Şimdi Ara

Tannoy Mercury MX1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Stereo sistem kurmak istiyorum, önceki konularımı görmüşsünüzdür sanırım. Odamın ufaklığından dolayı Tannoy mercury MX1 hoparlör almaya karar verdim. Daha sonra da bütçem doğrultusunda bir anfi alacağım/yaptıracağım (babam yapacak, gençliğinde tube anfi yapmış...). Son olarak da ilerki zamanlarda aktif subwoofer alarak sistemimi tamamlamayı düşünüyorum. Tannoy'lar hakkinda oldukça yazı okudum. Kullanıcıların bunun en çok metettikleri özelliği, ''bu denli küçük hoparlörlerden bu kadar güçlü ve temiz ses çıkması'' olmuş. Doğubank Dikmen'i aradım, bu hoparlörlerin ellerinde mevcut olduğunu söylediler. Fakat fiyat 100 YTL'den 125 YTL'ye çıkmış. Öğrenci harçlıklarıyla zar zor 100 YTL biriktirebildim. Sahibini/satış elemanlarını tanıyan varsa sorum sizlere: ''Eski fiyat olan 100 YTL'den vermeleri sizce mümkün müdür'' ? En azından oradaki insanları tanıyan varsa, böyle bir indirim yapıp yapamayacaklarını bilirler diye düşünüyorum. Eğer 100 YTL'ye alabilmek mümkünse, yarın gidip bir çift alacağım. Sonra da buna uygun anfi araştırmalarına devam edeceğim. Anfiyi de bayramdan sonra alacağım. Ne diyorsunuz bu konuda? Sizce fiyat konusunda yardımcı olurlar mı yoksa taviz vermezler mi? Yorumlarınızı bekliyorum (ayrıca kurmak istediğim sistemle ilgili görüşlerinizi de bekliyorum)... Şimdiden teşekkürler.

• ben tannoy mx-1 kullanıyorum,
    dediğin yerden, dikmen tic. sirkeciden aldım..
    okuduklarına aynen katılıyorum, güçlü ve kaliteli bir sesi var, ayrıca zaten bu fiyata böyle bir hoparlör olması çok zor, okumuşsundur muhakkak..
    yanlız benim hem hoparlörlerle ilgili hem de satıcı mağaza ile ilgili uyarılarım var;
    bir kere hoparlörleri çok güçlü bir amfi ile kullanma, kullansan da hop.'ü fazla zorlayacak volume seviyelerine çıkma, bendekiler patladı..
    yamaha rx-v350 amfi kullanıyorum, filmleri 0dB seviyesinde dinliyordum, tannoyları patlattı.. artık -8 veya -10 civarı dinlemek zorunda kalıyorum aksi takdirde seste bozulma oluyor patladığından dolayı, dediğim seviyelerde ise rahatsız edici herhangi birşey yok..

satıcı yer ile ilgili olarak; kesinlikle satış sonrası herhangi bir şekilde muhattap olmalarını bekleme, garanti, servis vs. hiç bekleme..
    ben bahsettiğim sorunumu anlatmak için aradığımda bana ''napalım? 100 liralık hoparlörleri laboratuara mı gönderelim'' dediler..
    indirim?.. hiç ama hiç sanmıyorum!

• Selam Reverse. Cevabın için teşekkür ederim. Mesela güçlü anfiden kastın nedir? Ben öyle Yamaha falan gibi iyi anfiler alacak kadar bütçeye sahip değilim. Zaten anfiyi de büyük ihtimal babama yaptıracağım. Hoparlör'ün değeri 100W (peak)... Bunun RMS değeri nedir acaba? Yani bunu en iyi şekilde dinleyebilmem için bana kaç+kaç watt'lık bir stereo anfi gereklidir? Patlatırsam ya da yakarsam, bir daha yenisini alacak param yok, malum lise öğrencisinin aldığı harçlıklarla alınacak :) Verdiğim bilgilere göre anfi veya devre/şema tavsiye edebilir misiniz? Bİr de ben bunları almaya gittiğimde hangi parçalarla test etmeliyim? Bass, Tiz, akustik vb... Bildiğiniz ve test için kullandığınız parçaları yazabilir misiniz?
  • heheh.. sen tabi bir de test edeceğini sanıyorsun:)... hiç ümitlenme derim..
    watt konusuna gelince de sanırım 70watt gibi bir gücü var.. mesela benim yamahanın rms gücü 90 watt ve fazla geldi.. ha! bu arada daha üst model amfilerle sorunsuz kullananlar da var, artık benimki şans mı yoksa onlar düşük ses seviyelerin de mi kullanıyor bilmem?!..
  • Amanın! O da mı yasak? Sanmıyorum o kadar da canım... ''Test edemezsin...'' tarzında bir tepki alırsam uğraşmam zaten, çıkar giderim. Ses konusuna gelince, bilgisayarda son ses dinleyeceğim. Sürekli son ses dinliyorum ben. Wİnamp'ın equalizer ayarı da sürekli ''Full Bass & Treble'' ayarında oluyor. Bu durumda 2X70Watt (r.m.s) güce sahip bir stereo anfi yapmam gerekiyor... Bu anfiyle son ses dinleyeceğim, Winamp'ın ''Full Bass & Treble'' ayarında olacak yine... Yanmaz/patlamaz değil mi yavrucuklar? Birşey olursa yenisini alamam bir daha
  • valla o konuda 'satıcı gibi' ben de bir garanti veremem:)..
    ama zaten 70watt rms bir amfide öyle son ses filan dinleyemezsin.. ayrıca son ses her zaman distortion'a girer, hele ki bir de bas tiz yüksek kullanıyorsun!! aman aman kulaklarına yazık:)..
  • amfini 50 60watt seviyesinde tutarsan rahat edersin. 70 watt sınır deger oldugundan arada bir esneme payı bırakmanda yarar var derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler. O zaman sizlerden ricam, bana 2X60Watt R.M.S Gücünde bir anfi şeması, devresi, artık ne varsa vermeniz :) Ben anlamıyorum anfi yapımından, fakat daha önce yapılan anfilerin şemalarını falan gösterdim babama, çok rahat yapılır bunlar dedi. Malzemeleri alıp, babama yaptıracağım... Şimdiden teşekkürler...

Düzeltme: İmlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERCAN_MTB -- 7 Aralık 2006; 23:35:53 >
  • Arkadaşlar, 8 ohm'da 2X60 Watt (R.M.S) güç üreten bir stereo anfi devresi/şeması verebilir misiniz?
  • Bu şemayı elektronik bölümünde sormalısın.Bu bölümde bulman zor.Mx-1 için indirim ise imkansız diyebilirim.O hoparlörün çiftinin yurt dışı fiyatı Tr fiyatının yaklaşık 3 katı.Bence indirimden ziyade bu fiyata bulabildiğinize şükredin.
  • Merhabalar. Bugün Doğubank Dikmen'e gidip TANNOY Mercury MX1'i dinledim. Marantz'ın 30+30W'lık bir anfisine bağladık ve o şekilde dinledim. Sesi yarıya kadar falan açtı, çok temiz çalıyordu. Nedense o an ''sonuna kadar aç'' demek aklıma gelmedi ve hoşuma gittiği için alıp çıktım. Eve geldim, pakedini açtım, önce tereddüt ettim, benim Aciko oto equalizer'ına bağlasam mı diye. Aciko resimdeki equalizer'dır:

Tannoy Mercury MX1

Üzerinde ''100 Watt Graphic Equalizer'' yazıyor. Önceki hoparlörlerim iki adet kabin içinde bulunan 16 cm Kenwood oto hoparlörüydü. Kabin ölçüleri: Yükseklik=45 cm, genişlik=24 cm, derinlik:20 cm... Resmi:

Tannoy Mercury MX1

Kabinlerim bunlardı (resimdekinden bir tane daha var)... Altta 16 cm Kenwood oto hoparlörü, tahmini 4 ohm, üstte ise oradaki deliği kapatma amaçlı takılmış dandik bir PC speaker'ından çıkma hoparlör.

Sadede gelecek olursak, ben bu equalizer'a şuan kullandığım kabinleri bağladığımda ve PC'den sesi sonuna kadar açtığımda daha çok ses ve daha güçlü bass alıyormuşum meğer. Tannoy'ları bağladığımda ise ses eski kabinlerim kadar yüksek çıkmıyordu son sesde, ayrıca son seste ''Kelis-Bossy'' parçasını dinlerken bass'da sanki bozulmalar oluyor. Eski kabinlerimde de oluyor son sesde, ancak basslar daha kuvvetli. Şuan açıkçası bunu görünce biraz pişmanlık hissettim desem yalan olmaz.

Ancak iyimser davranmaya çalışıyorum Sorunun equalizer'a bağlamamdan dolayı kaynaklandığını sanıyorum. Artık düşük mü geldi, ohm uyuşmazlığı (Tannoy'lar 8 ohm, equalizer kaç ohm bilmiyorum ama 4'dür herhalde...) mı oldu, bilemiyorum... Umarım sorun iyi bir anfiye bağlandığı zaman düzelecek bir sorundur. Aksi halde satıp elimdeki hoparlörleri kullanmaya devam edeceğim, eğer iyi bir anfi ile equalizer+eski kabinlerim ile aldığım performansdan daha iyisini alabileceksem, Tannoy'ları kullanacağım. Ben nedense sürekli Anfi ve Ohm'a yoğuruyorum bu durumu ... Sizce de öyle midir arkadaşlar? Ben çok sert ve güçlü bass seven birisiyim, eğer iyi bir anfiye bağlarsan düzelir derseniz, daha sonra bir de aktif Subwoofer eklemeyi düşünüyorum.

Umarım hemen alırım aradığım cevapları. Şimdiden çok teşekkürler, Kendinize iyi bakın....

• eski hoparlorlerinin tannoylardan daha guclu olmasındandır buyuk ihtimalle daha kuvvetli bas vermesi ama equalizer yerine iyi bir amfiye bagladıgında tannoylardan verim alırsın tahminimce.
  • Teşekkürler... Umarım dediğiniz gibi olur. Fakat aklıma takılan konu; equalizer'la kullanıyorum sonuçta eski kolonlarımı da, aynı equalizer'a bağlıyorum yenileri, neden birisinde daha az, diğerinde daha çok ses veriyor bu equalizer? O zaman demek ki iyi bir anfiye eski kolonlarımı bağlasam daha iyi ses verecek, yine Tannoy'lara gerek kalmayacak...
  • çok ses mi yoksa kaliteli ses mi seçimini yapman gerek bu konuda o zaman!...
  • Çok ve kaliteli Şimdi buna uygun iyi bir stereo anfi ayarlarsam, çok güzel olacak. Şimdi bir çift de 3 yollu kabin buldum uygun bir fiyata. O kabinlerle birlikte Tannoy'ları bağladığım zaman çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu stereo anfilerde toplam 4 çıkış var değil mi? İki L, iki R... Yoksa yanlış mı biliyorum?
  • Bence sadece Mx-1 ler bağlı olsun.
  • Selam. Abi bir sebep gösterirsen daha iyi olacak. Neden sadece mx1? Bu arada evdeki eski kabinler bağlamaktan vazgeçtim, onun yerine bir çift de 3 yollu hop. buldum. Onları bağlamayı düşünüyorum, ancak; ''sadece mx1'leri bağla...'' sözün içime kurt düşürdü Bir açıklama yaparsan sevineceğim... Saygılar.
  • sanırım Stereo kalitesini daha iyi yansıtacağı için sadece tannoylar bağlı olsun demiş ama bilmem tabi:)..
  • Müzik stereo dinlenir, yani 2 kanallı.Bunun onlarca nedeni vardır.Mx1'lerin yanına bağlaycağın her türlü hoparlör sesi bozacaktır sadece şiddeti yükseltecektir.Kaliteden kastımızda zaten şiddet değildir.
  • Teşekkürler cevap için. Ancak benim amacım sistemimin illaki Hi-Fi olması değil, hoşuma giden tarzdaki parçaları deyimi yerindeyse ''bangır bagır'' dinlemek amacım. tabiki temiz ve kaliteli sese de önem veriyorum, ancak bass'lı parçaları sevdiğimden dolayı, ya kuvvetli bass'lara sahip olan bir çift kolona, ya da kuvvetli bir subwoofer almam şart, dinlediğim parçalardan keyif almak için... Madem tavsiye etmiyorsunuz, sizin bilginize ve tavsiyenize güvenerek sadece Tannoy'ları kullanacağım. Ancak bir subwoofer şart gibi. Bunun hakkında ne düşünürsünüz? Aktif bir subwoofer ve Tannoy'larımı kullansam hem yüksek güçte hem de kaliteli ses alır mıyım? Akustik ağırlıklı, aşırı bass içermeyen şarkıları dinleyeceğim zaman sub'ı kısar ya da tamamen kapatırım diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.