Şimdi Ara

Tarihte Bugün: Vatan Haini Şeyh Said Asıldı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
359
Cevap
1
Favori
29.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
313 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senin beni değil benim seni ciddiye alıp almamam önemli.
  • Bu adam islam şehididir , Bir beldede islama karşı zulum varsa isyan vacip olur , dine yapılan saldırılara karşı isyan etmiştir fakat bu isyandan sonra müminlerin küffara karşı galip gelemediği sabit olmuştur ve diğer müminlerin üzerinden bu vebal kalkmıştır. Kendisinden Allah razı olsun. Onu asanlarında , sarık taktığı için asılanlarında hesabı öteki tarafta bekliyor hiç merak etmeyin.
    Gökten indiği sanılan değil Allah ın gönderdiği kitaba iman ediyoruz. Bilmem anlatabildimmi.
  • wingtsun85 kullanıcısına yanıt
    Zamanın fetösünü savunanların da hesabı öteki tarafta bekliyor merak etme.
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Benim hiç fetöyle falan işim olmadı , kendisinin düzgün birisi olmadıgını daha önceleri biliyordum , kaldıki bir adama gayri ihtiyari şekilde inanıp Allah rızası için peşinden gidip sonra hatasından dönenle , islama aleni saldıran kişi aynı kefede değildir.İkisi çok farklı şeyler.
  • AsterixOburix A kullanıcısına yanıt
    2019 gibi bir yılda Hristiyan birliği komik olmuyorda Müslümanları bir arada tutacak Hilafet komik oluyor öyle mi? Siz önce dünyada neden yaşadığınızın idrakine varın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O zaman samimi değilsin. Bak eskinin fetösü için neler yazmışsın. Fetö de 100 yıl önce yaşasaydı onu da savunacaktın. Çünkü o da, onu savunanlarda kendilerince dine inanıyor ve karşıt olanlar din düşmanı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

O zaman samimi değilsin. Bak eskinin fetösü için neler yazmışsın. Fetö de 100 yıl önce yaşasaydı onu da savunacaktın. Çünkü o da, onu savunanlarda kendilerince dine inanıyor ve karşıt olanlar din düşmanı.
    Her şeyde olduğu gibi cemaatlerinde sapkın olanı var , doğru yolda olanıda var.
    Doğru ama önemli olan işine geldiğince değil yanlış olana laf söylemek lazım. Aksi halde ikiyüzlülük olur. Hele hele biri savunup hesap bekliyorlar deyip birine alakam yok demek hiç olmaz.
  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    AB ,Avrupayı oluşturan milletlerin(ki bunların tamamı Hristiyan) bir araya geldiği bir oluşum olarak kuruldu.Temelinde ekonomik,siyasal ve dini yapılar vardır.Bugün ise ortak bir Avrupa hayalini kuran,geleceği de pek parlak olmayan, bir yapı.

Hilafet.Söylesene hilafet bizi nerede birleştirdi?Neredeydi bu hilafet Mısır elimizden giderken?Neredeydi bu hilafet Trablusgarp elimizden giderken.1.Dünya savaşında neredeydi de Araplar kendi devletlerini kurmak için bize ihanet etti?Avrupa Birliği ile Hilafeti bir tutman zaten işin en acıklı noktası.Avrupa bağlarını yalnız dinle değil kültürle,evrensel değerlerle yoğuruyor.Bizim ümmetçilerimiz ise dini birlikteliğin bizi birleştireceğini sanıyor.

Oysaki tarih bunu yalanlıyor.Ne hilafet ne de ümmetçilik bizi bir arada tutamaz.Hem Müslüman ülkeler İslam Konferansı'nda bir araya geliyor.Sonuç ne?Araplar Arap Liginde bir araya geliyor.Sonuç ne?Savaş,ihanet,entrika.Neden?Çünkü bu Müslüman ülkelerin neredeyse tamamı kendi iç barışlarını sağlayamamış ve bir ulus olamamış toplumlar.Bunların içlerinden ulus olmaya en yakın olanları Türkiye ve İran.

Hilafet tarihin tozlu rafları arasına gireli bir asır oluyor.Dine dayalı devlet yapısını Recep Tayyip Erdoğan dahi kabul etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 1 Temmuz 2019; 19:4:58 >

• Çünkü ondan dolayı...Azıcık tarih okuyun zahmet olmazsa
  • Fus Ro Dah kullanıcısına yanıt
    Şeyh Said'in torunları muhtemelen....
    Atatürk’ün koyduğu kanunlar aynen yürürlükte. Hatta zina o dönem yasaktı. Artık değil.

Örneğin üç talakla boşandıktan sonra karısını başkasının koynuna soktuktan sonra evlenebilsin erkekler diye mücadele etmeyi düşünüyor musunuz? (Ayet zira)
    Ya da savaşta kaybedenleri köleleştirmek serbest olsun, karıları cariye olsun gibi bir mücadele? Bebekleri de köle olsun mücadelesi?
    Kadın hakimler tek başlarına şahitlik yapamadıklarına göre hakimlik de yapamasın diye mücadele vermeyi düşünüyor musunuz?
    Uygulanma olanağı zaten yoktu. Zannettiğiniz şeylerin de dünya üstünü çoktan çizdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 1 Temmuz 2019; 19:22:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Buna ek olarak, sakıncalı olarak gördüğüm bir durumu belirtmek istiyorum. Şeyh Sait'i asan Mustafa Kemal Atatürk değildir. Böyle yorumları görünce üzüldüm biraz. Mustafa Kemal Atatürk böylesine küçük mahlukatlarla uğraşmamıştır. Zaten uğraşsaydı bu günkü konumumuza gelemezdik.

Şeyh Sait İstaklal mahkemeleri tarafından suçlu bulunup, idamına karar verilmiştir. İstiklal mahkemelerinin önerisini 1. meclise Dr. Tevfik Rüştü ve Mustafa Necati Beyler tarafından sunulmuştur. 1. Meclis savaş zamanında 3. defa istiklal mahkemelerinin kurulmasına karar vermiştir. Mahkeme üyeleri de meclis tarafından seçilip üstün yetkilere sahiptir. Mahkeminin verdiği kararı meclis bozamıyordu. Dolayısıyla verilen karar yerinde uygulanıyordu. Detaylı bilgi isteyenler aşağıdaki bağlantıda bulunmaktadır.
    Tarihi Olaylar
    İstiklal Mahlemeleri | Tarihi Olaylar
    https://www.tarihiolaylar.com/tarihi-olaylar/istiklal-mahlemeleri-851

Akıllı insanlar akıllarını iyi kullanır daha akıllı insanlar başkalarının aklını kullanır. Kurtuluş savaşı boyunca İngiliz ve Fransız'lar ile savaştık ama bunu isyanlar veya yunanlar ile mücadele ettik. O yüzden büyük resmi görüp ona göre hareket etmemiz gerekir. Nitekim Atatürk bu işleri parlak zekası ile üstesinden gelmeyi başardı.

Unutmayalım ki, Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanımızda mevcuttur! Mustafa Kemal Atatürk

• 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    İçinde ilerlediğimiz zamanın sonucu olarak büyümekten bahsetmemiştim. Kırabilecek kadar cesaretiniz varsa belki komşunuz bile bu düşüncede olabilir. Dediğim gibi boş konuşmak hiç bir anlam ifade etmiyor. Bunun yerine akılcı bir şekilde konuşmak lazım kaba kuvvetin sonucu olarak burada tartışma dönüyor gördüğünüz üzere. Demek ki birini öldürmekte bir çözüm değil. Ama sizden bunu anlamanızı beklemiyorum zira bu çok büyük bir hata olur benim adıma. Mümkünse bir daha benim yazdıklarımı cevaplama zahmetinde bulunmayın ama ne zaman birinin kafasını kırarsanız fotoğrafını yollarsınız o zaman zevkle konuşmamıza devam edebiliriz. Bunu bekliyor olacağım şu asaletinizi ve cesaretinizi bir de biz görelim. Ayrıca kimse umursamadığı birine zarar verme gereksinimi duymaz. Mantıksal olarak bu böyle. Kabul edin veya etmeyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.