Şimdi Ara

takılıp bir daha açılmadı lanet olasıca...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 haftadır evde yoktum öğlen vakti geldim ve tabiki hemen pc min başına oturdum taki yarım saat öncesine kadar.
    geldiğimden beri tek yaptığım nete girmek ogame e bakmak forumda dolaşmaktı.fakat yarım saat önce ekran bir anda dondu kaldı.mosue klavye işlemiyordu bende reset attım.fakat pc açılmadı.anakartın reklamı bile gelmiyor.elektrik geliyor fanlar çalışıyor fakat bios ekranı bile gelmedi.bende ekran kartını söküp altındaki bios pilini çıkarıp bi süre bekledim tekrar taktım gene aynısı.sonra bios pilinin altında 3pin li bi jumper var üzerindeki sol 2 sine takılıydı ben sağ 2 sine taktım bekledim sonra gene değiştirdim eski haline fakat nafile.ekran kartı veya ram takmayıp öyle açtığımda pc sesli uyarı yapıyor.fakat normal açılmıyor.içinde vista ultimate ve raid 0 kurulu.tatil dönüşü tamda hdd alıp yedekleyecektim herşeyimi
    şimdi başka deneyebileceğim birşeyler var mıdır?neden olabilir?ve raid i kurtarabilir miyim?
    şimdiden hepinize iyi geceler sağolun...

• Ekrana görüntü geliyormu?
    Load ekranını görebiliyormusun yoksa bilgisayarı açtığında sadece bileşenler çalışmaya başlayıp ekran 'a hiçbir görüntü gelmiyormu?
  • ekrana hiçbir görüntü gelmiyor.sisteme aşırı oc yaptığım zaman ekran kartının fanı %100 çalışıyordu ve ekrana hiç görüntü gelmiyordu.öğlen geldiğimden beri sadece nette dolaşacağım için sistemim default ayarlarda çalıştırdım.fakat yarım saat önce bu ekran takılıp reset atmamdan beri aynı aşırı oc yaptığımdaki gibi ekran kartı fanı %100 le çalışıyor ve ekrana hiçbir görüntü gelmiyor...
  • Ekrana görüntü gelmemesi sorunu, birçok bileşene bağlıdır. Yani sadece ekran kartı ve ram değildir. PSU 'daki elektrik kaçağı bile ekrana görüntü gelmemesi sorununu yaratabilir. Ancak genellikle ekran kartı ve ram 'lerden kaynaklanır. Elinde fazla bir ekran kartı varmı sorusu gecenin bu saatinde her ne kadar abes olsada, gerekli bir işlem olan başka bir ekran kartıyla sistemi çalıştırmayı denemek iyi bir başlangıç olabilir. En azından onboard ekran çıkışını deneyebilirsin. Ram 'lerin yerlerini değiştirip, ayrı ayrı ram 'leri denemelisin. Bilgisayarın elektrik kablosunu çıkarıp, bir süre bekledikten sonra geri takarak sistemi yeniden başlatıp bios ayarlarından power management bölümünden gelen güç ayarlarını kontrol etmelisin.
  • ramleri bi kurcalamanı tavsiye ederim, birden fazla var ise tek tek deneyebilirsin.
  • Bölüm kuralları 3.maddeyi okuyun ve konularınızı ona göre açın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.