Şimdi Ara

Tanrı uludur!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yanlış anlaşılmasın da Hristiyan bir ülkede dışarıda çan sesi duyduğumda hiç rahatsız edici olmadığını farkettim. Sadece iki üç sıkım inceden çan sesi geldi. Ama Türkiye'de ezan sesi nedense rahatsız diyor. Yanlış anlaşılmasın dediğim kısım da burası zaten. Rahatsız eden İslam değil, hoparlörden gelen ve uzun süren o Arapça ses. Keşke en başında insan sesi buna karıştırılmasaymış hiç. Şimdi şeytan taşlar gibi taşlarlar beni birazdan bu yazdıklarım yüzünden.

Soruya gelince Türkçe ezana karşı değilim ama Türkiye'ye gelen Müslüman bir turist Türkçe ezan duysa bu ne diyip olayı anlamayabilir. Gerçi hoş ben de yurtdışındayken çan sesi duyunca bu ne dedim ama kiliseden geliyor galiba diye bir çıkarımda bulundum. Buraya gelen de ezanı Türkçe duyunca çok da zeka özürlü olmadıktan sonra anlar diye düşünüyorum. Sonuçta ses camiden gelince ne için olduğunu anlarlar herhalde.

• ben çan sesi ile uyanmak istiyorum hodjam

• Yanlış anlaşılmasın da Hristiyan bir ülkede dışarıda çan sesi duyduğumda hiç rahatsız edici olmadığını farkettim. Sadece iki üç sıkım inceden çan sesi geldi. Ama Türkiye'de ezan sesi nedense rahatsız diyor. Yanlış anlaşılmasın dediğim kısım da burası zaten. Rahatsız eden İslam değil, hoparlörden gelen ve uzun süren o Arapça ses. Keşke en başında insan sesi buna karıştırılmasaymış hiç. Şimdi şeytan taşlar gibi taşlarlar beni birazdan bu yazdıklarım yüzünden.

Soruya gelince Türkçe ezana karşı değilim ama Türkiye'ye gelen Müslüman bir turist Türkçe ezan duysa bu ne diyip olayı anlamayabilir. Gerçi hoş ben de yurtdışındayken çan sesi duyunca bu ne dedim ama kiliseden geliyor galiba diye bir çıkarımda bulundum. Buraya gelen de ezanı Türkçe duyunca çok da zeka özürlü olmadıktan sonra anlar diye düşünüyorum. Sonuçta ses camiden gelince ne için olduğunu anlarlar herhalde.

• turkce ezan olmamasi sacmalik zaten

ezan namaza cagirmak icin var

ben arap miyim beni neden arapca cagiriyorsun

kimsenin bir halt anladigi yok ezandan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hoparlörden yüksek sesle ezan okunmasına karşı olanları anlayıp hak verebilirim.
    Yalnız ezan evrenseldir. Dile göre lehceye göre ezan olmaz. Namaz olmaz. Arapçanin da bir kutsallığı yoktur. Kutsal olan dindir.
    Üç beş kelime ezanın Türkçe karşılığını öğrenemeyene bunu sebep gösterene de bir şey anlatmaya çalışmak gereksiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Namaz kılan hoca vardı namazdayken başka şeyler aklıma geliyor diyor herkeste böyle zaten kimse anlamıyor şahsi düşüncem sağlıklı ibadet etmiş bile sayılmayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elino -- 2 Mart 2022; 19:47:32 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 17 Mayıs 2025; 21:19:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen katiliyorum hocam

• Arkadaş ezanın makamı, usulü vardır.
    Düzgün okunursa, hoparlörlerin sesi de abartılmazsa rahatsız etmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ezan okununca ne anlama geldiğini anlamayan varmı dır?

• Ezanda kulağı olmayanın namazda gözü olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede ki müslümanlar Arapça okunmasını istiyor bana göre konu bu noktada kapanıyor.

Kendi fikrim ise Ezan bir çağrı olduğu için evrenin neresinde duyarsan duy tanıyacağın bir şey olmalı bir Müslüman Türkiye'ye geldiğinde ezan duyduğunda tanımalı Bir Afrika ülkesine gittiğinde ezan duyduğunda tanımalı bir Avrupa ülkesine gittiğinde ezan okunduğunda tanımalı o yüzden evrensel bir dili olması lazım. Bu bağlamda çıkış noktası Arapça olduğuna göre tüm evrende Arapça okunması makuldür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.