Şimdi Ara

Taksiler Nereye Şikayet edilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilenbilir; Ankara Aşti de otobüs servisleri kaldırıldığından beri inanılmaz bir facia yaşanıyor! Nasıl olmuşsa bütün odun taksiciler oraya toplanmış ve müşteri seçiyorlar. Ben AŞTİ den 100.Yıla gitmek istiyorum ortalama 8 milyon tutması lazım adama az geliyor ve diyor ki "bi de bagaj parası veecen" Ne demek bu ya? Bagajmetreyi aç madem ödiyim ne yazıyorsa. Bir de "e sen işine görecen biz de görelim" diyor! Ulan sanki bedavaya, hayrına götürüyor şerefsiz.. İnanın 20 dakika savaş verdim orada ve sonunda pes edip dolmuşlara kadar yürüdüm.. Nasıl bir ülke burası anlamadım. O belediye başkanı gelsinde halkın neler çektiğini görsün! Ya resmen paramızı dolmuşlara taksilere vermemiz için katakulli hazırlamışlar..

Neyse, o taksicilerin plakalarını aldım. Sonuç alamayacağımın her ne kadar farkında olsam da bu adamları şikayet etmek istiyorum ama nereye?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Taksiciler Nereye Şikayet Edilir?

Taksicilerle yaşadığınız olumsuz deneyimler konusunda şikayette bulunmak isterseniz, aşağıdaki yolları kullanabilirsiniz:

• Taksiler Şoförler Odası (TSOD): TSOD, taksicilerin bağlı olduğu resmi kuruluştur. TSOD'ye yazılı veya sözlü olarak şikayette bulunabilirsiniz.
    • Tüketici Hakem Heyeti (THH): Taksicilerle ilgili tüketici hakları ihlallerinde THH'ye şikayette bulunabilirsiniz.
    • Alo 153 Zabıta Hattı: Taksicilerin trafik kurallarını ihlal etmesi gibi durumlarda zabıta hattına bildirim yapabilirsiniz.
    • Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM): Taksicilerin kamu düzenini bozması veya suç işlemesi gibi durumlarda EGM'ye şikayette bulunabilirsiniz.

Şikayet Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Şikayetinizi açık ve net bir şekilde dile getirin.
    • Yaşadığınız olayın tarihini, saatini ve yerini belirtin.
    • Taksicinin plakasını veya sürücü belgesi bilgilerini not edin.
    • Mümkünse şikayetinizi yazılı olarak yapın ve deliller sunun (örneğin, fotoğraflar, videolar).
    • Şikayetinizi yaptıktan sonra takip edin ve sürecin nasıl ilerlediğini öğrenin.

Taksicilerin Şikayet Edilme Nedenleri:

• Usulsüz ücret talep etme
    • Yolcuları tehlikeye atacak şekilde araç kullanma
    • Kaba ve saygısız davranış sergileme
    • Turistik yerlerde yolcuları dolandırma
    • Yanlış güzergah kullanma
    • Lisanssız veya ehliyetsiz araç kullanma
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şöförler odasına şikayet edebilirsin.
    faili meçhuller / çöple beslenenler / çalıp duran ziller / uyandırmalı
    yolun ortasında / henüz onaltısında / insanım insanım diyorsa / bişey yapmalı

Bişey Yapmalı!
  • Tanıdığın bir Trafik polisine...
  • yok yok binin taksiye bizim ailede var taksici siz binin genede taksiye

Bişey Yapmalı!
  • Şu ülkede işini hakkını vererek yapan neredeyse kimse yok.. Sonra neymi beyin göçüymüş. Aklı ve fırsatı olan adam tabi kalmaz bu ülke...
    Nereye Şikayet Edebilirim ?
    3 yıl önce açıldı
    Trendyol nereye şikayet edilir?
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benzer şeyler İstanbul'da da oluyor. Benim başıma hiç gelmedi çünkü asla taksiciye gideceğim yeri söylemem. Binerim ve devam derim. Nereye diye sorarsa ben tarif ederim diyorum. 2 km'lik mesafelere bile çok gittim.

Ama illahi ben cezalarını çeksinler istiyorum diyorsan biraz paraya kıyacaksın. Önce bir notere gideceksin ve onu da yanına alıp (müşteri gibi) önceden hafızana aldığın şoförlere gideceksin direk. Ve olan olayları tespit ettirtip tutanak tutturacaksın. Daha sonra gerekli yerlere bu tutanak ile başvurup çalışma ruhsatlarının iptaline kadar varan cezalar verdirtebilirsin.

Bir de ticari araç şoförlerinin ticari araç kullanma belgeleri olması gerekiyor fakat çoğunun yok.

Tercümesi: Eşek koştu koştu koştu, suya düştü... Boğuldu!
  • eet odunlarla dolu ama bazı taksıcılerde harbıden işini adam gibi yapıyor.Takım elbisesi var ,araba temız,saygı da kusur yok daha ne olsun.Arkadaşlar eğer taksıye bıneceksenız seçin arabaya bakın hasarlımı felan belki komık ama gerçek zaten temız arabanın sahıbıde DANA olmaz.Ben istanbuldayım ve öle yapıyorum çokta guzel oluo muhabbet felan bizim burdada dolmuşçular birz değil baya bir odun.
  • Ya heşeyi geçtik bi yana bıraktık arabaya bakıyorum abi taksi taksi değil sanki Underground dan fırlamış. Lambalar tamponlar bi acayip bilmem kaçtane hoporlor. Adam şurdan şuraya götürecek sanki rally yapıyo. sinir ediyolar ya..

Orjinalden alıntı: bmadran

Bilenbilir; Ankara Aşti de otobüs servisleri kaldırıldığından beri inanılmaz bir facia yaşanıyor! Nasıl olmuşsa bütün odun taksiciler oraya toplanmış ve müşteri seçiyorlar. Ben AŞTİ den 100.Yıla gitmek istiyorum ortalama 8 milyon tutması lazım adama az geliyor ve diyor ki "bi de bagaj parası veecen" Ne demek bu ya? Bagajmetreyi aç madem ödiyim ne yazıyorsa. Bir de "e sen işine görecen biz de görelim" diyor! Ulan sanki bedavaya, hayrına götürüyor şerefsiz.. İnanın 20 dakika savaş verdim orada ve sonunda pes edip dolmuşlara kadar yürüdüm.. Nasıl bir ülke burası anlamadım. O belediye başkanı gelsinde halkın neler çektiğini görsün! Ya resmen paramızı dolmuşlara taksilere vermemiz için katakulli hazırlamışlar..

Neyse, o taksicilerin plakalarını aldım. Sonuç alamayacağımın her ne kadar farkında olsam da bu adamları şikayet etmek istiyorum ama nereye?

Evet dünde ben zorluk yaşadım. amaç Metroya ve Ankaraya bindirmek insanları. Başkanımız akıllı işler yapardı ya ne oldu anlayamıyoruz. Bir Kızılayın trafik akışını değiştirmeye kalktı. İnanın bu uygulamadan büyük otobüs firmalarıda şikayetçi. Eğer ilgili makamlara şikayette bulunursak biz kazanırız.
    Kirli düşlerinle mi kirleteceksin temiz bedenimi... Çık git hayatımdan, ne sana yer var ne de pis bedenine... Sana dokunduğum o güne lanet olsun... Sözlerimin ağırlığını kaldıramıyorsan eğer küfret gitsin, ama ne olur bakma yüzüme...
    Senin o gözlerin var ya, herşeyi bitirdi.. Yazık ettin geçen günleri.. Hani o verdiğin sözler, yalanmıydı birer birer.. Artık seni sevemem ki..

• quote:

Orjinalden alıntı: header

adama taksi boşmu dedim--- nereye gidicen dedi fulyaya gidicem dedim --- yok ben levente gidiyom diyo....... a.q sen levente gidiyon diye bende mi oraya gidicem hıyar ağasına bak ya......

Adi herif desene. Bir taşla iki kuş vurayım demiş.
    Kirli düşlerinle mi kirleteceksin temiz bedenimi... Çık git hayatımdan, ne sana yer var ne de pis bedenine... Sana dokunduğum o güne lanet olsun... Sözlerimin ağırlığını kaldıramıyorsan eğer küfret gitsin, ama ne olur bakma yüzüme...
    Senin o gözlerin var ya, herşeyi bitirdi.. Yazık ettin geçen günleri.. Hani o verdiğin sözler, yalanmıydı birer birer.. Artık seni sevemem ki..
  • istanbulda dolu var onlardan.bir çok arkadaşımın inatla söylediği bir olay var.154 trafiği arayıp şikayet edince taksinin hayatını söndürüyoprlarmış.ben inanmadım tabii.hemde türkiyede.memurun hiçbir çıkarı yok ki taksiciyi yakalasın,cezasını versin!!!
  • ben 3-4 gün önce ankaradaydım asker yemin törenine gitmiştim aştiden bende taksiye bindim ve bagajımda vardı gayet taksici kibardı yani bagaj parası falan istemediği gibi valizimi bile kendi bagaja koydu ve indirdi bagaj parasının lafını bile yapmadı neuyse onu verdim istanbuldanda daha ucuz üstelik taksiler

Sorarsa nereye gidiyorsun die cevap bile wermein kapıyı kapayın HAVALİMANINA die bağırmadan sesizce soleyin

Walal inip seni bidirenini bile gördüm sonra Levente sürün arabayı

Bir taktikte war şimdi geldi aklıma nerey der yada olmaz derse çıkar kağıt kalemi

Plakayı yaz ama yazarken okuda plakayı birde "sizin adınız neydi ?" die bir sor uff

Ama ii adamlar yok değil uyuzluk yapana bende yapıyorum

Bu arada ben okula taksiyle giderdim bir kere sabah bindiğim taksi ile akşambindiğim aynı oldu şaşırdım kaldım

Şöförler farklı idi ama taksi aynıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 28 Haziran 2005, 14:32:20 >

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Bir taktikte war şimdi geldi aklıma nerey der yada olmaz derse çıkar kağıt kalemi

Plakayı yaz ama yazarken okuda plakayı birde "sizin adınız neydi ?" die bir sor uff

hastanede de böyle uff larsın ondan sonra abi sağ kroşeyi gördüm sonrasıın bilmiom ama bi sağ kroşeydiki ufff yani

Bişey Yapmalı!
  • quote:

Orjinalden alıntı: sputnick

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

hastanede de böyle uff larsın ondan sonra abi sağ kroşeyi gördüm sonrasıın bilmiom ama bi sağ kroşeydiki ufff yani

Valla doğru söylüyor

Sabah bu taksi faciasını yaşamadan önce bir taksiye bindim eleman sorun çıkarmadan gaza bastı.. Ki basış o basış yeminle herif AŞTİ nin içinde 60km ye vardı, varır varmaz da bir panelvan a bindirdik.. Bir de bizimki üste çıkıyor... Taksici trafiği falan çağırcam dedi herifi 20 dakika beklettiler orda (ben de orada başka taksi bekliyorum bu sırada). Sonun da o elemanda pes edip para verdi buna (ne kadar bilmiyorum) çekti gitti.. Mafyası olmuşlar AŞTİ nin.

Bu arada holocoust ya çok şanslısın ya da gittiğin mesafe yüzünden sana terslik çıkarmadılar.. Dediğim gibi o kadar çok müşteri var ki adam 8-10 milyon için kontak çevirmeye üşeniyor.. Şımarmışlar iyice..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saluki -- 28 Haziran 2005, 15:24:51 >

• 0212 281 34 04 şöförler odası buraya şikayet edebılırsınız
    sonra Ö.H.O'nunda hız limitini aştığı için ceza keser,diğer otobüsü sollicam die adam ezer veya trfik ışığına kızdığı için bodoslama ışığa girer ws ws ws... ya bizim ülkemizde çok konu var.Tartışmakla bitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tambirbeyfendi -- 28 Haziran 2005, 15:44:27 >

ankarada otobüs servisleri tekrar başlayacakmış

hayırlı olsun

http://www.haber7.com/haber/20110411/Baskentte-otobus-servisleri-geri-geliyor.php
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.