Şimdi Ara

Taahhütlü Abonelik İptali ve BTK Kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
11.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilindiği üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından alınan 03.01.2013 tarih 2013/DK-THD/14 sayılı Kurul Kararı 01.07.2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir, buna göre abone taahhütlü aboneliğini iptal ettirmek istemesi durumunda önünde 2 seçenek olacaktır, indirimden faydalandığı aylardaki indirimler toplamı, kalan aylardaki indirimlerden fazla ise tüketici lehine olan kısmı yani kalan ayların indirim tutarı toplamını ödeyerek hattını iptal ettirebilir.

Şimdi kanun kural bu iken, hattımı iptal ettirmek istediğimde vodafone 12 aylık taahhütümün bitmesine 2 ay kala benden 10 aylık indirim tutarının talep ediyor. Bana yaptığım sözleşmenin kuralları böyle diyorlar. ancak BTK 1 temmuz 2013 ten önce imzalanan ve devam eden sözleşmeler için de bu kurul kararının uygulanacağını söylüyor. Bakınız:

"İlgi: 20/03/2014 tarih ve 107641 sayılı, başvurunuz.

Bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir. Başvurunuzda söz edilen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından alınan 03.01.2013 tarih 2013/DK-THD/14 sayılı Kurul Kararı 01.07.2013 tarihinden önceki aboneleri de kapsamaktadır."

Ben kalan 2 ay değil de kullandığım 10 ayı ödemek durumunda bırakılıyorum. Şuan vodafonela bunun savaşını veriyoruz. Yasal dayanak bekliyorum onlardan verdikleri cevapları ve serüveni burada paylaşırım belki birilerinin işine yarar.

• TTNET ile ayni durumum var onlarda 2012 tarihli olduğundan eski sistemin oolduğunu söylüyorlar ki haklilar cçünkü bayiden taahhüt yaptigimda aldigim sözleşmede boyle yaziyor sizin sözleşmede ayni ttarz olması lazim bu arada indirim taahhutunuz vardi herhalde ccihaz falan degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım 10 ay kullanmışsın yasa sonradan çıkmış.
    kanun çıktıktan önceki sözleşmeler bu durumu kapsamaz tüm dünyada bu böyle
    kanun çıktıktan sonrada maddeler arasında bu kural var ama uygulamıyosa hakkını ara
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • " İlgi: 20/03/2014 tarih ve 107641 sayılı, başvurunuz.

Bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir. Başvurunuzda söz edilen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından alınan 03.01.2013 tarih 2013/DK-THD/14 sayılı Kurul Kararı 01.07.2013 tarihinden önceki aboneleri de kapsamaktadır. "

Gayet net sanırım konu. Polemiğe girmemek adına mesajımı düzenliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TugraHan46 -- 21 Mart 2014; 19:07:13 >
  • Bunu direk btk'ya sikayet edin bence. Kurum kararlarini ihlalelden ceza yerse akli basina gelir belki.

• Gec oldu ama belirteyim ayni durumu yasayan olabilir diye söylüyorum btk karari gecerli ben kalan 2 ayi odeyerek kurtuldum. Tuketici olarak haklarimizi bilmek onemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevenup46

Gec oldu ama belirteyim ayni durumu yasayan olabilir diye söylüyorum btk karari gecerli ben kalan 2 ayi odeyerek kurtuldum. Tuketici olarak haklarimizi bilmek onemli.

Btkya sikayet cok kolay. İnternetten bir form.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vodafone Net TAAHHÜT İPTALİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • baştan btk'ya şikayet yazsaydınız muhtemelen daha kısa sürede çözülürdü

neyse geçmiş olsun.
  • Arkadaşlar merhaba;

Bugün GSM şirketi ile ilgili Taahütlü aboneliğimi bitirmek istediğime yönelik bir görüşme yaptım. Fakat bende CAYMA ÜCRETİ VE KULLANIM SÜRESİNE BAKMADAN AYLIK TAM ÜYELİK BEDELİNİ ALACAKLARINI belirttiler. Bunun üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na gerekli başvuruyu Bilgi Edinme kapsamında yaptım. Gelen yanıtı sizinle paylaşacağım...
  • sersah36 S kullanıcısına yanıt
    Bilgi edinme değilhttps://tuketici.btk.gov.tr adresinden tüketici şikayeti oluşturun.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Dr. Boone teşekkür ederim. Bilgi edinmenin yanıtını şuan için bekleyeceğim, olumlu veya olumsuz olması durumda sizin belirttiğiniz yolu kullanacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sersah36

Arkadaşlar merhaba;

Bugün GSM şirketi ile ilgili Taahütlü aboneliğimi bitirmek istediğime yönelik bir görüşme yaptım. Fakat bende CAYMA ÜCRETİ VE KULLANIM SÜRESİNE BAKMADAN AYLIK TAM ÜYELİK BEDELİNİ ALACAKLARINI belirttiler. Bunun üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na gerekli başvuruyu Bilgi Edinme kapsamında yaptım. Gelen yanıtı sizinle paylaşacağım...

taahutunuzu hangi tarihte baslatmistiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temmuz 2014 ayı içerisinde
  • Mobil cihaz kampanyasından yararlananlar için de geçerli midir acaba? Mobil cihaz almıştım ve 2 yıllık taahhüt imzalamıştım Kasım 2015'te bitiyor tam.Nasıl iptal ederim bunu?
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Belirtilen adresten üye olarak şikayette bulundum. Başvuru ve gelen yanıt aşağıda;

"Merhaba;

Ben Vadafone müşterisiyim. Yanlış hatırlamıyorsam Temmuz 2015 tarihine 12 aylık taahhütlü sözleşmem sona erecek. 28.11.2014 günü Saat:16:24'te Müşteri Hizmetleri ile yaptığım görüşmede benden cayma ücreti ve aylık tam ücret ödeyeceğimi belirttiler. Yanlış bilmiyorsam, cayma ücreti ödenmeyecek ve hat değişim tarihine kadar olan üyelik bedelini ödemem gerektiğini biliyorum. Bu konuda şikayetçiyim. Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşme sebebi ile hattımı değiştiremedim. Benden 100,00 TL. ücret istediler.

İlgili Abone, Hizmet veya Telefon Numarası :
    0xxxxxxxxxx
    Gönderen Cevap

Sayın xxxxxxx,

İlgi yazı üzerine adınıza kayıtlı bulunan xxxxxxx GSM numaralı hattın 16.07.2013 tarihinde Cep Kamu Midi tarifesi ile Kamu1TLye 250Avantaj Kamp-Midi kampanyasından faydalanıldığı görülmektedir.

Şikayete konu husus ile ilgili yapılan incelemede,Kampanyaya dahil olan aboneler izleyen dönem içerisinde kampanyadan çıktıklarında, tarifelerini değiştirdiklerinde, hatlarını iptal ettirdiklerinde, devrettiklerinde, dondurduklarında, ön ödemeliye geçiş yaptıklarında, numaralarını başka operatörlere taşıdıklarında kampanyadan yararlanma haklarını kaybedeceklerdir. Bu durumlarda abonenin bir sonraki faturasına taahhüt cayma bedeli yansıtılacaktır. Cayma bedeli kampanya içinde kalınan her ay için 20 TL’dir.

Bilgilerinize sunarız,
    Saygılarımızla.
    03/12/2014 10:13:01"

Ne yazık ki ele bir şey geçmedi. Bundan sonra ki hal tarzı nedir?

• BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun ne faydası olduğu, medyada tüketici korunuyor gibi aslı olmayan lafları dikkate almayın. Ben resmi yoldan kuruma müracaat ediyorum ve gelen cevap bana aynen iletiliyor. Peki burada kurumun rolü nedir? Çok merak ettim...
  • Ayrıca BTK'nın sitesinde soru ve yanıtlarda aslında aradığımız husus varmış. Yani uzun lafın kısası taahhüdün, müşteri için olanı geçerli olacak. Bu da şu demektir: İlla ki cepten para çıkıyor...

{Taahhütlü tarifeler, belirli bir tarifede belirli bir süre için aboneliğinizi devam ettirmeniz halinde bazı ekonomik avantajlar sağlayan tarifelerdir. Bu nedenle taahhütlü tarifeleri seçerken;
    • Taahhüt dönemi boyunca ilgili hizmet ihtiyacınızı,
    • Nakil/taşınma ihtimalinizin olup olmadığını, mümkünse nakil yapılacak bölgenin altyapısının bulunup bulunmadığını,
    • Taahhüt bulunmayan tarifelere göre seçmeyi düşündüğünüz taahhütlü tarifenin avantaj ve dezavantajlarını,
    değerlendirerek taahhütlü tarifelerden birini tercih edip etmeyeceğinize karar vermeniz uygun olacaktır.

Taahhütlü aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz. Ancak operatörünüz ile aranızda imzalanan taahhüt şartlarını gözden geçirmeniz ve taahhüdün erken sonlandırılması durumunda herhangi bir yükümlülükle karşılaşıp karşılaşmayacağınızı kontrol etmeniz fayda sağlayacaktır. Operatörünüz tarafından uygulanabilecek cayma bedelleri 2013/DK-THD/14 sayılı Kurul Kararı ile sınırlanmıştır. Buna göre aboneler, taahhütlerinin sonlandığı ay itibarı ile;

- almış oldukları indirimlerin toplam bedelleri,
    - kalan ayların toplam bedelleri

seçeneklerinden hangisi abone açısından daha avantajlı ise yalnızca bu tutardan sorumlu tutulabilecektir. Bu tutarın üzerinde bir cayma bedeli uygulanamayacaktır.}

DİPÇE :https://tuketici.btk.gov.tr/sss/

• Cihaz kampanyası ise cihaz kampanyasının kalan aylarda nekadar taksiti kalmışsa onu ödüyorsunuz eğer tarife kampanyası ise daha önceden kullanılan indirimlerin bedelini toplu ödemek zorundasınız son iki ayın cezası cihaz kampanyaları için geçerli tarife için değil
  • Arkadaşlar aveadan aldığım telefon nedeniyle 24 ay taahhüt vermiş bulunmaktaydım şuanda 2015 mart ayında bu taahhüt bitiyor.Ben bu ay aveadan çıkmak istiyorum bu sebeple müşteri hizmetleri ile görüştüm müşteri hizmetlerine göre 3 ay kaldığı için ay lık fatura bedelim (3x149,00 tl) + 352,00 tl ücret ödemem gerekiyormuş. 352 tl için cayma bedeli deniyor fakat bu konuda ki kanuna göre benim sadece son 3 aylık faturamı ödemem yeterli değil mi?
  • 24 aylık ttnet taahhütlü paketimi kapatmak istiyorum ama 10 ay daha var ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz...

Teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.