Şimdi Ara

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.070
Cevap
208
Favori
537.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
25 oy
Giriş

2022 model T-Roc Life paket aracım var. Aracın dikiz aynasının orada bir sensör de var.

Aracıma hız sabitleme ve şerit takip özelliği ekletebilir miyim? Ankara'da yaptırıp memnun kaldığınız bir yer var mı?

Bu işlem yapıldığında 2 yıllık garantim bozulur mu? Almanya'dan yazılımı kontrol ediyorlar diye duymuştum.

Bir de kış lastiğimi değiştireceğim. Lastik değiştirirken yetkili bayii dışında yapıldığında lastik basınç sensörünün bozulabildiği ve garanti kapsamında olmadığı belirtildi. Ancak yetkili serviste de lastik değişimi 620 TL. Dışarıda değiştirtsem 250 TL tutar en fazla. Sizce bu kadar sık ve kolay bozulan bir sensör mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katimodel -- 26 Kasım 2022; 11:34:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ozelden mesaj atarsaniz yardimci olabilirim acc ve serit takip icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumlarda sağda solda bakıyorum bu araca polonun yükseği b sınıfı diyen, e o zaman tcross noluyor diye b+ diyen, golfle aynı platform diye c sınıfı diyen de var. Araca bakıom diğer b sınıfı suv olan crossland, sandero,bayon, tcross, capturla mukayese olmaması gerekecek gibi bi fark var gibi hissediyorum. En yakın hissettiğim 2008. Sınıflandırması tam oturmamış bir araç sanki.
    Okuduğum forum ve konularda çok gömmüşler aracı. Almadan önce bu kadar araştırmamıştım. Makyajsız kasası kalitesiz malzemesi çok gömülmüş, aldığım makyajlı kasada donanım yoksunu bu rakamlara göre o yüzdem gömülüyor.. Ama fiyata gelince diğer markaların direk Csuv ayarında.
    2016 golfümden sonra bana kattığı yerden yükseklik, daha fazla bagaj, golfe göre daha çok donanım(her ne kadar verilen rakamlara göre halen boş sayılsada). Artık en az 2 yıl bunlayız kredisi bitene kadar ama golfümü satarken yaşadığım üzüntüyü bunla yaşamam gibi geliyor. 3 haftadır kullandığım araca şimdiden satıcam diye bakıyom. Belki ısınırım uzun süreçte, belki memlekete bi uzun yol yaptığımda. Şuan için hayal rline tiguan ya da togg:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 28 Kasım 2022; 1:53:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• oly1786 kullanıcısına yanıt
    Hocam o dikiz aynasının orda dışardan bakınca sanki kamera var gibi duruyordu. Rline da yoksa o zaman style da zaten yoktur ama sadece yazılımla açılır diyordum kendimce o zaman daha teferruatlı iş.
    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***

Araç sizin de bahsettiğiniz üzere, ne Polo ne de Golf ile tam olarak aynı platformu kullanmıyor; Polo, Taigo, T-CROSS MQB A0, T-ROC MQB A1, Golf 8 ise MQB Evo platformunu kullanıyor; T-ROC ilk üç araca göre daha geniş iç hacme ve bagaja sahip, Golf’e göre ise benzer iç hacim sunarken 70 litre daha fazla bagaj hacmi var.Golf 7 veya 7.5 ile karşılaştırınca elbette biri, sınıfının standartlarını belirleyen, 7 nesildir üzerine koyarak gelmiş bir modelken, diğeri 2017 senesinde yola çıktığında SUV veya crossover sınıfının bu kadar popüler olacağını sadece ön görerek markanın başarılı olduğu noktaları bir araya getirmeye çalışan bir model oldu.
    Bence T-ROC için cabriolet ve hatta R modelinin üretilmesi VW’nin bu araca güvenini gösteriyor, Temmuz 2022’nin de Avrupa’da en çok satılan aracı olması da tesadüf değil.
    Yine haklı olduğunuz bir konu da makyajla gelen aracın donanımı ve fiyatı; evet, plastik bölgeler özellikle üst kısımda ve hatta kapı içinde elden geçirildi, benim makyajsız versiyonda daha çok beğendiğim gömülü ekran diğer markalar gibi dışarıya alındı, yine daha çok beğendiğim fiziksel klima kumandaları yerine dokunmatik tuşlar geldi, ki Polo’da da kullandığım için bunun sürüş esnasında pratik olduğunu düşünmüyorum, görsel olarak söyleyecek sözüm yok.
    Buradan bakınca tam daha geliştirilen bir araçtan söz edecekken kırpılan donanımlar ile karşılaşıldı; özellikle bu kadar para verip R Line’de 17’ jant almak düşündürücü.Araçta ACC’nin, kör noktanın opsiyonel gelmesini belki anlarım (VW klasiği olan ‘bir cruise control bile koymuyorlar’ olayına girmiyorum) da ön camdaki kameranın yeni modellerde kırpılmasana anlam veremiyorum.Yine bu üst paketlerde parasını alın ama çoğunluk araca elektrikli bagajı koyun mesela bir zahmet…Yine, kablosuz şarj, kablosuz Apple CarPlay olmaması da bence eksiklik, makyajla bunlar da standart hale gelmeliydi.
    Özetle, genel olarak sorunsuz, beklentilere cevap veren bir araç ama bir dönem Golf’ün rakipleriyle koyduğu mesafeyi bu aracın bu f/p ile koyması mümkün değil.

Sağlıklı sürüşler dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyrell -- 28 Kasım 2022; 8:6:2 >

• matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt

Aracinizda uzun far asistani yoksa donanimsal ekleme gerekiyor

Fiyat konusunda tartışılabilir tabi. Ön göğüste sarsıntıdan dolayı hafif trim sesi var bende. Araçtaki odundan farksız süspansiyondan kaynaklanıyor. Çukurlara, tümseklere girmeye korkuyorum araçla, aşırı ses geliyor ki lastikler de Michelin.

Tek şikayetim bunlar bu araç için.

Ben berbat Bridgestone T001 lastiklerde 34 psi ve 18’ jant ile kullandım, açıkçası 19’ jantlı Bridgestone T005 takılı Formentor ile çok daha memnunum.Yanlış anlaşılmasın, burada başka araç güzellemesi yapacak değilim ama net durum bu.
    Eğer makyajlı versiyonlarda farklı ise bilemeyeceğim, kullanma fırsatım olmadı.

Fiyat konusuna gelince, sizin yorumunuzu da almak isterim elbette.

Yukarda da yazmıştım. Konumlandırmada altında yer alan Taigo’da Kablosuz şarj, kablosuz car play, iq led MATRİX far, uzun far asistanı,cam tavan, en azından bi hız sınırlayıcı vb dahası style ve rline de standart. Hayret ediyorum o araca tonla şey veripte buna vermemelerine. Troc’ta Yok neymiş park asistanı, koltuk ısıtma(gerçi bu da taigo’da var) vs. Benim için hiç önemi olan donanımlar değil. Aracı metalik çift renk,Acc, ön bölge asistanı ve proaktif yolcu koruma paketi(ki göze dişe dokunur bi ops değil) olmadan almış olsaydım hepten soğurdum muhtemelen. Ben yine dikiz aynasının orda kamera varda yazılımla şerit takip, tabela okuma, uzun far asistanı vb bikaç şeyi açtırırım diyordum, donanım ekletmek gerekiyormuş. Hem beklentimi yüksek tuttum anlaşılan hemde golf gibi kaliteli bi araçtan sonra hafif hayal kırıklığı oldu. Ha bi 250binim daha olsa ya da kredi ile ödeme imkanım olsaydı hiç düşünmez rline tiguan çakardım. Nisbeten uygun fiyata almam, Marka algısı ve alışkanlığı nedeniyle başka bir markaya bakamadım. Güzel bir araç ama Ne yazıkki bu araç bu parayı haketmiyor. Az bi farkla baz tiguan alabilirdim ama tiguanada dolu binmek hiç olmadı bi elegance a binmek lazım. Neyse. Hepimize iyi sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 29 Kasım 2022; 10:7:7 >

• mach2 kullanıcısına yanıt
    Sadece yazılımsalsa yaptırayım diyordum ama Donanımsal olarak aracı elletmek riskli geliyor garanti mevzusunda. Oraka kamera varsır sanıyordum. Araç iyice hayal kırıklığı olmaya başladı.

Zannediyorum süspansiyon konusunda bir ben şikayetçiyim bu forumda *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** 

T001 ile Mp4+ ın farkı yol gürültüsünde azalma ve çok az daha yumuşattı diyelim. Çok az!

T005 daha iyi diye yorumlar okumuştum ama bilemiyorum tabi. Sonuç olarak boşuna değiştirdim diye düşünüyorum.

Arabalardan çok anlamasam da, bu seviye aracın bu kadar sert olması kabuledilebilir şey değil! Yahu hiç esnemiyor araç! "Bam güm" ses geliyor araçtan.

Araç sert virajlarda bu süspansiyonla bile yatma eğiliminde.

Sonuçta zevk meselesi, ben yaklaşık aynı paralara 2008, Puma, Captur vs gibi araçlar yerine , yine T-roc tercih ederdim. Hepsinden içi dışı daha yakışıklı araç.

Yoksa T-roc dahil alayı saçma sapan fiyatlar, zulüm ötesi vergi ile satılıyor.

Bana göre bu aracın motoru diğer rakiplerine göre en büyük avantajı. Gördüğüm kadarıyla rakipsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 29 Kasım 2022; 23:23:57 >

• arkadaşlar,

T roc yeni makyajlı kasada kışın klimayı açmadan manuel olarak sıcak hava nasıl verilebilir.AC açmadan sıcaklık derecesi ekranına ulaşılamıyor.Bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler

Aracın üstünde Bridgestone T001 lastik varsa patinaj yapması çok normal.

Sağlıklı sürüşler

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.