Şimdi Ara

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (161. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
3.239
Cevap
160
Favori
418.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Giriş

2025 Kasım'da Life paket teslim aldım bende.

taleba okumu bildiğiniz üzere kapalı durumda. Yazılım ile açıyorlar. Cihaz garanti dışı kalmaz denildi ama , serviste bakım esnasında belki silerler vs diyede bilgi verdiler.

Benzer uygulama yaptıran varmıdır daha önce?

İyi forumlar.

Merhaba hocam. Açılması için neresi ile görüştünüz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2022 BMW 320i LCI M Sport | Portimao Blau | Cognac Vernasca M Sitze (2025-)
    2024 VW Taigo 1.0 TSI DSG Life (2025-)
  • GedKalessin kullanıcısına yanıt

Merhaba Hocam, Life pakette yazılım ile uzun kısa far asistanı açılabiliyor mu? Bunu öğrenme şansınız var mı?

Üstad selam,

Daha önce ender elektronik yapıyordu, adını unuttuğum bilmem ne koruması olduğu için başkası müdahale edemiyordu, ama şimdi googledan baktığımda br firma daha yapmaya başlamış. Gizliözellikistanbul diye.

Google'a taigo tabela okuma aktivasyonu yazarak aratabilirsiniz.

Selamlar hocam,

• Uzun far asistanı olan araçlarda uzun far asistanı

Demişler.

Yani Taigo Life'da bu özellik var evet ( önde kamera olduğundan 2024+ sanıyorum ) gizli özellikle açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GedKalessin -- 12 Mart 2026; 16:48:41 >

Ben de Ender’in sitesinde görmüştüm. Ankara’dakikere sorduğumda onlar da SFD 2.0’lı araçları yapamıyordu. Babamın kullandığı araç için yaptırmayı düşünüyordum. Göstermesinden çok her çalıştırmada hata vermesinden kurtulmak daha iyi olacaktı. Yetkili servislerin hatayı kapatacak bir güncelleme uygulamaya hazırlandığını söyleyen arkadaşlar olmuştu ama uygulamaya alındı mı bilmiyorum. Tabii Ankara’da yapan bulsam hem çalıştırıp hem hatayı yok etmek daha iyi olurdu.

• azengin kullanıcısına yanıt

Üstad selam,

"Yetkili servislerin hatayı kapatacak bir güncelleme uygulamaya hazırlandığını söyleyen arkadaşlar olmuştu ama uygulamaya alındı mı bilmiyorum."

Burada tam ne demek istediniz. Yani açığı kapatacak bir yazılım mı getircekmiş VW. Ben az önce Ender değil diğer firmaya sordum, garanti dışı kalmaz ve bu özellikler serviste tekrar kapatılmaz dedi ama emin olamadım :)

Evet fonksiyonun beyinde tamamen devre dışı bırakılarak hata mesajının kadrana gelmemesiyle ilgiliydi. Garanti dışı kalmamasına ben de katılıyorum. Fiziksel bir müdahale yok, sadece fabrikanın bölgeye göre yaptığı konfigürasyon seçeneklerinin beyinde değiştirilmesi var. Yetkili servislere başka bir şey için gittiğinizde siz söylemediğiniz sürece oturup buna bakmaya zaman bile ayırmazlar, umurlarında olmaz. Ben BMW’de kendim çok oynarım modül ayarlarıyla ama orada da VAG’a benzer şekilde Secure Coding 2.0 geldi, yavaş yavaş ayarlarıyla oynanabilecek modüllerin sayısı azalıyor. Piyasada bunlara müdahale edebilen firmalar online servis yazılımına erişimi/abonelikleri olan servis/atölyelere ücret karşılığında dosyaları imzalatarak beyinlere yazabiliyor. Onda da bir modülün içindeki spesifik ayarlarla teker teker oynanamıyor, sadece toplu bölgesel/paketsel ayarlar değiştirilerek bir modül tamamen kodlanıyor. Örneğin ben aracımda 260 kmh üzeri hızları kadranda görmek istiyorum sadece hız ayarını değiştiremiyor 320i yerine komple 340i kodunu seçerek bir kadran modülü dosyası üretiyor, onu yetkili bir atölyeye imzalattırıyor sonra onu yazıyor. Böyle olunca da 340i’nin istemediğim başka seçenekleri de geliyor, mild hybrid göstergesinin gelmesi vb gibi.

• Qulvar_Game_Studio kullanıcısına yanıt

* Sessiz, çünkü 4 silindir 1.500 Dizel bir motordan, 3 silindir 1.0 benzinli bir motora geçtin,

* Yüksek, çünkü sedan bir araçtan, yarı SUV Crossover bir araca geçtin,

* ACC güzel çalışıyor, çünkü 7 yıl daha yeni bir teknoloji ve mühendisliğe sahip,

* Hızlanma yavaş, çünkü eko tasarımlı bir şanzıman ve S modda kullanmıyorsun,

* Hızlanma yavaş, çünkü 1358 kg bir araçtan, 1263 kg bir araca geçtin,

* Hızlanma yavaş, çünkü 300 nm bir araçtan 200 nm bir araca geçtin,

* Anahtarlı, çünkü anahtarsız seçenek üst paket özelliği,

* Daha dar, çünkü C segment bir araçtan B segment bir araca geçtin,

* Çok yakar, çünkü dizel değil.

2005 Honda Civic LS (M) 1.6
    1994 Toyota Corolla XLİ (M) 1.6
  • 2025 life aracımda led matrix far yok, uzun farı otomatik açmasını karşıdan araç geldiğinde kısa fara dönmesini istiyorum. Bunun için led matrix fara ihtiyaç yoktur sanırım

• Selamlar kıymetli arkadaşlar. 2. El Ekim çıkışlı 3 Binde life paket taigo ile anlaştım. 17 inç jant lastiği var. Lastik GTi marka yazıyordu. Çok araştıramadım. Araç ile ilgili bilmem gereken kronik vs bir şeyler var mıdır ? Bir de aksesuar alan var mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Merhaba, sıfır araç başlığında yazdığınızı gördüm. Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Ben de geçen hafta Corsa satıp, Taigo aldım. Forumda okuduğum ve öne çıkan iki konu var. Kablosuz CarPlay'de kopma yaşayanlar var. Bir de silecekler kısa bir süre sonra ses çıkarıyor. Bunları bilerek aldım.

Benim de ilk DSG aracım. Chatgpt'ye nasıl kullanmam gerektiğini sordum, biraz kafa karıştırıcı geldi. Ben de DSG kullanımıyla ilgili önerileri rica edeceğim.

Teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim. Bir hafta oldu, henüz alışamadım. Corsa'dan sonra büyük geldi. Corsa daha atikti. Ama görsel olarak ve kalite olarak memnunum diyebilirim. Çok fazla video izledim. Mesela Oğuzhan Yıldırım, 2025 Life modelini anlatırken arka kamera yıkama özelliğini gösteriyor. Benim 2026 Life donanımda bu yok. Bazı özellikler her araçta olmuyor sanırım. Sizinki 17 inç, bayide gördüğümde gerçekten daha yüksek ve SUV havasında hissettirdi.

Hocam selam,

Benimde 2025 Kasım çıkışlı araç Life paket. Kamera yıkama mevcut. Geri vitese alıp arka sileceği çalıştırırsanız, kamerayıda yıkıyor.

Taigo forumunun içerisinde işaretlediğim bu arama motoruna yazacağınız her kelime için size sayfa sayfa yorum çıkıyor.

Buraya ister DSG yazın, ister silecek yazın, 100 lerce kullanıcı yorumuna ulaşacaksınız. Öneriler, fotoğraflar, linkler de cabası.

Bu kıyağımı da unutmayın.

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum ****
    2005 Honda Civic LS (M) 1.6
    1994 Toyota Corolla XLİ (M) 1.6
  • Konuda biri var abuk subuk mesaj yazıyor. Konuya gram katkısı yok millete atarlı giderli cevaplar vermekten başka bir iş yaptığı yok.

• Selamlar @GedKalessin , çok teşekkür ederim. Benim arabamda yok :) Zaten alırken olmadığını görünce sordum. "Yoo bu modelde olmuyor" dediler. 2025'te olup 2026'da olmaması garip geldi. Ama yine de tekrar kontrol edeceğim.

Arabayı almadan önce forumdaki pek çok mesajı okudum.

Youtube'da Türkçe Taigo videolarının neredeyse tamamını izledim.

@Uğur83 Bey'in çok faydalı ve detaylı yorumları var. Ama forumun olayı da biraz budur. Hem araç hakkında konuşmak ve güncel deneyimleri bilmek keyifli. Bazen işten vakit bulup tüm mesajlar da okunamayabiliyor. Arabayı 4 Mart'ta teslim aldım. Kişisel bilgisayarımı açıp neye kaç para ödediğimi yazacak vakti bir haftadır bulamadım :) Taigo gerçekten çok güzel bir araç. DSG şanzıman çok fazla doğru/yanlış bilginin paylaşıldığı bir konu. Mesela aracı teslim ederken bana "Trafikte beklerken D değil S modunu kullanın" dediler. Ama araştırdığımda N ve El Freni kullanımı öneriliyor. Haliyle insan kullananlara "Siz nasıl kullanıyorsunuz?" diye sorup doğru bilgiyle rahatlamak istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven_stiffler -- 13 Mart 2026; 16:23:26 >

• steven_stiffler kullanıcısına yanıt

2026 modelde ekleme yok çıkarma var hep herhalde. Hoparlör de 4 galiba

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.