Bildirim
Tarih mezunu var mı ?
MAYBESTA Android Bilgisayar için Profesyonel Kablosuz Yaka Yaka Mikrofonu - Kablosuz Yönlü Kondenser Kayıt Mikrofonu USB C Arayüzü ile Röportaj Video Podcast Vlog YouTube : Amazon.com.tr: Müzik Enstrümanları ve DJ
https://www.amazon.com.tr/dp/B09MHTGLHY
24 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
+1
tarih öğr. mezun biri ya da sosyal bilgiller öğr. olan biri de olursa iyi olur -
Amcamın oğlu Gazi Tarihten 2 sene önce mezun oldu
800 tl teklif etti bir dershane (full dolu 7 gün,pazar günü öğleden sonra cumartesi öğleden önce boş)
3 ay orada çalıştı
ondan beri iş yok
ama sözelcilerin önü kapalı okuyacak başka yerde yokki..
bende sözelciyim
oof oof
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yolların Sonu
Bende bu sene büyük ihtimal İstanbul Tarih'e gireceğim. Öngörüm şu ki ; bu bölümde kendini geliştirenler ekmek yer. Öyle " hadi üniversite bitti" olayı yok.
En azından 1 yabancı dil bileceksin ( arapça ve osmanlıca dışında )
Olduğun yerde saymayıp, kendini yetiştireceksin. vs...
Kütüphane ve müze müdürlükleri- çalışanları , dış işleri bakanlığında iş imkanı (kesinleşmemiştir), çeşitli devlet kurumlarda arşivcilik, öğretmenlik, akademik kariyer yapmak. Benim aklıma gelen iş kolları bunlar. Ancak dediğim gibi sadece üniversite bitirmekle bu iş olmaz. Girişken,takipçi ve meraklı olacaksın.
Bu dedigin %10 luk kesim bile degil. Her bunu yazanin da bunu yaptigina inanmiyorum. Kolay degil bu isler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kesinlikle katılıyorum, Tarih ve Edebiyat bölümlerini sevmeden okuyamazsınız,ha üniv bir şekilde biter ve diplomayı alırsınız,ama asla TARİHÇİ olamazsınız,sadece tarih bölümü bitirmiş bir adam olarak kalırsınız.Mutlaka özel ilgi ve araştırma gerektiren bölümler.İş konusu bu bölümde tamamen size kalmış,zaten çok parlak bir adamsanız üniv. de dikkat çekersiniz ve eğer istiyorsanız akademik kariyere giden kapı açılır.Birde diliniz varsa Erasmus vb yapar yurtdışı görürsünüz.Hatta belki yurtdışında bile master imkanı oluşabilir(ki yurtdışında sosyal bilimlere ciddi anlamda değer verilir)Ama bu dediklerimin kapısını açan şey bana göre iyi bir üniversite+bölümünüzde dereceye oynamak+ iyi bir genel kültür birikimi,çok okumak çok araştırmak+en önemlisi bölümü sevmek. -
bence akademisyen olmak için türkiye de ki en iyi bölüm biçilmiş kaftan adeta.
sözelin en iyi bölümü... -
ODTÜ tarihte okuyan bir tanıdığım var çok memnun sözel dalındaki bence en iyi bölüm...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1993 -- 26 Temmuz 2011; 11:44:24 > -
ahhh ahhh SEVGİLİ GEÇNLER MERHABA FORUMDA DOLANIRKEN GÖRDÜMM KENDİNİZİ GÜZEL AVUTUYORSUNUZ TERCİH DÖNEMİ ŞİMDİ DERSANELERDE REHBER ÖĞRETMNLERİNİZ REKLAM YAPMAK İÇİN SİZLERE BEŞ PARA ETMEYECEK YERLERİ YAZDIRIRLAR ASIL OLAN MEZUN OLDUKTAN SONRAKİ DURUMUNUZ O ZAMAN ÖĞRENCİLİK HAYATI BİTİYOR HİÇ BİR ŞEYE SIĞINAMAZSINIZ BEN DE TÜR DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ BİR ABİNİZİM SİZLERE TAVSİYEM ŞDUR; KİM NE DERSİ DESİN İSTERSE ODTÜ BOĞAZİÇİ OLSUN ŞUNLARDAN UZAK DURUN FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH,EDEBİYAT...ŞU AN BU BÖLÜMLERDEN TOPLAMDA 30 BİN MEZUN VAR TARİHTEN ALINAN ÖĞRETMEN SAYSI YILDA 300 KİŞİ ARKDAN DA GELECEK KİŞİ SAYISI EN AZ 10 BİN KİŞİ SAKIN ÖZELDE ÇALIŞRIM DİYE KENDİNZİ AVUTMAYIN KÖPEK OLURSUNZ 400-500 TLYE AMAN GENÇLER SİZE BİR FORUM ADRE SVERİCEM MEMURLAT.NET EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNUN ABİNİZ VE ABLALARINIZ ORDA ORDAKİLERE FORUMA ÜYE OLUP SORUN SİZLERE NELER DİYECEKLER KENDİNİZİ YAKMAYIN BENDEN SÖYLEMESİ...
-
yıkıldım resmen ne diyeyim sizin söyledikleriniz hep benim istediğim bölümler.
tercih etmeme gibi bir lüksüm var mı ?
hayır yok. -
TAMAM YA TAMAM BEYLER BULDUM
İLK 100'E BİLE GİRSEK OKUMUYORUZ. ÇÖZÜM BU BENCE.
RTS - "OKUMAYIN TANIDIK YOKSA"
GAZETE - "KAÇ TANE GAZETE VARKİ TANIDIK YOKSA BULAŞMAYIN"
EDEBİYAT - "AMAN OKUMAYIN FEN EDEBİYAT BÖLÜMÜ İŞ YOKKKK"
TARİH -"ORTALIK TARİHÇİ DOLU GARSON OLURSUNUZ"
COĞRAFYA - "OKUMAYIN ARKADAŞLAR ATANAMIYORSUNUZ BAŞKA BÖLÜM OKUYUN COĞRAFYA OKUMAYIN"
SOS. BİL. ÖĞRET. " TARİH OKUYUN DAHA İYİ ARKADAŞLAR AMAN HA"
EVET SONUÇ = İLK 100 KİŞİYE BİLE GİRSENİZ OKUMAYIN. NASILSA HEPSİ AYNI ELİNİZDE MARMARA TARİH DİPLOMASI DA OLSA GARSON OLUYORMUŞUZ EN FAZLA NASILSA. -
Kim ne dersin desin tarih okuyacağım.Çok para zengin olmasam bile en azından hayatta istediklerimi yapmış olacağım.İstemediğim bölümde okuyup,ardından zengin olmaktansa tarih okuyup açlıktan ölmeyi tercih ederim.. -
quote:
Orijinalden alıntı: 52oguz
Kim ne dersin desin tarih okuyacağım.Çok para zengin olmasam bile en azından hayatta istediklerimi yapmış olacağım.İstemediğim bölümde okuyup,ardından zengin olmaktansa tarih okuyup açlıktan ölmeyi tercih ederim..
AYNEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM ARTIK. KUSURA BAKMASIN KİMSE DE HERKES HERŞEYE SALLIYOR PEKİ BU MİLLET NE OKUYACAK ? BU DEMEK OLUYOR Kİ SÖZEL ALANDAYSANIZ OKUMAYIN İŞE GİRİN DEMEK. YAHU BÖYLE SAÇMALIK OLABİLİR Mİ ? BENİM ELİMDE MİMAR SİNAN TARİH , HACETTEPE TARİH , MARMARA TARİH VS. VS. DİPLOMAM OLACAK KAPI GİBİ. AMA GARSON BENDEN DAHA ÇOK KAZANACAK. VEYA FABRİKADA İŞÇİ DHA ÇOK KAZANACAK. BEN SADECE GÜLERİM BUNA KUSURA BAKMASIN KİMSE. BİR DİL ÖĞRENMEDEN LİSEYE GİDER GİBİ GİDİP GELİNCE TABİ MEZUN OLUNCA PARA KAZANAMAZSINIZ. AYRICA BEN BU "OKUMAYINNN TARİH" FALAN DİYENLERİN DE SÖYLEDİKLERİ GİBİ "AÇ" KALDIKLARINI HİÇ SANMIYORUM. EN KÖTÜ AYLIK 1500 LİRA GELİRİ VAR HEPSİNİN DERSANEYDİ OYDU BUYDU. BUNDAN SONRA TEK YAPACAĞIM ŞEY TERCİH LİSTEMDE 1.SIRAYA MİMAR SİNAN TARİH YAZIP BEKLEMEK OLACAK. NE OLURSA OLSUN ARTIK YEMİNLE BUNALDIM BU LAFLARDAN.
-
evet pek aldırmamamız lazım.
sonuçta önümüzde daha kaç yıl var tercih yapıcaz daha kpssye girmedik.
istediğimiz yerleri yazıp dershanelerde de çalışırız sonuçta severek yapıcaz.
biraz şevkim kırıldı ama sonuçta sevdiğimiz bölümleri seçicez. -
İdealiniz neyse onda yürüyün ve alanınızın en iyisi olmak için çabalayın,30 bin kişi mezun oluyor olabilir,önemli olan sizin o 30 bin kişiden farklı olup olmadığınızdır. -
gençler sizleri çok iyi anlıyorum ben de aynen bu durumlasra düşmüştüm ilk sene sanat tarihi bile yazıyordumm düşnüyorum şimdi mezun olsam kesin polistim :)) bakın tarih ve edebiyat kötü bölümler değil okuması çok zevklli edebiyat bi,raz sıyırtır ama zevkli osmanlıca öğrenmek ama ben iş yönünden diyorum tekrar veriyorum memurlar.net forum eğitim fakültesi mezunlarına girin bakın sitemlerini anlıyorum asıl sitem edeceğiniz yerler bu düzeni bu hale getirenler bakın milli eğitim bajkanlığı bugün öğretmnlikte ilk 20 listesini verdi gençlerin tercih yaparken bunu dikkte almalarını istedi ileride pişman olmamak için ilk 20 listesinde edebiyat öğretmenliği 8.sırada tarih 20.sırada artıuk istediğnizi yazın kolay gele... -
tavsiyem kazanırsanız 3. sınıftan itibaren ya adam akıllı kpss ye çalışmaya başlayın ya da dersanede stajyer olarak çalışmaya başlayın -
selam beyler, ben fen. ed. fakülte okumanızı önermem... sözelde zaten en iyi meslekler öğretmenliklerdir onlarda ed. türkçe ve coğ. öğretmenlikleridir -
tarih okumayı çok isterdim ama iş yok diyorlar . benim dershanemdeki tarih hocam bile bana tarih okuma,okumak istiyorsan da benim gibi dershanede öğretmenlik yaparsın dedi. ama şimdi ben şöyle düşünüyorum. bu kadar insan tarihte iş yok diyorlar, edebiyatta iş yok diyorlar ama türkiyede çogu üni de tarih,edebiyat okutuluyor. buralardan mezun olanların çogu işsiz tamam da peki bu bogaziçi,odtü,yeditepe mezunları ne yapıyor?benim zaten sıralamam 3858. düşüncem odtü ya da yeditepe tam burslu çıkarsa tarih okurum. ama gidipte marmarada okumam. gider yeditepe ya da odtü de ingilizce okursun. o üni.ler paşalar gibi de sana ing. ögretiyorlar. tarihte osmanlıca, hafif arapça göreceksin. hiç bir şey olamadın mı? dedikleri gibi gidersin ingilizce de var antalyada otelde çalışırsın. gider rehberlik yaparsın. ama adamlar egitim fakültesine girin diye uyarılarda bulunuyor.bunların hepsi isteyene göre iyi kapılara çıkıyor.. ama öncelikle tarihi kötüleyenler hangi okul mezunu oldugunu da yazsın.
-
İş yokmuş.Banane okurum.Tarihçi olurum.Üni mezunu olurum.Başba bir iş yaparım -
Konu hort olacak ama geno29 durumun nedir tarih mi okudun baska sey mi. Benim tanidigim yeditepede ispamyaya erasmusa gitti memnun. Ben de sozelde bogazici haric odtu yeditepede vb girebiliylrum. Ingizli em dd ileri seviye ama yazsam mi yazmasam mi karar veremedim. Boğaziçi olsa kesin yazardım ama Boğaziçi dışındakiler biraz soğuk geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- roketsan çalışma saatleri
- tek bölen sayısı bulma
- negatif sayılar tek çift olur mu
- 1996 üniversite taban puanları
- raunt mu ev dershanem mi
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X