Şimdi Ara

tarihi eserlere niye dikkat edilmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben mi anormalim yoksa gerçekten bu işte bir anormallik mi var?

mesela aşağıdaki fotoğrafa bakın.

tarihi eserlere niye dikkat edilmiyor?

şimdi bu heykeller 1987yılında unesco tarafından dünya mirası ilan edilmiş ve ciddi anlamda eski bir heykel nemrut dağında.

şimdi benim sormak istediğim olay,türkiye koca bir ülke değil mi kardeşim,öylesine önemli bir tarihi eser gelecek kuşaklara falan saklanması gerek.peki neden bu herkelleri cam ile kapatıp korumuyorlar.güneş yağmur yada ben gitsem üstüne otururum orda görevli de olduğunu sanmıyorum.şarjlı matkabı alsam gitsem belki delik bile açarım kimse görmeden.bu ne vurdumduymazlık yaw.

nemruta gitmedim o ortamı görmedim ama başka tarihi eserler gördüm milattan önceden kalan falan.öylece duruyo ortada.yaw neden camekan içine konmuyo neden bina yapılmıyo.orjinalliğini bozmadan koruma yapılabilir. normal mi bu durum şimdi ben mi anormalim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nerdesiniz arif yorumcular

• Eski olduğu için.
  • bak o heykeller kafalar kırılmış dökülmüş.o kafalar vücut üstündeydi eskiden.koruma yapılsa daha uzun süre dayanır.neden yapılmıyor

• Müzeye taşımaları lazım bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 9 Ocak 2021; 23:21:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonsuza kadar mı korunacak
  • İşsizim biri can sıkıntısından kuş kafası heykeli yapmış. Bunda abartacak ne var ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Müzelere herşeye para koy rahvan gitsin durumu.

• yakaza01 Y kullanıcısına yanıt
    o heykeller mö 62 yılında yapılmış ve 2200metre yükseklikte. o yüksekliğe sen bugün sadece arka kısmını taşıyabilir misin acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: em2018

o heykeller mö 62 yılında yapılmış ve 2200metre yükseklikte. o yüksekliğe sen bugün sadece arka kısmını taşıyabilir misin acaba?

O kuş kellesini yapıncaya kadar bir otobüs durağı filan yapsaydı. Ruhunu bir fatiha bağışlardık hey allahım. Bizim köyde çatalhöyükte bir su değirmende silindir şeklinde granıtten yapılmış taş var. Ağırlı 5tondan fazla son 45 yıldan önce aktif şekilde kullanmaktaymış. Granit taşı madeni o çoğrafyanın yakının da bile yok

Nevrudun tohumları , torunları soyundan gelenleri kuş kellesi enkazını görünce organik bağları depreşip üzülüp ağlamasını yadırgamıyorum.

• Bunlar en azından tek parça duruyor.

Çoğu ilçedeki müzede heykellerin vücudu var ama kafası yok.Kafasını biri kesip götürmüş satmış...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    garip msjlara gerek yok bro.ben kürt değilim bunu bil önce.ve nemrut fotosunu da rastgele attım yani başka bir tarihi eser fotosunu da atabilirdim. adamlar o tarihlerde sayısız gemi yapıp yunanlara da kafa tutmuşlar tutmasa belki günümüzde çin ve yunanistan komşu olacaktı kim bilir.bu güsterisidir adamın biri çin seddi yapar öbürü piramit yapar ötekisi nemrutun tepesine kuş yapar.kimin ve neden yaptığı önemli değil.önemli olan tarihi eser statüsünde olması.

• Yıllardır ülkemizdeki tarihi eserlere hiç değer verilmiyor. Mesela Münih'teki Pergamon Müzesi tamamen Bergama'dan kaçırılan parçalarla Almanya'da yapılmıştır. Maalesef o dönemdeki devlet büyükleri, Almanlar bize demir yolu yaptığı için buna göz yummuşlardır hatta bu eserlerin yurt dışına götürülmesi için bölge halkından da yardım etmesi istenmiştir. Adını hatırlamadığım Alman bir görevlinin hatıralarında bölge halkının bu eserlerden kurtulduğu için çok mutlu olduğu yazar. Hatta birçoğu "sonunda kurtulduk bu putlardan" diye oldukça sevinmiş. Yıllar geçse de toplumun tarihi eserlere verdiği değer değişmiyor sanırım. Keşke medeniyetlerin fışkırdığı bu topraklardaki emanetlere sahip çıkabilseydik de onlara ihanet etmeseydik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gereksiz işler bunlar -- 4 Şubat 2018; 0:23:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: em2018

garip msjlara gerek yok bro.ben kürt değilim bunu bil önce.ve nemrut fotosunu da rastgele attım yani başka bir tarihi eser fotosunu da atabilirdim. adamlar o tarihlerde sayısız gemi yapıp yunanlara da kafa tutmuşlar tutmasa belki günümüzde çin ve yunanistan komşu olacaktı kim bilir.bu güsterisidir adamın biri çin seddi yapar öbürü piramit yapar ötekisi nemrutun tepesine kuş yapar.kimin ve neden yaptığı önemli değil.önemli olan tarihi eser statüsünde olması.

Evet, bu kadar yıkıntı döküntü tarihi eserin için de nemrut fotosunu rasgele seçip atmandan anlaşılıyor.

dur sana he deyip geçeyim.

he kardeş he evet evet.

• Bende sorduğun ilk soru ve son sorduğun soruya evet diyerek cevap veriyorum.

• ok iyi geceler kardeş kib

• em2018 E kullanıcısına yanıt
    Sana kib bir iş bul çalış boş ver böyle şeylerle uğraşma

iş var hemde fazla.stres atmak için geliyorum buraya

• Türklerde hiçbir zaman tarih bilinci olmamış. Mesela İstanbul'da birçok çeşme ya harap olmuş ya da yarısı yerin altında kalmış. Tarihi yapılar yol için yıkılmış. Yabancılar bizim değer vermediğimiz eserleri götürüp özenle saklıyorlar ve para kazanıyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.