Şimdi Ara

Tablet bulaşık deterjanının içinde tuz da var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bildiğim kadarıyla yok. Tuz, makineye ekstradan konulan bir şey. Suyun ph değerini dengelemek ve ideal temizliğe ulaşabilmek için kullanıyor. Ayrıca şebekenin kireç yoğunluğunu da bir şekilde dengeleniyor. Makine tuzu sepetin altındaki göze ekstradan konulması lazım. Ha bittiyse yine çalıştırırsın, sorun olmaz ama kısa süre içerisinde koyarsan daha faydalı olur.

Pompadan geçen su tuz ile karışıyor. Deterjan ise, pompadan geçtikten sonra makinenin içindeki birleşen hadise. Yani tuz, deterjandan önce suyla karışıyor zaten.

Ek olarak; makine tuzlarının bir özelliği yok. Yalnızca sofra tuzlarına göre daha saf ve iri taneliler. Turşuluk tuzlar da bu sınıfta yanlış bilmiyorsam. Sanayi tuzu diye tabir ettikleri tuz aslında bulaşık makinesinde kullanılan tuzlardan pek farklı değil. Sofralık tuz ayrı bir hadise, o başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 10 Eylül 2017; 2:50:5 >
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    Adam Emekli olmuş yıllardır bu tuz sorusunu bekliyormuş sanki. Döktürmüşsünüz he.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Bildiğim kadarıyla yok. Tuz, makineye ekstradan konulan bir şey. Suyun ph değerini dengelemek ve ideal temizliğe ulaşabilmek için kullanıyor. Ayrıca şebekenin kireç yoğunluğunu da bir şekilde dengeleniyor. Makine tuzu sepetin altındaki göze ekstradan konulması lazım. Ha bittiyse yine çalıştırırsın, sorun olmaz ama kısa süre içerisinde koyarsan daha faydalı olur.

Pompadan geçen su tuz ile karışıyor. Deterjan ise, pompadan geçtikten sonra makinenin içindeki birleşen hadise. Yani tuz, deterjandan önce suyla karışıyor zaten.

Ek olarak; makine tuzlarının bir özelliği yok. Yalnızca sofra tuzlarına göre daha saf ve iri taneliler. Turşuluk tuzlar da bu sınıfta yanlış bilmiyorsam. Sanayi tuzu diye tabir ettikleri tuz aslında bulaşık makinesinde kullanılan tuzlardan pek farklı değil. Sofralık tuz ayrı bir hadise, o başka.

O tuz magnezyum tuzlari falan mi acaba suyun sertligini yumusatiyorsa o tur bir seydir sanirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ABSOLUT.

Adam Emekli olmuş yıllardır bu tuz sorusunu bekliyormuş sanki. Döktürmüşsünüz he.

Merak huyum ile araştırırken bunu da boş geçmemiştim zamanında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Bildiğim kadarıyla yok. Tuz, makineye ekstradan konulan bir şey. Suyun ph değerini dengelemek ve ideal temizliğe ulaşabilmek için kullanıyor. Ayrıca şebekenin kireç yoğunluğunu da bir şekilde dengeleniyor. Makine tuzu sepetin altındaki göze ekstradan konulması lazım. Ha bittiyse yine çalıştırırsın, sorun olmaz ama kısa süre içerisinde koyarsan daha faydalı olur.

O tuz magnezyum tuzlari falan mi acaba suyun sertligini yumusatiyorsa o tur bir seydir sanirim.

Olabilir hocam emin değilim. Tuzun genel kullanım amacı makinenin daha uzun ömürlü olması ve temizlik, çizme gibi sorunlarda daha iyi sonuç vermesi diye biliyorum. Kireç kalıntıları da buna ek.

• yaslı annem yenı teknolojıyı anlamadıgından ben ılgılenıyorum

bulasık makınası aldım servıs geldı taktı dedıkı su an bimden almıs oldugunuz bing markamı o nu hatırlayamıcam tablet içinde tuz oldugu ıcın ekstra tuz koymanıza gerek yok dedı adam gıttı

makınanın tuz ısıgı kırmızı yandı durdu bu yuzden gıdıp tuz aldım ve makına dıbındekı buyuk kapagı cıkarıp tuzu ekledım tamamını alıyor zaten

makına ısıgı sondu...

sonuc olarak..bazı tabletlerde tuz var bazılarında yok mesela calgon tablet tuzsuz dıye bılıyorum

tuz cok onemlı degıl bır ıkı yıka bırsey olmaz ama marketten tuz al makınaya koy sen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.