Şimdi Ara

Tamron 70-300 mm LD DI Macro İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
6.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Tamron 70-300 mm LD DI Macro İncelemesi

Merhabalar, bu lensi almadan önce toplu bir bilgiye rahatça ulaşamadığım için bu başlığı açma gereği duydum. Umarım faydalı olur..

Ürünün tam adı:

Tamron AF70-300mm f/4-5.6Di LD macro 1:2

AF: üzerinde AF (auto focus) olduğunu söylüyor.
    70-300mm: 70mm ile 300 mm aralığında bulunduğunu söylüyor.
    F: 4-5.6 en düşük F değerini temsil ediyor.
    Di LD macro: ürünün serisini ve makro özelliğinin bulunduğunu belirtiyor.

Model Numarası:
    A17E

Filtre çapı :
    62mm

Ürün hakkında genel yorumlarım:

- OLUMLU -

- Malzeme kalitesi olarak tatminkar.
    - Uygun fiyatı ile zoom ihtiyacını karşılıyor
    - macro özelliğinin bulunması çok iş görüyor(180 - 300 aralığında)
    - 5 yıl garantisi
    - netleme hızı orta ayarda. Süper hızlı değil ama amatör/orta seviye için gayet yeterli bir hıza sahip.
    - f4 değerinden başlıyor olması çok dert edilecek bir durum değil zaten manzara ve gündüz çekimlerinde ışık bol miktarda oluyor.
    - Ama kapalı havalarda yapacak bir şey yok....
    - ben düşük f değeri isterim, bokeh isterim derseniz size sabit odak uzaklığı olan lenslere yönlenmeniz ve kesenin ağzını açmanız gerektiğini hatırlatırım.

- OLUMSUZ -

- titreşim engelleme özelliğinin olmamasının dezavantajını çok yaşamadım. ama olsa tabi güzel olurdu..
    - evet titreşim engelleme ve daha iyi bir netleme hızı olsa iyi olurdu ama malum fiyat kaygısı..
    - çekmek istediğim uzaktaki nesneyi zaten en az 2 kare çekiyorum. İşimi garantiye alıyorum.
    - kolunuzu lensin altına koyduğunuzda titreşim olma olasılığını daha aza indiriyorsunuz. (her zoom lens kullanan bunu yapar. daha rahat çeker üstelik)

- netleme hızı yüksek zoom da hareketli bir şeyi yakalarken biraz uğraştırabiliyor. bunun için bir odak noktası seçmeniz menfaatinize oluyor... En gıcık olduğum şey bu kararsızlığı..

SONUÇ:

Genel olarak üründen memnunum. uygun fiyata bana zoom ve macro deneyimi yaşatıyor. Titreşim engelleme özelliği yok o lens alınmaz falan diyenlere çok kulak asmadım. Gittim aldım ve gayet de memnunum. Eğer amatör ve belki orta seviye bir kullanıcıysanız bu lens işinizi görecektir diye düşünüyorum..

Tabi bir atasözü vardır, "at sahibine göre kişner" derler. Eğer herşeyi makine halletsin ben sadece deklanşöre basarım gibi bir düşünceniz varsa bu lens size yaramaz. Gidip en az 1.000 TL verip titreşim engelleme özelliği olan bir lens alın. Hatta sabit odak uzaklığında düşük f değerli bir lens alın derim.

Ürün ile çektiğim makro çekim ve diğer fotoğrafları aşağıda paylaşacağım.

Sormak istediğiniz soru olursa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

Bol fotoğraflı günler dilerim.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 13 Ağustos 2015; 4:03:56 >

• Ürünün Kendisi;

Not: lensin ucundaki phottix 1mm filtreyi kendim aldım. Kutu içinden çıkmıyor.
    Ama belki aldığınız yer hediye eder. Belki pakete dahil ederler...

Tamron 70-300 mm LD DI Macro İncelemesi  Tamron 70-300 mm LD DI Macro İncelemesi
     Tamron 70-300 mm LD DI Macro İncelemesi  Tamron 70-300 mm LD DI Macro İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 13 Ağustos 2015; 4:04:22 >

• Genel Çekimler; (boyutlar küçültülmüştür)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 4 Ocak 2014; 23:43:15 >

• Macro Çekimleri;

[simage]http://img198.imageshack.us/img198/6299/sz6e.jpg[/simage Tamron 70-300 mm LD DI Macro İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 4 Ocak 2014; 23:55:35 >

• Hocam 1 - 2 tane ornek fotograf koyabilirmisiniz, optik kalite keskinlik nasil. onu bi gorelim. bide.makro gercekten ise yariyormu Ne kadar yakindan odakliyor ?
  • ekledim şimdi. düzenliyorum.
  • Ssler icin tesekkurler hocam. Lens gerek fiyat gerek kalite ve verdigi nimetler bakimindan gayet yeterli.benim acimdan. Sony body de kullanicam. SteadyShot ilede cosacagini dusunuyorum Tele ihtiyacimi giderecegi gibi makroyada yavasdan giris yapmami saglayacak bir lens. Tele lens alirsam alternariflerim arasinda olacaktir. İnceleme icin tesekkurler iyi aksamlar iyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende teşekkür ederim. Bende sizin gibi düşüncelerle almıştım. Alırken çok tereddüt yaşadım. Ama şuanlık memnunum. Yeni bir açı ve yeni bir deneyim için fiyatı çok iyi. Beni uzunca zaman idare edeceğini düşünüyorum..

Çok daha iyi lensler elbetteki var. Ancak fiyatının hakkını verdiğini düşündüğüm bir ürün..

Tekrar iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 5 Ocak 2014; 0:14:58 >
  • Hocam çok güzel bir inceleme olmuş tşkler. Ben hala iki lens arasındayım sigma 70-300 yada tamron 70-300 :) ikisinden birisini alacağım param olunca
  • Bende ikisi arasında kalmıştım. Şansımı tamrondan yana kullandım.
    Aslında halende merak ederim aceba hangisi daha iyi diye.
    Deneyimlemek lazım.

Ayrıca sigmanın kutu içeriğinde taşıyıcı kılıfda çıkıyor.
    Aklınızda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 5 Ocak 2014; 17:21:34 >
  • arasında fazla bir fark olacağını sanmıyorum ben ikinci el alma taraftarıyım bu tarz lenslerde bu arada makine ne ?
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Sadece okuduğum kadarıyla sigma biraz daha yavaşmış odaklama konusunda. ama deneyimlemedim. söylenti bu yönde.
    ben 320 TL verdim. 5 yıl garanti. Sıfır.

Kullandığım makine, canon 600d
  • Odaklama benim için pek önemli değil zaten manuel kullanacağım :)
  • Bende bu lensi araştırıyordum.
    Yazı çok iyi olmuş. Fotograflarda tatmin edici duruyor.
    Diğer yandan da Sigma'yı düşünüyorum.

Dün r10'da 150 TL satmışlardı bu lensi.
    İkinci elden uyguna alıp yanına bir de 50mm 1.8 almayı düşünüyorum.
    Makinem D3100, sizce iyi bir seçenek olmaz mı?

Bu arada bu lensle daha çok çiçek böcek kuş çekmek istiyorum.
    Canlıları fotografın 1/2'sine, 1/3'üne sığdırmayı düşünüyorum.
    Nasıl olur sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genç FB 33

Bende bu lensi araştırıyordum.
    Yazı çok iyi olmuş. Fotograflarda tatmin edici duruyor.
    Diğer yandan da Sigma'yı düşünüyorum.

Dün r10'da 150 TL satmışlardı bu lensi.
    İkinci elden uyguna alıp yanına bir de 50mm 1.8 almayı düşünüyorum.
    Makinem D3100, sizce iyi bir seçenek olmaz mı?

Bu arada bu lensle daha çok çiçek böcek kuş çekmek istiyorum.
    Canlıları fotografın 1/2'sine, 1/3'üne sığdırmayı düşünüyorum.
    Nasıl olur sizce?

İkinci el için eğer ürünün sıkıntısı yoksa ve garantisi devam ediyorsa fiyatı çok güzelmiş kaçırmayın derim. (garanti tamronda 5 yıl)
    Memnun kalmasanız bile artık satarken zarar etmezsiniz gibi geliyor.

50mm ise portre ve bokeh çekimler için müthiş bir lens.
    Konu çalışmak içinde sabit odaklı olması güzel bir avantaj.
    Bende ilk önce 50mm daha sonra 70-300 almıştım..

Bende çiçek böcek çalışımayı sevenlerdenim daha doğrusu sadece çiçek kısmını sevenlerdenim.
    Makrosundan oldukça memnunum. Hatta bu lensin makro özelliği olmasaydı çiçeklerde o detayı yakalamak için ekstra para harcayacak bütçe ayırmam lazımdı.
    Makro konusunda iyi bir tecrübe sunuyor diyebilirim..

Hatta uzaklığım kurtarıyorsa kuş vs çekerken makro özelliğini açıp çekiyorum. Çok güzel detay elde ediyorum.

Kuş - hareketli nesne çekiminde ise odak noktasını ayarladıktan sonra çok zor olmuyor.

Makro ve diğer fotolar için Sigma ile arasında bir fark varmıdır görmek istiyorseniz bir fikir vermesi açısından, "http://www.pixel-peeper.com/ " isimli siteden lensin seçimini yapıp fotoğraflara bakabilirsiniz. Belki biraz daha fikir verir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 12 Ocak 2014; 1:12:49 >

• Cevap için teşekkü ederim.
    Nikon uyumlu olsaydı hemen alacaktım ama Canon'du.

Pixel Peeper'daki fotografları inceliyorum, beni çok cezbediyor.
    İkinci elden bulmaya çalışacağım, olmadı sıfır.

Bokehleri de gayet iyi duruyor. D7000 alanakadar bu lens bana yeter. :)
  • Hepsiburada'da Nikon uyumlu lensin fiyatını 450 TL'ye çıkarmışlar.
  • Biraz önce canon için olanini n11 den 319tlye sipariş geçtim. Devamlı tripotla ve manuel netlemeyle kullanacağım. Inşallah memnun kalırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forrestt. kullanıcısına yanıt
    Güzel fiyat. Madem tripod ve manuel netlemeyi tercih edebiliyorsunuz o zaman bence lensten memnun kalırsınız.
    Hatta bir sonraki yorumunuzda beklediğimden iyi çıktı diyeceğinizi tahmin ediyorum.

Not: Lens geldiğinde ilk deneyiminizi evde yada karanlık ortamda değilde sokakta çekmeye çalışın ve makinenizi seri çekim ayarına alın.

Tekrar hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 10 Şubat 2014; 0:58:14 >
  • Hamdi0555 H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum. Bana ışıklı ortamda 300mm de tripot ve manuel netlemeyle net ve keskin fotoğraf çeksin ondan çok birşey istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.