Şimdi Ara

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (162. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.239
Cevap
160
Favori
418.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Sayfa: önceki 1...81...159160161162
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bunada baktım arka kapılarda hoparlör var bende.

Bu arada aracımda tabela okuma ve adaptif şerit kılavuzu özelliklerini açtırdım. Hem kadrana hemde ekrana sürüş asistanlarına eklendi. Uzun far asistanı 2024 öncesi açılabiliyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Selam hocam,

umut vagcom - istanbul gizli özellik açma / kapatma
    Gizli Özellik Açma | İstanbul VAGCOM Gizli Özellik
    https://gizliozellikistanbul.com

2018 VW Polo Comfortline DSG 1.0
    2014 VW Polo Comfortline DSG 1.2
    2005 Honda Civic LS (M) 1.6
    1994 Toyota Corolla XLİ (M) 1.6

• Arkadaşlar aracı satın aldım. 3 binde araç. Ekspertize baktıran eleman yağına baktır serviste dedi. Talaşlama gibi bir şey gördüm dedi. Daha 3 bindeki aracın yağında ne olabilir ki ? Bir de sıfır alınan araçların 1000 km de kontrolü yok mu ? Satın aldığım kişi götürmemiş haberi yoktu

Yorumlara istinaden bakmıştım, kamera yıkama varmış. :) Aracı teslim alırken hem teslim eden, hem satış sorumlusu olmadığını söylemişlerdi. Kendilerini arayıp bilgi verdim. Küçük bir detay ama doğru bilgi olması açısından yorum ekleyeyim. Hoparlörleri de kontrol edip bilgi vereceğim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    &amp;amp;amp;amp;quot;Benim için müzik uykularımdaki rüyalarım gibidir, sadece ben görürüm, hissederim, yaşarım, unuturum, hatırladıklarımı aktarırım, yorumlarım... bazı rüyalar da gerçek olur. müzik iyi yada kötüdür, bir tercih yapmak ise hayattır.&amp;amp;amp;amp;quot; Erkan Oğur...
  • Merhaba. Arabanın kapısını açınca metalik uçak sesi gibi bir ses geliyor gösterge tarafından. Elektronik bir ses.
    Bayide ve whatsapp gruplarında bu sesi daha önce duymadık dediler.
    Yaklaşık 3-4 sn sürüyor. Her zaman olmuyor.
    Yaşayan var mı?
    Normal bir ses değil gibi. Henüz kontağı çalıştırmadan oluyor. 2 gün hiç çalıştırmayınca ses artıyor mesela. Her gün kullanınca bazen hiç olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 23 Mart 2026; 21:28:27 >

Life taigo da yaya carpmama denilen acil fren, adaptif hız kontrol, serit ortalama vs standart mı?

Bir diger sorum da 10bin kmde egea cross 1.6 lounge paket otomatik den taigoya gecilir mi sizce? Pişman olduğum yerler olur mu? Olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerede -- 24 Mart 2026; 8:15:50 >

Merhaba, taigo whatsapp grubu var mı?

Var ama ben telefon doluyor diye cıkmak durumunda kaldım forumdan kişiler var yardımcı olurlar

Aracın kapalı devre elektrik sistemi sürekli olarak aktif ve çok düşük enerjiyle hazırda bekleme durumunda.

Özellikle aracı kilitledikten bir süre sonra (5dk-1sa gibi) güvenlik amacıyla, sağ arka koltuğun altında bulunan yakıt pompasının valfi elektrik motoruyla kapanıyor. Kapıları açıp araca ilk bindiğinizde kontağa basmadan gelen elektronik seslerden biri bu pompanın açılış sesi.

Benzer bir ses de, kaput altında sol kısımdan geliyor. Bu kısımda da aracın beyni var. Kapılar açıldığında araçtaki tüm sensörlere giden elektrik şalteri açılıyor ve beyne hazır ol komutu gelmiş oluyor. Yani daha kontağa basmadan kadran aydınlatması, kapı aydınlatması, açık kapı veya açık bagaj-kaput bilgileri ekrana yansıyor.

Özetle, bizim araçlarımızdan gelen ses ile aynı olduğunu düşündüğüm bu ses, bir arıza durumu değil, aksine VW'in elektrik ve yakıt sistemini araç kapalı konumdayken koruması amacı ile geliştirdiği bir özellik. Peş peşe kontak kapa çalıştır yaptığınızda ses gelmemesi ise yukarıda bahsettiğim valfin henüz kapanma süresinde girmemesi ile ilgili.

Bayi ve whastapp grubunun duymadığını belirttiği ses başka bir ses olabilir.

2005 Honda Civic LS (M) 1.6
    1994 Toyota Corolla XLİ (M) 1.6

• ugur_Akd kullanıcısına yanıt

Adresini paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler. Bizimki ıslık gibi bir ses. Anlamadım gitti. Muhtemelen sizin söylediğiniz şey ama neden sadece nadir araç sahipleri duyuyor bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 26 Mart 2026; 22:52:37 >

Aracın anahtarını kaybettim, yedek anahtar ile kullanıyorum.

Kasko aracılığı ile servisten yaptırmaktan daha pratik bir çözüm var mıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jahnny -- 27 Mart 2026; 13:38:17 >

Anahtar kaybı ve değişimi aracın değerini düşürür. Yeni nesil anahtarlarda immobilizer tarzı bir çip/tüp sistem oldugu icin kayıp anahtarı her anahtarcı kodlayamaz. Bunu yapabilen bir anahtarcı bulmanız gerek. Dışarıdan yaptırdıgınızda aracı 2. el satış yapmak isterseniz değişim anahtar olduğu belli olur.

Teşekkürler, o zaman servis en mantıklı seçenecek.

Yakında satmam gerekecek.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.