Şimdi Ara

TAKSİCİ AYIBI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
7.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlarla arada eğlenmek için çıkıyoruz, genelde de Alsancağa gidiyoruz. Gece dönüşte hep iyi taksicilere denk geldik. 15 liraya üçkuyulara götürüyor adam daha ne yapsın. Pazarlığı baştan yapıyoruz öyle biniyoruz ama istese pazarlık filan yapmaz. Daha sorun yaşamadım kısacası. İnşallah yaşamam da.. Abarttığımız gecelerde "Çek kenara bi kusayım" muhabbeti yaptığımız taksici bile oldu. Adamların da işi zor..
  • Güney Afrika'da yaşayan abimin Afrika'lı arkadaşları istanbula geldiğinde taksici 16tl tutan yerden tam 160€ almış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bagator816

Arkadaşlar bugün taksiye bindim kız arkadaşımda vardı yanımda.taksimetre 4,4YTL yazdı taksici 5 YTL dedi.e dedmi 4,4 YTL yazıo dedim.taksici bu mesafe için böyle alıyoruz dedi.kız arkadaşımda yanımda olunca sesimi çıkarmadım.5 ytL yi verdim.neredeyse bir ekmek parası fazla aldı benden.haram zıkkım olsun.izmiri bilenler için taksi durağı ve plakasını verebilirim.sorum şu ben bu adamı bi kuruma şikayet edebilir miyim.bu durum ispatlanabilir mi? yada suç üstü yapılabilir mi?yardımlarınızı bekliyorum.

taksici diyip geçiyorum önemli bir kısmı böyle.beşiktaş sahilden ortaköye 1önde 4arkada toplam 5kişi olduğumuz için 5lira tutan ücret yerine 15lira istemişti bi taksici.
    genellemiyorum dikkat! memleketimizde namuslu taksiciler de var..

• az önce aşti önünde ki o emek taksi durağından taksiye bindim ve evime geldim .. böyle bir sahtekarlık olamaz .. gazi mahallesine 10 liraya gidermiyiz dedim tamam dedi adam . sonra yolun ortasında ben gazi mah. girişi sandım orası 15 lira olur dedi orası dediği yerde ziraat bankasının orası .. yok zam geldi de yok şöyle de böyle de dedi .. böylesine bir şerefsizlik olamaz acayip sinirlendim ama şikayet ettim eve gelir gelmez ne kadar işe yarar bilemiyorum tabiki bakalım...
  • sabah işe giderken arabalı vapura yetişmek için taksiye atladım 17 tl tuttu bzouk para üstünü almadım 20 lira verdim işe erken gittim
  • Ben üstü kalsın diyorum hatta gözüm tutarsa fazladan da beş lira veriyorum ama tipini sevmezsem tek kuruşu bile hesaplıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

Orjinalden alıntı: individual

valla zaman olsa iki tur attırıp taksimetre 10.60 ytl yi gösterdiği anda arabadan inip 10 ytl vermek vardı.

tam 10.60 ytl olunca taksimetre durrrr! diye bağırcan

TAKSİCİ AYIBI

• Bari ben de paylasiyim, bu taksicinin yaptigi da dupeduz serefsizlik...kadikoyden taksiye binmistim elimde de simit vardi, adam da biraz gittikten sonra iyi tavirla canim cekti su parayi versem su simitciden alir misin dedi, ben de saf saf olur dedim aldim bindim arabaya devam ediyoruz adam ikram falan ediyor neyse bi baktim taksimetre ucarcasina gidiyor, dedim noluyoruz ve sonra anladim ki bu adam ben inince gece tarifesi acmis yani zaten simitciye kadar biraz yazmisti o yuzden gece tarifesinin acilisini fark etmedim ama sonra durumu cakip sordum gece tarifesi falan mi actin diye adam da utanmadan yok canim falan dedi...biraz yasim da kucuktu, ayrica sirf 3 5 lira icin dustugu zavalliliktan birsey demedim ve az ileride indim taksiden...
  • haram olsun
  • arabam bende olmadığı zamanlar taksi kullanırım kısa mesafede almayanlar var acil bi durum olsa bittim geçen gün yarım saat taksi bekledim yağmurun altında mesela
  • Yapman gereken belki israf ama adama ders olsun diye 30 bilmem kaç kuruşu telep edeceksin gitsin bakkalda bozsun o bozuk taşımak zorunda ben değil. Sonra getirdiği bozuğu arabanın camından fırlatacaksın arkadaşın da taksici de üç kuruş için yapmadığını anlayacak.
  • Bende bozuk para yok olayına gıcık oluyorum.

Arkadaslarımın yanında beni resmen rencide etti bir keresinde sonra ağzının payını aldı o ayrı ama neye yarar.

Bu arada konu hortlatılmış konuyu açan arkadas bir sonuç bulabildimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengin_47

Yapman gereken belki israf ama adama ders olsun diye 30 bilmem kaç kuruşu telep edeceksin gitsin bakkalda bozsun o bozuk taşımak zorunda ben değil. Sonra getirdiği bozuğu arabanın camından fırlatacaksın arkadaşın da taksici de üç kuruş için yapmadığını anlayacak.

Başka bir olayda benzerini yaptık.

Babamın ofisteki klima değiştirilecekti, geçen hafta yeni klima aldık, hem de bir dünya markası.
    Eski klimayı da fabrikada başka bir yere taktıracaktık. Bunu klima aldığımız yere ve demontajı yapan adama söylemiştik.
    Ama klimayı söken usta, klima vanalarını kapatmadığı için gazı kaçtı ve diğer servise montaj, boru dışında fazladan 60 tl ödemek zorunda kaldık.
    Servise ve klimayı aldığımız yere kendi hatalarından kaynaklanan zararımızı söyledik, aldırmadılar.

2-3 gün sonra İstanbul Genel Müdürlüklerinden aramışlar, klima satın aldığımızı kayıtlardan görüyorlar ve memnun olup olmadığımızı sormuşlar, biz de olayı aynen anlattık. Bu sefer İzmir'dekiler paniklediler, sıkı bir telefon trafiği yaşandı, kabul etmediler yine, hala bahaneler ürettiler.
    En sonunda telafi etmek için ne yapabileceklerini sordular, çünkü sorun çözülmezse eksi puan alıyorlarmış.
    Biz de, eğer Mehmetçik vakfı veya Kızılay'a 60 TL bağış yapıp dekontu bize fakslarlar ise sorunun çözüldüğünü düşüneceğimizi söyledik. Şaşırdılar.
    Dekontu bekliyoruz, bu hafta da gelmezse ve İstanbul tekrar ararsa, İzmirdekilerin sorunu hala çözemediğini söyleyeceğiz.

Sorun para değil, enayi yerine konmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkness_teo

az önce aşti önünde ki o emek taksi durağından taksiye bindim ve evime geldim .. böyle bir sahtekarlık olamaz .. gazi mahallesine 10 liraya gidermiyiz dedim tamam dedi adam . sonra yolun ortasında ben gazi mah. girişi sandım orası 15 lira olur dedi orası dediği yerde ziraat bankasının orası .. yok zam geldi de yok şöyle de böyle de dedi .. böylesine bir şerefsizlik olamaz acayip sinirlendim ama şikayet ettim eve gelir gelmez ne kadar işe yarar bilemiyorum tabiki bakalım...

Hocam araçta taksimetre yok mu? Pazarlık nereden icap etti? Korsan taksi miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reliciskatisirakellaham

quote:

Orijinalden alıntı: bagator816

Arkadaşlar bugün taksiye bindim kız arkadaşımda vardı yanımda.taksimetre 4,4YTL yazdı taksici 5 YTL dedi.e dedmi 4,4 YTL yazıo dedim.taksici bu mesafe için böyle alıyoruz dedi.kız arkadaşımda yanımda olunca sesimi çıkarmadım.5 ytL yi verdim.neredeyse bir ekmek parası fazla aldı benden.haram zıkkım olsun.izmiri bilenler için taksi durağı ve plakasını verebilirim.sorum şu ben bu adamı bi kuruma şikayet edebilir miyim.bu durum ispatlanabilir mi? yada suç üstü yapılabilir mi?yardımlarınızı bekliyorum.

Öncelikle geçmiş olsun.

Ülkemizde tüm şikayet mercileri yavaş işlediğinden cezayı kendin kes bence. Aynı duraktan başka bir gün çevirdiğinde misal 5.6 TL tuttuğunda in ve 5 TL ver. Taksici aradaki farkı istediğinde önceki taksinin plakasını verip "git ondan al" de. Uzatırsa çak ağzının ortasına 2 tane olsun bitsin. Taksici dediğin bu dilden anlar çünkü.

böyle müşteriye öyle taksici lazım.sen iyi ol karşındaki de iyi olur merak etme.bahsettiğin taksicilerde senin gibi insanlar arasından çıkıyor.bu toplumda her tür insan var.ben her müşterimden güzel dileklerle ve teşekkür ile ayrılıyorum.sen taksici olsaydın eminim her gün birkaç kişi arkandan küfür ederek uğurlardı.

• Yazılı kültürün değil şifahi-bedevi kültürün hâkim olduğu bir toplumda bu vak'alar gayet tabii...
  • yapacak bişey yok bence
  • Bu taksiciler kadar alt kültür bir meslek olamaz ya, her iş bulamayan taksici olursa olacağı bu.

%10 luk kesim hariç hepsi bildiğin ..

Nazlarıda hiç çekilmiyor.

Mesafe beğenmezler
    Bazıları kazık atmaya çalışır
    Bitanesi var, trafikde takıldık, devamlı küfür etmeye başladı ağzına alınmayacak küfürler, ha olay mesafe olayıda değil, 40tl lik yere gidiyorum yani ulan herif senin küfürlerini duymak mı zorundayım
    Laubali olanlar, sanki 40 yıllık arkadaşıymışım gibi özel soru soranlar

Çok iyi olanlarda var ama azınlık.

Bilkentteyim, eve gidicem, güvenliği çok önemserim, dacia logan taksiler var durakda, bende doğal olarak binmem buna dedim, 30-40tş vercem niye canımı riske atıyım eskişehir yoluna güvenliği 0 olan bir araçla çıkıp.

Ulan koskoca bilkent üni de taksisin durağa koyduğun araçlara bak be, ortalama gittiğin mesafe en az 25-30tl bari müşteriye azıcık saygın olsun.

Standart getirilmedii sürece taksilere böyle olaylar çok olcaktır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.