Şimdi Ara

TAKINTI SORUNU YAŞAYAN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 1 ay içinde iyice artan bir takıntı sorunum var.
    Her yaptığım işten sonra kötü şeyler olacakmış gibi aklımdan bir türlü atamadığım düşünceler oluyor. Bunlar beni müthiş derece de rahatsız ve mutsuz ediyor.
    Yeniden takılacak bir şey bulana kadar bir türlü beynimden çıkmıyor.
    Bayram sonu bu sorunla ilgili tedavi olmayı da düşünüyorum.
    Beni en çok teselli eden, önceden takıntı ettiğim şeyleri şu an hiç dert etmeyişim.
    Bir takıntı bazen günlerce gece gündüz beynimden silinmiyor. Beynimden çıkan bir şeyi de bir daha hiç sorun etmiyorum.

• 4 senedir OKB hastasıyım. Yaklaşık 1 sene ilaç tedavisi gördüm ama genç yaşta kendime yazık etmemek için ilaçları bıraktım. Güçlü biri olmam için takıntılarımdan kendi başıma kurtulmam gerekiyordu ve cidden de çoğunu bıraktım.

Takıntılarım nelerdi:
    ●Eve misafir geldiğinde ellerim kirlenmesin diye tokalaşmamak için odamdan çıkmama
    ●Evden misafir gittikten sonra koltukları, sehpaları, kapı kollarını temizleme
    ●Anne baba da dahil biriyle temas kurulduğunda kıyafet değişimi, elleri hunharca yıkama
    ●Kapı kollarını peçeteyle tutma
    ●Kumandaları peçeteyle tutma

Zor azizim, zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu sorun forumun yarışından fazlasında var bende de var okb deniyor :D

• lavabonun musluklarını önce sabunla yıkarım, sonra kendi elimi yıkarım.( ama burda haklı bir gerekçem var)
    yemek masasına otururken sandalyeye dokunmadan oturmaya çalışırım elim kirlenmesin diye.
    sokakta arkadaşım bana elleriyle bi şey koparıp ikram etse o ikramı tabiri caizse s**seler yemem. yememek için bir sürü bahane uydururum.
  • Bende de var ama sizinkiler kadar değil Allah yardım etsin. Bu arada ilaç kullanmayı deneyin. Kendi kafanızda bitirmek çok zor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende birinin bana dokunmasina takiyorum. Birde calisma masamin ustunde ki gereksiz seylere. Asosyal degil ama antisosyalim Ojul bitince herkesi sildim rehberden bir daha gorusmem hep boyle yapiyorum nedense

• Sinir sıkıntım var sinirlenirsem kimseyi tanımam.
    Biri karşımda elma yerken kafayı yiyorum.
    Kìrmızı elmalara karşı takıntım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taromm -- 4 Temmuz 2016; 12:33:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

4 senedir OKB hastasıyım. Yaklaşık 1 sene ilaç tedavisi gördüm ama genç yaşta kendime yazık etmemek için ilaçları bıraktım. Güçlü biri olmam için takıntılarımdan kendi başıma kurtulmam gerekiyordu ve cidden de çoğunu bıraktım.

Takıntılarım nelerdi:
    ●Eve misafir geldiğinde ellerim kirlenmesin diye tokalaşmamak için odamdan çıkmama
    ●Evden misafir gittikten sonra koltukları, sehpaları, kapı kollarını temizleme
    ●Anne baba da dahil biriyle temas kurulduğunda kıyafet değişimi, elleri hunharca yıkama
    ●Kapı kollarını peçeteyle tutma
    ●Kumandaları peçeteyle tutma

Zor azizim, zor.

Kendi başımıza bu sorundan nasıl kurtulabiliriz?
    İlaçların faydası oluyor mu?

• _flintstone kullanıcısına yanıt
    İlaçları boşver, kendine yazık etme.

Üstesinden gelmeye çalış. Kendini zorla. Şunu yapmayacağım de, 50 defa de, kendine bir gün belirle ve o günden itibaren şunu bırakıyorum de.

• Benimkiler takıntı mı bilmiyorum ama aklıma geldikçe bacaklarımı geriyorum ileri doğru acıması hoşuma gidiyor Kollar için de aynı ileri doğru çekebildiğim kadar çekiyorum sonra müthiş bir acı hissi Sanırım psikopatım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de var hocam ama biraz farklı.

• Obsesif Kompulsif Bozukluk.

• Merhaba arkadaşlar.
    1 sene aradan sonra foruma girebildim.
    Takıntı ile ilgili konu açmıştım ve OKB kelimesini ilk kez bu forumda sanırım bu konum ile duydum.
    O kadar hızlı ilerledi ki bu rahatsızlığım. Beni tamamen hayattan kopardı. Hayatım alt üst oldu.
    Konuyu Temmuz 2016'da açmışım. Eylül-Ekim gibi tedavi oldum. Yaklaşık 10 aydır tedavi gördüm.
    Bir hayli toparlandım.
  • boy takıntım var 170im aklıma geldikçe kahroluyorum tabi kol bacak geriyorum falan acısıda hoşuma gidiyor uzayacağımı sanıyorum bugünlük bu kadar psikoluk yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: taromm

Sinir sıkıntım var sinirlenirsem kimseyi tanımam.
    Biri karşımda elma yerken kafayı yiyorum.
    Kìrmızı elmalara karşı takıntım var.

limon yiyeni görünce sinirden deli olan bi amcam var :) bazen 3 yaşındaki kuzenime limon verip amcama gönderiyom,çocuğu lim on yerken görünce kıyameti koparıyor :)
    patlıcana alerjisi olan arkadaşla da iyi dalga geçerdik
    böle takıntılı arkadaşlarımla fena eğleniyorum ne bilem böle uğraşmak,kızdırmak hoşuma gider,stres atarım seni de görseydim keşke :)

• ha unuttum yazmayı
    takıntılardan kurtulmanın tek çaresi,onun üstüne gitmektir.
    mesela
    tokalaşınca ellerinin kirleneceğini düşünüyorsan,bol bol tokalaş,sana bir zararı olmadığını görüyorsun ve zamanla takıntı kalmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germiyanlı

ha unuttum yazmayı
    takıntılardan kurtulmanın tek çaresi,onun üstüne gitmektir.
    mesela
    tokalaşınca ellerinin kirleneceğini düşünüyorsan,bol bol tokalaş,sana bir zararı olmadığını görüyorsun ve zamanla takıntı kalmıyor

Takıntının bulaşıcı bir yanı da var. İnsanların nelere takıntı yaptığını dinlememek ve takıntı sorunu olanların takıntılarını doktor haricinde başka birisine anlatmaması gerektiğini düşünüyorum.
    O yüzden söylediğiniz çözüm önerisinin başarısız olacağını örneklerle açıklamak yerine şu şekilde açıklamak istiyorum;
    Ortaya çıkacak geri dönülemez felaketlerin önüne geçmek için kendinizi bir işi yapmaya zorlarsınız. Bunun alternatifi yok. Beyniniz sürekli felaket senaryoları oluşturur. En sonunda gider o işi yapar bir sonraki takıntıya kadar rahatlarsınız. Bu ucuz tarafıdır. Birde felaketin beklenmesi vardır.

• Ben de böceklerden aşırı huylanıyorum. Elime karınca çıksa 3-4 defa yıkarım mesela.
    Yerde böcek görsem böceğin daha önce geçtiği yerden geçmem silmeden...
  • forumun cool hastalıgı:okb

• _flintstone kullanıcısına yanıt
    ben işin kestirme yolunu yazdım,tedavi ve terapi sürecini gördüğünüz için tabiki siz daha iyi anlarsınız,çünkü tecrübelisiniz
    böylesi sorunlar tamamen psikolojiktir,herşey zihinde bitiyor çünkü.
    ama bulaşıcı olduğuna katılmıyorum,öyle olsaydı kalıtımla sonraki nesline de geçebilirdi,teknik detayına giremedim
    internette bi adamın videosu var,karşısındaki ne yaparsa aynı şeyi yapan adam :) şimdi böle bir şeyin bulaşıcı oldugunu düşünür msnz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.