Arkadaşlar laptop alacağım ancak iki işlemci arasında kaldım.
T960 İşlemci Teknolojisi Intel® Core� 2 Duo İşlemci Ailesi Intel® Centrino®2 Islemci İşlemci Hızı 2.8 GHz İşlemci Bus Hızı 1066 MHz İşlemci Ön Bellek 6 MB
P8700 İşlemci Teknolojisi Intel® Core� 2 Duo İşlemci Ailesi Intel® Montevina® Islemci İşlemci Hızı 2,53 Ghz İşlemci Bus Hızı 1066 MHz İşlemci Ön Bellek 3 MB L2 cache
P serisinin T serisine göre daha az pil tükettiğini böylece pilin daha uzun süre dayandığını duydum. Acaba bu doğru mudur ve bu süre ne kadar önemli derecededir? Diğer kısımlarda da kıyaslamanızı yaparsanız sevinirim
Şimdiden teşekkürler
İşlemcilerin genel özellikleri aynı ama P8700'ğn maksimum güç tüketimi 25Watt, T9600 ise 35Watt güç çekiyor...
Dizüstü bilgisayar alacaksan eğer pil ömrü bir çok şeye bağlı yani, yalnızca işlemci en büyük pil düşmanı değil. Ayrıca pil ömrü genelde aldığın makinenin piline bağlı yani yıllarca aynı performansta kullananalarda var 1 sene sonra pili perte çıkanalrda... Bu işlemcilere sahip 2 laptop arasında kaldıysan pillerin kaç hücreli olduklarına ve kaç volt verebildiklerine bak...
burada karşılaştırmaları var işlemcilerin neredeyse tamammen aynılar tüm ayrıntı özellikleri hariç onlarda T9600 daha hızlı ve 6mb cache belleğe sahip.. http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=37006,35563,
T9600 daha performanslı ancak 10w daha cok güc cekiyor.Günümüzde coğu laptop 6 hücreli pil kullanıyor,pil ile coğulukta kullanacaksan ve bu sekilde uzun süre kullanmak istiyorsan p8600 biraz daha avantajlı.Bunun dısında T9600 tercih etsen daha iyi olur.
T9600 daha yüksek performanslı ama daha çok güç tüketiyor.Sizin için pil ömrü önemliyse,P8700 öneririm
Hepinize cok tesekkur ederim arkadaslar
performans istiyorsan T9600 al..ben olsam T9600 ü alırdım çünkü perf benim için ön planda
performans istiyorsan T9600 al..ben olsam T9600 ü alırdım çünkü perf benim için ön planda