Şimdi Ara

Tanrının aslında kötü olması üzerine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tanrı eğer varsa kötüdür bence, kendisinin varlığının bulunması imkansız bir dünya yaratmış. Milyonlarca belkide milyarlarca yıldır insanlar düşünmüşler ve düşünmüşler bir türlüde tanrının varlığını kanıtlayamamışlar. Öldükten sonra ne olduğunu bilmiyoruz hala sadece biliyormuş gibi kendimize yalan söylüyoruz. Neden bu kadar çok insanı depresyonda bırakıyor? Dünya'da olan bir sürü kötü şeylerede mücadele etmiyor. Evet kötüdür kendisi en kötüsüdür.
  • Bu soruların cevabı anne baba evlat nedir konusunda gizli.



    Bu soruların doğru cevabını veren dunyada ki bütün kotuluk argumanını çözebilir.



    Bana gore en makul ve en gerçekçi çözüm neyin yaratıldığını neden yaratıldığını tespit etmek.



    .................



    Şunu unutmamak lazım yaratılış insanın doğumu gibi lanse edilirse ılahin yaratılşı dışındaki olanı şirktir.



    Bu duruma ruh argumanı ve ilahı emri gibi kavramlarla cevap verilmiş. İnanmayan için ise hak alışılır.



    Bu açıdan kişinin kendine samimi olup cevap uretebilmesi gerekir.



    ..............



    Tanri aslında kotu mudur. Bence evet. Ancak haksız mıdır. Bence değil.



    Tanrinin oğlunu eğitim şekli onu ilgilendirir bize duşen Allahu inancına sahip olanın şirke duşmemesi olmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 6 Eylül 2018; 0:5:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkuyorum ya düşünmekten olmamasından korkuyorum.
  • Olmayan sey kotu de iyide olamaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kötülük iyilik tartışması.dikkat edersen filmdeki o kişilere göre bu yapılan pek de kötü bişey değil.yapılan bir hareketin iyi yada kötü olduğunu nasıl ayırt ediyorsun?bunun yanında hep sınav var diyoruz öğretmen senin kağıdına müdehale edip düşük not verirse yada yüksek not verirse adaleti nerede bu sınavın?bu arada o filmi izlediğin için sağlam bi iraden olmalı.olaylara aşırı duygusal bakıyorsunuz buda etraflıca görmenizi engelliyor.bu tür düşünenlere bakıyorum da resmen stv ve kanal 7 dizileri kafası var.bebeği geç 30-40 yaşındaki birisi de şiddete maruz kalıyor.onunda en az bebek kadar korunmaya hakkı var.yoksa tv filmlerindeki gibi yetişkinleri işkenceyle öldür göster ama çocuklar pıtırcık.bu arada sınanmak inanman üzerinden yapılan birşey.o bebeğin henüz bir şeye kara verebilme yetisi yok.haliyle sınanma durumu pek geçerli değil diye düşünüyorum.

    ankubet 2 İnsanlar, sadece 'İnandık' demeleriyle, hiç sınanmadan bırakılacaklarını mı sanıyor?

    o bebek inandım diyebilir mi doğduğunda?dediğim gibi olaylara duyusal bakıyorsunuz.




  • Hocam bilim ile din olayının karşılaştırılmasını veyahut bilim ile dinin varlığının kabul ettirilmesini/bilim ile dinin yok sayılmasını yanlış buluyorum. Din inançtır, bilim bilmektir, kanıtlamaktır, emin olmaktır. İşte göğün genişlemesi olayı en basit örnek ile ;bir kısım dinciler bakın bir peygamber kuranı yazsa nasıl bildi bunu o zaman diyerek kuranın gerçekliğini savunmaya çalışır. İNANAN adam için bunun pek bir önemi yoktur, adam inanıyordur, mutludur bu kadar basit. İlk paragrafına ithafen dedim bunu. İkinci olarak ilk mesajında söylediğin olaya katılıyorum. Tanrı vardır ve kötüdür, sen o zaman tanrıyı yargılayamazsın çünkü o tanrıdır bu kadar basit, tabi bundan önce iyi ve kötü kavramlarına TANRI gözüyle bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun da tam olarak anlaşılmayacağının kanısındayım. Yarım yamalak bi paragraf oldu kusura bakma, saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ -- 11 Eylül 2018; 22:49:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Doğru dedin hocam inanmakla bilmek çok farklı davranışlar. İnanan biri "inanıyorum ve inanacağım" dedikten sonra tartışacak bir şey de kalmıyor. İnanmayan biri de... Zaten gereksiz tarışmalar hep; inancın bilgi, bilginin de inanç diye lanse edilmesinden çıkıyor bence.

    Tanrının gözünden tam olarak bakmak insan için zor, belki imkansız. Ama şöyle de bir şey var: İnsan bir olayı, bi kedinin, karıncanın gözünden görmek isteyince de insanca düşünür, Tanrının gözünden görmek isteyince de. Yani insanın düşünme biçimi, hangi konu hakkında düşünüyor olursa olsun zaten hep insanca düşünce oluyor. İnsanca düşünce de, elbet hiçbir zaman ne kedinin ne de Tanrınınki gibi olabilir tam olarak.

    Yani Tanrı haklı diyeninki kadar, haksız diyeninki de, bilinemez diyeninki de hep insanca düşünceler.. Peki bu ne demek? Düşüncemiz insanca olduğu için, her zaman yanlışız mı demek? Hayır, hatta bunun tam aksine, doğruluk ve yanlışlık, asıl insanca düşüncelere has nitelikler.

    Yani bizler için -örneğin Tanrı hakkında bir kanaate varırken- insanca düşünmekten başka bir seçenek yok. Ve eğer Tanrı varsa, bizi bu şekilde bile isteye yarattığı için, kendisi de bizden insanca düşünceler bekliyor olmalı. Bu da demek oluyor ki Tanrıyı değerlenmenin tek yolu, onu insanca değerlendirmek.

    Ha, ama şu yok mu: Mesela birini tam olarak tanımıyorsundur. Elinde yeterince bilgi yoktur. Dersin ki, ben bu kişinin asıl amacını bilmiyorum. İnsanın bilmediği konularda bilmediğini söylemesi kadar yararlı bir şey yok. Bu, Tanrı için de denebilir. Tanrı'yı tam olarak tanımıyorum o yüzden kesin bir yorum yapamayacağım denebilir kesinlikle.

    Ama bir başkası da şunu diyebilir: "Ben Tanrı hakkında şu şu şu bilgileri edindim. Ve edindiğim bilgiler kadarıyla anlatılan tabloda bir uyumsuzluk görüyorum, bu yüzden inanmıyorum. Eğer varsa Tanrının elbet bir açıklaması olabilir. Ama bu ihtimale inanmak için elimde bir sebep bulamazken, diğer ihtimale inanmak için çelişkiler görüyorum. Bu da söylenebilir.

    Burada yine senin ilk söylediğine geliyoruz. Kişinin inancı ve tercihi, olay bundan ibaret.




  • Cevabın için sağol hocam. Her şey tekrardan başa sarıyor ne desek boş aslında. İnanmayan inanmaz, inan inanır. Bu kadar basit. Tanrıya hakkal yakin bir şekilde inanan bir kişi senin için şizofren olabilir belki de, onu ne yaparsan yap dinden çıkaramazsın, ilmel yakın olarak bilen bir kişi ise tanrı hakkında bildikleri senin bildiklerinden ibarettir,bildiklerine karşıt bir argüman sunarsan dinden çıkarabilirsin. Durum hangi dereceden inanmaktan ibaret



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ -- 12 Eylül 2018; 8:29:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benden sana tavsiye öyle filmleri izleme/izletme/izletmeye fırsat verme. o tür filmler toplumun çok küçük bir yüzdesini konu alıyor. bunlar insanın iç yüzü ama yüzde kaçı? herkesin görmesi doğru değil.


    tanrıya gelirsek. bilinmeyenden bir varlık üstüden bahsediyoruz. onu insan kalıplarıyla değerlendiremeyiz. adalet, güç, şevkat ? bunlar hep insan uyduruğu.
  • Srpski herhalde A Serbian Film oluyor
    Ulan gene o sahne aklıma geldi ya ne diye izlediysem şu filmi

    Hocam bence bakış açısına göre şöyle olur..
    İnanmayan: Zaten orada Başka ve Güçlü bir adam yok
    Sorgulayan: Etraf çok karanlık Başka ve Güçlü bir adam var mı yok mu bilemiyorum
    İnanan: Bekliyor çünkü az biraz zaman geçsin adam toplayıp dövecek




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.