Şimdi Ara

Tahta adam ve kum torbası hakkında bikaç soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
14.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Wing Tzun a merak saldım öğrenmek istiyorumda. birazda kilo var kilo verip başlamayı düşnüyorum.
    kum torbası alıcağım. kum torbası hakkında merak ettığım şu içine sadece kum mu koyuyoruz? çok sert olmazmı? yada yumuşatmak için ne yapmam lazım? bende deri eldiven var fakat böyle birşey almam gerekirmi ELDIVEN 90*30 ve 70*30 var hangisini önerirsiniz ve kaç cuval kum gerekir?

wooden dummy ile ilgilide bunu nereden temin edebilirm istanbuldayım. fiyatı yüksekmiş sanırım 300tl üzrinde diye duydum.tanıdık marangoz falan var. nasıl yapacağımı anlatan bi kaynak varmı bildiğiniz ?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 3 Eylül 2010; 7:05:51 >

• UP.!

Bu konuda kimse bişey bilmiyormu üstadlar hadi
  • Kum torbası yapcaksan tavsiyem talaş koy
    çuvalin içine orantılı biçimde talaş doldur etrafına bir sıra sünger çektir brandayla sardır
    30TL civarı tutar
  • Eğer Wing Tzun yapacaksan yani EBMAS'da eğitim alacaksan senin Wooden Dummy formlarına geçişin 4 TG'den sonra olacaktır. Yani bu yaklaşık 10 yıl gibi bir süre demek. EBMAS'a ya da başka bir Wing Tsun okuluna gidip de birkaç aya hatta uzun yıllar bile Wooden Dummy ile çalışmayı bekleme. Tabi Geleneksel Wing Chun ve Ving Tsun için bu geçerli değildir. Tahta Adam, Çift Bıçak, Uzun Sopa çalışmaları öğrenciye öğretilir.

Forumda EBMAS Sifu'su Berat Uylukçu yazıyordu 3 TG, bu silah formlarını görmediğini söylemişti. Düşün adam 10 yıldır yapıyor yaklaşık ama hala Tahta Adam'la bile tanışmamış. Bu da Leung Ting Wing Tsun sisteminin nasıl bir soygunculuk olduğunun en büyük göstergesidir.

Kum torbası için de şunu söyleyebilirim, ilk aylar için gereksiz. Zaten yapabileceğin şeyler ancak yumruk çalışması ve tekme çalışması olacaktır. Yumruk çalışmasını destekli eldiven alıp duvara karşı da çalışabilirsin. Yine de senin bileceğin iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

Eğer Wing Tzun yapacaksan yani EBMAS'da eğitim alacaksan senin Wooden Dummy formlarına geçişin 4 TG'den sonra olacaktır. Yani bu yaklaşık 10 yıl gibi bir süre demek. EBMAS'a ya da başka bir Wing Tsun okuluna gidip de birkaç aya hatta uzun yıllar bile Wooden Dummy ile çalışmayı bekleme. Tabi Geleneksel Wing Chun ve Ving Tsun için bu geçerli değildir. Tahta Adam, Çift Bıçak, Uzun Sopa çalışmaları öğrenciye öğretilir.

Forumda EBMAS Sifu'su Berat Uylukçu yazıyordu 3 TG, bu silah formlarını görmediğini söylemişti. Düşün adam 10 yıldır yapıyor yaklaşık ama hala Tahta Adam'la bile tanışmamış. Bu da Leung Ting Wing Tsun sisteminin nasıl bir soygunculuk olduğunun en büyük göstergesidir.

Kum torbası için de şunu söyleyebilirim, ilk aylar için gereksiz. Zaten yapabileceğin şeyler ancak yumruk çalışması ve tekme çalışması olacaktır. Yumruk çalışmasını destekli eldiven alıp duvara karşı da çalışabilirsin. Yine de senin bileceğin iş.

ne saçmaymış ya. bi sitede okudum şöyle yazıyordu " Bu geleneksel Kung-Fu aletinde çalışmalar yapan kişiler kendisiyle rakibin açılarını ve mesafesini doğru bir biçimde belirlemeyi, bu açıları ve mesafeyi aynı ustalıkla kullanabilmeyi öğrenir ve geliştirirler. gerekli birşey yani ben wooden dummy yi alsam nasıl çalışacağımı gösteremezlermi?

quote:

Orijinalden alıntı: slale06

Kum torbası yapcaksan tavsiyem talaş koy
    çuvalin içine orantılı biçimde talaş doldur etrafına bir sıra sünger çektir brandayla sardır
    30TL civarı tutar

talaş mantıklı. fakat diğer dediklrini tam anlayamadım bireaz daha detaylı anlatırsan sevinirim.

• Evet dostum Wing Chun'un olmazsa olmazıdır wooden dummy. Göreceğim her form hareketi tahta adamda çalışılacak şekildedir. Sen evine tahta adam alsan ve bunu bana öğretin desen, bunu diyeceğin kişi muhtemelen onu kullanmayı bilmiyordur. Wing Tsun için konuşuyorum. EBMAS'ın İzmir ve Akdeniz temsilcisi kullanmayı bilmiyor mesela dediğim gibi. Çünkü WT'de bunlar çok ilerde gösteriliyor neredeyse 12 yıl sonra.

Dediğin gibi çok saçma bir olay. Ancak geleneksel WC ya da VT için bu söylediklerim geçerli değil. Yine WT eğitimi almak istiyorsan tabi git derim ancak Tahta adam kullanmayı bekleme. Senin hocan muhtemelen o seviyelere gelememiş olacaktır.

Son bir şey daha söyleyeyim Wooden Dummy hakkında. Bu aletin kolları falan var bildiğin gibi. Ve bunlar çalışan kişiye uygun olması için, mekanizmanın içine bağlılar ve darbeye göre oynuyorlar. Yani marangoz pekala düz bir dummy yapabilir sana ancak tam olarak tahta adam olmaz. Biraz ince bir iş bu, ve bildiğim kadarıyla siparişle imal edenler var. Onları araştır derim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Soruların varsa çekinme, saygılar sevgiler

• anladım. gözlemediğim kadarıyla kollar ve gövde sabit değil hareketli, marangoza falan yaptırırsam ona göre yaptırırım.

istanbuldayım önerebileceğin WC VT kursu hangisi olur. İstanbul'da damı wooden dummy ile eğitim yapan yer yok???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 4 Eylül 2010; 0:24:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Critical Wave

quote:

Orijinalden alıntı: slale06

Kum torbası yapcaksan tavsiyem talaş koy
    30TL civarı tutar

talaş mantıklı. fakat diğer dediklrini tam anlayamadım bireaz daha detaylı anlatırsan sevinirim.

yani talaşı çuvala doldurduktan sonra etrafını süngerle sar o süngeri iple bağla alttan ve üstten
    sonra brandacıya git sana yardımcı olur(Tavsiyem PRC branda)
    uğraşamam diyorsan 75-80TL den başlıyor fiyatları

• Wooden Dummy 300TL mi? İnternette gördüklerimin en ucuzu 600$'dı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

anladım. gözlemediğim kadarıyla kollar ve gövde sabit değil hareketli, marangoza falan yaptırırsam ona göre yaptırırım.

istanbuldayım önerebileceğin WC VT kursu hangisi olur. İstanbul'da damı wooden dummy ile eğitim yapan yer yok???

Bayramda Sifu Nedret Kılıç hoca derslere başlayacak İstanbul'da. Bostancı Bağdat Caddesinde salon tutmuş, ondan Ving Tsun öğrenebilirsin. Zaten Tahta Adam formu bünyesinde olan bir şey, saklı ya da gizli bir şey değil. Ben de başlayacağım ve benimle birlikte bir çok arkadaş da eğitime başlayacak. Eğer geleneksel, değiştirilmemiş sistemi öğrenmek istersen sana bunu önerebilirim. Facebook'ta grubu var Ving Tsun diye aratırsan çıkacaktır. Oradan takip edebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

anladım. gözlemediğim kadarıyla kollar ve gövde sabit değil hareketli, marangoza falan yaptırırsam ona göre yaptırırım.

Bayramda Sifu Nedret Kılıç hoca derslere başlayacak İstanbul'da. Bostancı Bağdat Caddesinde salon tutmuş, ondan Ving Tsun öğrenebilirsin. Zaten Tahta Adam formu bünyesinde olan bir şey, saklı ya da gizli bir şey değil. Ben de başlayacağım ve benimle birlikte bir çok arkadaş da eğitime başlayacak. Eğer geleneksel, değiştirilmemiş sistemi öğrenmek istersen sana bunu önerebilirim. Facebook'ta grubu var Ving Tsun diye aratırsan çıkacaktır. Oradan takip edebilirsin.

kağıthanede oturmakdayım bostancı uzak kalıyor beşiktaşda veya mecidiyeköyde gitmeyi düşünüyorum. dediğiniz kriterlere uygun varmı bana yakın yerlerde.

Ekleme:http://www.facebook.com/pages/Ving-Tsun/102881266420206?v=stream&ref=ts#!/video/video.php?v=172558564593 Bu videoda adamın yaptığı hangisi oluyor? ving tsun mu wing chun mu ? bu tahta adam kullanmışmıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 4 Eylül 2010; 3:40:23 >

• Mecidiyeköy'de Sifu Aydın Erdem'in Turkey Wing Chun Council organizasyonu var bildiğim kadarıyla. Kendisini tanımıyorum ama Ip Man'ın oğlu Ip Ching'in öğrencisinden eğitim almış. Bu da geleneksel Wing Chun eğitimi verdikleri anlamına geliyor. Tabi gidip görüşmek konuşmak gerekir önce.

Videodaki elemanın ne yaptığını söylemek için hangi organizasyonda eğitim aldığını ve organizasyonunun Soy Ağacını incelemek gerekir. Yoksa WT ile VT'yi izleyip ayırmak nasıl olur bilmiyorum. Eğer WT eğitimi almış ve en az 4 TG derece Sifu değilse tahta adam kullanmayı bilmiyordur.
  • bu derecelendirmeler neye göre açıklarsan sevınırım
  • WT'de 12 öğrenci seviyesi vardır. Bu seviyeleri bitirenlere Sihing ünvanı verilir. Sihing olduktan sonra ise TG dereceleri başlar. 3 TG gibi bir seviyede Sifu ünvanı verilir ve TG çalışmaları devam eder. Sonrasındaysa PG seviyesine gelinir, böyle böyle gider bu...
  • Wing Chun da derecelendirme farklımı?
  • Wing Chun'da sadece unvan sistemi var galiba. Sihing, Dai-Sihing, Sizok ve Sifu gibi... Sen yine dediğim gibi Sifu Aydın Erdem'le görüş. TWCC'nin sitesinde numaraları vardır, benden daha iyi cevaplar vereceğine eminim Buyur link de vereyim, gerisi sana kalmış:

http://www.wingchuntr.com/tr/iletisim/iletisim.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 4 Eylül 2010; 19:26:45 >
  • Tamam üstad teşekkürler bilgilendirdiğin için.
  • Üstad falan ne demek hocam benim tecrübem nedir ki daha Sen sağ ol yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • bi soru daha sorayım abi.

@derkrieger
    quote:

Sana Nedret Kılç Hoca ve onun öğrettiği gerçek Ving Tsun okulun tavsiye ederim.
    çünkü Ip Man'ın yaptığı şeyin aynısını bunlar öğretiyor, EBMAS ve diğerlerinin öğrettiği ise Leung Ting kökenli uydurma bir şeydir.
    ama karar senin neticede.

derkrieger'in böyle bi yorumu var sizcede doğrumudur ve sitesi burasıymışhttp://www.wongvingtsun-tr.com/ şubelerı falan yazmıyor eğitim veriyormu kendısı yoksa seminer falanmı organize ediyor sadece

• Yorum doğru tabi ki ama biraz ağır olmuş Wing Tsun da sonuçta Wing Chun'dur ama eğitim prensipleri değiştirilmiş, uzatılmış, insanlar üzerinden ticari kar yapmaya yönelik hale getirilmiştir. Sistem 7 senede biterken şu an Dai Sifu'lar bile WT'nin sonunu görememişlerdir. Sonunu bir Leung Ting görmüştür ona sormak lazım o ışığın sonunda ne var diye WT organizasyonlarında hocalar öğretirken Wing Tzun ya da Tsun demezler direk ve net "Ving Çun" derler.

Sorun burada ne EBMAS ne Avcı ne de başka WT organizasyonlardır. Burada esas sorun Leung Ting ve Keith R. Kernspecht'in içine ettikleri sistemdir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.