Şimdi Ara

TAKSİCİ AYIBI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
7.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avrupa'da taksiler cent'i centine paranızın üzerini verip birde taksimetreden fiş veriyorlar.

Sahi ne oldu yazarkasalı taksimetreler? Taksiciler bu kadar güçlü bir lobimi ki yazarkasalı taksimetre çıkaramıyor zamakıtan?
  • Teknik olarak mümkün mü bilmiyorum ama en güzeli kredi kartı ile ödeme yapmak aslında. Merketlerdeki yuvarlamaları da kredi kartı ile halledebiliyorsunuz. Tabii Herkes illa kredi kartı kullanacak diye de bir durum yok. Netiecede yine iş insani boyuta dayanıyor.
  • Ben de bu şekilde yapan taksicilere bol bol söyleniyorum. Adamlar bizden fazla para kazanıyorlar ama her zaman bozuk paraları yok.
    Esnaf olan adam paranın üstünü düzgün şekilde vermeli. Yetkiler el atsa da her takside bir bozuk paralık kutudan olsa..
  • Birkeresinde bizim bebeği hastaneye götürdük.
    Hastane çıkışı araba çalışmadı. Aküsü bitmiş.
    Hemen taksi durağına gittim. Araba vurdurmayı bilmiyorum.
    Bir taksici bulduk. Vurdurdu çalıştırdı. Ve dönüşte 10 YTL aldı.
    Biraz çok istemedin mi dedim? Abi ben senin için sıramdan çıktım dedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

valla zaman olsa iki tur attırıp taksimetre 10.60 ytl yi gösterdiği anda arabadan inip 10 ytl vermek vardı.

tam 10.60 ytl olunca taksimetre durrrr! diye bağırcan
  • 5 dk'lık işim için parkettiğim aracıma geri dönerken bi baktım aracı çekmiş götürüyolar

hemen taksiye atladım takip et dedim çekiciyi

neyse durdurduk çekiciyi taksicide benimle indi 4 küsür lira tutmuştu galiba 10 lira verdim taksiciye arabadan getireyim üstünü dedi bende o an kendi aracımla ilgileniyorum sonra bi baktım taksici gitmiş yuh yani bu kadar olur çok sinirlenmiştim ama yapıcak bişey yoktu.

amerika'da taksi sürücülerinin kimliklerini görebiliyorsunuz öyle bişey olsa bizdede iyi olur. göz ucuyla bile basan aklında kalır takipçisi olabilirsin

• bu tip durumlarla karşılasınca bençok çirkefleşiyorum.Geçen gün 9.30 mu ne tuttu taksi parası adama 10 ytl verdim para üstü vermiyor.Dedim panın üstü.Abi bozuk yok fln ayağına yattı ben de dedim iyi bak cebine.Baktı bozuk 1 ytl çıktı.Yok işte dedi.Ben de siz hep üste yuvarlıyorsunuz ya parayı dedim (mesela 9.30 u 10 ytl gibi) bu sefer de ben 9.30 kuruşu 9'a yuvarlıyorum dedim aldım 1 ytl yi çıktım.

Bunun gibi her olduğunda ben böyle yapıyorum.4.25 ise atıyorum ben 5 ytl verdiğimde adam 50 kuruş veriyorsa geriye ben o kalan 25 kuruşu da istiyorum.Vermem fazla para.Ben de çalışıyorum kazanıyorum o da çalışsın kazansın banane.işin kolayını bulmuşlar valla oh:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: pascuu

bu tip durumlarla karşılasınca bençok çirkefleşiyorum.Geçen gün 9.30 mu ne tuttu taksi parası adama 10 ytl verdim para üstü vermiyor.Dedim panın üstü.Abi bozuk yok fln ayağına yattı ben de dedim iyi bak cebine.Baktı bozuk 1 ytl çıktı.Yok işte dedi.Ben de siz hep üste yuvarlıyorsunuz ya parayı dedim (mesela 9.30 u 10 ytl gibi) bu sefer de ben 9.30 kuruşu 9'a yuvarlıyorum dedim aldım 1 ytl yi çıktım.

Bunun gibi her olduğunda ben böyle yapıyorum.4.25 ise atıyorum ben 5 ytl verdiğimde adam 50 kuruş veriyorsa geriye ben o kalan 25 kuruşu da istiyorum.Vermem fazla para.Ben de çalışıyorum kazanıyorum o da çalışsın kazansın banane.işin kolayını bulmuşlar valla oh:)

yaptığın en doğrusu ama insanın yanında kız arkadaşı olduğunda yada karısı olduğunda yapmak istemio.icabında kavga etmen gerekecek.o da bi bayanın yanında hiç de hoş olmıcak bi durum drahte yorum yapmış ama bu işin cılızlık la falan bi alakası yok.yanımdaki bayana olan saygımdan.

• eğer istanbulda iseniz ve yağmur yağıyorsa taksiye binmek tam bir işkence.bizim arkadaşla eminönü'nden kolilerle geliyoruz.iki kolumuzun altı dolu taksime gideceğiz.mesai bitimi taksi bulmak zaten zor.yağmurda yağıyor.babıali'den yürüyerek indik.hiçbir tanesi almadı.sirkeci garına kadar yürüdük.oradaki durağa geldik.3-5 taksi boş bekliyor.abi dedim taksim'e gideceğiz.valla olmaz havaalanı varsa alırız dediler.bir de utanmadan tramvayı gösterip buna bin kabataş'ta in falan sayıyor adi.o zaman füniküler de daha inşaat halinde idi. lan dedim halime bak zaten balık istifi tramvay nasıl bineyim tabi cevap yok ama icraat yok.sonra sinirlendim zar zor atladık tramvaya ama adamın gelmişini, geçmişini,testisinden su içmişini,irisini,dirisini diye duruduk yerde saydık yani.

bu ülkede galericilerin,emlakçıların ve taksicilerin %90'ı hergün suç işliyor.
  • Böyle bir olayda dün bana oldu.Bakırköy'e arkadaşlarımla buluşmaya gitmiştim.5.kısımdaki Turizm Taksi'den taksiye bindim iftara 5 dakika olmasına rağmen gayet nezaket kurallarına uygun Bakırköy deniz otobüsü iskelesine götürdüler.Ücret 4.34 YTl idi.5 YTl verdim adam cebinden hemen 50 Ykr çıkarttı gerek yok dedim indim.Kadıköy iskelesinde annem ve babamla buluştum.Biraz rüzgarı yediğim için başım felaket ağrıyordu.Dedim taksiyle gidelim.Bindik taksiye evin yakınlarına geldik.Ücret 3.35 Ytl.Adam dolmuştan ucuza geldik felan bir şeyler gevelemeye başladı.Babamda o zaman dolmuşçu olun diye koydu lafını.Bu arada adam para üstünü vermiyor uyanığa bak.Babam istediği zaman 2 saat orda bekledim bunun için miydi gibisinden bir şeyler söyledi.Babamın şalterleri atması sebebiyle tam olarak 1.65 Ytl para üstü aldı.Hemde 5 dakika bozukluk aradı adam.Yani biraz yüzsüz olmak gerekiyor bu durumlarda.

• quote:

Orjinalden alıntı: FaBeRgE

quote:

Orjinalden alıntı: Mnr980

quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan43

O zaman taksimetre taşımasının ne anlamı var Bazıları yine dürüst oluyor fakat diğer türlerin aldıkları paralar haram zıkkım olsun..

Hocam elin mi tutuldu 2-3 mesajtır sadece smile atıyosun

Ben de takıldım arkadaşa yahu..Başka topicte de gördüm gözüne kestirdiği mesajı alıntı yapıp o smile'ı koyuyor o kadar

• quote:

Orjinalden alıntı: bagator816

yaptığın en doğrusu ama insanın yanında kız arkadaşı olduğunda yada karısı olduğunda yapmak istemio.icabında kavga etmen gerekecek.o da bi bayanın yanında hiç de hoş olmıcak bi durum drahte yorum yapmış ama bu işin cılızlık la falan bi alakası yok.yanımdaki bayana olan saygımdan.

Asıl bayanın yanında hakkını yedirmiceksin kadın demezmi taksiciye bile lafı sokmuyor

Yani bugun taksicide 60ykr kaybeden ileride başka yerde daha buyuk paralar kaybeder

İnsanın kız arkadaşı karısı bunlar yakın cevresi hani yeni tavlıyorsun dicem ama ozamanda olmaz ki ?

Kızın yerine koysana kendini, ben kız olsam benden - puan almıştın yani

Birde benim aklıma yanımda kız arkadaşım war die yapıyor gelir, adamın umrumu 60ykr, bence kız arakdaşın war sen geziosun o araba kullanıyor die sana gıcık olmuş

Ondan yapıyor, bana oyle geldiği için dahada uyuzlaşırım, belden asagı wurmaya başlarım

Kimseye "taksici" [imalı] demem ama bu adama derim, bu adam bu yuzden yapıyorsa bunu eziceksin ki akıllansın, herkez haddini bilsin, bence en azından paraya tukurebilirdin

Bu arada aklıma geldi sizinki gene iyi bakın neler war

quote:

9 Ocak 2005
    Böyle taksici istemiyoruz

Şermin SARIBAŞ

Taksiye binip de bir kez olsun şikayetçi olmayan var mıdır! Taksi şoförlüğü, ‘Hiçbir şey yapamazsam taksi şoförlüğü yaparım' diyecek kadar ciddiyetsiz bir iş midir!

İstanbul gibi bir metropolde taksicilerle yaşadığımız tatsızlıklar mecbur kalınan bir alınyazısı mıdır? Sürekli bindiğiniz durak taksilerinden bile azar işitip yolda indiriliyorsunuz, sigara içiyor diye uyardığınızda tersleniyorsunuz, kısa mesafe bindiniz diye beş karış suratla cezalandırılıyorsunuz, kokan ve camına tornavida saplanmış, küllükleri çıkarılmış otomobillere mecbur bırakılıyorsunuz. Peki hepsi mi böyle? Cevap yine taksi şoförlerinden geliyor, ‘Bir elin parmakları kadar azaldık.' İstanbul'da 2600 taksi durağına bağlı 9 bin taksi çalışıyor. Başıboş gezen taksi sayısı ise yine 9 bin. Geçtiğimiz ay İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş taksicilerle zirve yaptı. Fazla mesai yapıyorlar, sosyal güvenceleri yok ve İstanbul trafiğinde direksiyon sallıyorlar. Tahammülleri nasıl zorlanıyor anlıyoruz ama onların terbiye(sizlik) sınırları da müşterileri zorluyor. Peki müşteriler olarak elimiz kolumuz bağlı mı? Bu böyle gelmiş böyle mi gidecek?

YAŞANMIŞ TAKSİCİ HİKAYELERİ

3 Kız arkadaşım için, malın iyisini bulmuşsun dedi

Kız arkadaşımla birlikte taksiye bindik. Fulya'ya geldiğimizde kız arkadaşımı arabadan indirip, kapısına kadar götürdüm. Sonra yine aynı taksiye bindim. Biraz yol aldıktan sonra taksici, ‘Abi sen de malın iyisini götürmüşsün' dedi. O öyle söyledi, ben de yumruğu çaktım. Araba hareket halindeydi, yoldan çıktık. Bizi gören bir başka taksi şoförü sopayla üzerime geldi. Durumu anlatınca, ‘O zaman ne istiyorsan yap' dedi. MUSTAFA ÖZER (Gazeteci, 30)

A... koyayım deyip basıp gitti

Kız arkadaşımla taksiye bindik. Taksici sağdan, soldan giden arabalara da, yaya geçidinden geçen yayalara da herkese küfrediyordu. Çok rahatsız olduk. Kırmızı ışık yanınca, bu sefer kırmızı ışığa küfretti. Yeter artık deyip, arabadan indik. Arkamızdan ‘Sizin de a.... koyayım' diye küfredip gaza basıp gitti. FATİH GÜLER (Bilgisayar teknisyeni, 32)

Kızımı trafikte sıkıştırırken kahkahalar attı

Kızımı bir taksi Acıbadem Köprüsü üzerinde sıkıştırmış. İçinde dört tane serseri varmış. Taksi şoförü ile birlikte kızımın üzerine üzerine gelip, kaldırıma sıkıştırmış, neredeyse köprüden aşağıya yuvarlanacak. Şoför kızım kaçtıkça kahkahalar atıyormuş. O akşam ağlayarak geldi, tir tir titriyordu. Taksiciler Derneği'ne, polise şikayet ettik ama bir sonuç çıkmadı. GÜZİN ABLA (Hürriyet Yazarı)

Mastürbasyon yapınca mesaj attım

Mecidiyeköy'den taksiye binip kocamın ofisinin olduğu Fulya'ya gidiyordum. Adam giderken mastürbasyon yapmaya başladı. Ben de çaktırmadan eşime mesaj atıp, Fulya'daki benzin istasyonuna hemen gelmesini söyledim. Benzin istasyonunda beni indirince eşim dahil, pompacılar hep birlikte adamı dövdüler. CANAN BAYRAMOĞLU (Reklamcı, 31)

Esrar da içerim rakı da diyordu

Beşiktaş'tan Emirgan'a gitmek için taksiye bindim. Hemen bir sigara yaktı. İki dakika sonra ikinciyi yakınca ‘Rahatsızım içmezseniz sevinirim' dedim. Paketi koltuğa fırlattı, aklınca sinirlendiğini gösterecek. Zincirlikuyu civarında telefonu çaldı, uzun uzun konuşurken şöyle dedi: ‘Hepsini içerim abi mal iyiyse esrar da içerim, rakı da içerim. Sen sofrayı kur, yarım saate oradayım.' Gideceğim yere varana kadar soğuk terler döktüm. SÜHEYLA YEMEZ (Reklamcı, 29)

Parfümünün kokusu niyet bozar dedi

Ramazanda Cihangir'den Yeşilköy'e gitmek için taksiye bindim. ‘Uzun yol gideceğiz, sigara içersem rahatsız olur musunuz' dedim. ‘Hayır olmam' dedi. Sonra da, sigaranız değil ama parfümünüzün kokusu niyeti bozabilir dedi. Otobana çıkmıştım, inemedim, sinirden morarmış halde havaalanına kadar gittim. MÜRVET KALYONCU (Turizmci, 33)

3Giyimime karışmaya kalkınca indim

Önden yırtmaçlı bir eteğim vardı. Dikiz aynasından sürekli bakıp duruyordu. Sonra da ağzından baklayı çıkardı: ‘Hanımefendi böyle giyinmeniz doğru mu!' Derhal indim. Harbiye'den Şişli'ye yürüdüm. BANU TURAN (Öğretmen, 30)

HÜLYA ASLANTAŞ

(Dünya Turizm Profesyonelleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi)

Turiste şikayetçi olabileceği bir telefon veremiyoruz! İngilizce bir yardım hattı bile yapılabilir. Taksicinin adını ve taksinin plakasını da görebileceği bir levha olursa taksici için turisti kazıklamak caydırıcı olabilir.

ŞERİF YENEN

(Turist Rehberleri Birliği Başkanı)

Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan Sarayı, Kapalıçarşı civarındaki istisnasız her taksi turisti kazıklıyor. Turist gideceği oteli söylüyor, oteli arar gibi yapıp ‘Orada yer yokmuş' diye anlaşmalı oteline götürüyor. Kaçak acentecilik ve rehberlik yapıyorlar. Özellikle Talimhane'de kalan turistlere, civardaki taksiciler tur öneriyor. Turistler en çok sigara içen ve Formula 1 yarışındaymış gibi arabayı kullanan taksicilerden şikayetçi. İki çeşit taksi olsun. Birisi pahalı, birisi ekonomik. En azından pahalıda insan muamelesi göreceğimizi bilelim.

NASIL TAKSİCİ OLUNUR

Bir ehliyetiniz olsun yeter. Ha, bir de Şoförler Odası'na aidatlarınızı yatırdınız mı tamam. Aslında rivayete göre trafik, çevre, turizm ve halkla ilişkiler konusunda kurs görmeleri gerekiyor ama şoförlere sorduğunuzda verdiği cevaplar biraz farklı: ‘Yok öyle bir şey abla, aidat yatırdın mı kimse sana kimsin, nesin diye sormuyor.'

Taksi şikayet faksı: 0 212 283 65 46

SEMİH KAÇANOĞLU (İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı)

En çok şikáyet kısa mesafeye gitmeyenlerden

Ehliyeti bugün aldım, yarın taksi şoförü olabilir miyim?

- Evet

Günde kaç şikayet geliyor?

- Belli olmuyor, özellikle son zamanlarda kısa mesafeye gitmeyen taksilerden çok şikayet geliyor.

Şikayet edilen taksiciler üzerinde herhangi bir yaptırımınız var mı, ceza verebiliyor musunuz?

- Var tabii. Bir taksiciden şikayet edilmişse, önce plaka sahibini çağırıyorum. Şoför ben değilim derse, şoförü çağırıyorum. Kabahatine göre ikaz edip, adını ve plakasını arşivde saklıyoruz. Bir daha olursa bu kez plaka sahibine şoförü çıkart, diyoruz. Telsizle 9 bin taksi durağına duyuruyoruz. Taksicinin çok büyük kabahati varsa, üst kuruluşumuz İstanbul Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin disiplin kuruluna veriyoruz. Sonra da meslekten men ediyoruz.

İçeride müşterisi varken mastürbasyon yaptığı için şikayet edilen taksiciye ne yaptınız mesela?

- Daha o şikayetler ortada yokken, o taksiciyi iki kez buraya çağırdım. Mahkemeye verdim, mahkeme serbest bıraktı. Daha sonra yaptıkları ayyuka çıkınca, içeri girip çıktı. Biz o ahlaksız arkadaşı meslekten men ettik. Şu an taksicilik yapmıyor.

Plakası hafızamda; 34 TDF 74. O olaydan sonra o taksi şoförünü Dolapdere, Teşvikiye, Akaretler'de taksicilik yaparken gördüm ben.

- Bize ailesinin taksiyi elinden aldıklarını söylemişlerdi. Taksicilik yapıyorsa da kanunsuz yapıyor.

Mastürbasyoncu taksiciden başka meslekten men ettiğiniz taksici oldu mu?

- Hayır. Bir taksici bir kadını çocuğuyla birlikte taksiden atmıştı. Ona da 6 ay meslekten uzaklaştırma vermiştik. Şikayet edilen taksiciler genellikle bir durağa bağlı olmayan başıboş gezen taksiler.

Durak taksilerinde de durum aynı. Sürekli kullandığım taksi durağından bir şoför aşırı hız yapıyor diye uyardığımda çocuğumla beni indirdi.

- Efendim kapılar çalınmadan açılmıyor. Bu kişilerin plakasını bize bildirirseniz, bakın neler oluyor.

Şikayet edeceğim dediğinizde, nereye şikayet edersen et diyorlar.

- El yumruğu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zannediyor. Onların hepsi buraya gelince kuzu oluyorlar merak etmeyin.

Taksicilerin müşterilerin istediği yöne gitmeme, mesefe kısaysa almama hakkı var mı?

- Hayır.

Merkezi semtleri bile bilmeyen taksici olur mu?

- İstanbul'un bütün sokaklarını gösteren bir kitapçık dağıtıyoruz. Ama bakmıyorlar bile. İnsanlar okumuyor işte.

Sizin hiç kötü taksici tecrübeniz yok mu?

- 1994'ten beri başkanım. Bana öyle davranma lüksüne sahip değiller.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş

Peluşlu taksiler çok berbat

Taksi ve taksi şoförlerinin niye bir kriteri yok?

- Evet maalesef hiçbir kriteri yok.

Sizin kişisel olarak taksilerden şikayetleriniz neler?

- Peluşlu taksiler var, onlar çok berbat. Bir de arabanın içi kokanlar var ama mecbur kalıp biniyorsun. Acil bir şey olsa, mesela sol taraftan çıkamazsınız çünkü sol tarafın ne kapısı, ne camı açılır? Taksici kapı kolunu da pencere kolunu da sökmüştür. Bu kadar da olmaz dedirten taksiciler var.

Toplu taşıma araçlarında sigara içmek yasak, niye taksilerde serbest?

- Serbest değil. Altı ay sonra yeni bir taksi uygulaması başlatacağız. Bunları yapan şoförler o zaman iyi hizmet vermedikleri için tercih edilmeyeceklerini bilecekler ve ona göre kendilerine çekidüzen verecekler.

Nedir peki planlanan proje?

- Daha konforlu, temiz, klimalı, kılığı kıyafeti düzgün ve sürücüsü eğitim almış araçları trafiğe çıkarmak istiyoruz. Bütün araçları aynı anda yenileyemeyiz ama bu söylediğim aşamalardan geçen araçlara bir kalite kokartı vereceğiz. Bu kokartı gören müşteriler o taksileri tercih edecek ve bilecek ki kaliteli hizmet alacak. Dolayısıyla taksiciler arasında bir rekabet oluşacak. Bu projemiz en erken 6 ay, en geç 1 yı içinde hayata geçecek. İki tarifeli taksi olabilir. Üç kuruş daha fazla vereceğinizi bilirsiniz ama aracın uyduyla izlendiğini, temiz pak olacağını, içinde sigara içilmeyeceğini, şoförün size kaba davranmayacağını bilirsiniz. Bu araçlara İngilizce ve Türkçe bir şikayet telefonu koyacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 3 Eylül 2008; 15:30:16 >

• ''Peluşlu taksiler var''

Bu ne ya,koptum
  • fatura istiyceksin o an.. alcan 5 ytl lik faturayı. gitcn trafik polisine. binceğiniz 3 nüz aynı mesafeyi tekrar gitceksiniz. polis görcek 4.4 ytl yi. taksici de yediği cezayla, kaybettiği zamanıyla, uğraştığı saçmalıkla kalcak. tabi sende kız arkdaşına azz buçuk mahçup olcan. değer mi değmez.

arkdaşımaoldu aynısı. abi kız biniyolar taksiye. 10 ytl veriyolar. vermedin diyor. 5 ti o diyor. iniyor arabadan abisi önünü kesiyor. aklı başına geliyor taksicinin

pezo akşama kadar trafikte, risk altında. o çok yaşamaz sen hiç yorma kendini. taksicilik kolay iş değil. öyle 50 kuruşun peşinde koşarsan işin var. sen alamadığın 50 ytl lerle uğraş taksici kardeş..
  • taksici milletinin %99'u katıksız O.Ç. dur.

aralarındaki %1 lik istisnalar da taksiciliğe gerçekten gönül vermiş müşterisini memnun etmenin türlü inceliklerini bilen ona göre davranan insanlardır gerisi O.Ç. dur.

o.ç. = ortam çocuğu
  • quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

taksici milletinin %99'u katıksız O.Ç. dur.

aralarındaki %1 lik istisnalar da taksiciliğe gerçekten gönül vermiş müşterisini memnun etmenin türlü inceliklerini bilen ona göre davranan insanlardır gerisi O.Ç. dur.

o.ç. = ortam çocuğu

ortam çocuğu
  • Madem Kafasına Göre Yazıyor;Taksimetre Kullanmasın O Zaman..
  • Beyler bu kadar da olmayın ya..
    Siz bir iş yapsanız da size 1-2 extradan verseler hoşunuza gitmez mi?
    20-30 kuruşla ne siz fakir olursunuz ne o adam zengin olur,Maksat gönüller hoş olsun

Not:Sülalemde taksici yok yanlış anlasılmasın.
  • Arkadaşlar taksici değilim ama baba mesleği bazenleride müşteri biner abi param yetmedi der gidiceği yere geldiğinde önemli değil genç canın sağolsun diyenlerde var ama sizde bütün hepsini aynı kefeye koyuyorsunuz taksicilere demediğiniz laf kalmıyor şu forumda ama nedense altınızda araba olmadığında binip gidiyosunuz paranızı kuruşu kuruşu aldığınızda sohbet de güzel olursa baba adam oluyorlar ama 50 kuruş eksik verince senin ben sayıyosunuz hakkınızı arayın ozaman yada şikayet edin
  • Yıllar önceydi birinde minibüstym 16 yaşımda falanm gerçi üstndn 2 yıl geçmş sdce adam bna para üstümü vermedi 10 kuruştu bn isteynce çok mu büyk para vs. gibisinden bi şey dedi bn de uslu durmam parayı sokaktn mı toplyrz dedm aman adam bi sinirlendi ama minibüs ahalisi sağ olsn bni destekleynce adam mosmor kesldi bu tarz durumlarda kesnlkle hakkınızı arayın iş cimrilk değil resmen enayi yerine koymya çalışıo yksa parası canı sağ olsn ama böyle çakallıktan nefret ederm
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.