Şimdi Ara

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (149. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (6 Mobil) - 4 Masaüstü6 Mobil
5 sn
2.975
Cevap
140
Favori
361.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hepimize hayırlı olsun. Bu soruyu ben de merak ediyorum. Hatta bu hafta sonu uzun yol yapacağım, nasıl kullanmak gerekir acaba?

Bende burdan teslim almıştım. Görünce sevindim. Güzel hisler.

• Yeni nesil araçlarda toplam rodaj süresi boyunca ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. İlk 1000-1500 kilometre aralığında motoru yüksek devirlerde kullanmamak ve arabayı aşırı yüklememek yeterlidir. Agresif sürüş tarzına geçmeden, ani hızlanmadan ve yüksek hızlarda uzun süreli sürüşten kaçınmanız gerekli sadece.

Özetle; Taigo'nun DSG şanzımanı vitesi artıracağı ve düşüreceği zamanı çok iyi biliyor. Sakin bir sürüş tarzıyla, 130-140 km/h geçmeden ve uzun süreli sabit 7. viteste yüksek hızlarda gitmeden rodajı tamamlayabilirsiniz. Mümkünse, belirli kilometre boyunca her viteste seyahat etmek denenebilir. Eğer hız sabitleyici varsa 1km boyunca 50, 1km-60, 1km-70 hızda gitmek ve her viteste 1km kadar sürmek denenebilir. Tabi bu dediğim sadece uzun yol için geçerli. Şehir içinde bu mümkün değil.

Kısaca: (Aracı M ye almadan) Ani gaza yüklenmeden, aracı çok yüklemeden 1000-1500Km yolu DSG ye bırakın ve ekstra bir şey yapmayın.

Son olarak, yaz-kış fark etmez, aracı ilk çalıştırdığınızda devir saatinin düşmesini bekleyin. 1200devir gibi başlayan motor en fazla 30-40 saniye sonra 900-800 devirlere düşecek. Bu arada Turbonuz da yağlanmış olacak. rodaj sonrasında dahi buna dikkat edilmesini öneriyorum.

2005 Honda Civic LS (M) 1.6
    1994 Toyota Corolla XLİ (M) 1.6

• Uğur83 kullanıcısına yanıt
    Güzel ozetlemissiniz, rodajli geliyor aldim motoru actim direk diyenlere itibar etmeyin ileri km lerde acisi cikiyor bu kullanimin tabi kendileri satmis olduklari icin haberleri olmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ilk çalıştırmadan sonraki 1 dklık bekleme süresi rodaj bitince dahi uyulması gereken bir kural esasen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Forumda yeni olduğun için "Arama Motorunu" bilemediğini sanıyorum. Merak ettiğin konu başlığı veya kelimeleri buraya yazarak sadece TAİGO forumundaki yorumlara ulaşabilirsin.

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum ****

Sorduğun lastiğe gelince, daha önce hiç Dunlop lastik öneren kişi veya ustaya şahit olmadım. Kullanmadığım lastiği de önermek istemem. Forumda genelde Continental öneriliyor.

Ben ise Bridgestone All Season 4 mevsim lastik öneriyorum. Sebep ve açıklamalarımı diğer yorumlarımda bulabilirsin, aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak istemem.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161953309

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161620287

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161224908

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160318633

2005 Honda Civic LS (M) 1.6
    1994 Toyota Corolla XLİ (M) 1.6

• Bir önceki aracım Golf 7 de Dunlop yaz lastiklerini 40000 km kullandım ve o lastiklerle sattım, sanırım bir o kadar daha yapardı. Hiç bir sorun yaşamadım, sessiz ve suda tutunması harikaydı. Satıcı Falken le aynı olduğunu söylemişti. Eski markadır ama şimdilerde ülkemizde üretiliyor.

Ayrıyeten rodaj süresince uzun yol yapılacaksa sabit devirden kaçınılmalı. 3500 devre kadar araç devirleri gezmesi daha sağlıklı.

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.