Şimdi Ara

tahin ve pekmez nasıl saklanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tahini buzdolabına koyunca kıvamı biraz sertleşiyor ama bozulma filan olduğundan değil di mi? Yani buzdolabına koyunca bozulduğu için sertleşmiyordur herhalde? Buzdolabında saklamak daha iyidir değil mi?
    Pekmez de buzdolabında mı saklanır? Bal buzdolabında şekerleniyor muydu neydi ama pekmez farklıdır buzdolabında durur herhalde değil mi?
    Not: soru bu ikisinin karışmamış halde saklanması



  • ikisinide oda sicakliginda saklariz yillardir.baska turlu olmaz zaten..
    bal sadece soguk sevdigimizden buzdolabinda tutuyoruz.kaliteli bal asla sekerlenme ve donma yapmaz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shafter

    ikisinide oda sicakliginda saklariz yillardir.baska turlu olmaz zaten..
    bal sadece soguk sevdigimizden buzdolabinda tutuyoruz.kaliteli bal asla sekerlenme ve donma yapmaz..

    Evet öyle oluyor diye biliyorum bende. Ama açıldıktan sonra ömrü kısalıyor ya ozaman hava sıcak olduğu zaman buzdolabında mı dursa dedim
  • Bizde aylarca dışarıda ağzı kapalı kavanozlarda duruyor ve en ufak bozulma veya tat kaybı olmuyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shafter

    Bizde aylarca dışarıda ağzı kapalı kavanozlarda duruyor ve en ufak bozulma veya tat kaybı olmuyor..

    Tamam teşekkürler.
  • Tahini oda sıcaklığında, pekmezi dolapta saklıyorum. Geçmişte pekmezin ekşidiğini biliyorum. Bal şekerlenme ve donma yapabilir. Kalitesiz olduğunu göstermez. Endişe etmeyin. Balı oda sıcaklığında tutuyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Askaparta

    Tahini oda sıcaklığında, pekmezi dolapta saklıyorum. Geçmişte pekmezin ekşidiğini biliyorum. Bal şekerlenme ve donma yapabilir. Kalitesiz olduğunu göstermez. Endişe etmeyin. Balı oda sıcaklığında tutuyorum.
    Şekerlenmesi iyi bile şeker pancarından üretilen şekerle yapıldığını gösterir. Sağlıksız glükoz fruktoz mısır şuruplarından yani nbş nişasta bazlı şekerlerden yapılanlar şekerlenmiyor.
    Ben tahini de pekmezi de dolapta tutuyorum sertleşiyor ama sorun değil bozulma riskinden daha iyidir kışın durur ama yazın riskli.
  • Tahin oda sicakliginda, pekmez dolapta saklanir. Biz boyle gorduk en azindan 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.