Şimdi Ara

Tamamına kredi kullanarak ticari araç (minibus) almak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
67.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Peki Arkadaşlar ben bir konuda bilgisi olanlara bişey sorucaktım. işiyle satılık mitsubishi canter işte soğutmalı fındık fıstık araçlar var bu tür araçlar ülkerde sek te pınarda danone de bu şirketlerde işiyle birlikte satılabbiliyor. bu arabayı alıcak olsam örneğin 2005-2006 model 55 bin lira cıvarına nasıl bir işleyiş tarzı var gelir nedir nasıl ödeme yapılır. şirket neye göre para veriyor. ilanlarda 3,800 tl gelirli diyor ama anlayamadım bunun yakıtı nedir . işiyle satılık böyle bir araba alınsa kazanır mı.
  • Konuyu hortlatalım arkadaşlar bende bu aralar bu işle ilgileniyorum 15.000 peşin vercem gerisi kredi acaba var mı bu yazışmalardan sonra bu işe giren ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gordonn

    Konuyu hortlatalım arkadaşlar bende bu aralar bu işle ilgileniyorum 15.000 peşin vercem gerisi kredi acaba var mı bu yazışmalardan sonra bu işe giren ?

    ben üstüne bir bilgi bulamadım fikri olan varsa paylasırsa seviniriz
  • ARKADAŞLAR MERHABA BENDE BU SERVİS İŞİ İLE İLGİLENİYORUM AMA İŞ KONUSUNDA YAPTIĞINIZ BİR GELİŞME VAR MI?
  • Arkadaslar ben bu ise atilmak istiyorum 0 turizm paket sprinter almayi dusunuyorum krediyle degil nakit benim aylik gelirim ne kadar olur !
  • Çok ilgilenen var ama böyle bir konu olsa güzel olurdu. Bu işe ben de girmek istiyorum. Bir tane sıfır okul servisi alıp, şöför bulup, okul servisi çektirmek istiyorum.
  • dikme D kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadar kazanıcağın işine ve işin sezonuna bağlı.
    Aracına bağlıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salih*

    Hocam sakın sakın sakın ! Uzak dur !

    Benzer sebeplerden tam olarak 1 yıl önce 0 km Peugeot Boxer aldım. Turizm paketti klimaydı bilmemne bana 56.000 YTL ye patladı. 20.000 YTL ye arabamı satmıştım biraz da üzerine ekledim 25.000 YTL kredi çektim. Aylık 1250 YTL senet, 150 YTL de kasko odüyorum. ( Kasko 10 taksit, 2 ay önce ödemesi bitti.) Hiç bir masrafın olmasa 1400 YTL net ödemen var.

    Diyelim aldın, turizm firmaları 7 ay 30.000 km boşa yol yaptırdılar bana. İsim vermek istemiyorum ama hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynı. Günlük 220 km yol yapıp ancak yakıt parasını çıkaran işler biliyorum. % 80 i bu şekilde. Gürsel Turizm, Tursan gibi firmalar yıllık sözleşme imzalıyorlar, işi herhangi bir sebeple bırakamıyorsun. 3-4 yaşından eski, klimasız araçları çalıştırmıyorlar. Bazı okul ve kolejler yalnız Sprinter ve Crafter Volt'a iş verebiliyor. Kısacası turizm firmalarından uzak dur. Turizm firmalarının mantığı şu ; "İşine geliyorsa, çalışacak çok.." Emekli olup kredi çeken herkes bir ticari münibüs alıp bu işe girişmişler, senedi ödeyebilmek için 50 liralık işi 35 e yapabiliyorlar. Turizm firmaları bundan epey yararlanıyorlar.

    2 iş bulmak ve bunların saatlerinin ve yerlerinin birbirlerine uyması gerçekten zor. Nişan, düğün gezi gibi işleri ekstra sayacaksın, onlara güvenerek yola çıkmamak gerekiyor. Kaldı ki ayda ortalama 2-3 tane ancak ekstra iş çıkıyor. Bunlar da maddi olarak elde tutulur bir kâr sağlamıyor.

    Senelik vergiler, trafik sigortası, lastik, bakım, kasko, senelik muaynesi, SRC belgesi, yol belgesi... v.s derken ortaya çok ciddi rakamlar çıkabiliyor. 3-4 sene sonunda aracın en az 100.000 km yi geçecektir, haliyle değer de kaybedecek. 4 sene boyunca kazandığın para ancak aracın kaybettiği değeri karşılayabiliyor. Neresinden bakarsan bak akıl işi değil.

    Bu mesajın üzerine işler bayağı iyi gitmiş heralde hocam.




  • Birtakım yatırımlar yapıp kendi firmamı kurdum çok şükür hocam. Çok sıkıntılı bir süreç oldu gerçekten. Bir şekilde çarkı döndürmeye çalışıyoruz. Ancak hâlâ söylediklerimin arkasındayım. Bu sektör dışarıdan göründüğü gibi değil. Özellikle İstanbul'da birkaç firmanın tekelinde. Bilgi, tecrübe ve iş bağlantıları olmadan özellikle kredi ile bu işe girilmemeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih* -- 14 Mart 2014; 22:25:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salih*

    Birtakım yatırımlar yapıp kendi firmamı kurdum çok şükür hocam. Çok sıkıntılı bir süreç oldu gerçekten. Bir şekilde çarkı döndürmeye çalışıyoruz. Ancak hâlâ söylediklerimin arkasındayım. Bu sektör dışarıdan göründüğü gibi değil. Özellikle İstanbul'da birkaç firmanın tekelinde. Bilgi, tecrübe ve iş bağlantıları olmadan özellikle kredi ile bu işe girilmemeli.





    Allah daha fazlasını versin bol kazançlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hortlatalım,
    şu anda bu işe girilir mi piyasanın durumu nedir arkadaşlar?
  • Evet hortlatalımda pek hortlamışada benzemiyor:) kimse yazmamış yokmu bilgi verecek kimse bende düşünüyorum 2011 / 2013 arası Crafter yada Sprinterle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Screamingeagle -- 14 Eylül 2014; 0:14:59 >
  • Bir Hortlak Gördüm Sanki...

    Bilgisi Olanlar bilgilerini paylaşırsa iyi olur. Takip
  • Arkadaşlar merhaba,

    Ben önümüzdeki hafta içerisinde kredi başvurusunu TESKOMB a yapıcam. 65,000,00 TL gibi bir rakam için. 2013 Ducato almayı düşünüyorum başlangıç için bu fiyata alınabilecek en iyi araba gibi görünüyor. Gönül ister Sprinter yada Crafter Volt gibi bir arabayla çalışmak ama malum fiyatlar 95,000 TL ve üzerinde. 60 aya kadar vade imkanı sunuyorlar, HALK Bankası veriyor krediyi. Detayları gidip birinci ağızdan dinleyebilirsiniz, yardımcı oluyorlar. Başlamayı düşünen arkadaşlar varsa şunları kesinlikle göz önünde bulundursunlar;

    - Öncelikle senet bedelini her ay ayıracaksınız.

    - Bağkur için ödeme yapacaksınız.

    - MTV için aylık ödeme yapacaksınız.

    - Kasko için ödemeye yapacaksınız.

    - Araçların bakım aralıkları değişebilir. Fiat'ın sayfasından inceledim, örneğin Ducato 16+1 2,3 Multijet 120 Hp City Line modeli 20,000 kilometrede bir bakıma giriyor. Bakım ücreti için tavsiye edilen fiyat KDV dahil ortalama 500 tl gibi bir rakam. Aracınızın hangi zaman aralıklarında bu bakım aralığını doldurduğunu göz önünde bulundurun ve ona göre aylık olarak bu parayı kenara koyun.

    Mesela benim atacağım servis aylık 3080 km yol yapıyor. 20000/3080 yaklaşık 7 ay ediyor. Buda demek ki 500/7 benim aylık 75 TL bakım için ayırmam gerek.

    - Trafik Sigortası için aylık ödeme yapacaksınız.

    - Muayene için aylık ödeme yapacaksınız.

    Bunların hesabını iyice yapın. Ve bu işte önemli olan aracınıza boş kilometre yaptırmamaktır. Kime sorarsanız sorun ilk alacağınız tavsiye şudur. Gittiğiniz yolun dönüşü olsun. Örneğin ben Kaynarca'da ikamet ediyorum. Sabah servisim Pendik'te başlıyor ve Bostancı'da bitiyor. Eğer ben Bostancı'dan boş dönüyorsam kazandığım parayı havaya saçmaktan farksız olur. Demem odur ki Bostancı'dan dönerken mesela Maltepe'de başlayıp Kartal'da biten bir servis daha uydurmam gerekiyor.

    Piyasayı soran arkadaşlar olmuş, daha önceleri bahseden arkadaşlar olmuş ama ben tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Benim bir yakınım bu işi iki arabayla 4 sene kadar yaptı. Şu an elinde arabası yok ve üzerine 25,000 TL borç kaldı arabalardan. Eğer arabalarınızı bir şirkete çalıştıracaksanız, mesela Gürsel gibi bir firmaya, sömürülürsünüz. Eğer çevreniz varsa, imkanınız varsa mümkün mertebe işlerinizi kendiniz ayarlamaya çalışın. Kendi hesabınıza çalışın yani.

    Sorusu olan arkadaşlar varsa ben takip edeceğim, bilgim dahilinde elimden geldiğince sizlere yardımcı olmak isterim. Saygılarımla...




  • Ayrıca uyugn fiyatlı OEM kalite yedek parça içinhttp://www.spcotomotiv.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • 7000 TL İŞ GARANTİLİ
    KREDİM ÇIKMIYOR DİYE ÜZÜLMEYİN
    ANADOLU TUR OTO DİZAYN DAN
    İSTEYEN HERKESE TAMAMINA KREDİLİ HEMEN TESLİM
    YENİ KASA SPRİNTERLER DUCATOLAR JUMPERLER
    ŞOK ŞOK ŞOK KAMPANYA

    3 AYDA BİR ÖDEMELİ 0,50 FAİZLE TAMAMINA KREDİ İMKANI
    İŞ GARANTİLİ HEMEN TESLİM SERVİS ARAÇLARI
    KALİTE
    KONFOR,
    ESTETİK,
    EKONOMiK,
    UYGUN FAİZ ORANLARI HEMEN TESLİM
    ----ARAÇ ÖZELLİKLERİ----
    *) TÜRÜBÜN TAVAN
    *) TRAVEGO 13 REKLİ FLORASAN
    *) ALBATROS DİJİTAL KLİMA 3 FANLI
    *) 16+1 3 NOKTA EMNİYET KEMERLİ YATARLI KOLTUKLAR
    *) 19 İNCH PLAZMA TV SETİ + DVD PLAYER + MP3 ÇALAR
    *) OTAMATİK KAPI UZAKTAN KUMANDALI SENSÖRLÜ
    *) 50X 65 SONROF ACİL ÇIKIŞ
    *) PETEK VEYA ÇORUM TİPİ KALORİFER
    *) KROM YAN BASAMAKLAR
    *) PERDE TAKIMI
    *) TABAN ÇELİK HALISI
    *) TÜV YÖNETMELİKLERİNE UYGUN 4 LÜ KAMERA SETİ
    *) OKUL TAŞITI YAZISI
    *) DUR LEVHASI
    *) PANORAMA RENKLİ YAN CAMLAR
    *) MUAYENE VE RUHSAT PLAKA İŞLEMLERİ
    SPRİNTERLER 110BİN TL DEN BAŞLAYAN FİATLARLA
    DETAYLI BİLGİ İÇİN 05061159277 DEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ
    ARAÇLARIMIZ GÖRMEDEN KARAR VERMEYİNİZ
    ARAÇLARIMIZ HAZIR SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLİMİZİ BEKLEMEKTEDİR.
    ÇAYIMIZ İÇMEYE SHOWRUMLARIMIZA BEKLİYORUZ
    DUCATO JUMPER LER 80BİN TLDEN SPRİNTERLER 110BİN TLDEN BAŞLAYAN FİATLARLA




  • Son mesajdaki gibi şu kadar aylık garantili tamamına kredili sıfır km araç alan var mı yakın zamanda? Aklımda sürekli var ama güvenemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.