Şimdi Ara

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (149. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (6 Mobil) - 4 Masaüstü6 Mobil
5 sn
2.975
Cevap
140
Favori
361.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • The North kullanıcısına yanıt

    Hepimize hayırlı olsun. Bu soruyu ben de merak ediyorum. Hatta bu hafta sonu uzun yol yapacağım, nasıl kullanmak gerekir acaba?

    _____________________________
  • mechanical01 M kullanıcısına yanıt

    Bende burdan teslim almıştım. Görünce sevindim. Güzel hisler.

    _____________________________
  • Yeni nesil araçlarda toplam rodaj süresi boyunca ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. İlk 1000-1500 kilometre aralığında motoru yüksek devirlerde kullanmamak ve arabayı aşırı yüklememek yeterlidir. Agresif sürüş tarzına geçmeden, ani hızlanmadan ve yüksek hızlarda uzun süreli sürüşten kaçınmanız gerekli sadece.


    Özetle; Taigo'nun DSG şanzımanı vitesi artıracağı ve düşüreceği zamanı çok iyi biliyor. Sakin bir sürüş tarzıyla, 130-140 km/h geçmeden ve uzun süreli sabit 7. viteste yüksek hızlarda gitmeden rodajı tamamlayabilirsiniz. Mümkünse, belirli kilometre boyunca her viteste seyahat etmek denenebilir. Eğer hız sabitleyici varsa 1km boyunca 50, 1km-60, 1km-70 hızda gitmek ve her viteste 1km kadar sürmek denenebilir. Tabi bu dediğim sadece uzun yol için geçerli. Şehir içinde bu mümkün değil.


    Kısaca: (Aracı M ye almadan) Ani gaza yüklenmeden, aracı çok yüklemeden 1000-1500Km yolu DSG ye bırakın ve ekstra bir şey yapmayın.

    Son olarak, yaz-kış fark etmez, aracı ilk çalıştırdığınızda devir saatinin düşmesini bekleyin. 1200devir gibi başlayan motor en fazla 30-40 saniye sonra 900-800 devirlere düşecek. Bu arada Turbonuz da yağlanmış olacak. rodaj sonrasında dahi buna dikkat edilmesini öneriyorum.

    _____________________________
    2022 VW Taigo Life DSG 1.0
    2018 VW Polo Comfortline DSG 1.0
    2014 VW Polo Comfortline DSG 1.2
    2005 Honda Civic LS (M) 1.6
    1994 Toyota Corolla XLİ (M) 1.6




  • Uğur83 kullanıcısına yanıt
    Güzel ozetlemissiniz, rodajli geliyor aldim motoru actim direk diyenlere itibar etmeyin ileri km lerde acisi cikiyor bu kullanimin tabi kendileri satmis olduklari icin haberleri olmuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Uğur83 kullanıcısına yanıt

    ilk çalıştırmadan sonraki 1 dklık bekleme süresi rodaj bitince dahi uyulması gereken bir kural esasen.

    _____________________________
  • Herkese merhaba lastiklerimi değiştireceğimde lastikçi ısrarla DUNLOP marka lastik almamı söylüyor ama hiç kullanmadım daha önce sizce nasıl kullanan var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    İmza yok parmak basıyorum.
  • diyebiri kullanıcısına yanıt
    Ben almistim bi senesi polonya uretimi falan iteledi bana kislik dunlop, bi sene sonra tas gibi oldular tavsiye etmem

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • diyebiri kullanıcısına yanıt

    Forumda yeni olduğun için "Arama Motorunu" bilemediğini sanıyorum. Merak ettiğin konu başlığı veya kelimeleri buraya yazarak sadece TAİGO forumundaki yorumlara ulaşabilirsin.


    **** Taigo Kullananıcıları Ana Forum ****

    Sorduğun lastiğe gelince, daha önce hiç Dunlop lastik öneren kişi veya ustaya şahit olmadım. Kullanmadığım lastiği de önermek istemem. Forumda genelde Continental öneriliyor.

    Ben ise Bridgestone All Season 4 mevsim lastik öneriyorum. Sebep ve açıklamalarımı diğer yorumlarımda bulabilirsin, aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak istemem.






    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161953309


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161620287


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161224908


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160318633

    _____________________________
    2022 VW Taigo Life DSG 1.0
    2018 VW Polo Comfortline DSG 1.0
    2014 VW Polo Comfortline DSG 1.2
    2005 Honda Civic LS (M) 1.6
    1994 Toyota Corolla XLİ (M) 1.6




  • Bir önceki aracım Golf 7 de Dunlop yaz lastiklerini 40000 km kullandım ve o lastiklerle sattım, sanırım bir o kadar daha yapardı. Hiç bir sorun yaşamadım, sessiz ve suda tutunması harikaydı. Satıcı Falken le aynı olduğunu söylemişti. Eski markadır ama şimdilerde ülkemizde üretiliyor.

    _____________________________
  • Uğur83 kullanıcısına yanıt

    Ayrıyeten rodaj süresince uzun yol yapılacaksa sabit devirden kaçınılmalı. 3500 devre kadar araç devirleri gezmesi daha sağlıklı.

    _____________________________
  • İstanbul anadolu yakasında cam filmi yaptıracağım . Hangi marka ve nereyi tavsiye edersiniz ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • pipo777 P kullanıcısına yanıt
    Golf ile taigo kıyaslar mısınız ? Taigo satıp golf almayı düşünüyorum da bu aralar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Sevdan Bir ATEŞ!
  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.