Şimdi Ara

TAİ,ASELSAN,ROKETSAN,THY ÇALIŞMA İHTİMALİM ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
10.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkçe diye bölüm tercih etmemen saçma olmuş zaten bi şirkete girişte bölümüm ingilizce de olsa türkçe de olsa aynı değerlendirmeye tabi tutuluyosun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YTÜ elektrik deyim benim aselsan roketsan thy vb.gibi yerlerde çalışma sansim var mi varsa ne kadar

• Ha burada gitmedigin yerler en az yüzde 30 ing ido

• Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    usta ruslara bulaşma benden tavsiye.
  • lenene L kullanıcısına yanıt
    Neden ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    anlayışsız kaba insanlar. tabi iş arkadaşların böyle olmaz ama sokaktaki insanların hepsi böyle olur :D. kız arıyosan ukraynaya gidiceksin hem vize de yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lenene

usta ruslara bulaşma benden tavsiye.

Avrupanın ırkçı kesimlerinden 1000 kat iyiler bence
  • Ytü makinedeyim aselsanda staj yapmayanı dövüyolar kime sorsam orda yapmış da kimse memnun değil açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaşlı Coni

Ytü makinedeyim aselsanda staj yapmayanı dövüyolar kime sorsam orda yapmış da kimse memnun değil açıkçası

Staj yapan bol da çalışmak zor, aselsanı bilmiyorum da roketsan çalışanlarının yüzde 90ı ODTÜ mezunuymuş.
  • Aynı soruyu Gazi ee için sorayım o zaman
    Dostum olay başka yetenekle değilde tanıdık torpiliyle girilen yerden açıkçası koşarak uzaklaşmak lazım
    Bide o puanı odtü uğruna yazık etmişsin elektrik falan yazsaydın enazından yaptığın işten keyif alırdın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaşlı Coni -- 22 Ağustos 2017; 21:23:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaşlı Coni

Dostum olay başka yetenekle değilde tanıdık torpiliyle girilen yerden açıkçası koşarak uzaklaşmak lazım
    Bide o puanı odtü uğruna yazık etmişsin elektrik falan yazsaydın enazından yaptığın işten keyif alırdın

Yurtdışında yüksek lisans,çalışma hayallerim de var, ytüdeki çoğu bölümün akreditasyonu yok. YTÜ mezunlarından yurtdışına gidebilen pek göremedim malesef.

• METALURJİ HAVA DURUMUNA BAKMIYOR MU?

(Yukarıdaki cümle ağır mizah içermektedir)
    Nerde aradın bunları akreditasyonu olmayan bölümü nerde gördün yada isteyipde gidemeyen kaç kişiyle karşılaştın.

• Yaşlı Coni kullanıcısına yanıt
    YTÜ mezunu tanıdığım yok ama çoğu ülkenin akreditasyon istediğini biliyorum, akreditasyona YÖK atlastan baktım. YTÜde makine ve endüstride akreditasyon var sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Started From The Bottom

YTÜ mezunu tanıdığım yok ama çoğu ülkenin akreditasyon istediğini biliyorum, akreditasyona YÖK atlastan baktım. YTÜde makine ve endüstride akreditasyon var sadece.

Elekktrigin ve insaatinda vardi ama suresi dolunca yenileyemediler

• Up, duruma göre seneye yatay geçiş yapabilirim

• up
  • Hocam metalurji iyidir takma kafana. Saydığın yerlerde metalurji alıyor. tabi ee makine daha çoktur ama metalurji de alınıyor bizzat tanıdıklarım var. Artık girmişsin bölüme kendini geliştirmeye bak bence çok güzel bölüm metalurji. Evet belki diğerlerine göre az alınabilir ama alınırsa da odtüden alınır zaten.

Bi elektronik fakültesinin süresi dolmuş 2016 yılında onu da hallederler büyük ihtimalle makine bu sene aldı bize anket yapmışlardı yurtdışı işini kafana takma ama çıkan bir çok arkadaşım var burdaki şirketler kendileri yolluyolar zaten akedemisyen olmak istemiyosan şirket seni yolladığında bi mba programıyla beraber çalıştırıyolar tabi malzeme mühendisi olarak böyle bi şirkette çalışma ihtimalibi bilmiyorum genelde tanıdığım malzeme mühendisleri kompozit üretim teknikleri yada seramik gibi alanlarda çalışıyokae da üretim olarak zaten geliştirilecek bi olay yok yine analizlerini makine mühendisleri yapıyor ki makine mühendisliğinde malzemeye yakın dallar seçenler tercih sebebi oluyor. Yani sana diyim nesela bir uçak yapmak istiyosun kompozite karar veriyosun analizlerini ve tasarımlarını makine mühendisleri yapıyor malzeme mühendisi kullanılacak kompozit malzemeyi teknikerlere ürettiriyor ve malzemenin dayanım değerlerini test ediyor ki bunu makine mühendisi de rahatlıkla yapabilir sonra makine mühendisi analizde kullanılacak değerleri prpgrama girip analizine devam ediyor malzeme mühendisi de en sonra üretim bittikten sonra aletle ölçüm alıp kompozit malzeme ne kadar doğru üretilmiş diye kontrol ediyor da tabi bu mesela bir iha yapmak için verilmiş bir örnek. Zaten çelik olsun alüminyum olsun şirketlerde bulunab know howlarla yada mühendislikte alınan temel derslerle ne malzeme seçilir makine mühendisi yapabiliyor ondan dolayı gördüğüm malzeme mühendislerinin %90ı seramikle uğraşıyor. Alanında kendini geliştirmek için sağlam proje yapan bir hocayla takılman gerekiyor çünkü kompozit olsun seramik olsın bi teknik geliştirmen çok pahalı desteksiz yapma imkanın yok yurtdışına fark yaratıcam desen zaten bu alanlarda bizden kat kat iyiler kendi gözlerimle görüyorum. Malzeme mühendisliğine saygı duyuyorum ama bu yüzyılda artık iş çok spesifik boyutlara geldi çok fazla bilgi birikimi oluştu türkiyede bunların çok gerisinde kaldı. Nanoteknoloji araştırması yapmak için imkan yok memlekette anlayan hoca yok kompozit yeni yeni başladı seramik zaten mezunların iş buldığu tek alan ki istediğin iş yerlerine göre sana heyecan verir mi sanmıyorum ki buralarda da mutlaka seramik kullanılıyodur da ne kadarının mühendisliği yapılıyo tartışılır. Tavsiyem sana işinden heyecan duymak istiyosan daha temel bi bilime geçiş yapman. Zaten yurt dışına çıkmak için yüksek lisans bitirmen lazım yüksek yapınca yeni diploman yeni ortalaman okuyo burda denkliğin olmasa bile gider olan bi yerde yüksek lisansını yaparsın istediğin ülkeye de gidersin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.