Şimdi Ara

Tarihte Bugün: Vatan Haini Şeyh Said Asıldı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
359
Cevap
1
Favori
29.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
313 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lafla inandırıcı olmadı. Ayrıca icraat da görmek isteriz. Konuyla ilgili de başta yorumumu yaptım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AsterixOburix A kullanıcısına yanıt
    Bilgi alışverişini çok severim hocam, saygı çerçevesinde fikir alışverişi insana çok şey katar yeterki at gözlüğü takmasın, cümlelerinizde iğneleme kullanmasanız ve topa tutar gibi yazmasanız belki daha çok şey öğrenirsiniz.

Türkler 200 yıldır kültüründen dininden uzaklaştırılmak üzere birçok savaşa maruz kaldı, sizde eğer türk iseniz Sırp milli marşını okumanızı öneririm, bakın orada ne yazıyor.
    Yazdığım örneği bir karşılaştırma olarak görmeyiniz, Abd 52 devletten oluşuyor, onları da bir arada tutan ekonomik antlaşmalar kadar inanç birlikteliğidir.

Neden bir müslüman ülkeyi Ab'ye almazlar, çünkü 250 yıl yıkmaya çalıştıkları, dedelerine kök söktüren Türkler Ab'ye asla giremez, bunu biliyoruz ezelden beri.

Yapmamız gereken şey bu dünyadaki yaşama amacımız , nefes alıp verme gayemiz nedir , bu sorunun cevabını bulmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 1 Temmuz 2019; 20:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ahmetyasinakturk kullanıcısına yanıt
    ok. Şişli Anthill civarındayım. buyur gel bir çayımı iç?
  • KortX kullanıcısına yanıt
    Haysiyet nedir bildiğini bile sanmıyorum ama klavyen var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Muhakkak, lakin masum birine de bu suçu isnad etmenin de suçu nedir bilir misiniz?

• sunirgerep S kullanıcısına yanıt
    Hem Kemal paşaya hem de Şeyh Said'e terörist demek? Yani kafası çok karışık insanlar gördüm de sizinle bir kez daha hafıza tazelemiş oldum

• Hasancan839 kullanıcısına yanıt
    Bense sizde nadirattan sayılacak bir nitelik göremedim, klasik olduğu üzere; okuduğunu anlamak kabiliyetinden yoksun ama bunun farkında dahi olmayan bununla beraber savunduğu bir davası olan yurdum insanı.
  • sunirgerep S kullanıcısına yanıt
    Kemal Paşa'nın asli hüviyetine malik olup buna rağmen Şeyh Sait hazretlerine terörist demenize mana veremedim, bence siz beni anlamamışsınız.

• zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    Bir kusurum olduysa affola.Saygı çerçevesinde tartışmayı severim.İyi geceler.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Alternatif tarihin böylesi.Siz hangi paralel evrende yaşıyorsunuz?Kimmiş bu İngiliz destekli PKK benzeri örgüt?Kimler üyeymiş bu örgüte?Türk askerini öldüren,şehirleri yağmalayan Şeyh Said nasıl oluyor da vatansever oluyor?Tüm ordu katıldıysa nasıl oluyor da asılıyor bu adam?

Şeyj said basbayağı bir teröristtir ve bir haindir.Ben solcuyum bir yere kaçtığım da yok.Adamsan beni kovarsın yurdumdan.
    Siz ilk önce Suriyelileri bu vatana alandan-sandıkta- hesap sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 1 Temmuz 2019; 22:7:38 >
    O zamanlarda Osmanlı Devleti için Atatürk terörist olarak görülür diyor ama yanlış bir görüş bu.Şeyh Said ise dört dörtlük bir teröristtir.Haindir.İşbirlikçisidir.Darağacında asılarak can vermiştir.Hak ettiğini bulmuştur.
    Elbette biliriz.Lakin Şeyh ...La bu herife şeyh demekten dilimde tüy bitti.Ne şeyhi ya.Şeyh mi kaldı.Said.Tamam işte.Said bey masum değildi.Bir HAİN'di ve hain gibi de asıldı.Apo da asılmalıydı ya.Neyse o başka konu.
  • AsterixOburix A kullanıcısına yanıt
    Ümid ediyorum ki geç olmadan hakikate vakıf olursunuz

Suç/suçlu göreceli kavramlar. Benim vatanım Türkiye Cumhuriyeti'dir. Vatanperver bir Türk genci olarak vatanımın varlığına, birliğine, laik ve demokratik kuruluş felsefesine karşı hareket eden herkes düşmanımdır. Hele de kutsal dinimizi alet ederek, silah yoluyla benim vatanıma karşı saldıranların, vatan evlatlarını öldürenlerin/öldürtenlerin masumiyeti söz konusu olamaz gözümde. Elbette zamanın Osmanlı saltanatının, İngilizlerin, Fransızların, Yunanlıların ve günümüzde Türkiye Cumhuriyeti'nin bilimum düşmanları gözünde suçlu görülmediğini tahmin edebiliyorum.

Aynı, Arabistanlı Lawrence'ın Osmanlı saltanatının gözünde hain, İngilizlerin ve Arapların gözünde kahraman olduğu gibi. Aynı, Atatürk'ün Osmanlı saltanatının gözünde isyankar hain, İngilizlerin gözünde düşman, Türk halkının gözünde ve gönlünde kahraman olduğu gibi.

• squhze kullanıcısına yanıt
    Tarihi kazananlar yazar kısmı doğru tabi ki de.Ama elimizde de gerçekler var.Pardon da ney dediniz? Said bey Müslüman diye mi öldürüldü?E yuh artık.Said bey devlete isyan etti diye öldürüldü.Türk askerini öldürdüğü için,eşkiyalık yaptığı için öldürüldü.Ve Türkiye Cumhuriyeti payidar kaldığı müddetçe HAİN diye anılacak.
    Gerçek bir tanedir derler ama öyle değil işte.Bu hayatta herkesin farklı gerçeklikleri var.Tarihi olaylar bile çarpıtılıyor.Peki.Madem bu Said bey hain değil.Bu görüşe göre Abdullah Ööcalan da ve Fettullah Gülen de hain değildir.(AMAN HAA.BU GÖRÜŞE GÖRE DİYORUM.BAŞIM BELAYA GİRMESİN.)
  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    Nickin kadar haklısın.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.