Şimdi Ara

Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KumKekliği K kullanıcısına yanıt

     


    genelde türkiye hindistan fakir asya ülkeleri gibi fakir ülkelerde alınan malın fanboyu olunur hocam



    yoksa bilmiyormuydunuz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 28 Aralık 2020; 9:14:38 >
  • KumKekliği K kullanıcısına yanıt

    Adamın paylaşımı sizi neden bu kadar ilgilendiriyor..

    Sizi mi etiketledi yoksa zorunuza mi gitti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    forumun ciddi kullanıcısı (!) 100-150 mesajlı yan hesaplarda gelmeye başladığına göre zorlarına gitti kardeşim. başlık benim uyku benim yaş benim kimseye hakaret etmedikten sonra yalan da yazmadıktan sonra istediğim gibi başlık açarım. onlar sabah akşam inteli övmek için başlık açarken iyi amd rekorlara doymayıp satış birincisi olup oyun dahil her alanda üstünlüğü kazandığında kötü. adam daha arkadaşının kullandığı programın adını bilmiyor ( yada böyle bir durum var diye manuplasyon yapıyor sanal argüman üretiyor. yapmıyacakları şey değil ) gelip sen bu işlerden anlamıyorsundur diyor. dur bakalım arkadaşına o programın adını sorup yazabilecek mi ? :D


    uzun süredir intelle bukadar dalga geçen 3 milyon izleyicili bir tube olmamıştı. ve 183 bin beğeni almış 2 bin de beğenmeme almış. güneş balçıkla sıvanmaz donanım haberde intelle dolaylı bağı olabilecek tescilli intel fanboyların mesajlarıyla gerçekler kapanmaz. onlar kendi çalıp kendi oynuyor ama dünya geneli intelin aczinden fazlasıyla memnun.


    al





  • amd nin iyi olduğu yerlerin fotoğrafını ekleyip koymuş. çok gereksiz ve boş bir konu.

  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt

    Boşver ya Allah'tan intelden kurturlduk. Gıdım gıdım ilerliyordu performansta. Sonunda o günler geride kaldı. Sadece amdnin satıldığı günlerde gelecek. Yeterki AMD bu çizgisini bozmasın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen iyiki intelin piyasayı domine etmesinden kurtulduk. 4 çekirdek işlemcileri ısıtıp ısıtıp allayıp pullayıp yeniden satıyordu. ben intelin kolay kolay çoğunun kullanmayacağı bir işlemcisi hakkında başlık açıyorum adamlar sanki akrabasına kötü laf edilmiş gibi laf ediyor cevap vericem diye kendini paralıyor. adam sırf inteli savunmak için hesap almış sanki 100 mesaj 150 mesaj 350 mesaj. ortalık 4000 5000 mesajlı üye kaynarken birden böyle üyelerin ortaya çıkması hepsinin intelci olması bariz intelin avukatlığına soyunması normal mi ? biz amd ciler olarak bu şekilde eğleniyoruz sabah akşam amd yi kötüleyen başlıklar açarken iyi. intel 10ncu nesil çıkacak amd yi şöyle yapıcak böyle yapıcak diye destan yazarken iyi. intel ryzen 5000 serisi karşısında çuvalladı. 11nci nesille avunacaklar. intel ryzen 5000 karşısında çuvalladı bu durum masaüstü satış rakamlarınada fazlasıyla yansıdı. kendileri bu üstünlüğü yakalasalar forumun altını üstünü intel reklamıyla doldururlar. delid rezilliği çıkar gıkları çıkmaz. işlemci çok güç harcar veya ısınır gıkları çıkmaz. intel piyasayı domine ettiği i serisi boyunca fiyatları kökler. amd herzaman daha fpdir ama "intel %20 fps için %100 fiyat zammı" gibi başlıklar açmazlar.





  • Bromton B kullanıcısına yanıt

    okadar laf salatası içinde hangi programı kullandığını yazamadın. belki intelin avx-512 komut setinden faydalanıyor ama dediğin gibi kullandığı belli bir spesifik avx-512 uygulaması yok (başlı başına bir ide v.b. uygulamadan bahsediyorum. video codec yada encoder'i değil!) . sen özel mesajdan at bakalım şu arkadaşının mailini. ondan sonra görcez büyük resmi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 28 Aralık 2020; 12:6:48 >
  • Bromton B kullanıcısına yanıt

    altı üstü bir mail vereceksin ne sorunu corona mı bulaşacak :D yüzyüze mi gelcez bırak bu numaraları. mail mail. adamın açık adresini telefonunu istemedim bırak bu numaraları. ben yutmam.

    o maili vermeyen adamın tek gerçek somut mutlak gerekçesi biryerlerde yalan söylemesidir. üstelik genele açık olmasın diye özel mesaj at dedim. muhattap olmazmış. zaten bu intel fanboyların hepsinde biz elitiz tavırları vardır. saltanatınız sona erdi. amd yi hazmetmeyi öğreneceksiniz.


    inteli övmek için arayıp bulduğun bir mühendislik özelliği üzerinden gidip teknik olarak konuyu genişletip sonuç almaya çalışıyorsun. sanki akrabanı savunuyorsun. sanki intelin avukatısın. avx komut setini birtek senin arkadaşın mı kullanıyor. performans optimizasyonunda yığınla komut seti kullanan bir tomar uygulama var. avx 512 ile herşey çözülseydi intelden destek almaya can atan birçok firma bunları kullanır performans olarakta ryzen'ın önüne geçerdi.


    al sana avx-512 gurunun kralı linus torvalds ne demiş.


    https://www.donanimhaber.com/intel-alder-lake-te-avx-512-hibrit-modda-pasif-hale-gececek-linus-torvalds-in-avx-512-yorumu--123390


    "Diğer taraftan Linus Torvalds’ın dün yayınladığı yazısında özel durum çöpü olarak nitelendirdiği AVX-512, tecrübeli yazılım mühendisine göre benchmarklar dışında kimsenin de umurunda değil. Torvalds’a göre Intel herkesin kullanacağı komutsetlerine öncelik vererek performans artışına odaklanmalı."


    özel durum çöpünle mutluluklar dilerim elit beyimiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 28 Aralık 2020; 12:25:32 >




  • 9 yıl i5 2500k kullanmış biri olarak, bu sene amd 5600x'e geçtim. Intel'in, " Biz işlemci pazarını AMD'ye kaptırdık ve işlemci pazarından çekiliyoruz..." demesini kesinlikle arzu etmem.

    Takoz veya değil, ama Intel'in rekabette olması şart. Yoksa AMD'nin de nasıl fiyatlarla geldiğini hepimiz gördük. AMD kullanıcısı olarak beklentim; Intel bir an önce 7nm ve altı üretime geçmeli ve rekabete ortak olmalı.

    Yok efendim, önceki yıllar Intel kazıkmış, şöyleymiş böyleymiş...vs. Bunların bu saatten sonra kimsye faydası yok, ticarette duygusal olmanın da kimseye bir faydası yok. Kıran kırana rekabet her zaman son kullanıcıya, yani bizlere yarar.

  • Bromton B kullanıcısına yanıt

    Hocam şuna cevap verip durma farklı bir konuya amazon listesi atıp duruyordu. Tamamen boş beleş konular açan post lar atan birisi.


    Teknik bilgisi review sitelerinin paylaştığı görsel kadar. Tartışmaya değmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bromton B kullanıcısına yanıt

    bla bla bla bla mail vermem çünkü yalan söylüyorum. meali budur. hakaret ettiysem git mahkemeye ver :D ahahahahahah hakaret etmişim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 28 Aralık 2020; 13:19:28 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.