Şimdi Ara

Tarihçiyim Soruları Alayım (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.656
Cevap
94
Favori
43.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iamburak

Drakula gerçekte varmış Romanya'da yaşamış onun hakkında bilgi verirmisin

Drakula bir efsanedir. İlham alındığı kişi ise Vlad Tepeş lakaplı III.Vlad. Vlad'ın babası Osmanlılar'a yenilince, bir gelenek olarak oğlunu Osmanlı'ya esir gönderdi. Daha sonra Osmanlı destekli Eflak'ın başına geçti. Burada Voyvoda oldu(bir nevi prens). Ancak Vlad asıl ününü verdiği cezalarla kazandı. Bir çok kişiyi kazığa oturtarak cezalandırdı. Hatta bu kazığa oturtulanların arasında Osmanlı askerleri de vardı.

Osmanlı ile neden ters düştüğüne gelirsek. Vlad, yani Kazıklı Voyvoda, Osmanlı'ya vergi vermeyi reddetti. Böylelikle Osmanlı ile arası açıldı.Yaklaşık 45 bin Osmanlı vatandaşını ve askerini öldürdü. Zor da olsa, Fatih Sultan Mehmet ipini çekti. Vlad'ın askeri de kazığa oturtularak öldürüldü. Bugün Romanya'da hala bir kahraman olarak anılmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

Yeniçeri ocağı yerine kurulan Asakir-i Mansure-i Muhammediye ordusu hakkında ne düşünüyorsunuz, ıslahatların önündeki en büyük engellerden birisi yeniçerilerin kaldırılmış olmasına rağmen, bu ordu neden yeterince dikiş tutturamamış olabilir?

Asakir-i Mansure-i Muhammediye, Vaka-i Hayriye'den sonra II. Mahmud döneminde kurulmuş bir Osmanlı ordusudur. Çıkabilecek herhangi bir isyana karşı, halkın da desteğini almak için ordunun ismi bu şekilde koyulmuştur(Türkçe olarak; Muhammed'in Şanlı Ordusu, Muhammedin Muzaffer Ordusu vs.). Bence artık gerekli bir şeydi. Yeniçeriler devleti istediği gibi yönetiyordu. Hatta III. Selim'i tahttan indirip yerine IV. Mustafa'yı çıkarttılar. Modern bir ordu son derece gerekliydi yani. Neden dikiş tutturamadığı konusunda ise herhangi bir fikrim yok açıkçası. O döneme de çok da hakim değilim.

• Marksizm i anlat Stalin i anlat bana Lenin i anlat Mao yu anlat.

Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mojave

Marksizm i anlat Stalin i anlat bana Lenin i anlat Mao yu anlat.

Kolay gelsin

Komünist Manifesto 3 cilt. Al bir zahmet oku, öğren.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Kolay gelsin

Kolay gelsin.

Ben senden öğrenmek istedim. Yoksa rafım bol
  • Has düşüncelerinle böyle bir başlık konu açtığın için kendi adıma teşekür ederim.

Şu anda Türkiye sınırları içinde yer alan demiryollarını Almanlar mı yaptı? Eğer Almanlar yaptıysa, bu iş karşılığı olarak demiryolu hattının çevresindeki yer altı madenlerine karşılık bunun yapıldığı doğrumudur? Abdülhamit devrinde hangi demiryolu hatları inşaa edildi? Umarım bilginiz dahilinde olan sorulardır.

Tekrar teşekkürler

Saygılar
  • quote:

Drakula diye tasvir edilen aslında kazıklı voyvoda diye bildiğiniz 3.vlad tepeştir. Kendisi şu an bile Romanya da bir kısım için milli kahramandır.

Ayrıca kazıklı voyvoda Osmanlı sarayında yetişmiş ve Fatih Sultan Mehmet ile çocukluk arkadaşı hatta bir dönemde kanka denilebilecek kadar yakındırlar.

( Osmanlı sarayında yetişmiş olayıda küçükken o zaman için yaygın olan bağlı prensliklerin sadakat garantisi olarak bir çocuklarını bağlı bulundukları hükümdarlığa göndermeleri olayıdır.)

Türkçeyi ve Türkleri çok iyi bilir zira içimizde yetişmiştir. Yönetim yaşı geldiğinde prensliğinin başına gönderilmiş başta Osmanlı ve Fatih ile çok iyi geçinmiş sonrasında ise çevresinin gazına gelip kendini darı ambarında sanmış Türklere etmediğini bırakmamış (bunda zembereği boşanan kişiliğinin etkiside büyüktür) Fatih'in "bak geçmişimiz hukukumuz var etme yanlış işler bunlar" diyerek uyarılarını önemsemeyip macaristanda eflakta habire bir haltlar karıştırmaya çabalayınca kellesi istanbula gövdesi ise bataklık yanında bir kilise mezarlığına postalanmıştır.

1800'lerde bram stolker vlad'ın hikayesinden drakula karakterini türetmiştir.

Voyvodanın nasıl biri olduğuna dair bir örnek vermek gerekirse, kendisi bir gün at ile av sırasında gariban bir çiftlik evine misafir olur evin içi kirli bakımsız adamda oldukça zayıftır vlad çiftçiye neden bu kadar bakımsız ve cılız olduğunu sorar zira bulunduğu arazi verimli av yönünden zengindir, adamda karısından şikayetçi olur tembelliğinden özensizliğinden vs. (tabi karşısındakinin vlad olduğunu bilmemektedir) vlad bunları dinler ve bir süre sonra oradan ayrılır, ertesi gün askerler çiftliğe gelir çiftçinin karısını orada idam eder adamada vladın gönderdiği genç ve güzel bir kadını eş olarak verirler.

• İlk defa bir konuyu 21.sayfaya kadar okudum(mobil). Çok yararlı olmuş devamı gelir umarım

Bide hocam tarih öğretmenleri de mi öğrettikleri gibi öğreniyorlar yoksa bile bile yalan mı söylüyorlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mojave kullanıcısına yanıt
    Marks yeni dünya düzeni dedi.

Lenin öldü devrim bitti.

Stalin darbe yaptı kral oldu.

Mao açlıkta başa geçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

Has düşüncelerinle böyle bir başlık konu açtığın için kendi adıma teşekür ederim.

Şu anda Türkiye sınırları içinde yer alan demiryollarını Almanlar mı yaptı? Eğer Almanlar yaptıysa, bu iş karşılığı olarak demiryolu hattının çevresindeki yer altı madenlerine karşılık bunun yapıldığı doğrumudur? Abdülhamit devrinde hangi demiryolu hatları inşaa edildi? Umarım bilginiz dahilinde olan sorulardır.

Tekrar teşekkürler

Saygılar

Ben teşekkür ederim iyi düşüncelerin için.

Bağdat-Hicaz Demir yolları 2. Abdülhamit döneminde inşaa edildi. Bazı demir yolları Almanlara ait. Aslında karşılığında somut bir şey vermedik. Ancak hem bizi kendi yanlarında savaşa çekmek hem de doğudaki sömürgelerine ulaşmak için bu demir yollarını inşa ettiler.

quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin

Kolay gelsin.

Ben senden öğrenmek istedim. Yoksa rafım bol

Komünist Manifesto 3 cilt diyorum. Ki sen buna Stalin'i, Lenin'i, Mao Zedong'u ekliyorsun. Sence buradan neyi ne kadar anlatabilirim?

quote:

Orijinalden alıntı: Musa18

İlk defa bir konuyu 21.sayfaya kadar okudum(mobil). Çok yararlı olmuş devamı gelir umarım

Bide hocam tarih öğretmenleri de mi öğrettikleri gibi öğreniyorlar yoksa bile bile yalan mı söylüyorlar?

Teşekkür ederim. Tarih öğretmenleri öğrettikleri gibi öğrenmiyorlar. Ancak müfredat var. Devletin söyledikleri dışında bir şeyi öğretemezler.

• osmanlı arşivlerine nasıl ulaşabiliriz. özellikle ankara ili tapu kayıtlarına ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Meteora*

quote:

Orijinalden alıntı: Ares48_

quote:

Orijinalden alıntı: *Meteora*

JFK'yi tam olarak kim öldürdü?

Bilen var mı?
    Nat Geo veya History'de belgeselini izlemiştim. Yanlış hatırlamıyorsam o çocuk felci geçiriyordu ve ayakları tutmuyordu bu yüzden de basınla centilmenlik antlaşması yapıyordu ve basın bunu hiç haber yapmıyordu. Zaten başkanken ayaklarının göründüğü resimde hiç yok diye biliyorum. Hatta o yüzden halkın arasına arabası yokken hiç çıkmıyordu.
    Emin değilim başkasıda olabilir ama John F. Kennedy diye hatırlıyorum.

Kennedynin baya kürsüye çıkmışlığı var.Ama kürsüye çıkma hariçse kennedy olması lazım.Bi ara birisi buraya kennedyi öldüren alex masondur yazmıştı ne gülmüştüm başka bi rivayete göre uzaylılar öldürmüş tabi doğruluğunu bilemeyiz..

Şimdi hatırladım çocuk felci olan Roosevelt'di. Tamam Kennedy değildi karıştırmışım .
    Kennedy'ninde hiç ayaklarının göründüğü fotoğrafı olmadığından karıştırdım. Kürsüdekileri biliyordumda orada da ayakları görünmediğinden aklım karıştı.
    Uzaylı işi biraz fantastik çünkü katilin sıktığı yerde sıktığı silahın mermi kovanı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheExtasyOfCold

osmanlı arşivlerine nasıl ulaşabiliriz. özellikle ankara ili tapu kayıtlarına ?

Ankara ili tapu kayıtları için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

quote:

Drakula diye tasvir edilen aslında kazıklı voyvoda diye bildiğiniz 3.vlad tepeştir. Kendisi şu an bile Romanya da bir kısım için milli kahramandır.

Ayrıca kazıklı voyvoda Osmanlı sarayında yetişmiş ve Fatih Sultan Mehmet ile çocukluk arkadaşı hatta bir dönemde kanka denilebilecek kadar yakındırlar.

( Osmanlı sarayında yetişmiş olayıda küçükken o zaman için yaygın olan bağlı prensliklerin sadakat garantisi olarak bir çocuklarını bağlı bulundukları hükümdarlığa göndermeleri olayıdır.)

Türkçeyi ve Türkleri çok iyi bilir zira içimizde yetişmiştir. Yönetim yaşı geldiğinde prensliğinin başına gönderilmiş başta Osmanlı ve Fatih ile çok iyi geçinmiş sonrasında ise çevresinin gazına gelip kendini darı ambarında sanmış Türklere etmediğini bırakmamış (bunda zembereği boşanan kişiliğinin etkiside büyüktür) Fatih'in "bak geçmişimiz hukukumuz var etme yanlış işler bunlar" diyerek uyarılarını önemsemeyip macaristanda eflakta habire bir haltlar karıştırmaya çabalayınca kellesi istanbula gövdesi ise bataklık yanında bir kilise mezarlığına postalanmıştır.

1800'lerde bram stolker vlad'ın hikayesinden drakula karakterini türetmiştir.

Voyvodanın nasıl biri olduğuna dair bir örnek vermek gerekirse, kendisi bir gün at ile av sırasında gariban bir çiftlik evine misafir olur evin içi kirli bakımsız adamda oldukça zayıftır vlad çiftçiye neden bu kadar bakımsız ve cılız olduğunu sorar zira bulunduğu arazi verimli av yönünden zengindir, adamda karısından şikayetçi olur tembelliğinden özensizliğinden vs. (tabi karşısındakinin vlad olduğunu bilmemektedir) vlad bunları dinler ve bir süre sonra oradan ayrılır, ertesi gün askerler çiftliğe gelir çiftçinin karısını orada idam eder adamada vladın gönderdiği genç ve güzel bir kadını eş olarak verirler.

Bunların kaynağı nedir? Voyvoda'nın Fatih ile küçüklükte arkadaş olduğunun bir kanıtı var mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: buckfush

bu konuyu açmakla ne iyi yapmışsın. Bir sürü kişiyi blokladım sayende Allah razı olsun...=)

Benim sorum padişahların eşleri ile ilgili

padişahların Türklerle hiç evlenmeyip haremden yabancı uyruklu birileriyle evlendiğini söylüyorlar. Tabiki bunun cinsel tercihlerle ya da cazibeyle alakası olmadığı çok açık. Ancak tarihte bu kadınlar her daim devlet işlerinde karışıklığa neden olmuş. Bunca yıl neden böyle bir karar alındı. Sultanların politik bakış açıları neydi bu konuda

teşekkürler

Aslında yabancılarla evlenilmesinin nedeni politik. En başta siyasi olarak evleniyorlar. Lakin Bayezid'in Timur'a yenilmesinin ardından da artık hepten yabancı alıyorlar.

hocam işte anlamadığım şeyde bu, niye hep yabancı. Hadi ilk başlarda büyüme döneminde rakip ülkelerin kızlarını alarak, fethettiği yerlerdeki kızları eş olarak alarak belki siyasi bir şeyler edinilmiş olabilir de; gerileme ve çöküşte bile hala yabancı?

• quote:

quote:

quote:

bu konuyu açmakla ne iyi yapmışsın. Bir sürü kişiyi blokladım sayende Allah razı olsun...=)

Benim sorum padişahların eşleri ile ilgili

padişahların Türklerle hiç evlenmeyip haremden yabancı uyruklu birileriyle evlendiğini söylüyorlar. Tabiki bunun cinsel tercihlerle ya da cazibeyle alakası olmadığı çok açık. Ancak tarihte bu kadınlar her daim devlet işlerinde karışıklığa neden olmuş. Bunca yıl neden böyle bir karar alındı. Sultanların politik bakış açıları neydi bu konuda

teşekkürler

Aslında yabancılarla evlenilmesinin nedeni politik. En başta siyasi olarak evleniyorlar. Lakin Bayezid'in Timur'a yenilmesinin ardından da artık hepten yabancı alıyorlar.

hocam işte anlamadığım şeyde bu, niye hep yabancı. Hadi ilk başlarda büyüme döneminde rakip ülkelerin kızlarını alarak, fethettiği yerlerdeki kızları eş olarak alarak belki siyasi bir şeyler edinilmiş olabilir de; gerileme ve çöküşte bile hala yabancı?

Bunun en belirgin nedeni, merkezi otoritenin tam sağlanması. Ünlü Türk ailelerinin kızlarıyla evlenince, ailesi güç sahibi olup, hükümdarın otoritesini sarsabiliyordu. Oysa yabancı hatunların genelde kimi kimsesi olmadığı , ünlü yabancı ailelerden olsa bile Türk siyasi hayatında nüfuz sağlayamadığı için yabancılarla evlenilmiştir. Ek olarak cariyelik sisteminin şu gibi artıları olmuştur ; 1- Soylu ailelerin kızlarıyla evlenirken yapılan uçuk düğün masrafları, şatafatlı hediyelerden kurtulunması . 2- küçük yaşta saraya getirilen bu kızların tam bir saray kültürü ve terbiyesi içerisinde yetiştirilmiş ve padişaha layık bir eş haline getirilmiş bulunmasıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puzzles -- 19 Haziran 2013; 18:15:25 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şehzade mustafanın ölümü yazılanlar gibimi ek yapmak istedigin bir yer varmı
  • Hocam şu araplar bizi arkadan vurdu olayının perde arkası nedir. açıklar mısnız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inFiniTyDark

Hocam şu araplar bizi arkadan vurdu olayının perde arkası nedir. açıklar mısnız ?

Cihad ilan etmemize rağmen yardım etmediler, İngilizler'in ''Size devlet kuracağız'' sözüne inanarak İngilizler'in yanında oldular.

quote:

Orijinalden alıntı: barut78

şehzade mustafanın ölümü yazılanlar gibimi ek yapmak istedigin bir yer varmı

Dostum okuduğun şeyleri bilmiyorum. Okuduğun yazıyı atarsan ben de belki bir şeyler eklerim ya da değiştiririm.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.