Şimdi Ara

Tabanca Havya Kullanimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elektronige ve lehime yeni basladim. Internetten daha kaliteli oldugunu duydugum icin tabanca havya aldim. Havya gayet duzgun calisiyor, hizli isiniyor hizli soguyor problem yok. Ancak internette gordugum hicbir anlatimda tabanca havya kullanilmiyor. Lehimleme anlatimlarinda kalem havya ince oldugundan daha rahat yapiliyormus gibi geldi. Suanda lehimlemede cok zorlaniyorum. Arduino lehimleyecegim icin pinler yanyana cok yakin, suanda asil lehimlemeye baslamadan once bir delikli pertinaksta denemeler yapiyorum. Onerileriniz nedir ? Tabanca havyaya ince uc bulunabilir mi kalem havya gibi ? Internette bulamadim. Tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tabanca lehim makinesinin amacı farklıdır. hiç bir elektronikçi devre işlerinde tabanca kullanmaz kalem havya kullanır. daha hassas, daha gerilimi düşük, daha ince lehimler kalem havya ile yapılır. eğer paran varsa tabi istasyonlu kalem havyada düşünebilirsin.
  • ata350 A kullanıcısına yanıt
    Tabanca havya kalem havyanın yetmediği büyük parçalar için kullanılır. Örneğin, 220V soketleri, taş dirençler, geniş PCB yüzeylerine bağlı elemanlar... Küçük parçalarda kullanmaya kalktığınızda hem ucunun kalın olması hem de fazla güçlü olması nedeniyle zor lehim yapılır. Siz bir tane de 30w 40w kalem havya edinmeye bakın en azından.

• Max 50-60 tl civarında bir ürün önerebilir misiniz ? Tekrar yanlış seçim yapmak istemiyorum. Zd99 gördüm istasyonlu bu fiyatlarda. 1 yıl civarı kullanmayı düşünüyorum. Yoğun bir kullanım olmayacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    936'lar var. Onlara da bakabilirsiniz. İş görürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

936'lar var. Onlara da bakabilirsiniz. İş görürler.

Hocam ısı ayarlılar genel olarak pahalı oluyor. Class ın 40W lık bir havyası var hepsiburadada. 25 tl fiyatı var. Ben bu havyayı uzun süreli kullanmazsam ömrünü ısı ayarlılar gibi artırabilirim diye düşünüyorum. Havya uçları ısıdan bozuluyormuş. Hobi olarak yaptığım için mola veririm en kötü :) Sizce sorun yaşar mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata350 -- 20 Ocak 2016; 13:48:58 >
    Ayarsız havyada dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız. Bir de smd elemanlarla uğraşacaksanız ayarlı şart onun dışında ayarsızlar da iş görür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matkap tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata350

Max 50-60 tl civarında bir ürün önerebilir misiniz ? Tekrar yanlış seçim yapmak istemiyorum. Zd99 gördüm istasyonlu bu fiyatlarda. 1 yıl civarı kullanmayı düşünüyorum. Yoğun bir kullanım olmayacak.

1 yıl kullanıp bırakıcaksan istasyonluya gerek yok watt ı yüksek bi tek havya işinizi görür 1 yıl rahat.
    Mrb. Kalem havyanın sağlam olanları var fiyatı 50 tl civarı, kaucuk saplı komple , ucu son derece ince. Hassas elektronik devrelerinde bu tarz kullan... Ha tabancanın ucunuda sivreltebilirsin. mesela ben bi ataç dolayıp ucunu sivri bir şekil vererek uzatıp kesmişti. İğne gibi olmuştu ucu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

tabanca lehim makinesinin amacı farklıdır. hiç bir elektronikçi devre işlerinde tabanca kullanmaz kalem havya kullanır. daha hassas, daha gerilimi düşük, daha ince lehimler kalem havya ile yapılır. eğer paran varsa tabi istasyonlu kalem havyada düşünebilirsin.

Çok genel konuşmuşsun, en basitinden tamircihasan var(netten arayın) Bu adam anfi ve smps yapıyor. Uğraştığı bir dünya mosfet transistor entegre var.

Konuya gelecek olursak, tabancan kaliteli ise yapabilirsin ama çok zorlanırsın başlarda. Kendine 30w civarı orta kaliteli bir havya ve kaliteli lehim teli al yeter. Ben elektronikciden 20liraya aldığım havyayı yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum. Sadece ucu kötü oldukça yeni uç alıp devam ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.