Şimdi Ara

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (297. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ugarb
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.924
Cevap
200
Favori
518.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
24 oy
Sayfa: önceki 1...148...294295296297
Sayfaya Git
Git
Giriş

Özel serviste çözüm aramanızı, hazır kavrama işi yapılacakken şu güçlendirilmiş tüp de aradan çıksın derdim; ancak aracı satacakmışsınız. Bu durumda sanırım yetkili servisten yaptırıp, aracı öyle satmak.

Peki, şu dsg adaptasyonu diye bir video çıkmıştı karşıma (bu gaz pedalı adaptasyonunu ararken denk gelmişti), denediniz mi? Kontağı aç (motor çalışmayacak) gaza sonuna kadar bas (kickdown noktasına kadar), 30 saniye bekle ve kontağı kapat (ayak gazdayken). Bundan sonra motoru çalıştır. Bunu yaptınız mı?

Yaşadığım tecrübeleri kısaca yazayım: Bu durumu ilk kalkışlarda gazı ayarlayamadığımda yaşıyorum. Gaza fazla yüklendiğimde ya da zemin ıslaksa (ki bu durum lastikten kaynaklanıyor) vites ya şaşırıyor ya da kararsız kalıyor (üst vitese geçmekle-viteste kalmak arasında) anladığım kadarıyla, ufak da olsa sarsma yapıyor. Yukarıda kısaca yazdığımı yaptım bana biraz daha iyi kalkıyor gibi geldi. Belki hava sıcaklığı etkisi, belki benim gaza yüklendiğimde aynı tepkiyi alırım endişeyle gazı ayarlı kullanmam sebebiyle olabilir, belki de yaptığım dsg adaptasyonu işe yarıyordur. Hangisi bilmiyorum ama daha iyi kalkış yapıyorum.

Bu vitesi sakin kullanmak lazım, ben onu anladım. 2 gündür, yakıt tüketimi ölçümü de yapmak maksatlı (motor ısındıktan sonra) spor modda kullanıyorum, ilk kalkışlarda onda da aynı durum oluyor. Şunu da belirtmeliyim: Tam otomatik araçlarımda lastik kötüyse orada da vitesten değil ama patinaj önlemeden sebep aynı durumları yaşadım. İlk kalkışlarda sakin olmak lazım. Spor modun sevdiğim tarafı dur-kalk trafikten ziyade, ağır da olsa akan trafikte nispeten daha az fren kullanmam oldu. Bir de bu şekilde kullanmayı deneyin.

Kumaş işi özellikle temizlikte sorun olur, ben de sevmedim bu kumaş kaplı konsol işini. Hatta t-roc bakarken ben life bakıyordum ama kapı içleri kumaş diye style bakmaya başlamıştım. Kumaşta oluşan lekeyi temizlemek zor, hele bir de yapıştığı yerden kalkıp da potluk yaptıysa...

Çok uzattım, tekrar geçmiş olsun. Bu çift kavrama şanzıman olup da yaşanmayacak bir durum değil. Kimi 100.000 km kullanıyor, kimi 40.000'e anca geliyor. 100.000 kullanan "arabayı durdururmuş gibi kullanmayın, kavrama ömrü azalıyor, istikrarlı dur-kalk yapın önerisinde" bulunuyor. Bilmiyorum hangisi doğru, işin içinde aşınacak (tıpkı fren balataları gibi) parça var, er ya da geç bu yaşanıyor maalesef.

• T Roc Sürüş Modları

Volkswagen T-Roc, kullanıcılarına farklı sürüş modları sunarak çeşitli yol ve hava koşullarına uyum sağlama imkanı verir. Bu sürüş modları, aracın sürüş dinamiklerini ve konfor seviyesini optimize etmek için tasarlanmıştır. İşte T-Roc'un sunduğu sürüş modları:

1. Normal Mod:

- Açıklama: Günlük sürüşlerde en çok tercih edilen moddur. Motor, şanzıman, direksiyon ve süspansiyon ayarları dengeli bir performans sunar.
    - Kullanım: Şehir içi ve otoyol sürüşlerinde idealdir. Hem konforlu hem de ekonomik bir sürüş sağlar.

2. Eco Mod:

- Açıklama: Yakıt tasarrufu odaklı bir moddur. Motor ve şanzıman ayarları, yakıt tüketimini minimize edecek şekilde optimize edilir.
    - Kullanım: Uzun yolculuklarda ve yakıt ekonomisi sağlamak istenen durumlarda kullanılır.

3. Sport Mod:

- Açıklama: Daha dinamik ve agresif bir sürüş deneyimi sunar. Motor tepkileri hızlanır, direksiyon daha keskin hale gelir ve şanzıman vites değişimlerini daha geç yapar.
    - Kullanım: Spor sürüş ve performans odaklı sürüşler için idealdir.

4. Comfort Mod:

- Açıklama: Maksimum konfor sağlamak için süspansiyon sistemi ve diğer sürüş dinamiklerini ayarlar.
    - Kullanım: Uzun yolculuklarda veya konforun ön planda olduğu sürüşlerde tercih edilir.

5. Off-Road Mod:

- Açıklama: Zorlu arazi koşullarında en iyi performansı sağlamak için tasarlanmıştır. Motor, şanzıman, ve çekiş kontrol sistemi off-road koşullarına uyacak şekilde ayarlanır.
    - Kullanım: Arazi sürüşlerinde ve kötü hava koşullarında güvenli bir sürüş sağlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aalpan A kullanıcısına yanıt

Adaptasyonu denedim, sonuç aynı maalesef. Obdeleven ile clutch denen kavrama değerlerine bakayım dedim ama birtürlü tarif edilen menülerde değerleri bulamadım.

Şanzıman yağının genleşmesinden de oluyormuş bu olay ama dediğim gibi değerlere ulaşsaydım ne olduğunu anlayabilirdim. Maalesef servis yolu göründü yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.