Şimdi Ara

Tarihçiyim Soruları Alayım (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.656
Cevap
94
Favori
43.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Osmanlı ile ilgili birkaç soru soracağım: 1529 da alaman seferi var. Kanuni Sultan Süleyman şehri yakıp geri çekiliyor. Niçin almamışız bir bilginiz var mı? Ve birde sorum 1. viyana kuşatmasında yenildik mi yoksa kendimiz mi çekildik? Son olarak Kanuni zamanında dünyadaki en büyük askeri güç biz miydik?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Neandertal'lerin soyunu biz mi kuruttuk?
  • Filistin'in bayrağı gerçekten Osmanlı'ya isyan bayrağı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 20 Haziran 2013; 11:47:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Filistin'in bayrağı gerçekten Osmanlı'ya isyan bayrağı mı ?

Tasarım olarak benziyor. Arap isyancıların alt şerit beyazdır, Filistin bayrağında ise orta şerit. Yeşil ile beyaz yer değiştirmiş. Tasarım aynı ama.

Tarihçiyim Soruları Alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman_PoweR -- 20 Haziran 2013; 13:12:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alabastron

quote:

Neandertal'lerin soyunu biz mi kuruttuk?

Öyle söylüyor bazı antropologlar. Ancak tam olarak bir bilgim yok.
  • Up.
  • Atatürk'ün selanikli değil malatyalı olduğu doğru mu?

annesi diye bildiğimiz zübeyda hanım aslında halasıymış olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

Atatürk'ün selanikli değil malatyalı olduğu doğru mu?

Yahu kim uyduruyor ki bunları.
  • quote:

Up.

Beni es gectin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

quote:

Up.

Beni es gectin

Dostum görmedim sorunu kusura bakma lütfen.

• Tarih, ülkelerin vatandaşlarını pohpohladığı bir araçtan ibarettir diyip sana ters düşmek istiyorum Tarihçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 21 Haziran 2013; 22:16:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Tarih, ülkelerin vatandaşlarını pohpohladığı bir araçtan ibarettir diyip sana ters düşmek istiyorum Tarihçi

Biz de burada onu yıkmaya çalışıyoruz Oğuzcuğum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Tarih, ülkelerin vatandaşlarını pohpohladığı bir araçtan ibarettir diyip sana ters düşmek istiyorum Tarihçi

Bende Atatürk'ün bir sözüyle sana ters düşmek istiyorum,"Geçmişini bilmeyen,Geleceğini tayin edemez".
  • Atatürk demişken
    bazı kesimler neden Atatürkü sevmezler onu geçtim neden nefret ederler? Sadece Osmanlı devleti adını Türkiye Cumhuriyeti olarak değiştiridiği için değildir heralde?
  • Tarihçi neden ceza aldı yaw bilen var mı?
  • quote:

Atatürk'ün selanikli değil malatyalı olduğu doğru mu?

Atatürk için aslında gecenlerde youtubede tesadüfen izlediğim birkac videoda farklı hikayeler cizilmekte
    pek inandirici gelmedi bana doğrusu - (bu haberler komplo bile olsa bilinmesinde fayda var)
    gerçi o hikayeler dogru olsa bile değişen birsey yok :)
    ama Selanikli olduğu kesin.. Malatyalı Özal dı diye biliyorum
    hatta bazı kaynaklar (balkan) dogru olup olmadığı bilinmez Atatürkün dedeleri vs makedon ırkından (sonradan osmanlı zamanında müslüman olan halklar) olduğu söyleniyor.. enteresan seyler
    bu topraklar alim insanlarla doluymuş zamanında makedonya batı trakya vs.
    niketim slav (kiril) alfabesini yazanlar ( bu gün dünyanın en eski alfabelerinden biri) yine selaniklidir
    kiril ve metoii kardeşlerdir 845-900lu yıllar fln.

• saltanati halifeligi ve seriati kadirdigi icin asiri dinci kesim pek hoslanmaz.

• asırı dinci kesimden de kaçacan arkadaş bunu bir ben bilirim heralde
  • quote:

saltanati halifeligi ve seriati kadirdigi icin asiri dinci kesim pek hoslanmaz.

herşeyin aşırısıda zarar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Tarihçi neden ceza aldı yaw bilen var mı?

up
    Çalışmanızı gerçekten gönülden destekliyorum tarihçi büyüklerim.Şimdi bende sorularımı arz edeyim.
    Kurtuluş Savaşı sırasında silah ve cephane eksikliği için osmanlı cephaneliklerinden
    silah kaçırmalar dışında diğer ülkelerden silah satın alınılmış özellikle sovyetlerden kurtuluş harbi için
    çok yüksek meblağlarda silah yardımı alınmış.Kimi zaman para ile kimi zaman ing. batuma el uzatınca vs.
    Erol mütercimin bu konuda yaptığı çalışmalarını içeren bir kitabını okumuştum.şimdi
    1-Aynı zamanda sovyetlerin içinde var olan Türk toplulukları kurtluş Harbinde bize yardım toplamışlar.Ve sovyetlerde bu yardımı bize ulaştırmış.Ama bir yerden duymuştum bu yardımların sadece 3te 1ini gönderiyorlarmış.Sovyetlerin
    emperyalizme karşı savaşan bir ülkeye yardım etmesini anlıyorum çok doğal ve mantıklı bir hareket tabi ki de
    bu ne kadar doğru 3te 1 olayı?
    2-Mareşal paktıyla ismet inönü zamanında kurulan halkın kültür seviyesi ve tarımı gelişimi için kurulan
    köy enstütülerinin kaldırılması olayı ne kadar gerçektir.Gerçekten böyle bir çalışma olmuş mu? Eğer bu yapılmaya
    çalışıldıysa helal olsun diyorum.
    3-Türklerin islama katliamlar ile geçtiği doğru mu dur? onun yanında bizim öz dinimiz oğuzlarda var olan din ne idi?
    4-Türkiye iş bankasının kurulması için para nereden geldi?Hindistandan büyük bir para yardımı gelmiş olarak bir
    bilgi aldım.Ama ingiliz sömürgeleri bunu nasıl yapsın sorusu akıllara geliyor?
    5-Şimdi 15. y.y.da matbaanın ülkemizde gelişimine yeterli destek görmemesi,sözde küçük esnafın mağdur olmaması adına
    ama din kılıfında sanayileşmeye karşı çıkılması ile halkın cahil kalmasına lanetler ediyorum.Türk halkı
    toprak ağaları tarafından köle gibiçalıştırılıp, köyün imamları kendi medreselerini kurup sözde Osmanlı ordusu adına
    kendine köydeki adamlardan oluşan müfrezeler kurup onları kendine köle gibi çalıştırdığı doğru mudur?(kadınlara neler yaptıklarını düşünmektn tiksiniyorum)ben bunu duyunca küplere binip bütün evliyalara hacılara hocalar lanetler getirdim.(Aralarında çok asla bu işlere girmemiş olanlar vardır elbet.Ama görülen o ki bu pislik kesim temiz ve ahlaklı kesimden daha çok)Halkımızın insanlarımızın sömürülmesine
    daha kendi insanımız demeye utandığım kişilerin dini kullanarak ecdadımızı sefaletin içine çektiğini duymak bana
    acı veriyor.yakup Kadrinin yaban kitabında kurtuluş savaşı sırasında köyün imamının ve ağasının yunanlılarla iş
    birliği yapması.Bunlar beni çok sinirlendiren şeyler.Bu konularda ne derece bilginiz var?
    6-Osmanlı'da bu hacıların hocalar tarikatların bu kadar etkin olmasının sebebi nedir?Tamam yararları olmuştur bu
    tarikatların bir zamanlar moğol saldırılarında Türk birliğinin sağlanması gibi şeyler ama sonuç olarak daha
    beterini bizim halkıma yapmış değiller midir bu ....?

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.