Şimdi Ara

Tarihte Verilmiş Hazır Cevaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bernard Shaw'la evlenmek isteyen bir bayan:
    "Dünyadaki en iyi beyin sizde, en güzel beden de bende. Evlenmemiz sonucu olacak çocuğu bir düşünsenize,
    kusursuz olacak!"
    Shaw şu şekilde cevap verir:
    "Ya aklı senin gibi, bedeni benim gibi olursa ne yapacağız?"

------------------------------------------------------------------------

"İnsan, kâinata hakim bir varlıktır" diyen felsefe öğretmenine, öğrencilerden biri,
    şu cevabı vermiş:
    - "Tansiyonuna bile hakim olamayan insan, kâinata nasıl hakim olur?"

----------------------------------------------------------------------

İskender, Diyojen’in gariban hâline üzülmüş olacak ki, bu zavallıya bir hayrımız dokunsun diyerek,
    “dile benden ne dilersen,” demiş.
    Diyojen, yardımcılarıyla başında dikilmiş duran İskender’e muhtemelen fıçısının içinden bakmış ve şöyle cevap vermiş:
    “Gölge etme , başka ihsan istemem!"

-----------------------------------------------------------------------

İngiliz elçisi dönemin Sadrazamı Fuat Paşa' ya sorar:

Girit'i kaça verirsiniz?
    Aldığımız fiyata.
    Yani?
    "27 YIL SAVAŞ KARŞILIĞI. VAR MISINIZ?"

-----------------------------------------------------------------------

Bir rivayete göre İran Şahı, Yavuz Sultan Selim'e mücevherlerle dolu bir sandık gönderir. Sandık açıldıkça değerli eşyalar çıkar ve değişik kokular. İran Şahı, meğer sandığın dibini dışkı ile doldurmuş. Yavuz Sultan Selim bu harekete yanıt olarak hemen gül kokulu lokumlardan hazırlatır ve elçi ile İran Şahı'na gönderir. Şah lokumları yer ve dibindeki not ile karşılaşır. O notta şöyle yazmaktadır.

"Herkez yediğinden ikram eder."

---------------------------------------------------------------------------

CNN muhabiri ikiz kuleler olayından sonra Dünya Ticaret Merkezini ziyaret eden Muhammed Ali Clay'e sorar.

Sayın Muhammed Ali, bu dehşetin meydana gelmesine sebep olan teröristlerle aynı dine mensup olarak neler hissediyorsunuz?
    Muhammed Ali cevap verir...

"Siz Hitler ile aynı dini paylaşan birisi olarak neler hissediyorsanız aynısını..."

Necip Fazıl sakal bırakmış. Adamın biri de Necip Fazıl'ın yanına gelip "Maymun'a dönmüşsün" demiş. Necip Fazıl da adama arkasını dönmüş aynen şöyle söylemiş:

"İYİ O ZAMAN, BAŞKA TARAFA DÖNEYİM."

----------------------------------------------------------------------------

Abraham Lincoln'un olduğu ortamda şöyle bir soru sorulur:
    "Bir köpeğin kuyruğuna ayak dersek köpeğin kaç ayağı olur?"
    Lincoln cevaplar:
    "YİNE DÖRT OLUR... ÇÜNKÜ KUYRUĞA AYAK DEMEKLE ONU AYAK YAPAMAZSINIZ..."

İsmail Dümbüllü sahnedeyken seyircilerden birisi sahneye hıyar atar. Dümbüllü de hıyarı yerden alır ve şöyle der:
    "Biri kimliğini düşürdü!"

Dünyanın en ünlü kalp doktoru de bakey'in arabası bozulmuş, arabasını
    tamire götürmüş. tamirci arabasının kaputunu açmış ve de bakey' e dönerek:
    - "size birşey soracağım, neredeyse ben ve siz aynı işleri yapıyoruz,
    mesela ben şimdi itina ile kaputu açacağım bir bakışta
    problemin nerde olduğunu anlayacağım, gerekirse kabloları,
    motor yağını değiştireceğim, hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp
    yerine yenisini takacağım... söylesenize nasıl oluyorda siz milyon
    dolarlar kazanıyorsunuz ama ben meteliğe kurşun atıyorum?"
    bunun üzerine de bakey tamircinin kulağına eğilmiş ve şöyle demiş:
    - "bunların hepsini motor çalışıyorken yapmayı denesene..."

--------------------------------------------------------------

Sokrat, asla hoşlanmadığı dalkavuk türü adamlardan biriyle konuştuktan sonra:
    “Söylediğim bu kadar şeyden hiç olmazsa birine itiraz et be kardeşim,” demiş. “Böylelikle iki kişi olduğumuzu anlayayım."

----------------------------------------------------------------

Bir gün Eflatun, talebelerinden birini kumar oynarken yakalamış ve şiddetle azarlamış. Talebesi:
    "İyi ama ben çok az bir paraya oynuyordum" diye itiraz edecek olunca Eflatun cevap vermiş:
    - "Ben seni kaybettiğin para için değil, kaybettiğin zaman için azarlıyorum."

-------------------------------------------------------------------

Talebelerinden biri, Konfüçyüs'e:
    - "Ölüm nedir?" diye sorduğunda,
    Konfüçyüz'ün cevabı şu olmuş:
    - "Hayat hakkında ne biliyorsun ki, sana ölümden bahsedeyim."

Talebelerden biri Sokrata sormuş:
    -Herkese güzel konuşma dersleri verdiğin ve onlara hitabet sanatını öğrettiğin halde, niçin sen de çıkıp bir konuşma yapmıyorsun?
    -Evlat, demiş Sokrat. Bileytaşı keskin değildir amma, en sert demiri bile keskin eder...

İmam-ı Azam hazretleri, üzerine doğru gelmekte olan bir hayvana yol vererek
    kenara çekildiğinde, yanındakiler neden böyle yaptığını sormuşlar.
    Hazret, düşünmeden cevap vermiş
    --Onun boynuzları var, benim ise aklım.

Hz. Muhammet (s.a.v.) sahabelerine bir ikram sırasında hizmette bulunurken, uzaklardan gelen bir atlı yanlarına yaklaşarak,
    - Bu kavmin efendisi kim? diye sordu O nu arıyorum.
    Efendimiz (s.a.v.) bu soruya, gurur olur endişesiyle "benim" diye
    cevap vermedi. Ve o anda sahabelerine hizmet etmekte olduğundan, asırlar boyunca yankılanan ve aynı zamanda atlı adama cevap niteliği taşıyan şu sözlerle mukabele etti:
    - Bir kavmin efendisi, ona hizmet edendir.

---------------------------------------------------------------

Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum sizce en iyisi hangisiydi ve konu güzel oldumu

• Maymuna donmussun fena degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ilkini sokrates için duymuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: titanichay

Ben ilkini sokrates için duymuştum

yanlış duymuşsundur
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum

• quote:

Sanmıyorum

KAYNAK GÖSTERİRMİSİNİZ ACABA
  • Hocam sizin paylastiginiz gibi bir paylasimdi. Eğer bulursam buraya eklerim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu haber doğru mu
    2 yıl önce açıldı
    ZAMAN 11 CEVAP ANAHTARI BURADA
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam sizin paylastiginiz gibi bir paylasimdi. Eğer bulursam buraya eklerim

TAMAM HOCAM SORUN YOK
  • Yıl 1946 İsmet Paşa küçük bir uçakla seçim gezilerinden birine gitmektedir. Yanına meşhur hatip Osman Bölükbaşı'yı da almıştır. Amacı ezeli muhalifi Bölükbaşı'yı biraz yumuşatmaktır. Uçakta, o zamanlar henüz 7 yaşında olan oğlu Erdal İnönü de vardır. Uçak Malatya semalarında alçaktan uçmaktadır. Uçaktan aşağıya bakıldığında tarlada çalışan vatandaşlar gözükmektedir. Erdal İnönü gördükleri karşısında, babasına dönerek "Bunlar kim, ne yapıyorlar orada?" diye sormuş. İnönü de cevap vermiş: "Onlar köylü, ekin ekerler, ekinler büyür, sonra hasat ederler ve onları bize satarlar. Biz de onlara bunun karşılığında para veririz, onlarda parayı alınca çok sevinirler." demiş. Küçük Erdal bunu duyunca babasından para istemiş. İnönü, "Oğlum bende bozuk yok, Osman Amcandan iste!" demiş. Bunun üzerine küçük Erdal, Bölükbaşı'ya yönelmiş:" Osman Amca! Bana bozuk para verir misin?" demiş. Osman Bölükbaşı:

"Oğlum parayı ne yapacaksın?" diye sormuş. Küçük Erdal da: "Sevinsinler diye köylülere atacağım" demiş. Osman Bölükbaşı, İsmet Paşa'nın da duyabilmesi için sesini yükselterek: "Evladım, üç beş kuruş atıp sadece aşağıdaki köylüleri sevindireceğine, babanı uçaktan atalım da bütün millet sevinsin!" demiş.

• Sokrat, konfüçyüs falan tam liseli

• İran şahı ve yavuz sultan hikayesinde önce lokumları yedi sonra yazıyı okudu diyor.ilk önce sandığı kontrol ettirir sonra lokumları çeşnicibaşıya tattırır. zehirlidir bunlar şüphesiyle yemez bence .

• Sokrat guzel demis.

• Muhammed Ali, Cassius X.. Sen ne güzel adamsın.
  • Bu konuda bence ödül Winston Churchill'e aittir:

Churchill parlamento kürsüsünden konuşurken muhalefet partisinden bir kadın milletvekili öfkeyle ayağa kalkar ve "Bayım, eğer karınız olsaydım kahvenize zehir karıştırırdım!" der.

Churchill de "Hanımefendi, eğer karım olsaydınız o kahveyi seve seve içerdim." der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gülümseyen Tarih -- 17 Kasım 2014; 11:21:10 >
  • Kanuni'den sonra yerine 2.Selim(Sarı) başa geçmişti.İran şahı Selim'in padişahlığını tebrik etmek Şah Kulu adında bir elçi gönderir.Padişahın emriyle Şemsi Paşa da tertipli ve güzel giyinmiş küçük bir ordu ile,hediye kervanını uzak mesafeden karşılmaya çıkmıştı.Şah Kulu Osmanlı askerindeki bu ihtişamı çekememiş ve alaylı bir şekilde:
    -Uzaktan askerinizi gelin alayına benzettim der.Şemsi Paşa derhal elçinin ağzının payını şu sözleriyle verir:
    -Evet haklısınız.Çaldıran'da da gelin almaya gelen bu askerdi.(Bilindiği üzere Çaldıran savaşında Şah İsmail'in tacı,tahtı ve hazinesiyle hanımı da ele geçirilmiş ve İstanbul'a getirtilerek Tacızade Cafer Çelebi'yle evlendirilmişti.)

• Henüz okuldayken bir arkadaşının Napolyon'a savaş çıktığında nasıl ata bineceğini sorarak kısa boyuyla alay etmesi üzerine -> Ben savaş çıktığında ata binmeyeceğim.Ben ata bindiğimde savaş çıkacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

"Herkez yediĞ?inden ikram eder."

İşte bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanyıldırım

Kanuni'den sonra yerine 2.Selim(Sarı) başa geçmişti.İran şahı Selim'in padişahlığını tebrik etmek Şah Kulu adında bir elçi gönderir.Padişahın emriyle Şemsi Paşa da tertipli ve güzel giyinmiş küçük bir ordu ile,hediye kervanını uzak mesafeden karşılmaya çıkmıştı.Şah Kulu Osmanlı askerindeki bu ihtişamı çekememiş ve alaylı bir şekilde:
    -Uzaktan askerinizi gelin alayına benzettim der.Şemsi Paşa derhal elçinin ağzının payını şu sözleriyle verir:
    -Evet haklısınız.Çaldıran'da da gelin almaya gelen bu askerdi.(Bilindiği üzere Çaldıran savaşında Şah İsmail'in tacı,tahtı ve hazinesiyle hanımı da ele geçirilmiş ve İstanbul'a getirtilerek Tacızade Cafer Çelebi'yle evlendirilmişti.)
    quote:

Şah İsmail'in karısı" Taçlı Begüm, ne esir edilip İstanbul'a getirilmiş, ne de Tacızade Cafer Çelebi adında bir adamla evlendirilmiştir. Şah İsmail öldükten sonra da harem ve Savefi siyaseti üstünde etkisini sürdürmüş, hatta Şah İsmail'in ölümünden sonra tahta geçen Tahmasb'a tacı bizzat kendi elleriyle takmıştır.

O hikaye de Baltacı-Katarine hikayesi gibi, başka insanların pipisi ve kukusu hakkında hikaye dinlemeye pek meraklı olan halkımız arasında asırlar sonra üretilen bir mittir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.