Şimdi Ara

Tampon ne ise yarar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • pembe panter filminde buna gönderme yapıolardı ..fransız polis memuru smart fortwo la oldukça geniş bir yere park etmeye calısırken ön ve arka dakı aracların tamponlarını çarpa çarpa dusuruyodu
  • güncellitions
  • Yılların sorusuna hala kallavi bir cevap yok. Bence estetik şu anda işin ağır basan tarafı. Bir süre Suriye'de bulundum. Diğer ülkelerden duyduğumuz da o. Kimse bizim millet kadar arabanın kaportasına tamponuna kafayı takmıyor. Üstelik suriyeliler bizden çok daha zor şartlarda araba sahibi olabiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilx

quote:

Orjinalden alıntı: ugurBJK

Ben bir süredir Paris'teyim, ve sunu söyleyim, burada herkes park ederken, iki aracin arasina girerken, öndeki/arkadaki arabaya dan dun giriyor. Ben diger arabalari yerinden oynatanlari gördüm be Ama ne polis, ne de araç sahipleri birsey demiyor. Hatta diger aracin tamponuna dayiyor arabayi, kendi arabasinin tamponu öndekine gömülü halde iken öyle birakiyor arabayi. Ve bunu herkes böyle uyguluyor.

Bizim memlekette olucak, kan çikar yahu. Bizde millet yavrusu gibi seviyor arabasini. Ben hele ilk geldigim zamanlar sok olmustum. Lan iyiki arabayi birakip gelmisim dedim.

?

valla bu olaya bende dayanamam

öyle bi olay burda da görmüştüm. adam corolla yı park edecek. daracık yere iki arabanın arasına bi önü çarparak bi arkayı çarparak girdi öylece. benim içim gitti uzaktan. gıcır gıcır araba nasıl kıyıyosun

• çalışmayan arabayı tampon tampona verip itmeye yarar

geçmiş zaman, bir keresinde arabamı o şekilde ittirmiştim sinirden. stoplar kırılmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurBJK

Evet yorumlarinizi alabilirmiyim? Araçlardaki ön ve arka tamponlar neye yarar, ne için konulmustur?

- Sagdan soldan önden arkadan dokunmalarda (kaldirima filan) arabadaki hasari azaltmak içinse, neden yanlarda da tampon yok ta, sadece çita var? Çita yetiyorsa, o zaman öne de çita konulsun sadece...

- Kazada darbeyi emmesi için ise, darbeyi ne kadar emer? Daha kalin ve genis olursa daha güvenli olmaz mi o zaman?

- Park ederkenki manevralarda, kolaylik açisindan diger arabalara/duvara filan dokunabilmek içinse, niye yeni arabalarin çogunda gövde rengi veya gümüs rengi?

Ben bir süredir Paris'teyim, ve sunu söyleyim, burada herkes park ederken, iki aracin arasina girerken, öndeki/arkadaki arabaya dan dun giriyor. Ben diger arabalari yerinden oynatanlari gördüm be Ama ne polis, ne de araç sahipleri birsey demiyor. Hatta diger aracin tamponuna dayiyor arabayi, kendi arabasinin tamponu öndekine gömülü halde iken öyle birakiyor arabayi. Ve bunu herkes böyle uyguluyor.

Bizim memlekette olucak, kan çikar yahu. Bizde millet yavrusu gibi seviyor arabasini. Ben hele ilk geldigim zamanlar sok olmustum. Lan iyiki arabayi birakip gelmisim dedim.

?

Adı üstünde tampon. Yani önden veya arkadan gelecek darbeleri emmek için kullanılır, aynı zamanda bir estetik parçadır. Aracı güzel gösterir.

- Yanlara tampon koyma şansın yok, çıta sadece kapılar açılırken yandaki araca çarpmalarda işe yaraması için konulmuştur. Asıl işi yapan kapı içindeki barlardır, bu barlarda aslında tampondur.
    - Kazada darbeyi emer, eski araçlardaki çelik ve aynı zamanda yaylı amortisörlü tamponları hatırlayın. Şimdiki tamponların plastik ve esnek olma sebebi hafif olması, esnek olması, ucuz olması vs. gibi sebeplerin yanında asıl sebebi Euro NCAP ve yaya güvenliğidir. Yayaya çarpışmalarda az zarar vermeyen araç 5 yıldız alamaz. Eski amerikanlarla çarptığın bir yayanın halini tahmin edersin.
    - Rengin bir önemi yok, bahsettiğin işe yarar tampon. Fakat bizim memlekette otomobil pahalı olduğundan yurt dışındaki gibi toslaşamayız, kimse haftada bir tampon boyatıp 250 lira harcamak istemez çünkü. Çarpışan arabalar oyunu bize göre değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bir kaç ay önce youtubede park videosu konusunda bir kanadalı ile tartışmıştım, videoda adam tampona dayaya dayaya park ediyordu boşluğa. dedim kanadalıya bu adamın arabasına zarar vermekten başka bir şey değil diye, kanadalı dedi ki adı tampon sarf malzemesi, bunun gibi şeyler için var zaten, kaportaya zarar gelmesin diye var, adam kapıma vursa kızarım kaporta çünkü, ama videoda adamın yaptığı tampona tamponla dokunmak gayet normal ve hiç bir şey olmaz dedi.

adam esasında haklı aslında, tampon yahu, kasko da her araca yapılıyor, yeni araba alacak durumu olan kasko da yaptırabilir, e tampon da kolayca değişen bir şey, bir kere tampon inmişti benim de 1 saat sonra gıcır gıcır yeni tamponla teslim ettiler.

ama bu ülkede, 10 yıllık arabada bölgesel boya var diye satılmıyorsa bu mantık da işlemez.
  • 1- Aerodinami

2- Estetik

3- Yaya güvenliği
    ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z-DGİ

quote:

Orjinalden alıntı: profuzman

bazı tamponların esneme katsayıları var ama onlarda 20 ile 15 km arası dayanabiliyor
    örnek bmw 1 serisi

Usta doğan ve şahin in tamponlarının esneme katsayısınıda yazarmısın

Ön cama kadar esneyebiliyor. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z-DGİ

quote:

Orjinalden alıntı: profuzman

bazı tamponların esneme katsayıları var ama onlarda 20 ile 15 km arası dayanabiliyor
    örnek bmw 1 serisi

Usta doğan ve şahin in tamponlarının esneme katsayısınıda yazarmısın
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 14 Haziran 2012; 16:26:19 >
  • Tamponu sarf malzemesi görüp ona göre o kadar rahat kullanan bir çalışma arkadaşına sahibim.
  • Tamponu sarf malzemesi görüp ona göre o kadar rahat kullanan bir çalışma arkadaşına sahibim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre356

http://www.youtube.com/watch?v=n83YuRYe5sE

videoda görünürde bişey yok gibi ama alttan bişeyler dökülüyor birde bagaj kapağı çok esnedi eskisi gibi oturmayabilir yerine.
    bende aşağıdaki videoyu izlemiştim tampon arkasında da neler olduğunu daha net görebiliyoruz.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K9P0uM5RAIU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 14 Haziran 2012; 17:18:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Tamponu sarf malzemesi görüp ona göre o kadar rahat kullanan bir çalışma arkadaşına sahibim.

Babam tamponları resmen park sensörü olarak kullanıyor. Park ederken illa tamponlar dur diyecek

Tabi milletin arabasına karşı böyle yapmıyor ama duvar vs varsa tampona kadar gidiyor.
  •  Tampon ne ise yarar?

Tampon ne ise yarar?

Tampon ne ise yarar?

ozellikle manhattanda bunlari ilk gordugumde sasirmistim ama sonra gordum ki yer sorunundan dolayi araclar cok ufak yerlere koymak zorunda kaliyorlar . bu yuzdende arabasina onem verenler genelde bu tarz tampon koruyucular kullaniyor goruntu olarak cok igrenc durmasina ragmen mecbur kaliyorlar demekki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamman115 -- 14 Haziran 2012; 17:27:50 >

• medeni ülkelerde insanlar arabalara biniyor,

bizim ülkemizde ise arabalar insanlara biniyor, fark bu.
  • Bir mesaj neden 3 kere atılmış gözüküyor ki ??
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.