|
System32 Silinirse Ne Olur?
System32 Windows işletim sisteminin kritik bir klasörüdür. Sistem dosyaları, sürücüler ve programlar dahil olmak üzere işletim sisteminin düzgün bir şekilde çalışması için gerekli olan çok sayıda önemli dosyayı içerir. Bu nedenle, system32 klasörünü silerseniz, bilgisayarınız ciddi şekilde zarar görebilir veya çalışmayı tamamen durdurabilir.
System32 Klasörünü Silme
System32 klasörünü silmenin Windows işletim sistemine ciddi zararlar verebileceğini unutmamak önemlidir. Bu işlem, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi soruna neden olabilir:
- İşletim Sistemi Çökmeleri: System32 klasörünü silmek işletim sistemini dengesiz hale getirebilir ve çökmelere neden olabilir.
- Uygulama Hataları: System32 içindeki dosyalar, birçok uygulamanın düzgün çalışması için gereklidir. Bu dosyalar silinirse uygulamalar çalışmayı durdurabilir veya beklenmedik şekilde davranabilir.
- Mavi Ekran Hataları: System32 klasörünün silinmesi, "mavi ekran" veya "ölüm ekranı" olarak bilinen kritik sistem hatalarına neden olabilir.
- Veri Kaybı: System32 klasörü, işletim sistemine ve uygulamalara ait kritik yapılandırma dosyalarını içerir. Bu dosyalar silinirse, verileriniz kaybolabilir.
System32 Nedir?
System32, Windows işletim sisteminin çalışması için gerekli olan dosyaları içeren bir sistem klasörüdür. Bu dosyalar şunları içerir:
- İşletim sistemi çekirdeği
- Sistem sürücüleri
- Uygulama arayüzleri
- Program dosyaları
Bu dosyalar sistemin düzgün çalışması için hayati öneme sahiptir ve silinmemelidir.
Sonuç
System32 klasörünü silmek son derece tehlikelidir ve bilgisayarınıza ciddi zararlar verebilir. Bu klasör, işletim sisteminizin düzgün çalışması için gerekli kritik dosyaları içerir. Bu nedenle, system32 klasörünü asla silmeyin.