Şimdi Ara

Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    amd işlemcileri yerli veya yersiz kötülerken hiçbir sorun yok. ama biri intele laf etmesin. adamın kutsalına saldırıyoruz sanki. öyle bir reaksiyon alıyoruz.

  • 10/20 10900K dan 8/16 İ9(!) 11900K ye gecis yapıyor Intel 250W da PL degeri belirlemis.İsterse tekrar 6/12 ye dussun.4/8 islemcileri İ7 diye satsın.Tek istedigim bir an once Roketleri cıkarsın da Z590 cipset ile Ryzen 5000 serisi SK fiyatına dussun.Cıkar bir an once Roket Lake leri İntel biz de B450 ye 5800/5900 falan takalım.

  • Konuyu ciddiye alan birşey öğrenir , komik gören dalgasını geçsin . Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki beyler .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10980XE ve EVGA 151-SX-E299 ana karta 4 tane 1080ti bağlayıp 3D mark Fire strike testinde dünyanın en yüksek puanını almış adam Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • statik oyun benchmark'ı oyun değildir. bu işlemcinin üretim amacı oyun olmadığı için doğru dürüst oyun benchmarkı review'i bile yok. bizde bu işlemciye oyun performasıyla "takoz" demiyoruz. ama madem konusunu açtınız küçük bir hatırlatma


    https://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i9_10980xe_processor_review,21.html


    Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı)
    Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı)
    Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı)


    Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı)
    Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı)
    Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı)


    6 testin 2 sinde 3600x (:D) in gerisinde kalan bir işlemciden bahsediyoruz. birinde 3800'in gerisinde kalmış. birinde 3900x'in gerisinde kalmış. ryzen 5000 ler listeye girse tarumar olacak zaten. ama ben yinede oyun açısından değerlendirmeyeceğim çünkü amacı bu değil diye en baştan yazdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 29 Aralık 2020; 10:2:38 >




  • Oyun testlerinde Threadripper da var, 9900K'nın gerisinde tebrik ederiz. AMD'nin multithread gücü olarak önde olduğunda herkez hemfikir, çok çekirdek oyunlarda yüksek güç demek değildir, tüm yük cpu yerine gpu'dadır. 8/16 11700K, oyunlarda 16/32 5950X karşısında neler yapacak ona bakın siz. Kimse AMD'nin şu anda multithread gücünde üstün olduğunu kanul etmiyor değil, ne olursa olsun AMD'nin üretim teknolojisinde üstünlüğü ve chiplet mimari tasarımındaki başarısı var. 5900X veya 5950X'e gerek yok, 3900X de multithread güç olarak Intel'i zorlayan bir işlemci şu anda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Aralık 2020; 11:26:23 >




  • En üst yorumlara bak ne işlemciymiş bu be... En fanboy intelci arkadaşlarım bile bu işlemcinin adını duyunca yüzünü ekşitiyor ama çoğunluk forum ahalisine göre cevhermiş demekki.



    edit; konu sahibinin oyun benchleri paylaşması da ayrı mevzu...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 29 Aralık 2020; 12:25:36 >
  • İntel yazılım firmalarına destek ve sponsor olarak oldukça fazla para harcıyor. Amd den kat ve kat fazla diyebiliriz. Bu yetmiyormuş gibi bir de yarışmalar düzenleyip genç yetenekleri bulup onlara projelerinde destek sağlıyor. Cyperpunk Amd işlemcilerde sorunlu çalışması Epic Game Uygulamasının AMD işlemcilerde sıcaklığı arttırması son gündemden 2 örnek. Bu sorunları daha önceden göremiyorlar mı ? Hayır çünkü sistemleri İntel. Buradan anlayın. Hal böyle olunca AMD istediği kadar fiyat performans olsun bir yazılımda yada oyunda intel den daha kararsız çalıştığı an bir anlamı kalmıyor.


    Üretilmiş ve üretilecek her işlemci için stabil yazılım desteği olan bu bench programlarında performans görebilirsiniz. Ama kullandığınız bir program yada oyunda yazılım donanım uyuşmazlığından dolayı çıkan sorunlar yada performans kayıpları AMD tarafında daha çok.


    Tercih sizin...

  • https://www.zdnet.com/article/linus-torvalds-i-hope-intels-avx-512-dies-a-painful-death//


    Linus Torvalds: "Umarım AVX512 acılı Bir şekilde ölür"


    Umarım AVX512 acılı bir şekilde ölür. ve intel sihirli komut setleri üretip ürettiği benchmarklarda iyi görünmek yerine gerçek problemleri çözmeye başlar. Umuyorum intel işin temellerine döner. Başarımı arttırmaya başlarlar. ve HPC olmayan veya önemsiz özel durum olmayan şeylere daha fazla konsantre olurlar. daha önce demiştim ve asla tekrar söylemeyeceğim: x86 nın altın çağında Intel bankalara kadar gülerken ve tüm rekabeti öldürürken kesinlikle diğer herkes FP (floating point- kayan nokta) yüklerinde Intel'den daha iyi iş çıkardı. Intelin fp performansı berbattı. ve bir nebze olsun farketmedi.Çünkü mutlak olarak hiçkimse benchmarklar dışını önemsemez. Bu büyük gerçek şu anda ve gelecekte AVX512 için geçerlidir. Evet AVX512 ile önemsenen birşeyler bulabilirsiniz. Ama hayır bu şeyler büyük resimde makine sattırmaz! AVX512'nin gerçek dezavantajları var. Transistör bütçesinin çok daha alakalı diğer şeylerde kullanıldığını görmeyi tercih ederim. Hala FP matematik işlem gücü olsa bile (AVX512 yerine GPU'da). Ya da AMD gibi bana daha fazla çekirdek verin (iyi tek iş parçacıklı performansla, ancak AVX512 gibi çöp olmadan). Güç limitlerime normal tamsayı koduyla ulaşılmasını istiyorum, en yüksek frekansı ortadan kaldıran (çünkü insanlar onu memcpy için kullandı!) Ve çekirdekleri alan (çünkü bu işe yaramaz çöp birimleri yer kaplıyor) bazı AVX512 güç virüsleriyle değil. Evet, evet, önyargılıyım.Kesinlikle FP kriterlerini değerlendiriyorum ve diğer insanların derinden ilgilendiğinin farkındayım. AVX512'nin kesinlikle yapılması gereken yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum.Bu, Intel'in yanlış yaptığı bir şeyin en iyi örneğidir. buda kısmen pazarın parçalanmasını artırarak olmuştur. Bu özel durumu çöpüyle birlikte durdurun. ve tüm yaygın işi herkesin umursadığı insanca şekilde yürürlüğe sokun. O zaman yeterince iyi olan bir FPU (floating point unit) yapın ve insanlar mutlu olacak. AVX2 fazlasıyla yeterli. Evet huysuzum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 29 Aralık 2020; 13:24:41 >








  • Öyle ya da böyle "amiral kayığı" na iyi güldüm Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 29 Aralık 2020; 15:16:11 >
  • Aynı sitenin şu sonuçlarını da ekleyelim, anlam ifade etsin.




    Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı)
    Takozların efendisi : Intel Core i9 10980XE (intelin amiral kayığı)




  • arkadaşlar forumun her yerinde buna benzer gereksiz atışmalar / yarıştırmalar var

    BANA GÖRE !

    olay tamamen fayda/maliyet üstüne kurulu

    x işlemci z ekran kartı c bellek filan değil olay

    tamamen kullanım amacınıza uygun en uygun maliyetle pik fayda sağlayan ekiman/donanım'dır aslolan

    ama tabi ki bir de marka ürün bolluğu olsun ki rekabet olsun ve bu durum bize düşük maliyet olarak yansısın

    kısaca kimsenin bayraktarlığını yapmaya gerek yok

    en uygun fiyata en iyi performansı hani marka veriyorsa o günün şartlarında onu seçeriz olur biter

    herkese iyi forumlar

  • XE'nin açılımı zaten ingilizce hüsran :)

  • Bromton B kullanıcısına yanıt

    AVX512'den bahsediyorsunuz sanırım. Tam olarak ne işine yarıyormuş bu arkadaşınızın, gerçekten meraktan soruyorum.

  • bu konuları genelde 700-800 lira bandında işlemcisi olan bu işlemci ile herşeyi en üst seviyede yaşadığını sanan ve fiyatından dolayı intel alamayan tiplerin konuları bu arkadaşın işlemcisi r3 serisidir kesin r7 bile değildir.


    ne ıspatlamaya çalışıyorsunuz anlamış değilim normal bir kullanızı xe işlemciyi ne yapacak bu işlemcinin amacı belli işine yarayan alır


    r9 59xx serisi işmeci alıyorsunuz sayfalar dolusu performans ile ilgili konular açıyorsunuz şunu bir anlayın artık kimse amd ye çok kötü demiyor tutatsız adamların yazılım kısmı 5 para etmez inteli tak kullan başka hiçbir ayar vs yok

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.