce ben herşey düşük detayda bu oyunu oynuyordum. o zaman grafiğin g si yoktu. çizgi film gibi idi. ama gene oynuyordum. bu oyunu oynatan "herşeyi"dir. ben sadece genel olarak oyunlardan beklentimi yazdım. üstelik grafiğin hiçbir önemi yoktur diyen birinin ses in kısmen önemli olduğunu yazmasıda ayrı bir çelişki. grafik ve ses birbirini tamamlayıcıdır. oyuna gerçekçilik katar.

tekrar yazıyorum. burada coh oynayanlar sc oynamamış. sc oynayanlar coh oynamamış. herkes taraflı yazıyor. iki oyunu oynayan birinden analiz gerekli..

• quote:

Orijinalden alıntı: Piskopatzencefil

Tüm askerleri secip saldırtırsan tüm askerleri seç saldır oyunu olur tabi ama ss de tüm askerleri seç bir yere yolla ile bölüm geçmezsin multiplayerda 5dk dan fazla oynuyamazsın sen basit düşünüyorsan oyun napsın...

bilmiyorum oyun bana çok ucuz geldi. bi tank birde piyade var. piyadeleri seçiyon saldır diyon. tank seçiyorsun saldır diyorsun. başka birşey yok ki. fazla dayanamadım. çıktım oyundan. zaten grafikleri berbat :D hiç bana hitap etmiyor
  • starcraft, battle for middle earth 2, age of empires 1-2-3, red alert 1-2, world in conflict, anno serisinin tümü, total war serileri, oynamış bir oyuncu olarak yapacağım yorumları değerlendirin lütfen.

şu anda arada bir hala oynadığım 2 strateji oyunu var, starcraft ve age of empires 2 conquerors. starcraftı multiplayer oynayamıyorum pek çünkü etrafta oynayacak kimse yok, ben de oturup makineye karşı atıyorum. conquerors'ta ise bilen bazı arkadaşlar olduğu için onu multi de atabiliyorum arada bir. ama diğerlerine geri dönüp bakmıyorum.

bunların içinde en iyi strateji bence starcraft. her bir elemanın oyuna yapabileceği etki, neyi ne zaman ve nasıl kullandığınızın oyuna olan etkisi, oyuna nasıl başlayıp nasıl geliştiğiniz gibi unsurlarla bu kadar kafa yorduğunuz başka bir oyun yok. (cümle biraz düşük oldu ama idare edin). özellikle birbirinden tamamen farklı 3 ırkla oynuyor olmak da bambaşka bir güzellik. ben kardeşimle conquerors oynuyorum, starcraft da öğrense de oynasak diye düşünüyorum ama starcraft'ın multiplayer olarak öğrenilmesi aylar alıyor. bilgisayara karşı oynamakla gerçek rakibe karşı oynamak arasında (hemen her stratejide olduğu gibi) dağlar kadar fark var. starcraft, satranç gibi bir oyun. oynarken grafikler değil benim için mesele. starcraft 2 daha başarılı olmadığı sürece "strateji" oyunu olarak hep gözümde bir numara olarak kalacakmış gibi görünüyor.

conquerors da çok güzel bir oyun. atmosferi, eski olmasına rağmen grafikleri çok başarılı. bence bu oyunu kısıtlayan, gerçek hayata dayanan şekilde bir oyun olması. starcraft'ın buna göre o üstünlüğü var. istenilen cins silahlar konulabiliyor sonuçta starcrafta. uçuyorlar, ışınlanıyorlar vs. midesi zerg kaldırmayan, ya da biraz daha ferah ferah oynamak isteyen kişilere de önerim bu oyun olur.

battle for middle earth 2 ise stratejik derinlik olarak çok eksik bir oyun. açıkçası hiç multiplayer oynamadım. o yüzden değerlendirmelerim eksik olabilir ama zaten oynanabilirliğe de çok özenilmemiş diye düşünüyorum. ama çok güzel müzikleri ve yine çok güzel bir atmosferi var. yüzüklerin efendisi filmini ve romanını tekrar yaşıyor gibi oluyorum oynarken.

red alertin yenilerini bilmediğim için pek yazmayacağım. ama eskilerinde kim çok adam üretirse o yener mantığı vardı.

anno 1404'ü de multiplayer oyanamadım. şehir kurmak ve gelişmek çok güzel ve adamı bağlıyor. ama bir yerden sonra çok sıkılmaya başlıyorum. rakiple olan mücadele stratejik olmaktan çok uzak. ama şehir kurmak ve ticaret yapmak güzel. hele grafikleri çok güzel.

kısacası sıralamam:
    1- starcraft
    2- age of empires 2 conquerors
    3- gerisi.

farkettim ki age of empires 3'ü unutmuşum. o da güzel, ama conquerors varken yüzüne bakmıyorum. diğerlerinin de ayrı yerleri var. ama özellikle multiplayer rts dediğinizde sıralamam yukarıdaki gibi.

saygılar...

ekleme: warcraft 3'ü eklemeyi unutmuşum. o da 3. sıraya yerleşebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duvar sürüngeni -- 23 Mart 2010; 20:57:45 >

• 1)Age of Empires: The Rise of Rome ( Rahibin taraf değiştirirken yaptığı dua hala dilimdedir "ayyahu vehu vehu" hehe )
    2)Caesar 3
    3)Age of Empires 1-2
    4)Commandos 1-2 ( Tam bakmadım ama yazan olmamış sanırım bu klasiği)
    5)Desperados
    6)Warcraft 3
    7)Homeworld(Demosunu oynamıştım :D )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flatronx -- 23 Mart 2010; 14:57:09 >

• JAGGED ALLİANCE 2
  • starcraft çıktığı andan bugüne oynadığım halada enfes zevk aldığım bi oyun demosu ile başlamıştım hatta demosu bile alıp götürmüştü aoe 2 yaklaşık onuda çıktığıdan beri oynarım 8 9 senede onu oynadım ama scnin yanından bile geçemez aoe sc campaingleri ayrı güzel multisi ayrı güzel aoe de güzel ama sckadar değil sc 1.favorim 2. w3 3. w2 4.aoe2 5.aoe rise of roma
    2. total war serisi
    3. civilisation serisi
    ben bir stratejide grafik en son arancak unsurdur dedim. grafik aranmaz demedim. ayrıca hala lafımın arkasındayım. warcraft 3 çıktığında ''bu ne ya çizgi film gibi '' deniyordu halen turnuvalarda oynanıyor. starcraftı soylememe gerek yok aradan kac yıl geçti halen oynanıyor ki burda atıf yaptıgım kişi '' coh 12 yıl sonra grafik olarak revize edilse ben gene oynarım''demiş. ben ona istinaden söyledim grafik bi oyunu efsane yapmaz diye.

yani benim demek istediğimi anlama zorluğu çeken arkadaşlara özetlersek.

starcraftı en iyi strateji oyunu yapan ( yada sc2 yi en iyi strateji oyunu yapacak ) unsur grafikleri değil tamamiyle oyun içi dengeleridir.Micro ile oyunda yarattığınız farklılıklardır.Yani sizin kriteriniz grafik olabilir. ama ankette starcraft'ı birinci yapan unsur emin olun! grafik değil.
  • Bir arkadaş keşke "gerçek zamanli" ve "sira tabanli stratejiler" olarak ikiye ayrilsaydi demiş. Bu görüşe ben de katiliyorum, çünkü günümüz teknolojisinin sundugu imkanlar dahilinde çok degişik türde ve ortamda, tek başina veya grup halinde oynanabilen çok fazla strateji oyunu mevcut. Bu açidan bakildiginda strateji oyunlarini "sira tabanli" ve "gerçek zamanlı" diye ikiye ayirarak düşüncelerimi paylaşmak istiyorm.

Sira tabanli deyince aklima ilk olarak oyunu çikardiktan kisa bir sire sonra iflas eden 3DO şirketinin çikardigi "Heroes of Might & Magic III" serisi geliyor. Heroes 3, günümüzde hala tek başina veya internetten oynanan, ve hatta her yil dünya çapinda turnuvalari düzenlenen bir sira tabanli strateji oyunu. Özellikle Ruslar, oyuna oldukça yürekten sahip çiktilar ve bilfigim kadariyla son olarak "Heroes of Might & Magic 3.56 - Vo imya Bogov (In The Wake Of Gods)" yamasini çikardilar. Müptelasi olanlar bilir, bu son yamayla Heroes 3 adeta yeniden hayat buldu. Heroes'un devam serileri 3'ten öncekilerk kadar bile başarili olamadi. Özellikle 4'ü hangi akla hizmetle yaptiklarini anlamak zor. Heroes'dan sonra "The Disciples"i da unutmamak lazim.

Gerçek zamanli oyunlarda ise karar vermek gerçekten zor. Çünkü gerçek zamanli oyunlar grup halinde oynamak için daha ideal ve bu da oyuncularin zevkine göre çok degiskenlik gösteriyor. Gerçek zamanli oyun deyince akla ilk olarak StarCraft geliyor tabii ki. Blizzard, her zamanki gibi eldeki imkanlarla yapilabileceklerin en iyisini yapmiş ve ortaya harika bir strateji oyunu çikarmişti. Yine Blizzard'in emegi olan ve günümüzde D.O.T.A. gibi üzerine çok sayida degisik yama kurularak oynanabilen en begenilen stratejilerden birisi de WarCraft'tir. W3 ilk çiktiginda arkadaşlarla evde açiliş sinematigini izledigimizde yaklaşik 10 dakika hayranliktan nutkumuz tutulmuştu. Hikayenin sürükleyicigini oynayan herkes bilir.

Gerçek zamanli oyunlarda, son zamanlarda piyasaya çikan grafik canavari pek çok oyunu elimdeki imkanlar el vermediginden takip edemiyorum. Yine de şu bir geçek ki 1997'de piyasaya çiktigindan beri günümüzde de hala zevkle oynanmasiyla StarCraft'in daha uzun yillar hayranlarini eglendirecegi bir gercek. Ne de olsa yeni çikanlarin üzerinden henüz onlarca yil geçmiş degil, bakalim 2023'te StarCraft hala gelmiş geçmiş en iyi gerçek zamanli stratejilerden biri olarak yerini korurken kimler bu grafik canavarlarini hatirlayacak? Unutmadan grup halinde oynandiginda rakiplerin birbirlerine "Haydi, bi el daha atalim" dedigi eskilerden Red Alert II'yi ve Age of Empires II - The Conquerors'u unutmak mümkün degil.

Son olarak şunlari da eklemek isterim; konu "Tarihteki en iyi strateji hangisidir?" başligiyla açilmiş, bir arkadaşin dedigi gibi tarihteki en iyi stratejilerden birisi gemilerin karadan yürütülmesidir bence. Yok, başliga degil, konunun ilk mesajina bakacak ve bir degerlendirme yapacak olursak tarihteki en iyi strateji oyunu bence SATRANC'tir. Satrancin üzerine stratejiden anlayan kimsenin tartisacagini sanmam. Ne de olsa tamamen eşit güçle ve yaptiginiz her hamlenin oyunun gidişatini etkilemesiyle satranç sadce oyunlarda degil direk olarak hayatin bizzat içindeki ve savaşlardaki stratejilerde bile insanlarin düşünme vfe karar verme yeteneklerini etkileyen benzersiz bir oyundur ve en eskisidir.

Hemingway'in de dedigi gibi: "Dünya harika bir yerdir, ve ugrunda savaşmaya deger." Dedektif, bu sözün yalniz ikinci kismina katiliyor ;-)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellmarch!

Tarihteki en iyi strateji hangisidir ? | 1. Starcraft

Sorusu bile yersiz.

• Bazı arkadaşlar 10 yıllık starcraft efsanesini 1,2 yllık oyunlarla karşılaştırmış birde grafik konusunda komik :) starcraft ve warcratf en iyi strateji oyunlarıdır.Gerek senaryo gerek oynanış gerek içerik bakımından.sc2 çıktığında blizzard yenisini cıkarana kdr en iyi sc2 olucak.Malesef durum böyle.Bunlar haricindeki söylenen oyunlar iyi olabilir ama sadece iyiler efsane olamazlar.Blizzard efsane yaratır diğer firmalar oyun :)

ve
    1-Coh serisi
    2-red alert 2
    3-generals zero hour
    4-rise of nations
    5-starcraft diyebilirim anca

Orijinalden alıntı: dolma

starcraft oynamıştım bi kaç yıl önce nedir o öyle birimleri çıkar allalah diye saldırt
    seveni çok oldugu için fazla büyütülen bi oyun
    1-Coh serisi
    2-red alert 2
    3-generals zero hour
    4-rise of nations
    5-starcraft diyebilirim anca

Dünya'da en çok taktik üzerine kurulu oyunlardan biridir SC. İstersen biraz araştır sonra yine düşün.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.