Bildirim
Tamamen Serbest olduğumuz RPGleri Yazıyoruz
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Konuyla alakasız olacak kusura bakmayın.
Ben Skyrim oynayamadım kastı ve dil sorunu vardıOblivion'da Skyrim'deki gibi özgürce gezip ev,at ve silah alıp satıp geliştirebiliyormuyuz?
-
Risen diyebilirmiyiz ? =) -
quote:
Orijinalden alıntı: Don Fanucci
Oblivion'da Skyrim'deki gibi özgürce gezip ev,at ve silah alıp satıp geliştirebiliyormuyuz?
Evet -
Fable , Dragon Age , Elder Scrolls , Fallout , Titan Quest , SilverFall , Divine Divinity ........ -
quote:
Orijinalden alıntı: Kyuss
quote:
Orijinalden alıntı: Don Fanucci
Oblivion'da Skyrim'deki gibi özgürce gezip ev,at ve silah alıp satıp geliştirebiliyormuyuz?
Evet
Cevabınız için teşekkür ederim iyi günler. -
quote:
Orijinalden alıntı: SengulerUnited
Fable , Dragon Age , Elder Scrolls , Fallout , Titan Quest , SilverFall , Divine Divinity ........
Titan Quest oynadım daha çok hack 'n Slash oyununa benziyordu aynı diablo gibi. -
quote:
Orijinalden alıntı: Arcatera
quote:
Fable , Dragon Age , Elder Scrolls , Fallout , Titan Quest , SilverFall , Divine Divinity ........
Titan Quest oynadım daha çok hack 'n Slash oyununa benziyordu aynı diablo gibi.
evet aynen öyle. dragon age de açık dünyalı değildir onu da belirteyim. siverfall'ı başlayıp bırakmıştım yavan olduğu için. divine divinity diablo tarzıdır ama saf bir hack n slash'den daha fazlasıdır, diablo-baldur's gate karışımı der kimileri ve harika oyundur. -
@wildlove Dediğin gibi açık dünya olması şart başka türlü keyif alamıyorum Bu arada Gothic 3 de serbest olduğumuz bir oyun sanırım.
-
quote:
@wildlove Dediğin gibi açık dünya olması şart başka türlü keyif alamıyorumBu arada Gothic 3 de serbest olduğumuz bir oyun sanırım.
gothic serisi öyledir ama gothic 3'ün pek tadı yok. ilk 2 oyun güzeldir tabi. asıl olması gereken gothic 3 aslında risen'dır. açık dünya ve mükemmel oyundur. yarı açık dünyalı oyunlar da iyidir aslında dragon age, the witcher gibi üst düzey oyunlar mevcut ama illa açık dünya istiyorsan keşfetme duyguların vardır (ki bazen bende de olur) risen'dan başlamanı tavsiye ederim.
-
Arcanum da güzel. Fallout'un yapımcılarından. -
Witcher serisi. -
quote:
Orijinalden alıntı: wildlove
quote:
quote:
evet aynen öyle. dragon age de açık dünyalı değildir onu da belirteyim. siverfall'ı başlayıp bırakmıştım yavan olduğu için. divine divinity diablo tarzıdır ama saf bir hack n slash'den daha fazlasıdır, diablo-baldur's gate karışımı der kimileri ve harika oyundur.
Pardon da arkadaşlar konuda "açık dünyalı oyun" diye bir ibare geçmiyor, " harita da dilediğimiz gibi dolaşabileceğimiz " diye belirtilmiş ve yazdığım oyunların hepsinde de bunu yapmak mevcut. Ek olarak Dragon Age, Sand Box türü bir oyundur. Yani açık dünya oyunudur.Aksini iddia edenle zaten Rpg muhabbeti yapmak komik olur :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The VIII -- 21 Kasım 2011; 16:24:42 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: wildlove
quote:
quote:
evet aynen öyle. dragon age de açık dünyalı değildir onu da belirteyim. siverfall'ı başlayıp bırakmıştım yavan olduğu için. divine divinity diablo tarzıdır ama saf bir hack n slash'den daha fazlasıdır, diablo-baldur's gate karışımı der kimileri ve harika oyundur.
Pardon da arkadaşlar konuda "açık dünyalı oyun" diye bir ibare geçmiyor, " harita da dilediğimiz gibi dolaşabileceğimiz " diye belirtilmiş ve yazdığım oyunların hepsinde de bunu yapmak mevcut. Ek olarak Dragon Age, Sand Box türü bir oyundur. Yani açık dünya oyunudur.Aksini iddia edenle zaten Rpg muhabbeti yapmak komik olur :)
dragon age sandbox türü felan değil.. bunun yanı sıra kapalı bir dünya da değil. daha çok yarı açık dünyalı bir oyundur ;)
-
Tamamen açık dünya hocam Dragon Age, grafik olarak Elder Scrolls gibi olmaması onun sand box olduğunu değiştirmez. Ben sana açık dünya olduğuna dair bir sürü açıklama yapabilirim peki sen aksini söyleyebilir misin? -
quote:
+Mass Effect -
quote:
Tamamen açık dünya hocam Dragon Age, grafik olarak Elder Scrolls gibi olmaması onun sand box olduğunu değiştirmez. Ben sana açık dünya olduğuna dair bir sürü açıklama yapabilirim peki sen aksini söyleyebilir misin?
senin açık dünya anlayışınla benimkinin farklılığına göre değişir bu durum aslında boşuna tartışmış oluruz. ben açık dünya derken rpg'lerden skyrim, oblivion, morrowind, risen vb şeyler gibi oyunları örnek gösteririm, oyunun tamamının kesintiye uğramadan tek bir koca alanda geçtiği oyunları örnek gösterebilirim. keza aksiyon oyunlarından gta, saints row vs gibi oyunlar da bu sandbox kategorisine girer, hatta crysis, farcry, stalker felan da dahildir bunlara. benim anlayışıma göre. keza dragon age'de ise oyun alanları arasında giderken oyun kesilir, yolda düşmanlar çevirir savaşılır vb şeyler olur. ama gittiğimiz yerde serbest kalırız ki bu da yarı açık dünya olmasını sağlar benim anlayışıma göre, aynen witcher vb oyunlar gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 21 Kasım 2011; 17:05:18 >
-
Gelmiş geçmiş en serbest RPG'lerden biri Fallout 2! (Fallout 1 o kadar serbest değil, çünkü süre sınırı vardı.)
Bu arada, bilmeden konuşan bazı arkadaşlar var aramızda. Sandbox, Open World veya Nonlinear Gameplay ne demek araştırsınlar. Open World demek, oyunda istediğiniz yere gidebilirsiniz demektir. Act / Chapter gibi şeyler yoktur. Dragon Age veya Witcher böyle oyunlar değildir. Skyrim böyle bir oyundur. -
quote:
Orijinalden alıntı: dogan23
Bu arada, bilmeden konuşan bazı arkadaşlar var aramızda. Sandbox, Open World veya Nonlinear Gameplay ne demek araştırsınlar. Open World demek, oyunda istediğiniz yere gidebilirsiniz demektir. Act / Chapter gibi şeyler yoktur. Dragon Age veya Witcher böyle oyunlar değildir. Skyrim böyle bir oyundur.
ben de onu anlatmaya çalışıyorum da işte arkadaş lafı sen rpg'den anlamıyorsunlara getirdi -
Evvela egosu tavan yapmış liseliler uzaktan izlemeyi tercih etsin, 3.tekil kişi olarak yırtık dondan fırlamak yerine.
Dragon Age açık dünya oyunudur, oyun kesilmez. Tamamen size kalmış bir şekilde yan görevleri yaparsınız ya da ana görevleri bitirirsiniz. Harita üzerinde dilediğiniz gibi seyahat edersiniz,isterseniz kamp'a geri dönersiniz isterseniz başka bir yere gidersiniz,buralara giderken de karşınıza bandit çıkar spider çıkar falan filan. Bu oyunu bilmeden oynamadan yorum yapmayın,eğer oynayıpta bunları söylüyorsanız o zaman daha da vahim sizin durumunuz çünkü asalak gibi oynamışsınız demektir. Denerim sokaklarında hiç dolaşmamış,Brecilian Forest' da gezmemiş Red Cliff'e hiç girmemiş ve Lothering'in arka tarafındaki ayılara-örümceklere hiç denk gelmemişsiniz demektir. Kısaca boşuna oynamışsınızdır. Neyse söyleyeceğim bu kadar, RPG'den az bucak anlayan birisi bile D.A 'nın Open World olduğunu gözleri kapalıyken bile anlar.Son mesajımdır.
Benzer içerikler
- half life türkçe dublaj
- pokemon fire red cheats
- zelda breath of the wild türkçe yama
- dark souls 3 türkçe yama
- warband osmanlı modu
- oblivion remake
- mmorpg oyunlar
- the last of us part 2 sistem gereksinimleri
- bannerlord hileleri
- roleplay ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X