sabah ogle aksam olmak uzere.2. gun sarımsak limon yemeye basladım.doktora gidceğim fakat bulundugum yerde su an oyle imkanım yok.yaklasık 1 ay sonra hastaneye gidebiriim.sarımsak ve limon iyi gelito sanırım.2. gun yemeye basladım..bunu ne kadar yiyeyim fazla yesem bi zararı olurmu.limon ne kadar icmeli.kas ypalım derken göz cıkarmayalım. eğer bilgisi olan arkadaslar varsa ve yazarsa sevinirim.
yokmu doktor falan.simdi yine ölçtürdüm 17-9. benim genelde hep boylede kafaya taktım son zamanlar.bide sabah 5-6 dıs sarımsak yemistim.
geçmiş olsun genelde tansiyonun yüksek sanırım sarmısak bişey yapmaz fazla güneşin altında kalmamaya dikkat et
sanırım sana yüksek tansiyon teşhisi konulmamış bu teşhisi koyabilmek için doktor genellikle ilk etapta (herhangi bir diyet vb yapmadan)1 hafta boyunca sabah ve akşam (mümkün olduğunca aynı saatlerde) düzenli olarak tansiyonunu ölçtürmeni ve bunları kaydedip 1 hafta sonra tekrar gelmeni isteyecektir. hazırlıklı gitmeni tavsiye ederim
arkadaşım ilk günkü değerler yüksek ama 13-7 falan o kadar da yüksek değerler değil. yüksek tansiyon teşhisi çok uzun süreli veriler sonunda konulabilir. o günkü tansiyonun birşey nedeniyle artmış olabilir. ayrıca ideal tansiyon 12/8 olmasına rağmen bazı insanların tansiyonu bunun biraz altında veya üstünde olabilir. bu normaldir.(çok abartı olmadıkça) normal olmayan tansiyonun birden fırlaması veya düşmesidir.
BEN GÜNDE EN AZ 2 İŞ SARIMSAK YERİM
benimki cok oynak.3. gun mesela bugun.sabah 17-9 du az once 13-8 cıktı. 1 hafta 10 gun devamlı olcturucem zaten.anca o zaman gidebilirim doktora. tesekkurler
bence bir hafta boyunca ölç tansiyonunu. sonuçları doktora göster. .. belki iş vs ile ilgili stres te yüksltiyo olabilir.. muayene eder gerekirse kalp elektrosu ister. . birbirine yakın ölçümler yapma sabah akşam yeterli olur
1.Tansiyonunu kim ölçüyor? 2. Sarmısak düşürmeye yardımcı olabilir. 3.Alkol ve kahve bu aralar tüketme.
arkadaşım benim yaşım 22 ve tansiyon problemim ve kalp kapakçığında ufak bir problem var.düzenli olarak kardiyaloğa gidiyorum.öncelikle sarmısak tansiyona hiçbir etki yapmıyor.boşuna yeme.bilimsel olarakta sarmısağın tansiyona etki etmediği ispatlandı.ben şuan kalp yavaşlatıcı (beta bloker) kullanıyorum ve tansiyonum 16/9 dan 13/7 e indi.sebebi bilinmeyen tansiyon var bende.sen böbreklerine de baktır.tansiyon birçok neden den dolayı olabilir.tavsiyem bir nefrolağa ve kardiyaloğa gitmendir.
tesekkur ediorum verdiğiniz bilgiler icin.ben askerdeyim cukurcada stressinde etkisi olurda eskidende olcturuyodum arada bi genelde yuksek cıkıyodu.tansıyonu burda asker olcuyor.eczacı kalfası.tekrar tesekkurler
öncelikle geçmiş olsun...bir doktor olarak önerilerim şu şekilde olabilir.... 1-bir hafta boyunca tansiyonunu gün içinde 3 kez olacak şekilde ölçüp not et... 2-doktoruna başvurmadan herhangibir ilaç vs. kullanma.... 3-ailende tansiyon,kalp,obezite hastası olan var mı?bunu özel msj ile veya buradan bana bildir... 4-ölçümlerin bu 7 gün dahilinde yüksek çıkarsa bir genel dahiliye doktoruna görün...
tekrar geçmiş olsun....
bir de tuzlu yeme :)
arkadasim,yukaridaki arkadaslar guzel seyler yazmislar.Benim ekleyecegim.Tansiyon aceleyle veya ayakta olçulmez.Tansiyon olçusunun dogru olmasi için,en az 15 dk dinlenip ölçü yaptirman lazim. Sarimsagin tansiyona fazla bir etkisi yok.Ama su an kiraz mevsimi.En çok tansiyon dusuren yiyecek.Bulabilirsen bol bol ye.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme