Şimdi Ara

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: GK27 , GK27 , gltsry06
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
5.442
Cevap
188
Favori
479.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #22
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın gaz pedalında hep böyle bir titreşim var gibi. Hızlıyken ya da yavaşken farketmez hissettiriyor. Var mı bu titreşimle ilgili çözüm? Servise sormayı-götürmeyi düşünüyorum. Hatta direksiyonu tam sağa doğru kırdığımda bazen gıcırdama tarzı ciddi bir ses çıkarıyor. Onu da göstereceğim. Daha önce aynı sorunu olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun yol yakıt tüketiminiz nasıl ? 120-140 arası 7 litre normal mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• furkany95 F kullanıcısına yanıt

Bir kez periyodik bakıma girdik 12000 km de araç. Henüz yağ uyarısı ile karşılaşmadım. Bence vakit geçirmeden servise gitmeniz lazım.

ses sanki bir bilye sallanır tarzında, rotlar ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. çok farklı bir ses.

düz çıkıntısız asfaltta yapmıyor hafif çukurlu engebeli yollarda yapıyor.

sizde de bu ses var mı ? ya da karşılaşan.

Bu ses için gittim , muhtemelen dsg sanzimanindan gelen ses o ses. Gene de gösterin derim .. ben bayağı yüksek bir singirti sesi geldiği için gitmiştim , çukurda yada rampada vites değişimlerinde ... Normal dediler , bu ay ilk yıl muayenesi var gene de bir bakılması için yazdırcam.. santur sungur bilyeli arabayla gidiyor gibi hissediyorum cam acikken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smyrnac35 -- 10 Ağustos 2022; 10:23:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Smyrnac35 kullanıcısına yanıt

Çok sinir bozucu bir durum. Bende 1-2 hafta içerisinde servise götürmeyi planlıyorum bakalım ne olacak.

Acaba T-Roc'larda genel bir durum mu bu, başka yaşayan arkadaş var mı acaba bu durumu.

Bahsettiği farklı sanırım, özellikle manuele alınca 1 ve 2. viteste geliyor bu bahsettiğiniz ses, normal sanırım.

Bende de arkadaşın bahsettiği ses vat, tekerin dönüşüyle orantılı, çok yavaş giderken "vıııv.... vıııv....." gibi sürekli değil, 1 saniye içinde aralıklı ses geliyor. Buda dönme ile birlşkte oluştuğunu gösteriyor. Disk, balata falan da olabilir.

yani arkadaşın da bahettiği gibi bilye sesi gibi bir ses.

manuel'de denemedim D konumunda aldım bu sesi. Vites geçişleri ile ilgili olmayabilir. Örneğin D2 de sabit giderken de oluyor

anlam veremedim bir türlü. servis bakalım ne diyecek götürdüğümde

Araç hızlıyken gelmeyebilir, bunun böyle vuruntu sesi olduğunu düşünmüyorum.

Serviste mutlaka çok yavaş giderken baktırın veya lifte kaldırıp baksınlar. Yoksa sallayıp gönderirler.

Diğer konu, yazılımınız güncel değilse, güncelletin.

• Bende de düşük hızda kasisten geçerken yada bozuk yolda bir ses geliyor. Tıngırtı şeklinde sanki biryerlerden birşey çıkmışta tıngırdıyor diye. Ama şuan pek rahatsız edici gelmiyor. Ben ön lastik yada tamponda sanki birşey düşmüş gibi geliyor. İlk bakıma gittiğimde biz bir ses duymadık demişlerdi bende zaten bozuk yok ve kasisten geçerken arada duyuyorum demiştim.

İkinci bakıma gidince tekrar sorarım ama tabiki yine servise gidersem. Garanti bitmiş olacak ve fiyatları acayip şişirdiler. Geçenn bir açıklama görmüştüm Bosch car servis ve otopratiklerde yapılan periyodik bakımların normal sanayide yapılan gibi değil aracın garantisini bozmayacak bir belgeye sahipliği konusunda. Hatta link ekliyorum.

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***otomobil
    Özel servis araç garantisini bozar mı? - Otomobil
    https://www.otomobil.com.tr/ozel-servis-arac-garantisini-bozar-mi

Ayrıca aracımda kamera olmasına rağmen radar yoktu. Gizlik özellik için her gittiğim yer farklı birşey söylüyordu. Ya açılmıyor yada çok uçuk fiyatlar. Geçen gün Tekirdağ da şerit takip hariç çoğu özelliği açtırdım ve arabada var olan ama para için saklanmış çoğu şeyi kullanmaya başladım.

• Smyrnac35 kullanıcısına yanıt

Daha önce S-Tronic A3, Golf 6, MQB Leon kullandım ve şu anda 100bin km yi yeni geçmiş Polo Lounge sahibiyiz tüm bu araçlar otomatik yani DSG vites kullanıyordu ve bu kuru tip DSG şanzumanın hepsinde aynı şakırtı sesi mevcuttu parke taşlı bozuk bir yolda dışarıdan birinin uyaracağı kadar ses gelmesi mümkün gel gelelim şanzumanın çalışma prensibi bu yani servislik bir durum yok kuru tip DSG şanzuman malesef böyle tasarlanmış. Eski nesil tamamen yağın içinde çalışan 6 ileri DSG'lerde böyle bir sorun yoktu.

Masaüstü; PCPartPicker
    LG OLED55CX | Samsung G8 OLED UW | Apple TV 4K 3rd Gen | DROP PC38X & Fiio FH3 & BTR3K
  • Promesse P kullanıcısına yanıt

Bu arada, kapalı otopark içinde veya sesiz ortamda şunu deneyin.

Araç biliyorsunuz D konumundayken hafif hızlandığı zaman hemen 2. Vitese atıyor. Ancak araç halaa yavaş seyrediyor.

O sırada hemen manuele alın aracı, direk 1. vitese düşecek. O sırada şanzımandan bir ses gelecek. Sanırım bundan bahsediliyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.