Şimdi Ara

tarih ile ilgili bir sorum var kaşkalar türkmü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ishuppita(mö 1349-1345),pala yollları(mö 1345-1343),timhuala,daggasta tarihi,katlasma harbi diye harbler oldumu ? mö 1400 lerle ilgili yani bununla ilgili bir sorum olacaktı bunlar oldumu ? yani böyle birşey varmı ? internette filan gördümde ?,birde hunlardan önceki türk devleti yokmuş 5 beylik varmış çin kaynaklarında geçen loulan,wandi,huyan,loyal daha çin kaynağında bir beyliğin daha adı yazıyordu onu unuttum kusura bakmayın,zaten atalarımza ait kaynakların çocuğu çinlilere ait,birde bu mö 4.yyda kurulan imparatorluğumuz böyle devam etmiş 161 sene devletsiz kaldığımız zaman olmuş ama sonra devletsiz kalmamışız,hep devletimiz olmuş,halen var,peki önce ? yani bu 5 beylikten önce ? göçebe bir halkız,26 budun ile beraber olmuş,safkan olmayan bir milletiz,müslümanız,ama ben türk tarihini hunlardan başlıyor sandım öyle değilmiş Osmanlı yı biraz daha araştırdım kayı boyu aşiretinden devam ettim Osmanlı nın anneleri olarak sadece 4-5 tanesi yabancı geri kalan hepsi türk gördüm(yabancı kaynaklar Malhun Hatun dışında hiçbiri türk değil diyor,ama bizim kaynaklarımız 4-5 tanesi hariç hepsi türk diyor) türk denilen kaynakta zaten bizim kaynağımız Aşıkpaşazade nin kaynağı araştırın bulun,internette yazılan dönme kaynaklara bakmayın esas kaynaklara bakın,10 yy.lardan sonra sadece baba tarafını göstermişler anne tarafı yok,Basuk Han gibi devam ediyor bu tabi araştıranlar bilir;soyuna geliyoruz mö 7 yy a rahatlıkla çıkabiliyor ilk türk devletinin yani türk tarihinin İSLAM da dolaylısı ile mö hunlar ile söylenmişti ancak hun varlığından önce kayılar var birde sizin yorumunuzu almak istedim eğer isterseniz kaynağı ile soy ağaçlarını atabilirim,bu konu hakkında tartışmak istiyorum yani mö 7 nin ötesinde yokmu ? tabi o zaman müslüman olan(İslam mö 6.yy da gelmedi bu konuyuda isterseniz tartışırız) Hz.Davut un kral calut u öldürüp tahta çıktıktan sonra onun soyuda Sıdkiya ya kadar geliyor,nebukadnezar(babil hükümdarı hadisi şeriftede geçer) o da onun gözlerine mil çektirerek şehit eder,peki daha öncesine gidemiyormuyuz ? yokmu yani atalarımızla ilgili birşey ? bilen varsa kaynağı ile beraber atabilirmi lütfen ?

• Sen şimdi neyi tartışmak istiyorsun? Tane tane sor sırayla tartışalım. Bir sürü şey sormuşsun. Bunların hepsini ayı iletide cevaplamak uzun ve yorucu olur.
  • öncelikle ben size küfretmedim lütfen küfür etmeyin,edecekseniz gidin,ben hepsini yazdım işte cevap bekliyorum kaynağı belirsiz ama(belirsiz olanlar hunlardan önceki olan şeyler) yazdığım bu daggasta harbi gibi harpler filan oldumu gerçekten ? internette böyle yazılar dönüyor ve ben bunlara tam olarak inanamadım savaşın içinde türklerin yani atalarımızın geçtiğini söyleyende var,ben burada hunları,Osmanlı'yı anlattım,rahatlıkla mö 7. yylara mö 550 lere çıkabiliyoruz,peki bunların ötesine gidebilmek imkanı yokmu ?(Hz.Davut un da öncesi) demek istediğim tarihimiz 5000 senelik diyoruz ama burada 3000 sene civarı,tabi daha önceleri kurulan imparatorluk olarak akad krallığı var,bundan öncesini bile araştırmaya çalışıyorum,tarih kaynaklarıda dahil,benim attığım(daha önceki yazı) Aşıkpaşazade nin kaynağıdır,ben dahada ilersini görmek isterim gerçi yani,yardımcı olursanız sevinirim,bu yazdığım ishuppita gibi birtakım yerler bunların doğruluğu hakkında yardımcı olurmusunuz ?,biz bu harpleri hititliler ile yapmışız deniyor kaynağıda var gerçi araştırıp bulabilirsinizde ben böyle şeyleri daha önce bilmiyordum,harplerde kimlerle yaptığımız hakkında bile yazı yazıyor(hitililer) benim kafam karıştı beya,yani bunlar doğruysa cidden yardımcı olurmusunuz ?,sadece ve sadece bunlarla ilgili yorum yapın(mantıklı),küfür yazmayın,dönemin sümerleri ve hititleriyle birer akraba olduğumuz dahi yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aziz Han Osman Kanuni Yavuz Selim Han Furkan -- 17 Haziran 2017; 17:47:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.