Şimdi Ara

TAİ,ASELSAN,ROKETSAN,THY ÇALIŞMA İHTİMALİM ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
10.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yaşlı Coni

Bi elektronik fakültesinin süresi dolmuş 2016 yılında onu da hallederler büyük ihtimalle makine bu sene aldı bize anket yapmışlardı yurtdışı işini kafana takma ama çıkan bir çok arkadaşım var burdaki şirketler kendileri yolluyolar zaten akedemisyen olmak istemiyosan şirket seni yolladığında bi mba programıyla beraber çalıştırıyolar tabi malzeme mühendisi olarak böyle bi şirkette çalışma ihtimalibi bilmiyorum genelde tanıdığım malzeme mühendisleri kompozit üretim teknikleri yada seramik gibi alanlarda çalışıyokae da üretim olarak zaten geliştirilecek bi olay yok yine analizlerini makine mühendisleri yapıyor ki makine mühendisliğinde malzemeye yakın dallar seçenler tercih sebebi oluyor. Yani sana diyim nesela bir uçak yapmak istiyosun kompozite karar veriyosun analizlerini ve tasarımlarını makine mühendisleri yapıyor malzeme mühendisi kullanılacak kompozit malzemeyi teknikerlere ürettiriyor ve malzemenin dayanım değerlerini test ediyor ki bunu makine mühendisi de rahatlıkla yapabilir sonra makine mühendisi analizde kullanılacak değerleri prpgrama girip analizine devam ediyor malzeme mühendisi de en sonra üretim bittikten sonra aletle ölçüm alıp kompozit malzeme ne kadar doğru üretilmiş diye kontrol ediyor da tabi bu mesela bir iha yapmak için verilmiş bir örnek. Zaten çelik olsun alüminyum olsun şirketlerde bulunab know howlarla yada mühendislikte alınan temel derslerle ne malzeme seçilir makine mühendisi yapabiliyor ondan dolayı gördüğüm malzeme mühendislerinin %90ı seramikle uğraşıyor. Alanında kendini geliştirmek için sağlam proje yapan bir hocayla takılman gerekiyor çünkü kompozit olsun seramik olsın bi teknik geliştirmen çok pahalı desteksiz yapma imkanın yok yurtdışına fark yaratıcam desen zaten bu alanlarda bizden kat kat iyiler kendi gözlerimle görüyorum. Malzeme mühendisliğine saygı duyuyorum ama bu yüzyılda artık iş çok spesifik boyutlara geldi çok fazla bilgi birikimi oluştu türkiyede bunların çok gerisinde kaldı. Nanoteknoloji araştırması yapmak için imkan yok memlekette anlayan hoca yok kompozit yeni yeni başladı seramik zaten mezunların iş buldığu tek alan ki istediğin iş yerlerine göre sana heyecan verir mi sanmıyorum ki buralarda da mutlaka seramik kullanılıyodur da ne kadarının mühendisliği yapılıyo tartışılır. Tavsiyem sana işinden heyecan duymak istiyosan daha temel bi bilime geçiş yapman. Zaten yurt dışına çıkmak için yüksek lisans bitirmen lazım yüksek yapınca yeni diploman yeni ortalaman okuyo burda denkliğin olmasa bile gider olan bi yerde yüksek lisansını yaparsın istediğin ülkeye de gidersin

Not ortalaması kasıp uzay ve havacılığa geçmeye çalışacağım olmadı, 2019 ygs-lysde girip odtüde başka bölüme geçip daha önce verdiğim dersleri atlayıp 0dan başlamamış olurum diye düşünüyorum.
    Metalurjiden mezun olduktan sonra makine veya havacılıktan yüksek lisans yapma ihtimali var mıdır ?

• Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Metalurjide çoğu temel ders yeteri kadar öğretilmiyo ondan dolayı zorlanabilirsin ama tabi odtüde bölüm bitirmiş biri olarak üstesinden gelirsin diye düşünüyorum. Ama teknik olarak hangi bölümler arası yapılabiliyo bilmiyorum. Yüksek lisans dediğin de lisansın devamı gibi spesifik bi alan üstğnde 9 ders alıyosun ve onları yine vize final şeklinde veriyosun çok bi nanesi yok asıl olay doktorada başlıyo. Yüksek yapmanı genelde şirketler istiyo işte yüksek yapana daha çok maaş veriyolar vb genelde yapan türkiyede yapıyo çünkü yurtdışında yapmak için gerekli olan yüksek ortalama ve 3 hocandan kabul yazısı okul adına bakmıyolar senin ikna kabiliyetine ve ortalamana kalmış bir durum ama avrupa ve amerikayı genelde sağlam projeler yapmış yüksek ortalamalı hintliler kapıyo. Türkiyede zor bi bölümdsysen ortalama yapma ihtimalin düşüyo. Ama doktora da gitmen daha kolay yüksekde 2 yılda 9 ders veriyosun zaten ortalaman artıyo ve doktora alanları daha spesifik oluyo tercih az olunca girmen kolaylaşıyo. Ve zaten yükseği türkiye için söylüyorum yapanlar şirketlerde yaklaşık 3 4 sene geçirmiş oluyo borca giriyo evleniyo vs artık daha da yurtdışı istemiyo düzen kuran insan. Bide yokluktan gelmiş halk 5 6 bin lira maaşı görünce hiç bırakmıyo. Ytü nün olayı da burda oluyo piyasayla çok iç içe ve proje yapanlar ya desteğini ya maaşını şirketlerden alıyo maaşı networku artınca daha da yurt dışına gitmek istemiyolar. Gidemiyo değiller isteyen gidebiliyo fakat boun odtu de okuyanlar akademik olarak gelişimi seçiyolar yüksek yaparken çalışmıyolar bağlayan bişey de olmadığı için doktorada kaçıp gidiyolar sana bağlı bi durum tabi insanın vizyonuyla alakalı kimisi maceraperest kimisi düzen istiyor. İklşmlendirme dalı özellikle girip de 2. 3. Senesinde 10k 15k maaş alan adam var mühendislik yapıyomu desen yok satış mühendisliği ama sektör çok hızlı inşaatlar yapılıyo eleman lazım alıyolar maaşları adam kadın farketmez onlar da burda arabasını evini alıyo bırakamıyo ülkeyi. Ygs lys yerine istediğin okula geçebilirsin zaten ben malzeme bölümüne laf etmiyorum sorduğun sorulardan anladığım kadarıyla senin mutlu olacağın meslek olmadığını düşünüyorum ve sevmediğin bi bölümde ortalama yapman çok zor sana mantıksız gelen 100lerce şey yapıcaksın saçma sapan şeyler ezberleticekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam referansin varsa girersin yoksa çok zor

• Çalışma şansın açısında THY biraz düşük ihtimal alım için genel mühendis alımı olursa anca o zaman girebilirsin.

Ama diğer taraftan TAI, ASELSAN, ROKETSAN için malzeme mühendisi alımları yapılıyor. Şansın yüksek.
  • Konuyu uplayalım başka bir ünide makineye geçmeyi düşünüyorum ciddi ciddi

• odtü mezunu tanıdık var taide 12.000 tl maaşı
  • quote:

Orijinalden alıntı: odtulu.mezun

odtü mezunu tanıdık var taide 12.000 tl maaşı

Hocam odtü hakkında sıkıntım yok zaten bölüm konusunda soru işaretleri var kafamda,makine veya ee mezunudur o dediğin kişi

hayır bölümüne göre dedim metalurji :D
    hocam naptınız geçiş yaptınız mı bölüme devam mı
  • Kardeşim manyak mısın odtü'den yıldız gibi dandik bi üniversiteye geçilir mi hiç. lisans eğitimi çok da ciddiye alınacak bir eğitim değil insanlar çok rahat alan değiştirebiliyor bu sebeple lisansta girebildiğiniz en iyi üniversiteye girmek lazım bence. yıldız'ı bi görsen zaten vazgeçersin direk geçmekten istanbl'un en leş yerlerinden birini kullanıyor ve akademik olarak odtü ile kıyaslanamaz
  • https://www.linkedin.com/school/orta-do%C4%9Fu-teknik-%C3%BCniversitesi/alumni/?facetFieldOfStudy=100361

https://www.linkedin.com/school/y%C4%B1ld%C4%B1z-teknik-%C3%BCniversitesi/alumni/?facetFieldOfStudy=100372

https://www.linkedin.com/school/y%C4%B1ld%C4%B1z-teknik-%C3%BCniversitesi/alumni/?facetFieldOfStudy=100351

THY için en mantıklı tercih ytü endüstri
    aselsan ve roketsan için de odtü metalurji

Fakat şirket için meslek seçmek son derece yanlış
    Belli bir sektör için seçmek bile çok sağlıklı değilken

Bir şirketin iç yapısını dışarıdan kolay kolay bilemezsin
    Hele ki 10 sene sonraki hallerini hiç bilemezsin

EDIT: hiç tarihe ve son mesajlara bakmamışım bu mesajı atarken o kadar da link eklemiştim kalsın bari silmeyelim boşuna belki işine yarayan çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wubba Lubba Dub Dub -- 17 Temmuz 2018; 13:16:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

hocam naptınız geçiş yaptınız mı bölüme devam mı
    devam ediyorum hocam bölümü sevdim 3 ün üzerinde bir ortalama yaptım ilk yılımda, metalurji hakkındaki soru işaretleri de kayboldu kafamdan biraz daha araştırıp sorunca.
  • Hocam THY hariç dediğiniz kuruluşların hepsi ODTÜ’den başarılı öğrencileri alıyorlar. GPA’inizi 3’ün üstünde tuttuğunuz takdirde sıkıntısız girersiniz. İyi günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teofrastus

Hocam THY hariç dediğiniz kuruluşların hepsi ODTÜ’den başarılı öğrencileri alıyorlar. GPA’inizi 3’ün üstünde tuttuğunuz takdirde sıkıntısız girersiniz. İyi günler dilerim.
    3 ün üzerinde hocam şu an teşekkürler yorumunuz için.

Hocam son durumunuz nedir? bende bu sene kazandım ODTÜ metalurjiyi.Yeni geleceklere öneriniz var mıdır?Hedeflerim sizinkine çok benzer

• harrow33 H kullanıcısına yanıt

up

• Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• baya yüksek. zaten bölüme gittiysen duvarlarda bi ton aselsan tai sponsorlu araştırma projesi logosu görürsün. savunma sanayii için en iyi mekan odtü

• Biz havacılıkta metalurji bölümünden dersler alıyoruz ve bölümün ayrıldığı 4-5 uzmanlık konusundan bir tanesi de yapısal analiz. Metalurji mühendisleri de bu alanda rahatça iş bulabilir .

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.