Şimdi Ara

Taksicilerden bıktım artık bu nedir ya? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beni basbakan yapin taksici, dolmuscu ve servisleri ceza kese kese adam edeyim. Hem devlet butcesine fayda, hem insanliga. Care saripil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadigim bu sürat yapan taksici ya da servisci adamlara ceza yazilmiyor mu? 82 yazan yplda 100 le gidiyor. 90 yazan yolda 120 ile gidiyor. Utanmadan birde selektor yapiyorlar

• Adamlar ekmek parası peşindeler. İçlerinde malesef çürükleri de var ama hepsine mal etmeyin. Taksici candır. Siz dolmuş ve halk otobüslerinden korkun. Bir de trafik polisleri görevlerini yapsa iltimas geçmese bassa cezayı bir daha yapamazlar Normalde durak harici taksicinin Kızılaya girmesi yasak. Hemen guvenpark girişi taksi depolama merkezi. Ama yolkenarlari sanki taksi ekmisler.....

• İstanbul için söylüyorum

153 beyaz masayı arayın plakayı alın mutlaka ama.Şikayet edin.Kesin ceza yazıyorlar.

Hatta ibb beyaz masanın whatssup hattı var çekin gönderin şikayeti.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordplanett

Apaçi şoförlere değil de hali vakti gücü kuvveti yerinde kendi aracında çalışan bir esnafa denk gelirsin, paralar seni

nah paralar gelsin bakalım emanet hazır zaten 7 senedir paralayan olmadı hepsine dümdüz gidiyor taksicilerin alayı bozuk zaten
  • taksiciyle uğraşacağıma uberi çağırırım istediğim yere giderim fiyat belli yol uzatmak yok en temizi
  • Hepsi için söylemiyorum ama genellikle taksici, minübüscü sinyal dörtlü hiç kullanmaz, kırmızı ışık filan dinlenmez,hatta sen duruyorsun kırmızıda diye korna çalar uyuz uyuz, 2 arabalık yolda karşıdan gelenin yolunu kullanarak 3. şeridi oluşturur ve sonra seni sıkıştırır, müşteri kapmak için ya kaplumbağa gibi önünden gider veya arkandan sellektör yapıp karşı yola girerek seni sollamaya çalışır, ters yön kavramı yoktur, yolun ortasında istediği kadar bekler ve trafiği felç edebilir.

• Dün Taksim AKM arkasında kalan Asker Ocağı Cad. ile Mete Cad. kesişimi kavşağında, saat 23:00'da gözümün önünde bir taksici ters şeride zorla girmeye çalışıp füme renk Passat veya Jetta bir araca vurdu. İlerleyemeyince ve sürücüden tepki gelince hiçbirşey olmamış gibi gerisin geri topukladı, arkasından da VW yapıştırdı tabi kovalamak için.

Ekşisözlük başlığıyla meşhur bu meslek erbabının plakası 34TET74 (34 TET 74) - Dacia Sandero idi. Buraya yazayım belki bi gören duyan olur veya mağdur arkadaş aratır denk gelir.

Olay 5 Ocak 2018 - 23:00'da oldu. 155'i de aradım yeri ve plakayı söyledim, ardından hemen trafik polisi beni aradı tekrar bilgi istedi, bulabilirsek yakalayacağız ama çarptığı aracın da şikayetçi olması lazım yoksa birşey yapamayız dedi.

Taksiciler odasının telefonu cevap vermiyor, 155ten başka nereye şikayet edebiliriz, beyaz masa bakıyor mu bu işe?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 6 Ocak 2018; 16:49:40 >

• şu uber bir yasalaşsın yasak olmaktan çıksın o zaman göreceğim ben onları.Kendi kendine sonlarını getiriyorlar ahanda sebeblerini yazıyorum:

Sigara içeceğim -içirtmem eyvallah yasa var.Ancak bazısı içiriyor bazısı içirmiyor.
    Şuraya gideceğim -kısa mesafe
    Sahilden gitme -çok trafik vardır.
    Şuraya gideceğim -arabayı teslim edeceğim.
    Ben karşının taksisiyim.
    Köprüyü geçersek-5 tl alırım.
    Öküz gibi kokan ayılar.
    Küfürlü konuşan bit yavruları.
    Giyim kuşamıyla insandan çok hayvana benzeyen mahluklar.

şöförlükleri şöförlük değil.Kaprisleri karı kızda yok.Bir de her yerde artislik yapmaları ile kendilerinden bıktırdı tiksindirdiler.Ticari taksi mi Allah esirgesin.Şimdi araç yasasıyla da çakallık yapıyorlar 0km mercedes,bmw ler otoparkta yatıyor satılma zamanı gelince onları kârla satacaklar.Devletin verdiği teşviği bu kadar kötü niyetle kullanılabilir.

Korsana,übere en çok kim alıştırdı halkı tabi ki ticari taksiler.Ben überi ticari taksiden öğrendim mesela.Nefret ettirdiler kendilerinden.Ben kendim tiksiniyorum ticari taksilerden en en en son durumda ticari taksi kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celal_55 -- 6 Ocak 2018; 16:59:8 >

• Kısa mesafeyi beğenmeyip geri in diyen görgüsüzler. Havalimanı patlamasında fırsat bilip 300 liraya 15 km yol götürenler. Sinyalsiz çakal gibi sürenler. Yol uzatıp köylü kurnazlığı yapanlar. Sürekli telefonda konuşan radyoda yüksek sesli diyanet müzikleri dinleyenler. Taksicilerden bir kaç nadir iyisine denk geldim kalanın hepsi yansa acımam.

• Bende ayar oluyorum taksicilere(istisnalar kaideyi bozmaz). Geçen gün şişli migrosun önünden yürüyorum durakların olduğu taraf taksici sol şeritte yakmış 4lüleri müşteri bekliyor SOL ŞERİTTE. Arkadan ambülans şiyuv şiyuv diye geliyor. Herif yol vermedi lan. Pişmiş kelle bide el kol yapıyor. Söylene söylene 3 5 metre gidip yol verdi sonra yine geriye takıp otel önüne geldi.Kafasına göre şerit kapattı öldürüyorlardı adamı ama yinede oralı olmadı lanet olası.

• Bende ayar oluyorum taksicilere(istisnalar kaideyi bozmaz). Geçen gün şişli migrosun önünden yürüyorum durakların olduğu taraf taksici sol şeritte yakmış 4lüleri müşteri bekliyor SOL ŞERİTTE. Arkadan ambülans şiyuv şiyuv diye geliyor. Herif yol vermedi lan. Pişmiş kelle bide el kol yapıyor. Söylene söylene 3 5 metre gidip yol verdi sonra yine geriye takıp otel önüne geldi.Kafasına göre şerit kapattı öldürüyorlardı adamı ama yinede oralı olmadı lanet olası.

• Bir gün avm'den çıktık arkadaşımla taksiyle döneceğiz. Adam taksimetreyi 10 sn sonra açtı. Biz inerken taksimetreyi geç açtım 3.15 daha vereceksiniz dedi. Dedim geç açtıysan da açtın. Ne kadar geç açtıysan onun parasını verelim. Yok 3.15 dedi. Ben de uğraşamayacağım için verdim. Şimdiki aklım olsa şikayet ederdim direk.

• MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Aynı hikaye geçen yaz başıma geldi, taksimetreyi açmadı hiç ses etmedim 30 tl dedi, 15 verdim.

Sen git koskoca İstanbul'da forum donanım dan ölücüye denk gel

• Taksi mi? Şu atatürk havalimanındaki terör saldırısından sonra TC vatandaşına taksimetreyi 100$ dan açmayı teklif edenler mi? Yok kalsın.

Taksicilerde suç yok sorun bu olayları görmezden gelip her taksici aynı değildir kafasıyla taksiye minibuse binmeye devam eden sizlerde... Bu adamların %90 ı böyle hepiniz bal gibi biliyorsunuz. Gavur dediğiniz fransada terör saldırısı olunca taksiler yaralıları bölgeden uzaklaştırmak için seferber olurken bizimkiler saldırıdan kaçmaya çalışanların canıyla pazrlık yapma derdnde. Çabuk unutuyoruz bazı şeyleri. Başka bir örnek metro turizm. Rezilliklerin haddi hesabı yok hala beğenmemesine rağmen sırf daha sık sefer koyuyor diye risk alıp bunları kullananların haddi hesabı yok. Ne zaman kendi kendinize " Gerekirse 1km yürürüm yine de taksiye binmem" diyebiliyorsanız işte o zaman bu tipler kendine çeki düzen verir.
  • Taksicilerle dolmuşculari gunahim kadar sevmem. Her firsatta da onlari cileden cikaracak hareketler yaparim (cunku kimseye saygilari yok ve hep onlar baskalarini cileden cikarir) (istisnalar kaideyi bozmaz).. her firsatta da kavga ederim, sofor camindan taksici cikarip dovmuslugum vardir. Herkese hak ettigini vereceksin !!

• Tez kellesini vuralım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

İstanbul'da taksi rantı var. Plaka sahiplerinin hiç birisi çalışmıyor. Şoföre 12 saat için arabayı veriyor en son 200 - 250 idi sanırım şoför bu parayı patrona verecek üzerine yakıtı koyacak en az 300 tl kazanması gerekiyor ki durumu sıfırlasın. Bir de üzerine Bitaksi %7 İtaksi %8 komisyon verecek. Bu adam elbette her türlü kural ihlalini yapacak yolcu seçecek her türlü çakallığı yapacak.

Belediyeyi suçlayın, Valiliği suçlayın, Taksi Ağalarını suçlayın. Ama yok onlara laf söylemez para kazanma amacında olan en günahsız adamları suçlayın.

Belediyeler, Valilikler taksi plakasını bedava çok ağır şartlar altında dağıtsalar bu işi yapacak adamlar da uzun yıllar kontrol edilseler. Güne 250 - 300 arası zararla başlayacağına Sıfır lira ile başlasalar doğru düzgün hizmet vermezler mi? doğru düzgün hizmet vermeye mecbur olmazlar mı? Dürüst normal insanlar da bu işi yapmazlar mı?

Aynısı Otobüs, minibüsler için de geçerli değil mi. Neden hiç bir parti başkan bu işi düzeltmeyi göze almıyor. Herkesin gözü vatandaşı soymak başka bir şey değil. Plaka sahipleri kim bilir hangi kodaman hangi ağa, siyasetçi

kusura bakma da şoförde suçlu... çalışmasın o zaman taksi de. zorunda mı? yoksa bir baltaya sap olamadığı için şoförlük mü yapmak zorunda.

sizin mantığa göre

mesela siyasetçiler rüşvet ve yolsuzluk batağında diye benim de yapmam mı gerekiyor... kötüyü mü örnek alacağız...

Dediklerim rant yerine plaka sahibi bedava alsa kendi çalışsa bu tipler de çalışamayacak her şey düzelecek. Bu sistem ile her türlü adam çalışıyor niye bu riski göze alıyor kafadan en az 350 tl zarar ile Çünkü yapacak işi yok iş bulamıyor. Ara ara taksiye çıkan tanıdıklarım var ya boş kalmayalım diye yada ufak tefek gelir olsun diye önceden de bir kaç arkadaşım vardı taksi sahibi zamanında 60-70'ler o zamanlar şartlar basitmiş damalı taksi almak için araban ve ehliyetin ile ufak bir paraya alabiliyormuşsun. Bir taksi şu anda en az 3 ev geçindiriyor. Bireysel plaka sahibi çok az kişi var gerisi hep birilerinin elinde toplanmış durumda.

Plaka serbest olsa, ağır cezalar gelse, plaka sahibi olmak rant olmaktan çıkarılsa birlik kooperatif olsa Bitaksi, İtaksi, uber, careem gibi uygulamalar da yasal hale gelse hem rekabet artar hem de fiyatlar ucuzlar hem de istanbul, ankara gibi yerlerde bireysel araba kullanımı düşer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sol seritte benden yol isteyip o sıkışık trafikte yolu alip 300 metre sonra sol seritten en sag seride gecip oradan yol ayrimina gecen servis soforu burada mi? Onun ben...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laftan anlamayanın hakkı kötektir. Hiç acımayın bunlara

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.