Şimdi Ara

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (299. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.980
Cevap
205
Favori
523.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
24 oy
Sayfa: önceki 1...149...296297298299
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ön ve araka tarafta bulunan gündüz farlarının nasıl açıldığını bilen bir arkadaş bilgi verebilirmi lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 26 Mart 2026; 10:37:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fat0314 kullanıcısına yanıt

Gunduz fari icin ek bir anahtar yok. Arkada ise gunduz fari yok. Arac stop ettiginde sinyal kolunun pozisyonuna gore o tarafin parklari yanar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***car-recalls
    Recall: Volkswagen T-Roc (2025 - 2026) injury, steering
    https://car-recalls.eu/recall/volkswagen-t-roc-2025-2026-steering-injury

• matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt

Hocam Yeni T-Roc almadım ama gidip bir bakayım dedim. Araçlar gemideymiş 28 Mart'ta limana gelecekmiş, Nisan ayında bayilere dağıtılacakmış. Şimdi sadece kapora alıyorlar. Ben Arca Ankara'dan sadece Life (metalik renk+17" jant+anahtarsız giriş opsiyonlu) için fiyat aldım (diğerlerine gücüm yetmediği için sormadım) 2.389 bin dediler. Araçlar geldiğinde fiyat değişme ihtimali varmış. Aracı incelerken tasarımsal birşey dikkatimi çekti; ön ızgarada plakalığın hem üstünde hem de altında bal peteği şeklinde çok büyük havalandırma delikleri var ve bu deliklerden radyatör çok rahat görülebiliyor. Seken bir taş deliklerden hızla girebilir ve radyatörü delebilir. Bir de; ızgarada plakalığın arkasına destek olsun diye 7-8 cm kalınlığında siyah köpük gibi bir malzeme (stepnenin konduğu köpükten) yapıştırmışlar o da plakalığın üstündeki deliklerden bakınca çok çirkin gözüküyor. Daha önce hiç bir araçta görmedim bu kadar büyük delikler. Devasa delikli ön ızgara niye yapılmış anlamak mümkün değil, sanki aşırı çöl sıcaklarına maruz kalan ülkeler için tasarlanmış gibi. Bu deliklerden taşın yanında aşırı toz, çarçöp ve böcek de girer. Ondan sonra klima radyatörü de pislik birikmesi nedeniyle sağlıklı çalışmaz. Her bakımda bir de klima radyatörü temizliği için masraf çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 29 Mart 2026; 10:7:34 >

• burakcal2 B kullanıcısına yanıt

Üzücü bir durum, umarım aracı alanların da bu durumdan haberi vardır. Otomasyon sistemlerde böyle hatalar nasıl olabiliyor anlamıyorum. Teknik gezi yaptığımız bir fabrikada her adımın monitörlerle izlendiği, yerine takılmayan bir küçük cıvatanın dahi sistemden uyarı verdiğini, 3. uyarıda tüm bandın durduğu anlatılmıştı. VW'de de her halde buna benzer bir sistem vardır. Alan insanlar mağdur olmadan umarım üzerine gidilerek çözüm üretilir.

Alıcı olmadığımdan, alıcı gözle incelememiştim aracı. Paylaştığınız fotoğrafa bakınca bahsettiğiniz senaryoların gerçekleşme olasılığı (bana göre) oldukça yüksek. Bakalım bu durumdan dolayı da mağdur olanlara nasıl bir çözüm önerisi sunulacak? Radyatör koruma perdesi, spor görünüm kazandıran ön tampon ızgara kapakları?

Bence Vw, Life ve Styledeki ön ızgara tasarımında resmen saçmalamış, bari üst delikleri tamamen kapatıp alt delikleri aktif hava kapaklı veya daha küçük falan yapsalarmış. En azından üstteki deliklerden bakınca plakalığın arkasında görünen adi malzemeden yapılmış köpük görünmezdi. R-line'nın ön ızgara yine idare eder de Life ve Style'in ön ızgaraları bence tam bir fiyasko.

Haklısınız, sanırım modern çizgiler yakalayalım derken bu kısım düşünülmemiş. Veya bir önceki mesajımda ima ettiğim gibi, kim bilir o kısımlardan gelecek şikayetler üzerine o kısımları kapatmak için ekstra ürün satmayı planlıyorlardır.

Anladığım kadarıyla bu aracın bekleyeni epey fazla, fiyatlar almayı düşünenlerde hayal kırıklığı oldu. Üstüne dün bir arkadaşın rot koluyla ilgili geri çağırma haberi iyi olmadı. Sizin bahsettiğiniz ön paneldeki büyük hava girişlerinden kaynaklı sorunlar olursa alanlar açısından üzücü olur. Yine de alanlar ya da alacaklara hayırlı olsun, iyi günlerde, güle güle kullansınlar.

Aracı alalı 7 ay oldu. Şerit takibi ile ilgili ilk defa yazıyorum, arabayı İstanbul'dan aldım, yolda gelirken bu güvenlik asistanını kapatmayı unuttuğum için bir süre şerit takibi ile geldim. Bana da yolu ortalıyormuş gibi geldi, daha çizgiye dokunamadan direksiyon müdahale ediyordu.

ACC için ön panjurdaki logo altında radar var diye biliyordum, google gemini olduğunu söylüyor. Hatta ilginçtir "travel asist" olan modellerde de şerit takibinin kamerayla, ACC'nin radarla çalıştığını söylüyor. Hatta Life için de sordum, cevabının bir kısmını aşağıya paylaşıyorum:

T-Roc'un 2025 model Life donanımında da durum aynı mantıkla ilerliyor: ACC (Adaptif Hız Sabitleyici) her zaman radarla çalışır.

Volkswagen grubunda (ve genel otomotiv dünyasında) bu sistemlerin görev dağılımı teknik olarak şöyledir:

1. Neden ACC Radarla Çalışmak Zorunda? (Life ve Style İçin Aynı)

• Mesafe Ölçümü: Radar dalgaları, öndeki aracın hızını ve mesafesini ışık hızında ve santimetrik hassasiyetle ölçer. Kamera (görüntü işleme) bu kadar net bir mesafe verisini tek başına, özellikle yüksek hızlarda ve kötü hava koşullarında sağlayamaz.
    • Hava Koşulları: Kamera; yoğun sis, şiddetli yağmur veya güneşin tam karşıdan gelmesi gibi durumlarda "kör" olabilir. Radar ise bu engelleri aşarak öndeki metal kütleyi (aracı) görmeye devam eder. Bu yüzden ACC gibi güvenlik kritik bir sistem, ana veri kaynağı olarak her zaman panjurun arkasındaki radarı kullanır.

2. Kamera Nerede Devreye Girer?

Kamera (dikiz aynasının üstündeki), ACC'ye sadece "yardımcı veri" sağlar. Örneğin:

• Öndeki aracın sadece bir metal kütle mi yoksa bir motosiklet mi olduğunu teyit eder.
    • Bazı üst donanımlarda (veya kodlama ile açılan özelliklerde) trafik tabelalarını okuyarak ACC'nin hızını tabelaya göre otomatik ayarlamasını sağlar (pACC).

Ben hâlâ ACC kullanmadım, nasip olursa yarın uzun yola gideceğim, deneyeyim diyeceğim ama ayağım sürekli fren üstünde gidersem yorulurum. Ayağım fren üstünde olmazsa da rahat edemem.  Önceki araçlarımda hız sabitlemeyi dahi anca EDS kameraları olan yerlerde, az da belirlenen hız sınırını geçmeyeyim diye kullanıyordum. Yarın denemeye çalışayım.

• aalpan A kullanıcısına yanıt

Tespitler doğru ben devamlı kullaniyorum yakıt fark ediyor tüketim minimuma iniyor arac mesafesini isteğinize göre ayarlarsınız frene basmaya gerek duyulmuyor öndeki araca göre ayarliyor

• @Uygr Ben yukarıda "bana şeridi ortalıyormuş gibi geldi" yazmayı unutmuşum  Buna rağmen kapatıyorum, özellikle şehir içerisinde vurdumduymaz, bencil, sorumsuz insanlardan kendimi kurtarmanın yolu bu. Yarın denerim diyeceğim ama bakalım. Neden bakalım?

Hız sabitlemede araç sürekli gazla gidiyor. Kendimiz kullandığında yolun durumuna göre gerektiğinde gazı keserek de aracın istediğim hıza düşmesini sağlıyoruz. Bunu yaparsa sanırım kullanmaya devam ederim, aksi hâlde ben yine gazı da, freni de kendim kullansam daha iyi olur.

Örnek:70 km sabitlediniz bir süre sonra durdunuz kalkışta gaz vererek kalkıyorum surrat 50 veya 60 km ye geldiğinde tekrar aktif ediyorum yüksek gazla kalkamamasi için

bir sıkıntısı da önde ağır giden aracı sollarken sinyal veriyorum sol seride girene kadar surrat düşüyor bu sıkıntılı ve tehlikeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygr -- 27 Mart 2026; 19:34:58 >

Sol şeride tam olarak geçmeden hızlanamıyorsa demek ki öndeki aracın radar görüşünden tamamıyla çıkması gerekiyor. "Yarın ola hayrola"... Sabah erken saatte yola çıkmayı planlıyorum, Bozüyük yolunda denerim. Baktım içime sinmiyor, bana uymuyor, kara düzen yoluma devam ederim. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Radara girmeden sollarsaniz sıkıntı yok hayırlı yolculuklar

• Adaptifi 5 kademe ayarliyabiliyorsunuz. Ben alttan 3. Kademeye ayarliyorum. Arac radara girdiginde; ekranda belirlediginiz kademeya yaklasana kadar sollamaya cikarsaniz yavaslamazsiniz. Belirlediginiz kademe icine girdiginde zaten yavasladiginizi anlayacaksiniz. Bunu ayaginizla gaz vererek telafi edebilirsiniz.

Diger taraftan solunuzdaki arac sizin belirlediginiz hizdan yavas gidiyorsa siz de yavaslayacaksiniz. Ekranda adaptif gostergenizin solunda arac resmi belirecek. Bu durumda gaza dokunarak soldaki arac resmi kaybolana kadar hizlanin.

Bir kere kullanarak bu sisteme alisamazsiniz. Hatta parmaklarinizin bile dogru dugmelerde olmasi icin bircok denemeniz olmasi gerekir.

Asiri yagmur ve ondeki aracin ani serit degisiminde gormeme problemine yolacan sebep radarin konumu mu acaba? Toyotada da logo altindaydi ama sorun yasamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 27 Mart 2026; 22:3:24 >

Kitapçığında yağışlı havalarda sensörler kirlenebilir ve sistem dişı kalir temizlemeniz gerekir bilgisi var

devre disi kaldigina dair uyari vermemesi garip geldi. Aslinda yine tekrarlamakta fayda var yagisli havada da kullanmamak lazim. Burada benim hatam var ama sistemin calisma mantiginda hata olmamasi onemli. Yagmurda surekli calismaz durumda degildi, siddeti dusunce yagmurun calismasina devam etti.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.