Şimdi Ara

Tam Otomatik** şanzıman bakımı ve arızalar (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.938
Cevap
62
Favori
757.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2004 model otomatik şanzıman hundai marka aracım var. Sabahları soğuk havada vitesi D ye alıyorum ama aracım yürümüyor 10-15 sn sonra kesik kesik yürümeye başlıyor 500 m gittikten sonra düzeliyor. Yağını kontrol ettim biraz yanık kokusu geliyor ve yağ kahverengini almış durumda. Araçın yağını değiştirsem sorun düzelirmi .hangi yağı kullanmalıyım.şanzımanın altında yağ boşaltma tapası varmı.yağ deyişimini kendim yapabilirmiyim. lütfen acil cevap bekliyorum.
  • arkadaşım,

kahverengi renk ve yanık kokusu yağın değişmesi gerektiğinin bir göstergesidir.bunun haricinde yağ değiştikten sonra tekrar yanık kokusu olacak mı dikkat edilmelidir.eğer tekrar koku olursa araştırmak gerekir.ama bence sorun yağ değişimi sonrası düzelecektir.en kısa zamanda yağınızı değiştirmenizde fayda var.özellikle soğuk havada yağın durumu çok daha önemlidir.

araç 2004 olduğu için servisten yardım almanız gerekebilir.2002 ve sonrası araçlarda bu gereklidir.hangi yağ kullanılacağını konunun başında yazdım bir zahmet ilk sayfaya gidip bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

contası belki vardır ya da sıvı conta vardır.. nerde bulursunuz tabii ki otomatik şanzıman parçası veya tamir takımı satan yerlerde bulursunuz..İstanbulda veya İzmirde kolaydır.. ama bu iller dışında ikamet ediyorsanız size tavsiyede bulunamam.. sertşeşmiş contalar da zaten değişmesi gereken contalardır..

meteg ustam adıyaman ve çevresinde contaları bulmam imkansız bana adres verebilirmisiniz yada onlıne satış yapan firma ismi
  • sevgili arkadaşım,

ben nerdeyim adıyaman nerede? ben size bu konuda yardımcı olamayacağımı söyledim.. elinizde internet var foruma girebildiğinze göre.. googledan arama yaptırıp bulabilirsiniz bu bilgileri.. artık bu forumdaki soruların suyu çıkmaya başladı ama..

tamam ben size yardımcı olmaya çalışıyorum ama benim görevim memur gibi bilgisayar başında oturup herkese parça tedarik edip süpermen gibi yetişip sorun çözmek değil.. hayat sadece forumdan da ibaret değil..

biraz araştırma yapacaksınız.. hepsi bu..
  • ustam yorduğumun farkındayım ama bayağı araştırdım birkaç firmaylada görüştüm ama bulamadım keşke yakın olsaydınızda size getirseydim ben buradaki sözde ustalardan çok çektim maalesef
    kusuruma bakmayın rahatsız ettim sizi
    yardım ve önerileriniz için teşekküler
  • Meteg usta , 2006 Focus triptonik aracım var. Başlığı tesadüfen gördüm ve tamamına yakınını okudum. Bu konuda ne kadarda az bilgi sahibi olduğumu da görmüş oldum. Öncelikle bilgilendirmeler için teşekkür ederim.
    Ben İzmirde ikamet ediyorum ve bahsettiğim aracımın benden önceki şanzuman bakımlarından haberdar değilim. Aracım 2006 model ve 110 bin km.de. Şu an için şanzumanda bir sıkıntım yok ancak bu olmayacak anlamına da gelmiyor. Ben önlemimi erken almak istiyorum. Sizce bu şanzuman için izlemem gereken yol ne olmalıdır ? Yağını mı ölçtüreyim ? selenoid dediğiniz parçalara mı baktırayım ? komple yağ değişimi ve bakım mı yaptırayım karar veremedim. Günümüz şartlarında ekonomiyi düşünmeden de yapamıyoruz malum. Sizce ilk olarak ve ekonomik yoldan ne yapmalıyım. Ayrıca İzmirde bana önerebileceğiniz bir usta varmıdır ?
    Yardımlarınız için teşekkürler. İyi çalışmalar.

• r.symbol,

aracınız 110,000 km de olduğuna göre şanzıman yağı değişimi zamanı gelmiştir.yapmanız gereken yağı değiştirtmektir. inanın bana bu işi için harcayacağınız 200-300 tl olası bir arızadan çok daha ucuza mal olacaktır.ve en ekonomik yoldur..

eğer bu şanzıman konusu insanları biraz olsun bilinçlendirdiyse ne mutlu bana..
  • Meteg usta ilgin için teşekkür ederim ama az önce senin verdiğin tavsiyeye uyarak İzmirde bilinen bir özel ford servisini aradım. ,Aracımın 2006 model ve 110 binde olduğunu söyledim.Oradaki usta benim aracın şanzuman yağının değişmeyeceğini söyledi . Şanzuman arıza göstergesi yandığında getirmen gerekir o zaman bakılır dedi. Böyle bir şeyle karşılaşınca ister istemez diğer sayfalarda yazılan şeyler aklıma geliyor. Yağ değişimi ucuz ve uzun süreli bir bakım olduğu için sanırım değişime yanaşmıyorlar, şanzumanın elimizde kalmasını istedikleri için yağ değişmez diyorlar. Işık yandıktan sonra servise gitmeninin ne anlamı var anlayamadım. Önemli olan böyle hayati bir parça için o ışığın yanmamasını sağlamak olmalı diye düşünüyorum. Yanlış anlamayın amacım birilerini haklı çıkarmak ya da rekabet ortamı yaratmak değil ama insan ne yapacağını bilemiyor bu durumda. Ben bir kaç servisle daha görüşeyim bu aradığım usta tatmin edemedi beni.
    saygılarımla

• rsymbol,

sen o ustalara kulak asmayacaksın.. ben burada sana doğruyu anlatıyorum sen beni dinle ve bu işi yaptır.. eğer o adam usta ise ben de amerikan başkanıyım o zaman..
  • Merhabalar Mete Usta !!

Kücük bir ameliyat sonrasi tekrardan Forumdayim ve dediginiz gibi bu arada'da Renault Lagunanin da Otomatik sanziman yagi komple degismis oldu, artik o hata isigi yok ve de herhangi bir bildiride yok, araba masallah yag gibi atiyor vitesleri ve o önceki vurmalarda yok, yanliz araba tam sogukken 1 km ye kadar vites atislarini sert yapiyor sonrasi masallah....

Tekrardan ilginiz ve önerileriniz icin cokkkkkkkkkkkkkk tesekkür ediyorum...

unutmadan, bu arada motor yagini,filitreyi ve bujileride degistirdik ve yakit büyük bir oranda düsüs gösterdi...

Hayirli aksamlar, tesekkürler....

Sedat
  • rica ederim sedat.. demek ki benim buraya yazdıklarım boşuna değilmiş..
  • meteg usta ben dediğin gibi yapacağım, yağımı değiştirecek bir servis bulayım. Yağ değişimi sonrasında size tekrar döneceğim, esen kalın.
  • meteg usta ve değerli arkadaşlar ben bir şüphemi size danışayım
    aracım auris mmt 63000 de. yaklaşık bir aydır araç bende. son bir haftadır duymaya başladım yada daha önce dikkat etmemiştim. teybi kapattığımda sessiz bir ortamda n-r-e geçişlerinde dırt gibi bir ses alıyorum. şanzıman zorlaması sesi gibi değil ama yinede aklımı bulandırıyor. servisle telefonda görüştüm emniyet kilidi sesi olduğunu söylediler. ama emniyet kilidinin sesi dediği ses daha farklı onu anlayabiliyorum. sizin öneriniz nedir ? normalmi bu ses. tabi diğer toyota kullanıcılarıda aynı sesi alıyorlar mı ?
  • sn mzyilmaz,

mmt yarı otomatik bir vites kutusudur.benim uzmanlık alanıma giren bir kutu değildir.servisin söylediğine güvenmek durumundasınız..
  • selam meteg usta.
    yasadiklarimi analtmak istedim.
    bahsi gecen ozel yag degistirme makinesi bulunan bir otomatik sanzumanci bulmak amacli dun maslak ataturk sanayi sitesine gittim.vede 2 saate takin dolasarak 5 $anzimanciyla goru$tum.boyle bir makineden hic haberlerinin olmadigini soylediler.sadece bir ki$i oyle bir makineden haberim var ancak o da tamamen yagi cekmenin bir mumkunati yok dedi.ama 50 yaslarinda bir adamdi benimle baya bir ilgilendi.makine olmasada yagimi bir degistireyim dedim ancak her is yerinde bir veya iki lift var ve sirada bekelyen araclari oldugu icin hicbirsey yapamadan $ehrime donmem gerekti yani randevu olmadan bu isin olmasi mumkun gozukmuyor.ustelik bir otom.sanzimanci biz dagitiyoruzda guc konvertorundeki yagi cikartmaiyoruz makine nasil cikartacakmi$ diye dalga gecti benimle.ustelik yag basinci testindende haberi olanla rastlamadim.

Biliyorum size o ne kadardir bunu nerden alabilirim bu nasil olacak ve analttikalriniz basit seyleri defalarcca herkes teker teker sorarak size yukleniyorlar.
    $uanda bir soru soracagim ortaya yani bilen herhangi biri cevaplayabilir.makineyle yag degisimi yapan sanzimanci bilen varmi adresini alabilirmiyim?

• ramadan 89,

bu ülkede herkes işin kolayına kaçmayı adet haline getirmiş.. sizin gittiğiniz yerdeki kişiler belli ki sizinle ilgilenmek istememişler.böyle bir makine var.ama bu makine herkesin elinde bulunduramayacağı özel ve pahalı bir cihaz olduğu için her tamirhanede olmaz.fakat siz başka bir servis bulurak bu sorunu çözebilirsiniz.. geçen gün bir arkadaşımız bana online parça satan dükkan sormuş.. ben de kendisine kızdım bu kadar tembel olma diye.. elinde internet var ama google dan aratmak yerine bana soruyor.. ben buna kızıyorum.. ayrıc hala daha hangi yağ sorusunu soranlar var.. halbuki bu konunun ilk sayfasına baksa görecek orada ne kullanması gerektiğini.. ben hiçbir maddi getiri beklemeden burada zaman haracayıp insanlara yardım etmeye çalışıyorum ama bazıları konuyu okumaya dahi üşeniyorlar.. artık bu kadarı da bana haksızlıktır.

bir diğer kızdığım şey bana kaça mal olur sorusunu sormaları.. ben tamir işini profesyonel olarak yapmayı bırakalı neredeyse 8 sene oldu.. şimdi tahmini bir fiyat verip de kimseyi yanlış yönlendirmeyi istemem.bu yüzden diyorum ki bana kaça mal oluru sormayın.. bu sefer gene kızıyorlar ama desek ki şu kadara olur ve farklı bir maliyet olsa bu sefer sen bunu dedin şu kadar oldu diyecekler.. yani çok sıkıntılı bir durum olacak..

size tavsiyem maslakta başka yerlere ya da aracınızı özel servisine giderek bu işi çözmeniz.. bu makineler yağ ekleme boşaltma yöntemi ile çalışır ve 5 litre yağ alan bir araç 8 litre yağ kullanılarak tork konvertörü dahil yağı değiştirilir.. tabi kullanan kişi yeterince bilgili ise..

• bahsi gecen makinenin tam adi ne acaba?dedigim gibi gezdim her gordugum sanzimancida durdum sorular sordum.benimle dalga gecen adam oyle bir yontem makine yok bende "yag temizleme makinesi" var dedi.ama ekledi , eger iyi degissin istiyorsan iki kes degistireceksin.bi kere degistircen gezcen yine degistircez seklinde.dediginiz dogru ilgilenen olmadi.sadece bir kisi ilgilendi o da eski usul ile degistirecegini soyledi.dexron 3g yok bizde ama kaliteli rengide sari olan bir yag var ve dexron 5 olarak geciyor dedi.gerci o esnada benim biraz gulecegim cikti ama birsey demedim.arabami kullanamsini istedim.gerci cok mukemmel vites gecisleri oldu sadece 2 kes sahitlik etti bahsettigim birden ikiye gecerken sarsma olayina.yinede net bir sey soyleyemedi.balata bitmis olabilirmi diye sordum.balatadan olsaydi sorun her seferinde ayni sorun ickardi dedi ve yag yanik kokar dedi.oyle bir durum yok.internettede arastirma yapiyorum ancak henuz makine ile yag degisim yapan yer bulamadim.bir kes sansimi dneyip istanbula geldim ancak basarili olamadim.hazira bilgi beklemiyorum ama artik tavsiye uzerine bir yere gitmeyi dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramadan 89

selam meteg usta.
    yasadiklarimi analtmak istedim.
    bahsi gecen ozel yag degistirme makinesi bulunan bir otomatik sanzumanci bulmak amacli dun maslak ataturk sanayi sitesine gittim.vede 2 saate takin dolasarak 5 $anzimanciyla goru$tum.boyle bir makineden hic haberlerinin olmadigini soylediler.sadece bir ki$i oyle bir makineden haberim var ancak o da tamamen yagi cekmenin bir mumkunati yok dedi.ama 50 yaslarinda bir adamdi benimle baya bir ilgilendi.makine olmasada yagimi bir degistireyim dedim ancak her is yerinde bir veya iki lift var ve sirada bekelyen araclari oldugu icin hicbirsey yapamadan $ehrime donmem gerekti yani randevu olmadan bu isin olmasi mumkun gozukmuyor.ustelik bir otom.sanzimanci biz dagitiyoruzda guc konvertorundeki yagi cikartmaiyoruz makine nasil cikartacakmi$ diye dalga gecti benimle.ustelik yag basinci testindende haberi olanla rastlamadim.

Biliyorum size o ne kadardir bunu nerden alabilirim bu nasil olacak ve analttikalriniz basit seyleri defalarcca herkes teker teker sorarak size yukleniyorlar.
    $uanda bir soru soracagim ortaya yani bilen herhangi biri cevaplayabilir.makineyle yag degisimi yapan sanzimanci bilen varmi adresini alabilirmiyim?

Merhaba aşağıdaki adrese bir bakın isterseniz. Bu forumda bir arkadaş önermişti burasını.
    http://www.otomatiksanzuman.net

• Merhaba,

Benim arabam da Renault Laguna II 2.0 16V BVA (2003) vites geçişlerinde özellikle 1 den 2 ye olanlarda ve araca da yük binmişse ciddi bir silkeleme ve vuruntu yapıyor. Düz yolda gaza çok nazik 2000 devri geçmeyecek şekilde basarsam vites düzgün bir şekilde geçiyor. Ama yokuş çıkıyorsam yada 2500 devirde falan vites değişitmesi gerekirse vuruntu ve silkelemem yapıyor, daha da yüksek devirlerde ise bu silkelemeyi yapmıyor.Arabam şu anda 138.000 de, 100.000 de yetkili servisi tarafından elektrovanalar ve yağ değişmişti.

Bunun nedeni ne olabilir acaba, ne öneririsiniz?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagozgilh -- 13 Ocak 2011; 21:18:16 >
  • Arkadaşlar 2000 model Otomatik Bora 1.6 aracımın LPG tüketimi şehiriçi 350-375 kuruş neredeyse.Sizce de fazla değil mi? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.